• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve İçin İdeal Su

Filtre yeni olduğu için o şekilde çıkış alıyor. 8-8,5 arasında sabitleniyor bir kaç hafta sonra. Bu arada 9 ph çok yüksek de değil. Kahve hazırlarken su cidden çok önemli, tds değeri yükselmesi gerçekten çok güzel bir fark yaratıyor.
Evet hocam kahve suyu olarak farklı çözümler kullanıyorum, arıtmadan aldığım ile kahve demlemiyorum :) içme suyu, sağlık açısından değerlendirmiştim.

Evet hocam kahve suyu olarak farklı çözümler kullanıyorum, arıtmadan aldığım ile kahve demlemiyorum :) içme suyu, sağlık açısından değerlendirmiştim.
Bu arada Arıtma sistemi kullananlar, direk membrandan çıkan suyu alırlarsa (tds 5-8 arası ) saf suya çok yakın bir su elde ediliyor. Buna dışarıdan ilgili minareller eklenerek kahve suyu hazırlayabilirler kolayca.

Buzdağı su kullanan arkadaşlardan Hayat suyu deneyimleyenler var mı? Her iki su da kaynak olarak Sakarya’yı kullanıyor diye biliyorum, o nedenle aynı su olabilir mi diye merak ettim.

Buzdağı su kullanan arkadaşlardan Hayat suyu deneyimleyenler var mı? Her iki su da kaynak olarak Sakarya’yı kullanıyor diye biliyorum, o nedenle aynı su olabilir mi diye merak ettim.
Adana'da Şekerpınarı kaynağı var, "Doğal Mineralli Su" diye geçiyor. Hatta @pacamara Nisan Bey'in beğendiğini belirttiği Pellegrino Su için söylediği "mineralli su" sınıfına giriyor olabilir. Kendisi netleştirirse sevinirim.
140 ppm gibi bir değeri var, sek içimde çok tercih etmiyorum ama kahvede güzel sonuçlar veriyor, önce Pürsu Nazilli ile 80 ppm olana kadar açıyorum ama. :)

Su arıtıcı taktıracağım ben de. Artık yıllık masrafım 4 bin üstüne çıkıyor içme suyunda. Aura cebilon önerdiler ama bilgi sahibi değilim.

Pürsu markasının tds değerini bilen var mı?

Zero water kullananlar için soruyorum ; 440 ppmlik bir musluk suyunu saf hale getirebiliyormu acaba ?

Ben Hayat suyu espressoda beğeniyorum.

Selamlar @vetiverfan

Konu markanın kaynağı yada kapak rengi hangisi olanı tercih ediyorsun?

Şuan elimde kırmızı kapaklı olanı mevcut,omni ve espresso kavrum çekirdekleri mokapotta demlerken iyi sonuç alabilir miyim?

@CoFFeePaTh Ömer Abi Selamlar,

Yanılmıyorsam bu başlık altında yada farklı bir başlıkta Erikli su ile hayat suyu karıştırdığını yazdığını hatırlıyorum,doğru mudur özellikle kullandığın bir oran var mı?

Şuan elimde hem erikli hemde hayat su var ve omni roast bir çekirdeği deniyorum,ne önerirsin?

Şuan elimde hem erikli hemde hayat su var ve omni roast bir çekirdeği deniyorum,ne önerirsin?
Erikli değil de Pürsu Nazilli'yi karıştırıyorum espresso için. Kırmızı Kapaklı Hayat Şekerpınarı kaynağıdır, bendeki öyle ve 140 ppm civarı sertliği vardır. Bunu 30 ppm'lik Pürsu ile 110 ppm olana kadar açıyorum.
Belli bir oranı yok, tds kalemi kullanıyorum.

Erikli değil de Pürsu Nazilli'yi karıştırıyorum espresso için. Kırmızı Kapaklı Hayat Şekerpınarı kaynağıdır, bendeki öyle ve 140 ppm civarı sertliği vardır. Bunu 30 ppm'lik Pürsu ile 110 ppm olana kadar açıyorum.
Belli bir oranı yok, tds kalemi kullanıyorum.

Tekrar Selamlar Ömer Abi @CoFFeePaTh

Kıymetli bilgiler için teşekkür ederim,benim elimde de hayat kırmızı kapaklı var ama ilgili su anladığım kadarı ile çözücülükte düşük kaldığı yada kalacağı için çokta verimli olmayabilir.

Benim tds ölçerim yok lakin alsam faydalı olacak sanırım,ikamet ettiğim bölgede kaynak suları var ve günlük içme suyu ihtiyacımızıda onlardan karşılıyoruz.Onu ölçüp tds bilgisine göre bir karışık yaparak daha uygun tds değerlerine sahip sular elde edebilirim.

Tekrar Selamlar Ömer Abi @CoFFeePaTh

Kıymetli bilgiler için teşekkür ederim,benim elimde de hayat kırmızı kapaklı var ama ilgili su anladığım kadarı ile çözücülükte düşük kaldığı yada kalacağı için çokta verimli olmayabilir.

Benim tds ölçerim yok lakin alsam faydalı olacak sanırım,ikamet ettiğim bölgede kaynak suları var ve günlük içme suyu ihtiyacımızıda onlardan karşılıyoruz.Onu ölçüp tds bilgisine göre bir karışık yaparak daha uygun tds değerlerine sahip sular elde edebilirim.
Çok sert ya da çok yumuşak olunca çözücülük düşüyor deniyor. Denge önemli, bir aralık var ve çekirdeğe göre o aralıkta hareket ediyoruz. Kabul edilebilir aralıkta, çekirdek ne kadar koyuysa o kadar yüksek tds, ne kadar açıksa da o kadar düşük tds gerekiyor sanırım.
Circulor filtre kahveleri mesela en iyi performansını 35-50 ppm'de veriyor; Türkiye'de genelde 80 ppm civarı iyi sonuç veriyor. Espresso ise genelde 100-120 ppm'de iyi oluyor. Ama suyun çok kalsiyumlu- kireçli değil de magnezyum yönünden zengin olması gerekiyormuş.Genel fikir bu yönde.

Geri