• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve İçin İdeal Su

Kipa, Buzdağı var ama Teşkesti hiç görmedim, sanal mağzalarda da yok. Sanırım Bim'deki Sırma Adana kaynağı ile benzer sular, çünkü içilemeyecek kadar berbat; sert bir su. :)
Yumuşak derken hiç Kipa kullanmadım bu arada kahveyi çözmez diye, Pürsu Uludağ kaynağı yumuşak, Buzdağı orta sertlikte, Hayat Şekerpınarı ise sert olarak nitelediğim sulardı. Bunlarla oynuyordum ben, nerelere geldik. :)
Bunlar kaynak suyu olduğu için zaman içinde değerleri değişmesi gayet olası ancak ben son denediğimde üzerinde yazan değerler birbirinden oldukça farklıydı. Kipa örneğin saf suya çok yakın 10ppm altında, buzdağı 80ppm civarı görece gh/kh dengeli, taşkesti ise 250+ppm ve özellikle bikarbonati aşırı yüksekti (150+ppm) ve ca mg dengesi ca lehine 50+ kat fazlaydı. Bu kadar yüksek bikarbonat istenen bir durum değil keza mineral oranı da.
Kipa ve taşkesti için optimum sular pek diyemeyiz bu sebeple iki ucu görmeniz için bunları önerdim. Taşkesti benzeri başka bir su da pekala kullanabilirsiniz. Buzdağı bu ikisinin ortasında kalan daha optimum bir su. Ancak dediğim gibi değerleri sürekli değiştiği için aslında imkan olup ölçüm yaparak deneme yapılsa daha iyi olur.
Bakalım sizin deneyiminiz nasıl olacak.

Geçen günlerde Yalova'nın Erikli yaylasındaki çeşmeden su doldurup getirdiler. Sadece ppm'ini ölçebildim, 102 idi. O suyla öyle güzel kahveler demlendi ki...🥲
O sudan sonra damacana suya geçince cidden ağlamak istedim.

Yolunuz düşerse aklınızda bulunsun. 👍

Artık suyun etkisinin ne kadar büyük olduğundan eminim. Sıradaki ilk yatırımı suya yapacağım inşallah.

Yalovalı olan ben bunu öğrendiğime çok mutlu oldum.
Depolansın o zaman 😁
Geçen günlerde Yalova'nın Erikli yaylasındaki çeşmeden su doldurup getirdiler. Sadece ppm'ini ölçebildim, 102 idi. O suyla öyle güzel kahveler demlendi ki...🥲
O sudan sonra damacana suya geçince cidden ağlamak istedim.

Yolunuz düşerse aklınızda bulunsun. 👍

Artık suyun etkisinin ne kadar büyük olduğundan eminim. Sıradaki ilk yatırımı suya yapacağım inşallah.

Önyargıyı bırakıp 1 kez V60 deneyin Kipa su ile. Ben 1 yıl boyunca gayet güzel ve tadım notalarını alabildiğim kahveler içtim :)
bu yazdığınızı dikkate alarak 3 parti kipa su ile deneme yaptım, henüz tek kahvede denedim. öteki paketi haftaya açıp deneyeceğim ama sonuçtan çok memnun kaldım.

şöyle ki; her zamanki damacana suyumuzda da kahvenin tadım notaları için belirtilen limon alttan hissediliyordu ama kipa su ile çok çok baskın bir şekilde hissedildi, sanki içine limon sıkılmış kadar baskındı limon asiditesi. iyi ki deneyimlemişsiniz, bana da güzel bir tecrübe oldu. bundan sonraki her parti kahvede kipa suyla da demleme yapacağım.

Arkadaşlar Tekirdağdayım bulunduğum yerde Sırma, Assu Mineralli, Saka Mineralli, Kipa, Nestle, Erikli, Carrefour Discount, Sırmakeş, Hayat su var, bakınca baya su var ama hangini alayım. Buzdağı var ama getirmiyor benim olduğum yere, marketlerde de bulamadım.

Beni buzdağıyla beraber en çok memnun eden assu oldu. En azından 1.5lt alıp denemenizi tavsiye ederim. Özellikle açık kavurum olur çekirdeklerle iyi gidiyor. Tds 50-60 arası diye hatırlıyorum çünkü.
Arkadaşlar Tekirdağdayım bulunduğum yerde Sırma, Assu Mineralli, Saka Mineralli, Kipa, Nestle, Erikli, Carrefour Discount, Sırmakeş, Hayat su var, bakınca baya su var ama hangini alayım. Buzdağı var ama getirmiyor benim olduğum yere, marketlerde de bulamadım.

Kafeden aldığım ters osmos suyla evdeki bazı suları karşılaştırdım. Kipa su bulamadım bu arada. Migroslarda yoktu.
Önce direk suların tadına baktım.

Kafeden aldığım su > Pürsu Nazilli > Nestle Uludağ

Demlemede kafe suyuyla pürsuyu kıyasladım. Diğer tüm parametreler eşitken, kafe suyu hafif bitter ve anaerobic kavrumun hafif rahatsız edici asiditesini verdi.
Pürsu Nazilli ise daha soft, temiz bir içim verdi. Bitterlik hiç yoktu, rahatsız edici asidite de varla yok arasından yoktu denilebilir. :)

Tabii bu demek değil ki Pürsu Nazilli kafe suyundan daha iyi, bu sadece Preon Damo'nun o kavrumunda o parametrelerde ( 4 döküşlü demleme) benim zevkime daha uygun bir içim sunmuş demek. :)

Pürsu Nazilli'yi Nestle ve son olarak Hayat'la da kıyaslayacağım.

Edit: tüm parametreler aynı(kahve çekirdeği vs. de dahil) ve sadece su değişkeniyle bir test daha yaptım.
Kafeden aldığım sek içimde tadı daha güzel olan su espressoyu fazla çözüyor. Nestle ile sıfır bitter, tatlı ve hafif meyvemsi olan çekirdek ters osmos su ile hafif tatlı fakat daha acı ve aromasız bir hal aldı. İlginç...

Son düzenleme:
merhabalar ben erikli ile demliyorum buzdağ da majör bird değişiklik oluyorsa marka değişkliği yapabilirim,önerir misiniz?

Kuzeyden Su kullananlar erişimleri en kolay olan su o olduğu için mi kullanıyorlar yoksa kahve için diğerlerine göre daha beğendikleri bir su olduğu için mi acaba? 2 yıl önce Kuzeyden Su hakkında yazılanlara baktım ama o zamankine göre içindeki mineraller değişmiş.

Kuzeyden Su kullananlar erişimleri en kolay olan su o olduğu için mi kullanıyorlar yoksa kahve için diğerlerine göre daha beğendikleri bir su olduğu için mi acaba? 2 yıl önce Kuzeyden Su hakkında yazılanlara baktım ama o zamankine göre içindeki mineraller değişmiş.
Bana göre Kuzeyden su kahve özelinde çok başarılı. Nestle pure life ile aynı reçete üzerinden karşılaştırma yaptım bugün. Nestle su ile demleme yaptığımda oluşan acılık kuzeyden su ile yaptığım demlemede kayboldu ve tatlılık bir miktar arttı diyebilirim. Kuzeyden su bulamazsanız Buzdağı suyu da tavsiye ederim, gerçi Buzdağı su bulmak daha zor gibi.

Bana göre Kuzeyden su kahve özelinde çok başarılı. Nestle pure life ile aynı reçete üzerinden karşılaştırma yaptım bugün. Nestle su ile demleme yaptığımda oluşan acılık kuzeyden su ile yaptığım demlemede kayboldu ve tatlılık bir miktar arttı diyebilirim. Kuzeyden su bulamazsanız Buzdağı suyu da tavsiye ederim, gerçi Buzdağı su bulmak daha zor gibi.
Yemeksepeti'nde Buzdağı'nı bugün görünce hemen sipariş edip şimdi bir nensebo refisa demledim. Kuzeyden ile aralarında 25 ppm fark var. Kuzeyden 50, Buzdağı 75 ppm. Ama aradaki fark tatta çok hissedilir.

Aynı parametrelerle demlediğim refisa buzdağı ile net bir şekilde daha acı ama daha aromatik ve asidikti. Tarifler ve kullanılan öğütümlerde küçük değişiklikler yapmak gerekecek gibi gözüküyor.

Yemeksepeti'nde Buzdağı'nı bugün görünce hemen sipariş edip şimdi bir nensebo refisa demledim. Kuzeyden ile aralarında 25 ppm fark var. Kuzeyden 50, Buzdağı 75 ppm. Ama aradaki fark tatta çok hissedilir.

Aynı parametrelerle demlediğim refisa buzdağı ile net bir şekilde daha acı ama daha aromatik ve asidikti. Tarifler ve kullanılan öğütümlerde küçük değişiklikler yapmak gerekecek gibi gözüküyor.
Birebir aynı kahvede karşılaştırma yapmadım Buzdağı ve Kuzeyden arasında. Yaparsam ben de eklerim görüşlerimi. Bu arada acı olmasına rağmen Buzdağı su ile yaptığınız demlemeyi daha çok beğendiniz şeklinde yorumladım doğru mudur?

Birebir aynı kahvede karşılaştırma yapmadım Buzdağı ve Kuzeyden arasında. Yaparsam ben de eklerim görüşlerimi. Bu arada acı olmasına rağmen Buzdağı su ile yaptığınız demlemeyi daha çok beğendiniz şeklinde yorumladım doğru mudur?
Tam öyle diyemem acılık biraz rahatsız edici bir tat. Ama asiditenin yüksek olması potansiyeli konusunda umut verdi demek istedim.

Eski bir çay tiryakisi olarak uzun uzun pek çok su markasını denedim.

En başarılı sonucu Buzdağı ile aldım. Bu dediğim yıllar önceydi tabi. O günden beri evde Buzdağı kullanırım.

1-2 sene önceydi sanırım, plansız bir şekilde damacana suyum bittiği için market uygulamalarından Kuzeyden Su söylemek zorunda kalmıştım.

Ertesi sabah kahvaltıda içtiğim çay Buzdağı’na göre bayağı farklı gelmişti. Daha yoğun, daha gövdeli ve net bardaklar veriyordu. Tam tiryaki işi. Buzdağı’nda ise içtiğim çaylar biraz daha ekşimsi ve kokulu oluyordu.

Kahve özelinde ilerlediğimden beri ara ara ikisini de kullanıyorum.

Kuzeyden ile daha gövdeli fincanlar çıkarıyorum ortaya ben. Buzdağı ile ise daha asidik oluyor kesinlikle.

İkisi de başarılı sular bence.

Burada adlarının geçtiğini görmek şaşırtmadı.

Kuzeyden sek olarak içmesi Buzdağı kadar keyifli değil bence, onu da not olarak düşeyim 🙂

Geri