• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Temmuz Ayı Birlikte Tadım Etkinliği Williams Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yukarda yazmıştım, Gildo Neto sıradan kahvelerin iyi olanlarından diye. El Jaguar açıkçası pek hoşuma gitmedi. İki demleme yaptım, ki tamam daha farklı tariflerle denenebilir ama belli oranda istenmeyen bitter ve kavruk aromalar mevcut. Tat profilini de çok anlayamadım açıkçası. Potansiyeli olan kahveler genelde kendini ilk bir iki demlemede belli ediyor. El Jaguar o yönden biraz surat ekşitti. İlla düz kahve diyorsanız Gildo Neto bence en az bir adım önde.

Edit: Buku Hambela çok güzel bu arada. Onunla alakalı daha detaylı önümüzdeki günlerde yazarım.

Son düzenleme:
Maalesef Jaguar'dan ben de verim alamadım. Kalın öğütüm ve düşük sıcaklıkta su denememe rağmen sürekli acılık var. Kavrum biraz sıkıntılı sanırım. Kavrum tarihi 7 Temmuz.

Burada size katılmıyorum hocam, o kadar düz olsa idi üstünde tadım notu olmaz diye düşünüyorum 😀 Sanalbaharat kahveleri içiyormuş gibi hissettim. Tamam floral bir kahve değil, karakteri belli ama bu kadarda beklemiyordum şahsen.

Neto'nun demlemesini olabildiğince uzatmanızda fayda var. v60 demliyorsanız 3dk'nın altına düşmemeye çalışın.

Clever vs. varsa 3,5 dk. civarı demleme yapabilirsiniz, önce kahve sonra su yapmanızda fayda var bu kahve özelinde.

Maalesef Jaguar'dan ben de verim alamadım. Kalın öğütüm ve düşük sıcaklıkta su denememe rağmen sürekli acılık var. Kavrum biraz sıkıntılı sanırım. Kavrum tarihi 7 Temmuz.
Benim de aynı gün kavrum ve aynı problem mevcut. Kahvede oldukça rahatsız edici bir acılık vardı ve bardağı bitiremedim. Acaba aynı kavrum tarihinde farklı kişilerde de sıkıntı var mıdır? Bu durumda kavurucu ile iletişime geçersek bu soruna bir çözüm getirebiliriz diye düşünüyorum. Zira daha 200 küsur gr daha duruyor öyle.

Bende ki El Jaguar 30 Haziran kavrum tarihliydi yanlış hatırlamıyorsam (kutuyu attım), çekirdekler gayet homojendi ve gözüme defect pek çarpmadı. Ama fincanda tat olarak resmen hayal kırıklığı yaşamıştım.

@whynot önerisiyle sitesinde de yazan kasuya metodunu denedim. Gayet içilebilir keyifli bir kahve oldu diyebilirim (tabi düz kahve sınıfında :) ). cafec th-3, buzdağı 93 derece, plastik hario ve cmd 25 klik.

Bloom + tek ve iki kademeli döküşlerde 1:16 oranı bile ağır gelmişken 1:15 kasuya demlemede gövdesi daha düşük ve tatlılığı artmış şekilde sonuç verdi. Tavsiye ederim kesinlikle.

Benimki 9 Temmuz kavrumdu ama pek bir fark olacağını sanmam. Muhtemelen "düz kahve" dediğimiz şeyler aynı değil 😀 Dediğim gibi yeni başladım, başlayalı birkaç ay oldu sadece ve de ekipman eksiklerim var. Bu uzun yolun daha başındayım ve de öğreneceğim çok şey var 🙂

birçok tarif denedim, kendi adıma şöyle söyleyebilirim bundan önce denediğim hamasho ne kadar iyiyse el jaguar da o kadar kötü. farklı fiyat baremlerinde olduklarının farkındayım fakat böyle çekirdekler üzüyor gerçekten. tabii belki de ben demleyemiyorumdur… daha denemeler yapacağım ama en ufak bi ışık yok gibi :(

birçok tarif denedim, kendi adıma şöyle söyleyebilirim bundan önce denediğim hamasho ne kadar iyiyse el jaguar da o kadar kötü. farklı fiyat baremlerinde olduklarının farkındayım fakat böyle çekirdekler üzüyor gerçekten. tabii belki de ben demleyemiyorumdur… daha denemeler yapacağım ama en ufak bi ışık yok gibi :(
Kavrum tarihiniz nedir

Firma: Williams Roastery
Kahve:Guji natural
Kavurma Tarihi: 30.06.2021
Demleme Metodu: Kalita 185 metal
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: timemore c2 / 19 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Damacana Buzdağı / 90
Demleme Süresi:3.30-3.40

Tadım Notları: Daha ön demleme aşamasında gül kokusu çok net geliyor, devamında bardakta gül koku olarak devam ederken içimi ve sonrasında şeftalı tatlılığı ve mayhoşluğu net.

İlave Notlar: 1/16, 25 gram olarak demledim. Döküşlerim 75/250/400 şeklinde oldu. Süreleri 40/1.40/bitiş şeklinde. Döküş esnasında suyu çok yükseltmemeye çalıştım ve çok yavaş şekilde döktüm. Öğütümü biraz kalınlaştırınca gül kokusu yoğunluğunun azaldığını hissettim. Ancak her türlü demlemede başarılı bardak çıkarma ihtimali yüksek bir kahve bana göre.

Kahve:Guatemala El Jaguar
Demleme Metodu: Hario v60 plastik
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Cmd / 25klik
Su Markası ve Sıcaklık: 10 lt Buzdağı / 93
Filtre: Cafec Th-3 (hızlı seri)
Demleme Süresi:3:10

Sitesinde yazan tarifi kullandım 20:300 (kasuya), aynı parametrelerle Brazil Gildo Neto yu da demlemedim sadece @Leylifer in önerisiyle süreyi biraz daha uzattım (4 dk gibi). İki kahvede gayet içilebilir oldu. El Jaguar biraz nitelik kazandı ama Neto hala dümdüz dü 😁 alttan alttan bitter çikolata geliyordu ama. Espresso yapmadığım için tk olarak daha uygun olacaklar sanırım. Sonuç olarak tüketilmeyecek kahveler değiller ama bir daha alırmıyım dersem almam sanırım.

Bu iki kahvede verim alamayanların kesinlikle kasuya metodunu denemelerini tavsiye ederim.

Kahve: El Salvador La Montanita
Kavurma Tarihi:02.07.2021
Demleme Metodu: V60 / Cafec Tradational
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Timemore c2 /20 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana / 90 derece
Demleme Süresi: 3.10

Tadım Notları: Demleme esnasında kompleks meyve kokuları gelirken bardakta komplekslik azalmış fakat yerindeydi. Hissedilir bir greyfurt tatlılığı son yudumu kadar vardı.

İlave Notlar: 1/15 26.6 gram kahveyi 4 aşamalı bir döküşle yaptım. 75/200/300/400 şeklinde. Süreler 45/1.30/2.10 @William istediğimiz performansı alamadığımız için satışa koymadık demişti ancak ben oldukça beğendim çekirdeği. Kendine özgü bir tat profili olduğu kesin. Keşke daha fazla olsa dedirten bir çekirdek 😊

Kahve: El Salvador La Montanita
Kavurma Tarihi:02.07.2021
Demleme Metodu: V60 / Cafec Tradational
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Timemore c2 /20 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana / 90 derece
Demleme Süresi: 3.10

Tadım Notları: Demleme esnasında kompleks meyve kokuları gelirken bardakta komplekslik azalmış fakat yerindeydi. Hissedilir bir greyfurt tatlılığı son yudumu kadar vardı.

İlave Notlar: 1/15 26.6 gram kahveyi 4 aşamalı bir döküşle yaptım. 75/200/300/400 şeklinde. Süreler 45/1.30/2.10 @William istediğimiz performansı alamadığımız için satışa koymadık demişti ancak ben oldukça beğendim çekirdeği. Kendine özgü bir tat profili olduğu kesin. Keşke daha fazla olsa dedirten bir çekirdek 😊
bende beğendim ama muhtemelen çok pahalı olacaktı. Bunu almak yerine etiyopya alacaktık yine.

Sitesinde yazan tarifi kullandım 20:300 (kasuya), aynı parametrelerle Brazil Gildo Neto yu da demlemedim sadece @Leylifer in önerisiyle süreyi biraz daha uzattım (4 dk gibi). İki kahvede gayet içilebilir oldu. El Jaguar biraz nitelik kazandı ama Neto hala dümdüz dü 😁 alttan alttan bitter çikolata geliyordu ama. Espresso yapmadığım için tk olarak daha uygun olacaklar sanırım. Sonuç olarak tüketilmeyecek kahveler değiller ama bir daha alırmıyım dersem almam sanırım.

Bu iki kahvede verim alamayanların kesinlikle kasuya metodunu denemelerini tavsiye ederim.
Teşekkürler tavsiye için, Kasuya ile El Jaguar çok daha güzel oldu. Belki biraz daha degassing beklemenin de etkisi vardır ancak kesinlikle önceki demlemem ile fark vardı.
Aynı oranda buzdağı su, 91-92 °C, 44 klik(molent g50), hario 100lü Japon ile denedim. Süre uzadığı için biraz daha kalın öğütmülmesi gerekiyor sadece.

Teşekkürler tavsiye için, Kasuya ile El Jaguar çok daha güzel oldu. Belki biraz daha degassing beklemenin de etkisi vardır ancak kesinlikle önceki demlemem ile fark vardı.
Aynı oranda buzdağı su, 91-92 °C, 44 klik(molent g50), hario 100lü Japon ile denedim. Süre uzadığı için biraz daha kalın öğütmülmesi gerekiyor sadece.
Afiyet olsun, rica ederim. Ben filtre olarak cafec th-3 kullandığım için daha kalına gitmedim, 3 dakika civarı bir süre gayet iyi oluyor. Molent g50 için 44 klik v60 için üst sınırlar, isterseniz arttırabilirsiniz klik sayısını ama onun yerine hario için 40 lı karton kutu yada cafec TH-3 filtre tercih etmenizi öneririm imkanınız varsa. 40 lı karton kutunun 100 lü Japon filtreden daha hızlı olduğu aklımda kalmış, hiç kullanmadım 100 lüyü yanıltmakta istemem.

Ne zamandır Kasuya demlemeye bahane arıyordum, El Jaguar'la beraber denedim. Sizin tarife göre tek fark Crystal Eye kullandım, ki TH3 + CMD 25 ile akış biraz fazla hızlı bile oldu. İlk döküş ve ikinci döküş neredeyse 20 saniye içinde komple süzüldü. Crystal Eye için biraz daha inceye gidilebilir zannediyorum. Sonuç olarak evet biraz daha içilebilir, biraz daha karakteristiğe sahip ama o da bir yere kadar açıkçası. Önerirmiyim El Jaguar'ı, hala önermem.

Ne zamandır Kasuya demlemeye bahane arıyordum, El Jaguar'la beraber denedim. Sizin tarife göre tek fark Crystal Eye kullandım, ki TH3 + CMD 25 ile akış biraz fazla hızlı bile oldu. İlk döküş ve ikinci döküş neredeyse 20 saniye içinde komple süzüldü. Crystal Eye için biraz daha inceye gidilebilir zannediyorum. Sonuç olarak evet biraz daha içilebilir, biraz daha karakteristiğe sahip ama o da bir yere kadar açıkçası. Önerirmiyim El Jaguar'ı, hala önermem.
Crystal Eye için cmd 23 klik yada th-1/traditional (yavaş seri) /abaca daha uzun süre verebilir th-3 e göre. En olmadı 1-2 derece su sıcaklığı artırılabilir ama tabi bunlar dediğiniz gibi bir yere kadar :) sonuçta El Jaguarı içilebilir hale getirdi en azından benim için bu reçete.

Geri