• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve İçin Bardak Seçimi

Bu "HARİKA" bardağın ikili setini alıp ikisini de kırdık sevgili bir insanla ben, fotoğrafını gördükçe canım yanıyor.😬 Ağzın inceliği gerçekten çok iyi bir tasarım seçimi, uzun süre kullanıp başka bardaklara özellikle diğer çift cidarlılara geçince değerini anlıyorsunuz.:rolleyes:

Çift cidar mezarlığım var evde, içerisine su kaçmış, silikonu çıkmış, buhar dolmuş çay bardakları... Gözüm gibi bakıyorum ama mazallah, umarım bir şey olmaz. Geçmiş olsun :(

ben artık çift cidarlı bardak kullanmıyorum. bir çok çeşit kahve ile yaptığım denemelerde verimli olmadığını gördüm. sıcaklığını daha uzun süreye yayması belli bir süre sonra fincan kalitesini negatif yönde etkiliyor. doğruyu söylemek gerekirse daha hızlı soğuyan ama dengeli şekilde soğuyan fincanı tercih eder duruma geldim.
şarap ve viski bardağı kullanıyorum. aslına bakarsanız eskiye döndüm diyebilirim.

Boyner'de zwilling bardaklarda %25 indirim var şuan.

ben artık çift cidarlı bardak kullanmıyorum. bir çok çeşit kahve ile yaptığım denemelerde verimli olmadığını gördüm. sıcaklığını daha uzun süreye yayması belli bir süre sonra fincan kalitesini negatif yönde etkiliyor. doğruyu söylemek gerekirse daha hızlı soğuyan ama dengeli şekilde soğuyan fincanı tercih eder duruma geldim.
şarap ve viski bardağı kullanıyorum. aslına bakarsanız eskiye döndüm diyebilirim.
Dediğiniz gibi negatif yönleri var fakat ben görsel olarak hoşuma giden şeyden içerkende daha fazla zevk aldığımı düşündüğüm için çift cidarlı kullanmayı tercih ediyorum.

Zorunlu olmadıkça kahve için her zaman camı tercih ediyorum. Kahveyi görmek kesinlikte daha cazip ve iştah açıcı bence.

Mokapot 2cup ile 85-90ml kahve çıkıyor. Paşabahçe Baroque 100ml ile içiyorum(Carrefoursa'dan 6'lı takımı 19,90'a aldım). Şekli tam benim istediğim gibi, görüntü olarak harika ama bardağı tutmak için dudak payı çok az, neredeyse yok, keşke kapasitesi 110ml falan olsaydı.

Fotoğrafdaki biraz solmuş gibi, berraklığını şeffaflığını korusun diye bulaşık makinesinde yıkamıyorum.

instagram_pasabahce-baroque.jpg

Hayır, bardağın camı epey kalın.
En başta tutarken alt tarafından faydalanıyorsunuz, ki orası 1,5-2cm civarı sadece cam.
4 gündür kullanıyorum, şimdilik yanma sıkıntısı çekmedim.

Bende şuan da 2 adet zwilling bardağı var. Kahve ve görsel için gayet yeterli. Bunun üstüne bardak olacak olursam büyük ihtimalle kendimi şımartmak için kruve alırım.

uzun suredir kullandigim ikea bardagini magazalarinda bulamadigim icin (daha once farkli zamanlarda alip yarisindan fazlasini kirdigim icin stogum azalmisti) ve yerine daha ince ve tipsiz yeni bir bardak eklediklerini gordukten sonra bardak arayislarim sonucu pasabahce magazasinda bu bardaga denk geldim. fiyati biraz yuksek. ozellikle turk kahvesi (double shot) icin ise yarayabilecegini dusunuyorum.

2c583155-3cab-45a0-a5c2-bae13bd2ed43.jpgd0bb268b-d851-4fd9-bb64-bd3564f12310.jpg

uzun suredir kullandigim ikea bardagini magazalarinda bulamadigim icin (daha once farkli zamanlarda alip yarisindan fazlasini kirdigim icin stogum azalmisti) ve yerine daha ince ve tipsiz yeni bir bardak eklediklerini gordukten sonra bardak arayislarim sonucu pasabahce magazasinda bu bardaga denk geldim. fiyati biraz yuksek. ozellikle turk kahvesi (double shot) icin ise yarayabilecegini dusunuyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 4050Ekli dosyayı görüntüle 4051
Bardaklar güzel görünüyor. Kaç ml alıyor acaba ?

Geri