• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Toplu Alımları Hakkında - ANKET EKLENMİŞTİR -

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mvscoffee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Anket sonuçları hk.

• Ay içerisinde zaman zaman "Firma a- Firma b" şeklinde oy sayılarını görmek isteriz.

Oy: 19 20.9%
  • Oy sayılarını ay sonunda anket sonuçlandığında öğrenmeliyiz!

Oy: 72 79.1%

• Kullanılan toplam oy
    91
  • Anket kapatılmış .
15 inde baslayacak toplu alim anketleri diye biliyorum. Acaba yanlismi?

Anket açılmıştır.

Anketin kapatıldığı zaman ile kazananın açıklanacağı zaman arası biraz fazla uzun olmuş.

Tamam alım etkinliği ayın 1 inde başlasın ama en azından firmanın açıklanma tarihi oylama tarihine 3-4 gün mesafede olursa heyecanımız daha fazla olur kanaatindeyim 😊

Anketin kapatıldığı zaman ile kazananın açıklanacağı zaman arası biraz fazla uzun olmuş.

Tamam alım etkinliği ayın 1 inde başlasın ama en azından firmanın açıklanma tarihi oylama tarihine 3-4 gün mesafede olursa heyecanımız daha fazla olur kanaatindeyim 😊
Ben de öyle daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Merhabalar.

Oylama bitmesine rağmen kazanan açıklanmaması sebepleri elbette vardır o yüzden o konuya değinmeden bir öneride bulunmak istiyorum. Mesela 1 ay boyunca indirimli aldığımız kahvelerin indirim kodu vs 30-31'ine kadar devam etmekte, böylelikle son gün bile olsa sipariş verebiliyoruz. Fakat bir sonraki kavurucuda istediğimiz kahve vs yoksa ben bu ayın kavurucusundan sipariş etmek boşuna beklememek ve bir önceki kavurucunun kodunun bitmemesi adına sonucun ay sonu bitmeden 1-2 gün de olsa -son günü bile kafi- erken açıklansa muazzam olur. Belki iki kavurucuyu beğeneceğiz ve direkt 2 kahvemizin siparişini peş peşe verebiliriz.

Merhabalar.

Oylama bitmesine rağmen kazanan açıklanmaması sebepleri elbette vardır o yüzden o konuya değinmeden bir öneride bulunmak istiyorum. Mesela 1 ay boyunca indirimli aldığımız kahvelerin indirim kodu vs 30-31'ine kadar devam etmekte, böylelikle son gün bile olsa sipariş verebiliyoruz. Fakat bir sonraki kavurucuda istediğimiz kahve vs yoksa ben bu ayın kavurucusundan sipariş etmek boşuna beklememek ve bir önceki kavurucunun kodunun bitmemesi adına sonucun ay sonu bitmeden 1-2 gün de olsa -son günü bile kafi- erken açıklansa muazzam olur. Belki iki kavurucuyu beğeneceğiz ve direkt 2 kahvemizin siparişini peş peşe verebiliriz.
Aynı fikirdeyim. Geçen gün aklımdan geçmişti 1kg pink star siparişi versem mi diye.

Merhabalar.

Dediklerimize harfiyen katılmakla beraber ayın 1ine kadar beklemenin bazı sebepleri olabileceğinin de farkında olmama rağmen 15inde açılıp 1 hafta sonra kapanan anketin sonucunun hala açıklanmamış olması aklımın hiçbir köşesine yatmadığını belirtmek isterim.
Saygılar.

Merhabalar.

Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum. Şuan kahvem bitmek üzere, acaba yeni kavurucuyu beklesem mi yoksa bu ayki beğendiğim kahvenden sipariş mi versem bunun kararsızlığındayım. Son 1-2 gün kala açıklanmış olsa da ona göre hareket etsek.

Biz neden erken açıklanmasını istiyorsak tam da bu sebeple açıklanmıyor sanırım. Yani düşününce gelecek ayın alımlarına ket vurmak istenmiyor olabilir. Aynı şekilde son günlere bırakanlar da içinde bulunulan aya kayabilir. Konuda indirim de olunca insan seçenekleri görmek istiyor :)

Arkadaşlar bir noktayı gözden kaçırıyorsunuz bundan önceki aylarda anket son hafta yapılıp sonuç ayın son günü veya bir sonraki ayın ilk günü açıklanıyordu. Sonrasında görüşmeler başlıyor alım genellikle ayın 5 ile 10 u arasında başlıyordu.

Yeni denenen sistemde ayın biri itibari ile kazanan firma ile birlikte detayları açıklamak ve kampanyayı başlatmayı hedefliyor organizasyon ekibi. Elbette sizin önerilerinizi göz önünde bulunduruyorlar. Muhtemelen bir sonraki ay bir düzenleme getirirler.

Alim anketinin zamani cok iyi oldu 15 inde baslayarak.
Ancak herkesin problemi bu anketin sonuclamasi ile bu sonucun aciklanmasi arasinda gereksiz cok uzun sure bulunmasi. Bu sure aylik alim anketinin heyecanini yitiriyor. Anketin sonuclanmasi ile birlikte ertesi gun hangi firmanin 1. Geldiginin aciklanmasi daha iyi olur diye dusunuyorum.

1. Firma aciklandiktan sonra, firmanin kulube kampanyanin neler oldugunun aciklanmasi icin elbette bir diyalog sureci gerekir. Bu diyalog sureci sonucunda, daha once 1. Liği aciklanan firmanin kampanyasi aciklanabilir.

Arkadaşlar bir noktayı gözden kaçırıyorsunuz bundan önceki aylarda anket son hafta yapılıp sonuç ayın son günü veya bir sonraki ayın ilk günü açıklanıyordu. Sonrasında görüşmeler başlıyor alım genellikle ayın 5 ile 10 u arasında başlıyordu.

Yeni denenen sistemde ayın biri itibari ile kazanan firma ile birlikte detayları açıklamak ve kampanyayı başlatmayı hedefliyor organizasyon ekibi. Elbette sizin önerilerinizi göz önünde bulunduruyorlar. Muhtemelen bir sonraki ay bir düzenleme getirirler.
Bu sistemin tek eksik denilebilecek noktası bu bence. 15'inde açılan anket 1 hafta sonra sonuçlanıp 1 hafta içinde detaylar görüşülüp kavurucuyla görüşülüyor. 29'unda bu iki olay bittikten sonra -aya bağlı olarak- 1-2 günlük bir zaman var detaylar bu zaman aralığında sonuç paylaşılsa, yeni ayın ilk günü ise toplu alım aktif olsa kusursuz bir sistem olur.

Kimisi yeni kavurucuyu beğenmeyebilir, uygun çekirdek bulamayabilir vs. ya da aksine son gün sipariş verme konusunda yeni kavurucuyu merak edebilir. Yani farkındayım her şey oldu bir bu olmadı, açgözlülük gibiymiş gibi bir görüntü var ancak böyle olursa sanırsam ideale en yakın sistem olur. Kaldı ki şu sistem bile çok iyi, tekrardan emeği geçenlere teşekkür edeyim bu vesileyle.

Bende mesela şu an saçma bir durumda kaldım, Kafein Kültür'den sipariş versem mi yoksa yeni kavurucuyu mu görsem diye. Bunu 1-2 gün önceden görseydim duruma göre ya son siparişi geçer ya da beklemeye koyulurdum. Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.

Özet geçmek gerekirse her ayın 15'i anketin başlama ve 22'si anketin bitiş süresi, anketin sonuçlanması ardından 1 hafta yani 29'una kadar detayların konuşulması ve kavurucuya hazırlık için süre tanınması, 29'unda tüm detayların netleşmesi ile sonucun paylaşılması ve son sipariş vermek isteyenlerin/yeni kavurucuyu görmek isteyenlerin duruma göre son indirimden yararlanma/yararlanmama fırsatı sunulması. Burada aya göre 1-2 gün olacak, yeterli bir süre diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Tam olarak düşündüğüm ve burada arkadaşların yazdığı gerçek oldu. Yaklaşık 15 gün önce Grizzly'den çekirdek siparişi vermiştim trendyol üzerinden indirimle. Yorumlara bakarak FAM'da çıkar ve orayı da deneyebilirim belki diye düşünerek dün gece Kafein'den sipariş geçmedim.

Şu an ki sistem öncekine göre bence de iyi ancak planlama adına üstteki yorumlardaki anket sonucu duyurusunun hemen yapılması önerisinin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Mevcut toplu alım tamamlanmadan bir sonraki kazanan açıklanırsa, devam eden toplu alımdaki kavurucu için problemler doğabileceğini düşünüyorum.

Mesela; Bir çok kişi, ayın 2.yarısında devam eden toplu alımdan satın alma yapmayıp, ayın bitmesine 2-3 gün kala açıklanacak yeni kavurucunun ismini bekleyecek. Diyelim ki bekleyenlerin %75'i yeni açıklanan kavurucudan satın alma işlemi yapmaya karar verdi. Bu durumda mevcut kavurucu daha az satış yapmış olacak. Böyle bir senaryo da ilerleyen aylarda toplu alım ekibinin kavurucularla yapacağı pazarlıkta elini kuvvetsizleştirecek. Belki de satın alma hacmi düşeceği için indirim oranlarını daha düşük tutmaya başlayacaklar.

Bu örneğin tam tersini düşündüğümüzde de: yani bekleyenlerin %75'i yeni açıklanan kavurucudan memnun kalmadığında; son 2-3 güne ciddi sayıda bir sipariş yığılması olabilir. Bu da üretim, paketleme, kargo gibi bir çok nokta da problem yaşanmasına neden olabilir.

Mevcut toplu alım tamamlanmadan bir sonraki kazanan açıklanırsa, devam eden toplu alımdaki kavurucu için problemler doğabileceğini düşünüyorum.

Mesela; Bir çok kişi, ayın 2.yarısında devam eden toplu alımdan satın alma yapmayıp, ayın bitmesine 2-3 gün kala açıklanacak yeni kavurucunun ismini bekleyecek. Diyelim ki bekleyenlerin %75'i yeni açıklanan kavurucudan satın alma işlemi yapmaya karar verdi. Bu durumda mevcut kavurucu daha az satış yapmış olacak. Böyle bir senaryo da ilerleyen aylarda toplu alım ekibinin kavurucularla yapacağı pazarlıkta elini kuvvetsizleştirecek. Belki de satın alma hacmi düşeceği için indirim oranlarını daha düşük tutmaya başlayacaklar.

Bu örneğin tam tersini düşündüğümüzde de: yani bekleyenlerin %75'i yeni açıklanan kavurucudan memnun kalmadığında; son 2-3 güne ciddi sayıda bir sipariş yığılması olabilir. Bu da üretim, paketleme, kargo gibi bir çok nokta da problem yaşanmasına neden olabilir.
tüketici, kavurucu odaklı düşünmek zorunda değil. bizler de kavurucu kazansın diye alım düzenlemiyoruz.
işini daha iyi yapan daha çok tercih edilir daha çok kazanır. :)

pazarlıktaki gücümüz de kesin değil. geçen yıl 1ton kahve alınan aylar vardı, şimdi o kadar olduğunu sanmıyorum. indirim oranları hala aynı ama :)
alım gücünün düşüşü herkesi etkiledi, yapacak bir şey yok.

Şahsım adına yeni sistemden gayet memnunum. 3 aydır ayın ilk günü kodlar tanımlanıp gayet açıklayıcı bir şekilde gerekli bilgiler paylaşılıyor. Bence yeni firma ve alım ekibi için 1 hafta süre firmaların ticari organizasyonlarını hazırlaması (Ör:Kafelere olan tedarikleri) ve alım ekibinin sosyal hayatını etkilememesi için gayet makul.

Organizasyonla ilgili iki eleştirim/önerim var. Birincisi yeni kavurmacıların (Ör: Kernel) geç eklenmesi ya da sitelerini güncellemeyen, aktif kavrum yapıyor mu belli olmayan firmaların (Ör: Specific) listeden çıkartılması.
Diğeri ay sonu ulaşılan toplam satış miktarının paylaşılması. Bunun gelecek organizasyonlar için hem forum üyeleri için hem de firmalar için pozitif etkisi olacağını düşünüyorum.

Bu arada duruma göre son gün yüklü alım yapmak isteyen arkadaşların motivasyonlarını kesinlikle anlıyorum ve saygı duyuyorum. Fakat @HasanSutcu ‘nün dediği gibi mevcut alımın etkilenmemesi gerekir. Özellikle organizasyon boyunca hizmet kalitesini düşürmeyen firmaların bunu hak ettiğini düşünüyorum.

Mesela; Bir çok kişi, ayın 2.yarısında devam eden toplu alımdan satın alma yapmayıp, ayın bitmesine 2-3 gün kala açıklanacak yeni kavurucunun ismini bekleyecek. Diyelim ki bekleyenlerin %75'i yeni açıklanan kavurucudan satın alma işlemi yapmaya karar verdi. Bu durumda mevcut kavurucu daha az satış yapmış olacak. Böyle bir senaryo da ilerleyen aylarda toplu alım ekibinin kavurucularla yapacağı pazarlık elini kuvvetsizleştirecek. Belki de satın alma hacmi düşeceği için indirim oranlarını daha düşük tutmaya başlayacaklar.

Olaya kavurucular tarafından bakılırsa dediniz doğru. Ancak bu mecra kavurucular için mi yoksa üyeler için mi? Bence esas soru bu.

2. ve subjektif olan soru da toplu alım indirim için mi deneyim için mi? Burda deneyim düşünenler alımını yeni aya bırakacaktır muhtemelen. Önceliği fiyat olan üye için de fiyat-indirim karşılaştırması sonucu belirleyecektir.

Özellikle fiyat tarafında tüm kavurucular bir rakabet içindeler piyasada. Anket sonucu belirlenen firma foruma verdiği extra indirimle o ay daha fazla çekirdek satıyor. Şimdi bu durumda X firması bizimle anlaşıp %30 indirim verdiği durumda, yine forumda bu ay seçilmemiş kavurucu da aynı aya özel bir indirim tanımlayabilir. Serbest piyasa sonuçta kimse bişey diyemez.

Kısacası KK toplu alımlarının rakebeti sınırladığını düşünmüyor. Öte yandan bence şu anki sistem üyelerin alım kararını kısıtlayacak şekilde düzenlenmiş durumda.

Bu noktada forumun toplu alım yaptığı firmalar arasında da rekabeti arttıracak bir sisteme geçmesi kavurucu tarafını zorlasa da en nihayetinde amaç üyelerin faydası ise firmalar arası rekabet ne kadar önemsenmelidir?

Benim şahsi düşüncem o ayın toplu alımı olduğunda alan zaten alıyor, yorumlar geliyor şu iyi şu güzel meraktan bile alan oluyor ben şahsen en çok sevileni ya da deneme setini sipariş geçiyorum. Atıyorum Kafein Kültür toplu alımdayken Grizzly trendyol indirimi vardı ve oradan alanlar da oldu o zaman bu da toplu alıma ket vuruyor, böyle düşünmemek lazım. Ayın bitmesine son 2 gün kala açıklanır ama kod verilmez, ayın ilk günü yeni alımlar başlar diye düşünüyorum. İndirimler hep oluyor, almak isteyen istediğini alıyor.

Anket önceden belirlenen tarih ve saatte açılsın; herkes anket konusuna kazanacağını düşündüğü firmayı yazsın, doğru tahmin eden ilk 3 kişiye kazanan firma tarafından 250'şer gram istediği çekirdek hediye edilsin. Gerçi @nuclearmoonrise birinciliği kaptırmaz, ikinci ve üçüncü için yarış olur.
Heyecan arayanlar alın size heyecan :devilish:

Geri