• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Toplu Alımları Hakkında - ANKET EKLENMİŞTİR -

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mvscoffee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Anket sonuçları hk.

• Ay içerisinde zaman zaman "Firma a- Firma b" şeklinde oy sayılarını görmek isteriz.

Oy: 19 20.9%
  • Oy sayılarını ay sonunda anket sonuçlandığında öğrenmeliyiz!

Oy: 72 79.1%

• Kullanılan toplam oy
    91
  • Anket kapatılmış .
Arkadaşlar selam, Şubat ayı itibari ile sizler gibi bende regular free and love dolu bir üye olarak devam ediyorum. Editörlük ve alım ekibinden ayrıldım. Hem yorgunluk, hem de hayat kaideleri beni aşırı stresli bir ortama soktu bunca zaman destek ve enerjik yorumlarınız için herkese teşekkür ederim 🙏🏼

Arkadaşlar selam, Şubat ayı itibari ile sizler gibi bende regular free and love dolu bir üye olarak devam ediyorum. Editörlük ve alım ekibinden ayrıldım. Hem yorgunluk, hem de hayat kaideleri beni aşırı stresli bir ortama soktu bunca zaman destek ve enerjik yorumlarınız için herkese teşekkür ederim 🙏🏼
Tüm emekleriniz için kendi adıma içten teşekkür eder keyif ve huzur dolu günler dilerim...

tüketici, kavurucu odaklı düşünmek zorunda değil. bizler de kavurucu kazansın diye alım düzenlemiyoruz.
işini daha iyi yapan daha çok tercih edilir daha çok kazanır. :)

pazarlıktaki gücümüz de kesin değil. geçen yıl 1ton kahve alınan aylar vardı, şimdi o kadar olduğunu sanmıyorum. indirim oranları hala aynı ama :)
alım gücünün düşüşü herkesi etkiledi, yapacak bir şey yok.

Olaya kavurucular tarafından bakılırsa dediniz doğru. Ancak bu mecra kavurucular için mi yoksa üyeler için mi? Bence esas soru bu.

2. ve subjektif olan soru da toplu alım indirim için mi deneyim için mi? Burda deneyim düşünenler alımını yeni aya bırakacaktır muhtemelen. Önceliği fiyat olan üye için de fiyat-indirim karşılaştırması sonucu belirleyecektir.

Özellikle fiyat tarafında tüm kavurucular bir rakabet içindeler piyasada. Anket sonucu belirlenen firma foruma verdiği extra indirimle o ay daha fazla çekirdek satıyor. Şimdi bu durumda X firması bizimle anlaşıp %30 indirim verdiği durumda, yine forumda bu ay seçilmemiş kavurucu da aynı aya özel bir indirim tanımlayabilir. Serbest piyasa sonuçta kimse bişey diyemez.

Kısacası KK toplu alımlarının rakebeti sınırladığını düşünmüyor. Öte yandan bence şu anki sistem üyelerin alım kararını kısıtlayacak şekilde düzenlenmiş durumda.

Bu noktada forumun toplu alım yaptığı firmalar arasında da rekabeti arttıracak bir sisteme geçmesi kavurucu tarafını zorlasa da en nihayetinde amaç üyelerin faydası ise firmalar arası rekabet ne kadar önemsenmelidir?

Her iki yorumunuzu da anlıyorum. Ben de sizin gibi işin tüketici tarafındayım. Ancak bu forumda tüketici ve kavurucunun(işletmecinin) ortak paydaş olduğunu düşünüyorum.

Bir önceki mesajımda yazdığım gerekçelerin dönüp dolaşıp tüketici konumunda olan bizi olumsuz etkileyeceği endişesini taşıyorum. (indirim oranının düşmesi, üretim kalitesini etkilemesi, anlık yoğunluk sebebiyle siparişlerin geç ulaşması vb. gibi) Bu nedenle, konuya sadece tüketici odaklı bakamıyorum.

Merhaba Arkadaşlar,

Alımlarla alakalı olarak anket kapanıp açıklanma sürecine kadar olan bekleme süresi ile ilgili görüşlerinizi tek tek okuduk. Hem alım organizasyonunu geliştirebilmek hem de daha fazla kişiyi memnun etmek için anket başlangıç ve bitiş süresini biraz ileri tarihlere almaya karar verdik. Bundan sonra aylık alım anketlerini her ayın 17-27'si arasında yapmayı planlıyoruz. (ideal alımı yakalayana kadar önerileri dikkate alıp deneye yanıla devam edeceğiz :) )

Ek olarak bir önceki ay kazanan kavurucudan alım devam ederken yeni ayın kazananını, etik olmayacağı ve bir önceki ayı etkileyeceği sebebiyle açıklamak istemiyoruz. Yani Anket kazananı ve detayları her ayın 1'inde açıklamayı hedefliyoruz.

Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Son düzenleme:
Müsadenizle bir öneri de ben verebilirmiyim.
Anket başlayınca yorumlara bir müddet kapalı olsa daha iyi olmaz mı , hatta tamamen yoruma kapalı da kalabilir. İlk yorumlarla beraber kazanacak firma belli oluyor kanaatindeyim daha sonra sonuç değişmez diye oylar o firmaya yöneliyor sanki. Daha adil başka öneriler de olabilir , ne dersiniz ?

Müsadenizle bir öneri de ben verebilirmiyim.
Anket başlayınca yorumlara bir müddet kapalı olsa daha iyi olmaz mı , hatta tamamen yoruma kapalı da kalabilir. İlk yorumlarla beraber kazanacak firma belli oluyor kanaatindeyim daha sonra sonuç değişmez diye oylar o firmaya yöneliyor sanki. Daha adil başka öneriler de olabilir , ne dersiniz ?
Bunu denedik vallahi buralar k*n gölüne döndü hocam.

Neye gore, nezaman baslanicak yorumlar acilmaya ozaman. Acildigi zaman yine ayni mesajlar gelicek. E yine gelecekse yorumlar start heyecanini neden kacirsin forum( bence cok eglenceli nukteli hos bir sohbet oluyor. Mesela ben gecen ay fena halde yaniltmisim kendimi 😂).

Hic acilmassada toplu alimin hicbir keyfi anlami kalmiyor. Toplu alimin heyecanini keyfini kaciracak bir oneri gibi gorunuyor.

Aklıma şöyle bir düşünce geliyor mesela , Oylama başlamadan evvel firmaların web sitelerindeki güncel kahve listesi filtre ve espresso kavrum çeşitlerine göre listelense ve anket sayfasının ilk mesajına sabitlense oy vermeden önce güzel bir fikir oluşturabilir. (Kendi adıma forumu sıkı takip ediyorum ama firmalardaki çeşitliliği burada konularda bahsi geçtikçe görebiliyorum.)

Elbette bunun İçin bir emek sarfedilmesi gerekiyor ama eminim çok daha kolay ve basit olacak fikirler çıkacaktır, zamanla da geliştirilebilir.

Benim sanırım 14 - 15. oylamam olacak ilk başlarda heyecan duyuyordum ama son zamanlarda oylama sonucunun açıklanmasını hiç merak etmedim , zaten ilk mesajlarda netleşmeye başlıyor ve sonlara doğru oy verenler için birkaç alternatif içinden seçim yapma durumu oluşuyor. Kendi adıma bu yazdıklarım elbette katılan veya katılmayanlar ( belki de daha çok ) olacaktır.

Madem yazılanlardan etkileniyorsun anket başlar başlamaz ver oyunu kurtul ya da oy vermeden önce hiçbir yorumu okuma ver oyunu geç diye düşünebilirsiniz. Haklısınız sizin zamanınızı çaldığım İçin özür dilerim şimdiden 🙏

Son olarak ; Toplu alımın amacına uygun olarak almış olduğum ve stok fazlalığından tüketemeyip buzluğa attığım kahvelerde bazen forumda hemen hemen hiç yorum yapılmamış olduğu , reçete paylaşılmadığı ve de ayrıca stok bittiği İçin kendi sitelerinden de bilgi bulamadığım bir durum yaşadım. Örnek Coffee Departman Eth. İdido . Gerçi son zamanlarda ayrıca Reçete paylaşımları İçin konu açılmaya başlandı ama kazanan firmanın kazandığı aya ait stok kahveleri ile bilgiler bir şekilde arşivlenebilir mi?

Merhaba Arkadaşlar,

Alımlarla alakalı olarak anket kapanıp açıklanma sürecine kadar olan bekleme süresi ile ilgili görüşlerinizi tek tek okuduk. Hem alım organizasyonunu geliştirebilmek hem de daha fazla kişiyi memnun etmek için anket başlangıç ve bitiş süresini biraz ileri tarihlere almaya karar verdik. Bundan sonra aylık alım anketlerini her ayın 17-27'si arasında yapmayı planlıyoruz. (ideal alımı yakalayana kadar önerileri dikkate alıp deneye yanıla devam edeceğiz :) )

Ek olarak bir önceki ay kazanan kavurucudan alım devam ederken yeni ayın kazananını, etik olmayacağı ve bir önceki ayı etkileyeceği sebebiyle açıklamak istemiyoruz. Yani Anket kazananı ve detayları her ayın 1'inde açıklamayı hedefliyoruz.

Selamlar,

Kargalar daha botunu giymeden bu ne heycan diyebilirsiniz :ROFLMAO::ROFLMAO:

Eğer başlığı oluşturulduda benim gözümden kaçtı ise şimdiden affola,anketimiz nerede 🙈:ROFLMAO:

Merhaba Arkadaşlar,

Selamlar,

Biri toplamış,biri yıkamış,biri kurutmuş,biri kavurmuş biri de hani bizim anketimiz hani bizim anketimiz demiş 😂😂

Herkese iyi akşamlar dilerim.
Toplu alımlar hakkında aklıma radikal bir fikir geldi.
Amacımızın büyük ölçüde beraber tadım ve yorum yapmak olduğunu varsayarak söylüyorum ki acaba anket ile beraber kavurucuyu seçtikten sonra yine anketle o kavurucudan bir kahve seçsek ve tek kahve üzerinden tadım yapsak böylelikle belki firmalardan daha yüksek indirim alınabilir hem de hepimiz tek kahveyi yorumluyor oluruz. Hatta örneğin bütün kahvelerle %25 tense seçilen kahveye %40 diğerlerine %10 gibi nasıl olur acaba?

Herkese iyi akşamlar dilerim.
Toplu alımlar hakkında aklıma radikal bir fikir geldi.
Amacımızın büyük ölçüde beraber tadım ve yorum yapmak olduğunu varsayarak söylüyorum ki acaba anket ile beraber kavurucuyu seçtikten sonra yine anketle o kavurucudan bir kahve seçsek ve tek kahve üzerinden tadım yapsak böylelikle belki firmalardan daha yüksek indirim alınabilir hem de hepimiz tek kahveyi yorumluyor oluruz. Hatta örneğin bütün kahvelerle %25 tense seçilen kahveye %40 diğerlerine %10 gibi nasıl olur acaba?
Kavurucular toplu alıma özel stok yapmıyor ki atıyorum deneysel ve güzel bir kahve seçildi, kavurucuda da 100 kilo stok var, herkes aldı bitti. Amaç beraber tadımken ilk alan kapar tarafına dönüyor.

Evet geliştirilebilir noktaları var😂

Geri