herkese selamlar. evet çok geç oldu yazmak için ama yoğunluktan dolayı anca yazacak vakit bulabildim. El mirador hariç tüm çekirdekleri aldım. o yüzden kısa bir özet geçmek istedim çekirdekler hakkında. genel bir iki yorumum olacak öncelikle onları belirtmek istiyorum. kalite olarak yine her zaman ki gibi kaliteliydi williams. en sevdiğim 3 kavurucudan biri.
çekirdekler hakkında da ufak bir yorumum var. bir önceki partide gelen (limpo, hambela vs.) çekirdeklerin kavrumuyla yeni gelen çekirdeklerin arasında bir koyuluk hissettim. koyuluktan kastım sanki hafif bir şekilde gövdeleri daha yüksek ve perdeliydi. sanki bir perde var ve aromaya tam ulaşamıyor gibiydim. natural veya washed farketmedi. kahve su oranı, çekirdek öğütüm seviyesi, su sıcaklığı vb. baya parametre de değiştirerek de denedim. yani bunun nedenini bilmiyorum ama net bir şekilde hissettim bunu. bunu yaşamadığım tek çekirdek hambela oldu sanırsam. o da önceki partide geldi diye düşünüyorum. bu bahsettiğim tabi ki tad kaçıran bir seviyede değildi ama uzun zamandır williams tüketen biri olarak bunu da eklemek istedim. kargolarım da inanılmaz hızlı geldi. şimdi gelelim çekirdeklere.
Brazil Gildo Neto: Tam bir fiyat performans kahvesi. Özellikle kestane notasını ve gövdeyi net bir şekilde hissettim. V60 dışında moka pot'da da çok güzel sonuçlar verdi. Ama daha önceden uzun süre satışta olan Guatemala Huehuetenango'yu daha çok beğeniyordum. Umarım ileride tekrar gelir.
Guatemala El jaguar: 2. Fiyat performans kahvemiz de el jaguar. Daha asiditeli ve aromatik bir f/p kahvesi arıyorsanız el jaguar biçilmiş kaftan. Açıklamadaki 3 tadım notasını da aldığımı söyleyebilirim. Ayrıca Japanese Cold Brew'e de çok yakıştırdım.
Ethiopia Keramo: En sevdiğim 2 kahveden biri bu oldu. Özellikle çilek, portakal ve şeftali notalarının olduğu kahveleri ekstra seviyorum. Bu çekirdekte de çilek ve portakal notalarını alabildim. Genelde V60 demledim full. Kesinlikle pişman etmeyen bir kahve oldu. Normal zamanda da almak istediğim kahvelerden biri. Sadece fiyatı biraz tuzlu ne yazık ki.
El Salvador La Montanita: Temmuz ayının başında evde bütün kahveler bitmek üzereydi bu yüzden buradaki sonucu sıklıkla takip ederek bekliyordum. Açıklanır açıklanmazda ilk alımımı 1 kilo olarak farklı çekirdeklerden yaptım. Sitede satışı olmayan bir çekirdek. William'ın ilk sipariş verenlere gönderdiği çekirdeklerden biri. Çekirdek oldukça başarılı. Vişne ve greyfurt notaları oldukça hoştu ve birbirine yakışıyorduk. Az olmasına rağmen paketi açar açmaz çok güzel bir kokuyla karşıladı beni. Yanlış hatırlamıyorsam fiyatı pahalı olacağı için satışa konulmamıştı. Şuan ki kahve çekirdeklerinin fiyatını düşününce bu kim bilir ne kadar olurdu

fiyatı kabul edilebilir olsaydı ve satışı olsaydı kesin alacağım bir çekirdek olurdu.
Ethiopia Hamasho: Williams ın sevdiğim özelliklerinden biri de açıklamada yazılan tadım notalarını direk alabildiğim bir kavurucu olması. Bazı yerlerde yazan notalarla demelede alınan notalar çok uç farklı olabiliyor. Bu çekirdek de yine açıklamadaki notaları direk alabildiğim bir çekirdek oldu. Mürver çiçeği, beyaz şeftali ve akide şekeri. Çok kompleks ve bir o kadar da başarılı bir çekirdek. Bu tarz notaları arayan biri hiç düşünmeden denesin.
Ethiopia Buku Hambela: Tadım etkinliğinin bitmesine 1-2 gün kala ucundan son anda aldığım çekirdek oldu. En sevdiğim 2 kahveden 2.si. Tadım notalarını tam alabildim. Hoş bir çekirdekti. Ayrıca after taste olarak da en beğendiğim kahvelerden biri oldu. Gerçekten kompleks bir çekirdekti.
Genel olarak güzel bir tadım etkinliği oldu. Hem forum yöneticilerine hem
@William 'a teşekkürler.