• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Temmuz Ayı Birlikte Tadım Etkinliği Williams Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoDRaC

Barista
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Herkese merhaba geçen ay duyurusunu yaptığımız üzere temmuz ayı itibari ile tadım notlarını tek bir başlık altında toplamaya karar verdik. Bunu yaparken amacımız konu dağınıklığının önüne geçmek ve üyelerin aradıklarını daha kolay bulmasını sağlamak. Konunun en altına yazacağım şablonu seçip alıntılayarak reçetenizi kolayca paylaşabilirsiniz. Şu an itibari ile Williams Sitesinde satışta olan kahveler.

Demlediğiniz kahve ile ilgili reçetelere ulaşmak veya sizin değirmeniniz ile ilgili öğütüm ayarlarına ulaşmak çok daha kolay olacak. Konuyu açtığınızda sağ üst köşede bulunan arama butonuna tıkladıktan sonra "Bu Konuda" seçeneğini seçerek kolayca aramayı gerçekleştirebilirsiniz.

Ekran Resmi 2021-07-11 10.29.24.png

Ethiopia - Keramo

Colombia - El Mirador Huila

Brazil - Gildo Neto

Ethiopia - Buku Hambela

Guatemala - El Jaguar

Ethiopia - Hamasho

Demleme Reçetesi:

Firma: Williams Roastery
Kahve:
Kavurma Tarihi:
Demleme Metodu:
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
Su Markası ve Sıcaklık:
Demleme Süresi:
Tadım Notları:
İlave Notlar:

Son düzenleme:
Demleme Reçetesi:

Kahve: Guatemala - El Jaguar
Kavurma Tarihi: 26.06.2021
Demleme Metodu: aeropress
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: hario slim plus 5 klik (g50 değirmenimde var ama hariodan daha memnunum.)
Su Markası ve Sıcaklık: erikli 95 derece
Demleme Süresi: 2dakika 15 saniye
Tadım Notları: bu olay bende yok. Sadece kahve tadı alıyorum. :) ama notum 10 üzerinden 7

Demleme Reçetesi:

Kahve: Ethiopia - Keramo
Kavurma Tarihi: 01.07.2021
Demleme Metodu: Espresso
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Eureka mignon crono( stepless olduğu icin ayar vermem pek mantıklı degil)
Su Markası ve Sıcaklık: kuzeyden kaynar su, preheat yapmadan kullandım
Demleme Süresi: 10 sn preinfusion, toplam sure 53 sn
Tadım Notları: tadım notlarında bahsedilen çilek tadını ve portakal asiditesini aldım diyebilirim. ilk denemem olduğu icin birkaç gün icinde daha net tadım yapabilirim diye düşünüyorum.
İlave Notlar: paketini actigim anda kendini hissettiren bir kahve oldu, özellikle kokusu çok güzel. omni degil de espressoya özel bir kavrum olsaydi acaba nasıl olurdu diye de düşünmeden edemedim icerken.

Kahve: Ethiopia - Hamasho
Kavurma Tarihi: 01/07/2021
Demleme Metodu: Cafec Flower
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: K-Pro 75 klik
Su Markası ve Sıcaklık: buzdağı 80 ppm 93derece
Demleme Süresi: 03:00
Tadım Notları: kavurucu notlarında mürver çiçeği, beyaz şeftali, akide şekeri yazıyor. ben mürver çiçeği nedir bilmem açıkçası, ilk defa duydum. fakat bir kahveden şu ana kadar aldığım bu kadar önde olan en iyi floral nota olabilir, bahsedilen mürver çiçeği :) floral notalara çok ısınamadığım için biraz sürüncemedeydim açıkçası, ama muazzam. beyaz şeftaliyi de tam olarak bildiğimi söyleyemeyeceğim, ama benim bildiğim şeftali tadının hemen hemen aynısına sahip kahve, belki biraz daha patlak ve ferah bi şeftali diyebilirim. akide şekeri tadım notası olarak nasıl nitelenebilir yine emin değilim ancak tatlı bir kahve olduğu için çağrıştırabilir olarak yorumladım.
İlave Notlar: bu aralar içtiğim kahveler beni çok mutlu ediyor, tr’deki kavurucuların böyle güzel kahveler kavurarak kullanıcılara sunması mutluluk verici. kesinlikle herkese önerebileceğim, muazzam tatlı-çiçeksi bir kahve. toplu alımın diğer kahveleri için de sabırsızlanıyorum :)

Demleme Reçetesi:

Kahve: Brazil Gildo Neto
Kavurma Tarihi: 09.07.2021
Demleme Metodu: Clever Dripper
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Molent G50 38 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 94-95
Demleme Süresi: 2.30 drawdown başlangıcı, 4.00 bitiş
İlave Notlar: 30 gr kahve 450 ml su

Gildo Neto tam olarak beklediğim gibi bir kahve çıktı. Ne beklenti üstünde ne de altında. 'Sıradan' kahvelerin iyi olanlarından diyebiliriz. Klasik bir Brezilya havası var, çikolatamsı notalar hakim. Yoğunluğu ve ağızda kalıcılığı güzel, bununla beraber epey yumuşak bir içimi var. Günlük içim, ofiste kullanım, kahveye yabancı misafirlere sunum, espresso bazlı sütlü içecekler, bunların hepsine uyacak ve bu sınırlar içerisinde tüketiciyi tatmin edecek bir kahve diyebilirim.

Kahve: guetamala el jaguar
Kavurma Tarihi: 31.06.2021
Demleme Metodu: aeropress
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: molent pocket 16klik
Su Sıcaklığı: 92-95
Demleme Süresi: 2dk30sn

Güzel beni üzmeyen bir kahve oldu üstünde yazan yeşil elma ve sütlü çikolata tatlarını biraz farkettim diyebilirim. Subjektif olarak 10 üzerinden 8 verebilirim. Günlük içilecek kahveler listeme attım.

Kavurma Tarihi: 06.07.2021
Demleme Metodu: Clever Dripper
Öğütüm Ayarı: Ayar verebileceğim bir öğütücüm yok, ama kalın bir öğütüm olduğunu söyleyebilirim
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı
Demleme Süresi: 3.00da server üzerine, 3.50 süzülme bitti.
İlave Notlar: Önce su sonra kahveyi ekleyerek. 280gr suya 20gr kahve. 3.dkda üstten hafif karıştırıp server üzerine koymaca.
Tadım Notları: Fırında kestane.

Öğütürken ve ıslak kokuda kestane kokusu aldım, beni mutlu etti. Biraz yoğun ve koyu bir kahve ama rahatsız edici bitterlik almadım. Yine de düşük sıcaklıkta ve düşük oranda fayda var gibi geliyor. Birazcık yulaf sütüyle harika olurmuş gibi geldi.

Kavurma Tarihi: 06.07.2021
Demleme Metodu:
Hario Switch Immersion Dripper
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
1Zpresso K-Pro - 8.0 (Normalde V60 için 7.3 ayarında başlıyorum)
Su Markası ve Sıcaklık:
Sırma - 92 derece
İlave Notlar:
Kahve Masası kanalındaki hibrit tarifle demledim. Acılık olmayan, güzel bir fincan çıktı. Diğer arkadaşların önerilerine katılıyorum, referans tariflerinize göre biraz daha kalın öğütüm ve düşük sıcaklık denemenizde fayda var.
Yoğun olduğu için sütlü veya soğuk içeceklere de çok yakışacaktır. Cold drip damlıyor şu an, yarın tonikle deneyeceğim.

Brezilya gildo neto ve guatemala el jaguardan 2-3 er kez v60 demleme yaptım ama verim alamadım, hafif acılık olan çok düz kahveler çıktı hep. 91-93 derece buzdağı su, cafec TL-3 hızlı olan seri filtre, 16/250 (william ın tercihi).

v60 reçete önerisi var mıdır?

Brezilya gildo neto ve guatemala el jaguardan 2-3 er kez v60 demleme yaptım ama verim alamadım, hafif acılık olan çok düz kahveler çıktı hep. 91-93 derece buzdağı su, cafec TL-3 hızlı olan seri filtre, 16/250 (william ın tercihi).

Bu iki çekirdek f/p ürünü olup düz kahve olması en belirgin özelliklerdir diye biliyorum.. acaba tamda istenen verimş almış olmayasınız :)

Reçetelerde değişiklik yapsanız da çok farklı tatlar elde edemeyeceğinizi düşünüyorum. Gövdeli ve "düz" diye tanımlanabilecek, daha çok günlük tüketime uygun çekirdekler gibi geldi bana :) Benim tavsiyem kahve su oranını değiştirmeniz olur. 15-250 hatta 14-250 deneyebilirsiniz. Bana 15-250 bile çok yoğun geliyor açıkçası.

Ben de gildo netodan artık meyvemsi ve çiçeksi aromalardan hafif hafif bıktığım canım şöyle dümdüz gövdeli bir kahve istediğinde gönül rahatlığıyla kullanmak için 1kg sipariş ettim ve beklentim tam da sizin tarif ettiğiniz şey. Valla içim rahatladı 😃

Sitelerinde bu iki kahvede de farklı bir reçete önerileri vardı 20:300 oranda, onu denediniz mi?

Bu iki çekirdek f/p ürünü olup düz kahve olması en belirgin özelliklerdir diye biliyorum.. acaba tamda istenen verimş almış olmayasınız :)
Burada size katılmıyorum hocam, o kadar düz olsa idi üstünde tadım notu olmaz diye düşünüyorum 😀 Sanalbaharat kahveleri içiyormuş gibi hissettim. Tamam floral bir kahve değil, karakteri belli ama bu kadarda beklemiyordum şahsen.

Sitelerinde bu iki kahvede de farklı bir reçete önerileri vardı 20:300 oranda, onu denediniz mi?
Yarın bu reçeteyi de deneyeyim teşekkürler, gildo neto tamam ama el Jaguar dan bir şeyler çıkarıcam inşallah :)

Yarın bu reçeteyi de deneyeyim teşekkürler, gildo neto tamam ama el Jaguar dan bir şeyler çıkarıcam inşallah :)
Açıkçası nitelikli kahve tüketmeye başlayalı çok olmadı ama demlememin sonucu çok da dümdüz kahve diyebileceğim gibi değildi. Afiyet olsun şimdiden, yorumlarınızı merakla bekliyorum 🙂

Reçetelerde değişiklik yapsanız da çok farklı tatlar elde edemeyeceğinizi düşünüyorum. Gövdeli ve "düz" diye tanımlanabilecek, daha çok günlük tüketime uygun çekirdekler gibi geldi bana :) Benim tavsiyem kahve su oranını değiştirmeniz olur. 15-250 hatta 14-250 deneyebilirsiniz. Bana 15-250 bile çok yoğun geliyor açıkçası.
Evet biraz fazla gövdeli geldi bana da, normalde gövdeli kahveleri severim ama 1:17 bandına çıkıp deneyeyim. Sitelerinde verdikleri oran 1:15 ama kasuya metodu ile biraz daha tatlı olabilir.

Burada size katılmıyorum hocam, o kadar düz olsa idi üstünde tadım notu olmaz diye düşünüyorum 😀 Sanalbaharat kahveleri içiyormuş gibi hissettim. Tamam floral bir kahve değil, karakteri belli ama bu kadarda beklemiyordum şahsen.
Açıkçası ahududu, papaya, yaban mersini, yeşil erik, mor elma, kinoa tohumu vs yazan tadım notlarına bakınca çikolata, kestane , vs. Direk Düz geliyo bana :)

Bu arada sorduğumda 30ar saniye arayla döküş olduğunu söylemişlerdi.
Açıkçası ahududu, papaya, yaban mersini, yeşil erik, mor elma, kinoa tohumu vs yazan tadım notlarına bakınca çikolata, kestane , vs. Direk Düz geliyo bana :)
El jaguarda kırmızı meyveler ve yeşil elma da yazıyordu aslında 🙂

Gildo neto evet dediğiniz gibi ama el Jaguar‘da Kırmızı Meyveler, Yeşil Elma, Sütlü Çikolata yazınca tadım notlarında ve kavurucu william olunca biraz beklenti oldu belki de. 😁

Geri