Kdundar
Barista
- İsim
- Korhan Dündar
Daha fazla
- İsim
- Korhan Dündar
- Değirmen
- Comandante C40
- Ekipmanlar
- Hario V60, Kalita Wave 185, Aeropress, Fellow Stagg EKG
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Kartal
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Sancaktepe
Bunlar kaynak suyu olduğu için zaman içinde değerleri değişmesi gayet olası ancak ben son denediğimde üzerinde yazan değerler birbirinden oldukça farklıydı. Kipa örneğin saf suya çok yakın 10ppm altında, buzdağı 80ppm civarı görece gh/kh dengeli, taşkesti ise 250+ppm ve özellikle bikarbonati aşırı yüksekti (150+ppm) ve ca mg dengesi ca lehine 50+ kat fazlaydı. Bu kadar yüksek bikarbonat istenen bir durum değil keza mineral oranı da.Kipa, Buzdağı var ama Teşkesti hiç görmedim, sanal mağzalarda da yok. Sanırım Bim'deki Sırma Adana kaynağı ile benzer sular, çünkü içilemeyecek kadar berbat; sert bir su.
Yumuşak derken hiç Kipa kullanmadım bu arada kahveyi çözmez diye, Pürsu Uludağ kaynağı yumuşak, Buzdağı orta sertlikte, Hayat Şekerpınarı ise sert olarak nitelediğim sulardı. Bunlarla oynuyordum ben, nerelere geldik.![]()
Kipa ve taşkesti için optimum sular pek diyemeyiz bu sebeple iki ucu görmeniz için bunları önerdim. Taşkesti benzeri başka bir su da pekala kullanabilirsiniz. Buzdağı bu ikisinin ortasında kalan daha optimum bir su. Ancak dediğim gibi değerleri sürekli değiştiği için aslında imkan olup ölçüm yaparak deneme yapılsa daha iyi olur.
Bakalım sizin deneyiminiz nasıl olacak.