ARKH
Barista
Oy verenlerı etkilenmemek adınaOcak anketi başlığı neden yoruma kapatıldı dostlar?
Oy verenlerı etkilenmemek adınaOcak anketi başlığı neden yoruma kapatıldı dostlar?
Oy verenlerı etkilenmemek adına
Öyle çünkü. Mesela şu an ankette herkes ya Calibre diyor ya da Niji diyor. Ben inanmıyorum kimsenin ne var ne yok diye baktığına. Bu arada ben de hemen hemen ne var ne yok bakmadan Calibre dedim çünkü birinci oldular, dünyada da az farkla ikinci oldular; eh, 2024'ün ilk ayını bu beylere verelim de hem kulüp olarak bir tebrik, onurlandırma tarzı bir şey olur diye düşündüm. Calibre özel bir durum oluşturduğu için böyle. Ama ikinci seçenek olarak mesela neden herkes Niji diyor. Alireza Bey'in çok iyi bir kavurucu olduğunu hepimiz biliyoruz tabii, o da böyle denk gelmiş bulundu ama niye üçüncü bir isim gelmiyor?3 sene önce de aynı dertten muzdaripmiş insanlar
Hocam söylenecek çok şey var ama yukarıda da belirttiğim gibi 3 senede herhangi bir şey değişmemiş bundan sonra da değişmeyecektir.Öyle çünkü. Mesela şu an ankette herkes ya Calibre diyor ya da Niji diyor. Ben inanmıyorum kimsenin ne var ne yok diye baktığına. Bu arada ben de hemen hemen ne var ne yok bakmadan Calibre dedim çünkü birinci oldular, dünyada da az farkla ikinci oldular; eh, 2024'ün ilk ayını bu beylere verelim de hem kulüp olarak bir tebrik, onurlandırma tarzı bir şey olur diye düşündüm. Calibre özel bir durum oluşturduğu için böyle. Ama ikinci seçenek olarak mesela neden herkes Niji diyor. Alireza Bey'in çok iyi bir kavurucu olduğunu hepimiz biliyoruz tabii, o da böyle denk gelmiş bulundu ama niye üçüncü bir isim gelmiyor?
Doğru söylüyorsunuz. Mesela Vitus'a ne oldu, dediğiniz gibi küstüler mi acaba? İki kere ikinci oldular. Aynı kargo sınırı, aynı çeşitlilikte kahve, hiçbir şey değişmedi. Bu ay Vitus'u konuşuyor olabilirdik o arkadaşlar oy verse ama adı bile geçmiyor.Hocam söylenecek çok şey var ama yukarıda da belirttiğim gibi 3 senede herhangi bir şey değişmemiş bundan sonra da değişmeyecektir.
Ama şunu hakikaten çok merak ediyorum; mesela bir ay çekişme A, B ve C firmaları arasında geçerken diğer ay D ve E firmaları arasında geçiyor bir sonraki ay F ve G firmaları çıkıyor. E bir önceki ayın ikincisi olan firmaya oy verenler ne oldu, küstüler mi , hevesleri mi kaçtı, niye vazgeçtiler mesela o firmadan anlayamıyorum.
Verdiğiniz örnekte olduğu gibi belli sebeplerle bazen bu yığılmalar olabilir. Misal bu ay Calibre şampiyonluk nedeni ile Niji de atıyorum yeni gelen kahveleri nedeni ile yarışıyor diyelim, ok. Ama her ay benzer dağılım olunca hayatın olağan akışı ile açıklanamaz oluyor bence.
Emre'ye yüzde yüz katılıyorum, özellikle bu ne var ne yok diye kavuruculara bakma konusunda insanlar çokta ilgili değil, ha ama olmak zorunda da değil, bence bu durum biraz sürü psikolojisi ile alakalı, niji ve calibreden birine oy verelim diye düşünüyor olabilir insanlar forumda yazılanları görünce, benim calibre deme sebebim çok net açıkçası hem sektöre geri dönmeleri, hem dünya şampiyonasında ki başarıları, hem de zamanında denediğim içtiğim için esnaflığı ve fiyat performans konusunda zamanında denediğim en iyi kavuruculardan biri olmaları bana calibre dedirtti.Öyle çünkü. Mesela şu an ankette herkes ya Calibre diyor ya da Niji diyor. Ben inanmıyorum kimsenin ne var ne yok diye baktığına. Bu arada ben de hemen hemen ne var ne yok bakmadan Calibre dedim çünkü birinci oldular, dünyada da az farkla ikinci oldular; eh, 2024'ün ilk ayını bu beylere verelim de hem kulüp olarak bir tebrik, onurlandırma tarzı bir şey olur diye düşündüm. Calibre özel bir durum oluşturduğu için böyle. Ama ikinci seçenek olarak mesela neden herkes Niji diyor. Alireza Bey'in çok iyi bir kavurucu olduğunu hepimiz biliyoruz tabii, o da böyle denk gelmiş bulundu ama niye üçüncü bir isim gelmiyor?
O'Kadarını da tahmın etmemiştim açıkcasıBir şey deniyoruzSon zamanlarda yeni üyelik ve bazı oylarda değişim olduğunu gördük. Bunun önüne geçmek için bir önlem almaya çalışıyoruz. Becerebildiğimizde duyurusunu yapacağız
Merhaba,Bir şey deniyoruzSon zamanlarda yeni üyelik ve bazı oylarda değişim olduğunu gördük. Bunun önüne geçmek için bir önlem almaya çalışıyoruz. Becerebildiğimizde duyurusunu yapacağız
bu görüşü sağlıklı bulmuyorum. kimsenin kimseyi zorlamaya ya da üzerinde baskı oluşturmaya hakkı yok. İsteyen istediğine oy verir, hatta vermelidir de. Kimse kimseye neden A firmasını seçmediğini soramaz.Bu ay Vitus'u konuşuyor olabilirdik o arkadaşlar oy verse ama adı bile geçmiyor.İnsanlar neye göre tercih ediyorlar bilmiyorum vallahi.
Biz kimseye bir şeyi zorla seçtirmedik. Calibre seçimi rasyonel bir istisna olarak kenarda durmakla birlikte eldeki veriler sabit kalmasına karşın yüzlerce insanın kolektif olarak fire vermeden onlarca seçenek arasında belli bir tanesine niye yöneldiği konusunda akıl yürüttük, biraz da espri ile karışık.Şahsen ben bakıyorum milletin seçkisine. hoşuma gideni, ben bunu alırım bu ay dediğimi oyluyorum. "ya ben üşeniyorum ondan takip ettiğim kişiler diyorsa vardır bir bildikleri" diyip oy veren varsa da anlarım. Ama
bu görüşü sağlıklı bulmuyorum. kimsenin kimseyi zorlamaya ya da üzerinde baskı oluşturmaya hakkı yok. İsteyen istediğine oy verir, hatta vermelidir de. Kimse kimseye neden A firmasını seçmediğini soramaz.
Ayrıca şimdi tam olarak burada oy vermeye da 2 yaklaşım devreye giriyor;
1. "bu ay belli ki X ve Y firmaları arasında geçecek, benim sevebileceğim ürünler hangisinde gidip bakayım da ona göre oy vereyim." diyen max faydacılar -ki bunlara saygı duyarım-
2. "ben çoğunluğun seçtiği firmaların haricinde tercih ettiğim firmaya oy veremeyen biriyim"ciler. Oy versek de değişmiyor ki diyip kendinizi avutmayın. Size saygım yok, alfaların, sigmaların sofrasına meze geldiniz, meze gideceksiniz.
O yüzden 1 oy 1 oydur mantığıyla istediğinizi duyurmaya devam edin lütfen. Eğer az oy geliyor, istediğiniz seçilmiyorsa sizin seçim kriterlerinizi belirtin. Belki bir sonraki ay sizin istediğiniz seçilir belli mi olur.
Kural inaktif olabilir mi?30 GÜN VE 15 MESAJ KOTASI NEDENİYLE BAZI ÜYELER BU KOTALARI TAMAMLAMASINA RAĞMEN OY KULLANAMAYABİLİR. SİSTEM YAVAŞ YAVAŞ BU ÖZELLİĞİ HERKESE UYGULUYOR. OY KULLANMAK İÇİN BUGÜN OLMAZ İSE 1 VEYA 2 GÜN SONRA TEKRAR DENEYEBİLİRSİNİZ ARKADAŞLAR.
Düzeltildi. Aslında oy kullanılmıyordu ama mesaj açık kalmış. Onu da tekrardan kapattık.Kural inaktif olabilir mi?![]()
Şu bilgilerin hemen hepsi zaten kavurucu sayfalarında yazıyor. Analistin paylaştığı listeleri inceleyerek oy veren zaten bu bilgilere de ulaşır.oylama konusunda yorumların kapatılması gerçekten büyük fayda sağlar +1. samimi olayım, editörün oluşturduğu tabloya göre bakarak, isteklerim doğrultusunda seçtiğim kahvecileri yorumlar nedeniyle değiştirdiğim çok olmuştur. bu sefer direkt olarak kendim tabloya göre seçip oy kullandım.
bir diğer düşüncem de, sonuca göre seçilen kahvecinin yayımladığı mesajda sağladığı bilgilerin bir standarda oturtulması. bunun için daha önce bir konu açmıştım buraya da yazmak istiyorum(linki de en alta koydum);
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kahve Kulübü Aylık Toplu Alım Sonucu Standart Bilgilendirme Formu
Kahveler + Kahve profilleri + SCA Puanları + Stok durumları + Dinlenme/Degassing süreleri (Kahveler hakkında bilgiler)
- Web sitesi ve iletişim kanalları: (özellikle iletişimin nasıl olacağı: web sitesi-chat, whatsapp, email)
- Kampanya geçerlilik tarihi (başlangıç ve bitiş tarihi):
- Kargo alt limiti:
- Kullanılacak kargo firmaları & limit altı siparişler için gönderim tutarları:
- İndirim oranı ve indirim kodu:
- İndirimin geçerli olduğu kahveler & setler, ürünler:
- Kavurma profilleri:
- Reçeteler – Demleme yöntemleri:
- Tavsiye edilen su:
- Yakında gelmesi planlanan kahveler ve miktarları:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Siparişlerde belirtilmediğinde standart olarak gönderilecek kahve tipi (çekirdek olarak, filtre öğütüm vs)
- Paket gramajları ve paketlerin özellikleri (100gr, 250gr, 1kg & valfli / valfsiz / zipli):
- Kavurma tarihlerinin yazılı olduğu yer?(Paket üstünde, kutuda vs) (Bazen bu bilgiyi bulmak zor olabiliyor)
- Özellikle kampanyanın ilk siparişlerinde gönderilecek kahvelerin kavurma tarihleri (min – max x günlük/haftalık): (kampanya duyurulunca hemen sipariş verenler, hangi tarihte kavrulmuş kahveleri alacaklar? sürprizle karşılaşmak istemeyiz)
- Planlanan kargoya teslim tarihleri (Belirli günler, takvim vs)
- Sipariş sonrası belirlenen sürede kargoya verilmediği görülürse, iletişime geçmeden önce beklenilmesi gereken/tavsiye edilen süre (gün, hafta vs): (özellikle acelesi olan ve adım adım bilgilendirme bekleyen kahve severler için.)
- Siparişte özel taleplerin veya değişikliklerin “sipariş notu” ile iletildiğinde değerlendirilmesi/dikkate alınması (Kampanya döneminde mümkün olup olmadığı): ( Bu yoğun dönemde, satıcı, gelen özel talepleri karşılamak için uygun mu? Sonradan gelen istekler işleyişlerini bozuyor mu? Buna göre taleplerin alımının açık mı kapalı mı olduğu belirtilmeli)
- Mağazadan teslim alma imkanı:
Kahve Kulübü Aylık Toplu Alım Sonucu Standart Bilgilendirme Formu
Merhaba, Aylık toplu alımlarda, anket sonrası seçilen kahveci açıklanınca, bilgilendirmelerde eksiklik olduğunu ve bir standardı olmadığını fark ettim. Bazen detaylı ve gerekli bilgiler yazılıyorken çoğu zaman aynı düzende ilerlenemiyor. Hem alıcının hem satıcının zamanını, enerjisini ve...www.kahvekulubu.net
aslında çoğunda yok. düzenli olarak aylık alımları da takip ediyorum, tüm bilgileri aynı anda sağlayan kavurucu çok az. ve bu listeyi de hazırlarken konularda sorulanları incelemiştim. alıcı ve satıcıya zaman kaybı yaşatıyor ve süreç uzuyor. tüm bilgilerin bir anda sağlanması tüm taraflar için en faydalı yol.Şu bilgilerin hemen hepsi zaten kavurucu sayfalarında yazıyor. Analistin paylaştığı listeleri inceleyerek oy veren zaten bu bilgilere de ulaşır.
Sonuçlar bugün mü açıklanıyor, Grizzly'e vermiştim oyu, Grizzly'deki tatlı espresso çekirdekleri denenmeyi bekliyor.
Galiba bugünThe results of this poll are hidden until the poll closes on 29 Şub 2024.