• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Temmuz Ayı Birlikte Tadım Etkinliği Williams Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar,

Buku Hambela için demleme tavsiyeniz var mı? Demlemeyi bir türlü beceremedim bu kahveyi. Suyum Buzdağı, öğütümü cdt 22-25 click ve demleme süresini de 1.55-2.30 arasında çeşitli şekillerde denedim ama bir türlü potansiyeline ulaşamadım.

Selamlar,

Su olarak bende buzdağı kullanıyorum. Ph'ı diğer sulara göre daha düşük olduğu için kahveyi daha iyi çözüyor. Williams da yanlış hatırlamıyorsam nestle pure life öneriyordu. Onunla da bir deneyebilirsiniz isterseniz. Ben paket için genelde 3 farklı stil demleme yaptım.

2 kişilik demleme yapıyorsam hoffman'ın ultimate v60 tekniği ile yaptım. Sonuçlar tatmin etti.

Tek kişilik yapıyosam 17 gram kahve / 280 gram su şeklinde bir kahve su oranı kullandım. 40 gram blooming, 140 gram su 1. döküş, 100 gram su 2. döküş şeklinde demlemeyi tamamladım. Genelde 2.30 - 3.00 dk arası sürdü. Evet biraz uzun bir demleme oldu. After taste de biraz uzun oluyor bu demlemede. Öğütüm derecesi olarak da molent g50 de 36 click şeklinde kullandım. Bunun bir hesaplaması yaklaşık olarak vardı cdt ye çevirirken de şimdi aklıma gelmedi. Gün içinde forumda bulursam yazıya ekleyeceğim.

Bunun dışında japanese cold brew'da da çok keyifli bir bardak çıkardı. Şeftalili ice tea içiyormuş gibi bir his verdi gerçekten. Onda da 17/280 oranını aynen kullandım. Farklı olarak 280 gram suyun yarısını yani 140 gramını server'a koyup, demlemeyi 140 gram su ile yaptım. Onu da tavsiye ederim. Umarım yardımcı olmuştur.

Öğütüm derecesi olarak da molent g50 de 36 click şeklinde kullandım. Bunun bir hesaplaması yaklaşık olarak vardı cdt ye çevirirken de şimdi aklıma gelmedi. Gün içinde forumda bulursam yazıya ekleyeceğim.
Hocam hatırlayamadığınız oran "1.48" olabilir. Ya da düz 1.4 şeklinde. Eğer bulursanız ve paylaşırsanız sevinirim :)

Selamlar,

Su olarak bende buzdağı kullanıyorum. Ph'ı diğer sulara göre daha düşük olduğu için kahveyi daha iyi çözüyor. Williams da yanlış hatırlamıyorsam nestle pure life öneriyordu. Onunla da bir deneyebilirsiniz isterseniz. Ben paket için genelde 3 farklı stil demleme yaptım.

2 kişilik demleme yapıyorsam hoffman'ın ultimate v60 tekniği ile yaptım. Sonuçlar tatmin etti.

Tek kişilik yapıyosam 17 gram kahve / 280 gram su şeklinde bir kahve su oranı kullandım. 40 gram blooming, 140 gram su 1. döküş, 100 gram su 2. döküş şeklinde demlemeyi tamamladım. Genelde 2.30 - 3.00 dk arası sürdü. Evet biraz uzun bir demleme oldu. After taste de biraz uzun oluyor bu demlemede. Öğütüm derecesi olarak da molent g50 de 36 click şeklinde kullandım. Bunun bir hesaplaması yaklaşık olarak vardı cdt ye çevirirken de şimdi aklıma gelmedi. Gün içinde forumda bulursam yazıya ekleyeceğim.

Bunun dışında japanese cold brew'da da çok keyifli bir bardak çıkardı. Şeftalili ice tea içiyormuş gibi bir his verdi gerçekten. Onda da 17/280 oranını aynen kullandım. Farklı olarak 280 gram suyun yarısını yani 140 gramını server'a koyup, demlemeyi 140 gram su ile yaptım. Onu da tavsiye ederim. Umarım yardımcı olmuştur.
Sanırım alım ayı bitince kavurucunun verdiği after sales desteği de bitmiş, burada da siz imdada yetişmişsiniz. En yakın zamanda deneyeceğim, elinize sağlık. :)

Espressoda denemek üzere Guji ve Keramo almıştım. Guji'den genel olarak memnun kaldım ancak Keramo'dan bir türlü istediğim verimi alamadım. Düzgün bir akış almam için Guji'ye göre öğütümü baya kalınlaştırmam gerekti, kavrumda sıkıntı varmış gibi de gözükmüyor, belki çekirdek ile alakalıdır. Elimde coffeenutz'ın espresso yorumu da var, onla denediğimde daha net bir karar veriyor olurum.

Sanırım alım ayı bitince kavurucunun verdiği after sales desteği de bitmiş, burada da siz imdada yetişmişsiniz. En yakın zamanda deneyeceğim, elinize sağlık. :)

Rica ederim lafı olmaz :) umarım istediğiniz gibi sonuçlar elde edebilirsiniz. @William görmemiştir bence yoğunluktan falan görünce yazar tahminimce. Satışımı yaptım ben kaçar diyecek biri değil kendisi tanıdığım kadarıyla.

Geri