reha
Barista
- İsim
- Reha
Daha fazla
- İsim
- Reha
- Değirmen
- Molent G50, Sözen el değirmeni, Delonghi KG-89
- Ekipmanlar
- V60, Aeropress, Mokapot, French Press
Selamlar,
Buku Hambela için demleme tavsiyeniz var mı? Demlemeyi bir türlü beceremedim bu kahveyi. Suyum Buzdağı, öğütümü cdt 22-25 click ve demleme süresini de 1.55-2.30 arasında çeşitli şekillerde denedim ama bir türlü potansiyeline ulaşamadım.
Selamlar,
Su olarak bende buzdağı kullanıyorum. Ph'ı diğer sulara göre daha düşük olduğu için kahveyi daha iyi çözüyor. Williams da yanlış hatırlamıyorsam nestle pure life öneriyordu. Onunla da bir deneyebilirsiniz isterseniz. Ben paket için genelde 3 farklı stil demleme yaptım.
2 kişilik demleme yapıyorsam hoffman'ın ultimate v60 tekniği ile yaptım. Sonuçlar tatmin etti.
Tek kişilik yapıyosam 17 gram kahve / 280 gram su şeklinde bir kahve su oranı kullandım. 40 gram blooming, 140 gram su 1. döküş, 100 gram su 2. döküş şeklinde demlemeyi tamamladım. Genelde 2.30 - 3.00 dk arası sürdü. Evet biraz uzun bir demleme oldu. After taste de biraz uzun oluyor bu demlemede. Öğütüm derecesi olarak da molent g50 de 36 click şeklinde kullandım. Bunun bir hesaplaması yaklaşık olarak vardı cdt ye çevirirken de şimdi aklıma gelmedi. Gün içinde forumda bulursam yazıya ekleyeceğim.
Bunun dışında japanese cold brew'da da çok keyifli bir bardak çıkardı. Şeftalili ice tea içiyormuş gibi bir his verdi gerçekten. Onda da 17/280 oranını aynen kullandım. Farklı olarak 280 gram suyun yarısını yani 140 gramını server'a koyup, demlemeyi 140 gram su ile yaptım. Onu da tavsiye ederim. Umarım yardımcı olmuştur.