• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Temmuz Ayı Birlikte Tadım Etkinliği Williams Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Firma: Williams Roastery
Kahve:Guatemala El Jaguar
Kavurma Tarihi: 30.06.2021
Demleme Metodu: Hario v60 plastik
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Cmd / 25klik
Su Markası ve Sıcaklık: 10 lt Buzdağı / 93
Filtre: Cafec Th-3 (hızlı seri)
Demleme Süresi:3:10
Bu tarifi de denedim fakat hala kötü fincan çıkıyor. Aroma/tad almayı geçtim acılıktan bile kurtulamadım.

Bu tarifi de denedim fakat hala kötü fincan çıkıyor. Aroma/tad almayı geçtim acılıktan bile kurtulamadım.
Filtre, değirmen, kettle vs. bütün parametrelerin aynı olduğunu düşünürsek aklıma iki şey geldi. İlki döküşleri biraz agresif yaptığınız, bu durumda çözünmeyi daha çok yapmış olacağınız için acılık oluyor. İkincisi su sıcaklığını 90-91 de denemeniz. Biraz daha yavaş döküş ve 91 derece ile denerseniz faydası olacaktır diye düşünüyorum.

Demleme Reçetesi:

Kahve: Buku Hambela
Kavurma Tarihi: 09.07.2021
Demleme Metodu: Kalita 155
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: CMD 20 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 92-93
Demleme Süresi: 30 saniye 50 ml blooming, 1.20 ye kadar 250 ye tamamlama, 1.56 drawdown bitimi
İlave Notlar: 16 gr kahve, 250 ml su

Buku Hambela çok güzel çıktı. Sulu sulu, tam olgunlaşmamış ve hala biraz ekşiliği olan ama aynı zamanda da çok tatlı bir şeftaliyi andırıyor. Birkaç kere V60 ile denemiştim ama Kalita ile bana kalırsa daha da güzel çıktı. Döküşü bitireceğim zamanı açıkçası çok kesin olarak belirlemedim. Kalita 155'in akış hızının sınırlı olmasıyla genelde neredeyse ağzına kadar dolu olacak şekilde döküşü devam ettiriyorum. Yani aslında ne çok yavaş ne de çok hızlı bir döküştü. Bitişi 1.20 ye denk geldi. Drawdown tahmin ettiğimden daha hızlı bitti ama fincan gerçekten harikaydı.

Demleme Reçetesi:

Demleme Süresi: 30 saniye 50 ml blooming, 1.20 ye kadar 250 ye tamamlama, 1.56 drawdown bitimi

Buku Hambela çok güzel çıktı. Sulu sulu, tam olgunlaşmamış ve hala biraz ekşiliği olan ama aynı zamanda da çok tatlı bir şeftaliyi andırıyor. Birkaç kere V60 ile denemiştim ama Kalita ile bana kalırsa daha da güzel çıktı. Döküşü bitireceğim zamanı açıkçası çok kesin olarak belirlemedim. Kalita 155'in akış hızının sınırlı olmasıyla genelde neredeyse ağzına kadar dolu olacak şekilde döküşü devam ettiriyorum. Yani aslında ne çok yavaş ne de çok hızlı bir döküştü. Bitişi 1.20 ye denk geldi. Drawdown tahmin ettiğimden daha hızlı bitti ama fincan gerçekten harikaydı.
Fam’ın Hambella’sı ile aynı çekirdek mi biliyor musunuz acaba?
Sizin yorumunuz sonrasında merak edip denemek istiyorum ama Fam Hambella bana hitap etmemişti.

Fam’ın Hambella’sı ile aynı çekirdek mi biliyor musunuz acaba?
Sizin yorumunuz sonrasında merak edip denemek istiyorum ama Fam Hambella bana hitap etmemişti.
İkisi de Guji olarak geçse de aynı mıdır bilmiyorum maalesef, belki bilen arkadaşlar vardır. Fam'in Hambellası'nı ben de denedim. William'dan aldığım bana kalırsa daha canlı, daha fazla katmanı olan bir kahve. Fam Hambella'da bu kadar tatlı bir fincan içtiğimi hatırlamıyorum.

Demleme Reçetesi:

hocam teşekkürler öncelikle, bu tarif sitedekine göre biraz daha ince öğütüm ve ben daha fazla verim aldım. çekirdek muazzam kokuyordu kuru-yaş her şekilde, potansiyelini çıkardı bu şekilde. bir de iki kere swirl eyledim sonlara doğru, 2:15te bitti, acılık da ekşilik de yoktu güllü şeftalili mükemmel bir fincan oldu. buku hambela’sı olan bu tarifi deneyebilir :)

hocam teşekkürler öncelikle, bu tarif sitedekine göre biraz daha ince öğütüm ve ben daha fazla verim aldım. çekirdek muazzam kokuyordu kuru-yaş her şekilde, potansiyelini çıkardı bu şekilde. bir de iki kere swirl eyledim sonlara doğru, 2:15te bitti, acılık da ekşilik de yoktu güllü şeftalili mükemmel bir fincan oldu. buku hambela’sı olan bu tarifi deneyebilir :)
Afiyet olsun hocam, sevindim güzel çıktığına. Benim de kahve o kadar hoşuma gitti ki bir paket daha mı alsam diye düşünüyordum bugün.

Demleme Reçetesi:

Kahve: Brazil Gildo Neto
Kavurma Tarihi: 12.07.2021
Demleme Metodu: Hario V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Molent G50 38 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Frida Şaşal 91 - 92 derece
Demleme : 60(40sn)-200-350-500 (2:10 son döküş - 3:00 bitiş)
İlave Notlar:

Kargo gelir gelmez demledim. Bayıldım... Yakın zamanda o kadar farklı kahveler içildi ki kahve gibi kahveye aç kalındı. Kahveye gelirsek internette gördüğünüz kahve demlemelerinin görselleri gibi yalın çekiciliği var. Bardağın yarısından sonra 1 kg almaya elim gitmedi değil. Akşam tek kişilik ve cold brew demlemelerinden sonra alım yapacağım.

ne guatemala’dan ne de brezilya’dan en ufak bi verim alamadım, aramızda bu milletlerden arkadaşlar varsa yanlış anlamasınlar tabii… yok düz kahve olarak tabir edilen kahvelerden memnun kalamıyorum, bir daha fiyat dengelemek için düz kahve eklemeyeceğim sepete, aylar sürüyor bitmesi, hiç elim gitmiyor :(

Ayrıca sayfanızda sizle iletişime geçecek sekme çalışmamakta isim girilmesi gereken bölüme girilemediğinden hata vermekte, size mesaj gönderilememekte.:(

Gildo Neto ve Hambela'yı tekrar sipariş verdim. İkisinin de kavrumlarını espressoya daha yakın buldum ve ikisinden de americano olarak daha fazla keyif aldım. Gildo Neto'dan beklentileri çok yüksek tutmamak gerek. Biraz uğraştırabilir ancak parametreleri tutturduğunuzda öne çıkan bir tatlılığı var. Özellikle americanoda ağız hissiyatı, kremamsılığı beni tatmin etti. Hambela ise gerçekten tatlı, canlı ve tadım notlarını fincanda da birebir yansıtan bir çekirdek. Farklı yöntemlerde farklı kalınlıklarda, hata bile yapsanız affediyor. Eline sağlık William.

williams-roastery Sipariş gönderiminde bir sorun mu var acaba? 14 temmuz tarihli 10057 tarihli Siparişim gelmedi ve halen hazırlanıyor olarak gözükmekte.. Ben sipariş hafta içi gelir tadım notuna göre siparişimi geçerim diye düşünmüştüm ama olmayacak galiba. Bu kadar gecikmenin ve bilgilendirilmemenin nedenini öğrenmemde mahsur var mı?
Merhaba,

Şuan kontrol ettim tekrardan dediğiniz gibi kahveleriniz hazırlanıyorda kalmış barkodları basınca otomatik olarak bu duruma düşüyor.
Yoğunluktan dolayı gözümüzden kaçmış olabilir.
Pazartesi günü sabahından kargoya teslim etmiş oluruz.
Site ilede ilgili geri dönüşünüz için teşekkürler haftaya hatayı düzelmiş oluruz 🙏

Gildo Neto ve Hambela'yı tekrar sipariş verdim. İkisinin de kavrumlarını espressoya daha yakın buldum ve ikisinden de americano olarak daha fazla keyif aldım. Gildo Neto'dan beklentileri çok yüksek tutmamak gerek. Biraz uğraştırabilir ancak parametreleri tutturduğunuzda öne çıkan bir tatlılığı var. Özellikle americanoda ağız hissiyatı, kremamsılığı beni tatmin etti. Hambela ise gerçekten tatlı, canlı ve tadım notlarını fincanda da birebir yansıtan bir çekirdek. Farklı yöntemlerde farklı kalınlıklarda, hata bile yapsanız affediyor. Eline sağlık William.
Afiyet olsun :)

İlk başlarda gildo neto ve el jaguardan hiç verim alamamıştım, elimdeki kahveleri ne yapsam diye düşünüyordum. Sonra burada ki tavsiyelerle kasuya metodunu deneyip demleme sürelerini uzattım ve gayet içilebilir fincanlar alabildim. Denemeler yaptıkça çıktılar çok daha keyifli oldu ve şimdi ay bitmeden tekrar alsam mı diye düşünmeye başladım 😅

Kullandığım su buzdağı, gildo neto da 91 el jaguardan 93 derece, filtre olarak hep th-3 kullandım, dripper olarak cafec flower ve origami, cmd 23-25 klik ve molent g50 de 45 klik, döküşlerim yavaş ve kahve yatağını çok sarsamadan, her döküşte (60-120-180-240-300) suyun tam süzülmesini bekleyerek toplamda 5 dk yı buluyorum.

Çok teknik terimleri anlatamasam da Gildo neto için yoğun bitter tatların geldiği, acılık hiç olmayan canlı ve içimi keyifli kahve gibi kahve diyebilirim. El Jaguar ise neto ya göre bitter tatların daha az, floral tatların daha ön planda olduğu, acılık olmayan ve asiditesi 1-2 tık daha fazla olan, meyvemsiliğini hissettiren, after taste yüksek çok çok keyifli bir kahve oldu.

Özellikle agresif döküşlerden kaçınmanızı tavsiye ederim.

Bitter acı demek. Ama siz Bitter yoğun acılık yok diyorsunuz. Biraz karışmış kavramlar sanırım ya da ben anlamadım. Bitter derken çikolatayı mı kastettiniz

Bitter acı demek. Ama siz Bitter yoğun acılık yok diyorsunuz. Biraz karışmış kavramlar sanırım ya da ben anlamadım. Bitter derken çikolatayı mı kastettiniz
Bitter in kelime anlamı ‘acı‘ doğrudur, ama demek istediğim yanık ve isli tatlar. Şöyle düşünün kaliteli bir bitter çikolata aldınız, tabi oranına göre değişecektir acılığı ama yemesi keyifli olacaktır. Burada yoğun ve keyifli bitter(acı) tatların olduğunu ama yanık ve isli acı tatların olmadığını ifade etmeye çalıştım. Biraz karışık gelmiş olabilir kusura bakmayın lütfen.

Aynı çekirdekleri 16/250 oranında, bloom + 2-3 seferde ve biraz agresif döküşle demlediğimde yanık ve isli tatlardan içemedim. Diğer bütün parametreler aynı olmasına rağmen. Ama üstte vermiş olduğum parametrelerle bambaşka bir kahve haline dönüştü benim için, bana da ilginç geliyor.

Gildo neto ve el Jaguar için konuda fazla mesajım olduğu için biraz kafayı takmış görünebilirim bu iki çekirdeğe 😊, elimde 750gr olunca ve çoğu kişininde benim gibi alım yaptığını düşününce belki faydam olur diye tekrar tekrar yazmak istedim. Belki benim gibi verim alabilenler olur diye.

Bitter in kelime anlamı ‘acı‘ doğrudur, ama demek istediğim yanık ve isli tatlar. Şöyle düşünün kaliteli bir bitter çikolata aldınız, tabi oranına göre değişecektir acılığı ama yemesi keyifli olacaktır. Burada yoğun ve keyifli bitter(acı) tatların olduğunu ama yanık ve isli acı tatların olmadığını ifade etmeye çalıştım. Biraz karışık gelmiş olabilir kusura bakmayın lütfen.

Aynı çekirdekleri 16/250 oranında, bloom + 2-3 seferde ve biraz agresif döküşle demlediğimde yanık ve isli tatlardan içemedim. Diğer bütün parametreler aynı olmasına rağmen. Ama üstte vermiş olduğum parametrelerle bambaşka bir kahve haline dönüştü benim için, bana da ilginç geliyor.

Gildo neto ve el Jaguar için konuda fazla mesajım olduğu için biraz kafayı takmış görünebilirim bu iki çekirdeğe 😊, elimde 750gr olunca ve çoğu kişininde benim gibi alım yaptığını düşününce belki faydam olur diye tekrar tekrar yazmak istedim. Belki benim gibi verim alabilenler olur diye.
Ben de degassing süresine bir iki gün kalmış 1 kg gildo olduğu için bu çekirdekle ilgili yorumları ilgiyle takip ediyorum. Aradığım şey acılığın olmadığı ama meyvemsi çiçeksi tatların da olmadığı gövdeli düz bir kahve. Derinden gelen çikolataya da hayır demem tabii. Bilgiler için teşekkürler baya faydalandım.

Geri