• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahve:Kahve Fabrikası-Finca Paraiso
Değirmen:Timemore C2-18 klik
Yöntem: Aeropress-ters yöntem
Süre: 30 saniye blooming, 2. dakikada presleme islemi.

Daha önceki demlemelerimde V60 kullanmıştım, bu sefer aeropress ile demledim. Aeropress ile çok daha iyi bir çıktı aldığımı söyleyebilirim. Öncekilerde çikolata notası daha ön plandayken aeropress ile az da olsa meyvemsi tatlar ön plandaydı.

Ekli dosyalar

• IMG_20221216_151320.jpg
    IMG_20221216_151320.jpg
    49.1 KB · Görüntüleme: 14
Etiyopya Heleph'i kavrumunun 12. gününde ilk defa demledim.
15/250 oran, 92 derece su, Hario 100'lü kıtu filtre, Comandante ile 23 klik öğütümle yaptığım blooming + 3 döküşlü demleme 2.20'de bitti.
Son derece hafif ve yumuşak içimli bir kahve diyebilirim, soğudukça ıhlamur çayına benzer bir lezzet aldı.
Öğütüm biraz inceltilebilir diye düşünüyorum. Bu şekilde de lezzetli ve hafif bir kahve oldu, sevdim.

21.02 Kavrum Burundi
Comandante 28 klik öğütüm, 15/240 oran
96 derece su, Tchibo dripper, Melitta Gourmet filtre
60 ml blooming, 35. Snden sonra 160'a, 1.20'de 240'a tamamlama, 2.20 bitiş

Burundi ile ilk denemeyi v60 yerine makine tipi filtre kağıdı kullanılan 3 delikli Tchibo dripper ile yapayım dedim. Burundi anladığım kadarıyla su tutmayan bir kahve, bir çok kahvede bu öğütüm kalınlığıyla bu demleme ekipmanında süre 3.30-4.00 arası olurken Burundi'de akış çok hızlı oldu.
Kesik tip dripper v60'a göre asiditeyi azaltıp daha yuvarlak ve gövdeyi sanki biraz daha ön plana çıkaran bir tat profili sunuyor. Bu kahve özelinde ben pekmeze benzer, bardağın sonlarına yaklaştıkça tütüne çalan tatlar aldım. Kavurucu şeker pekmezi ve limonata demiş, v60 demlemesinde limonsu tatlar ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Öğütümü 25'e çekip sıcaklığı 93'e indirmek sabırım daha ideal olacaktır; bu tip dripper için biraz daha uzun süre demleme sanki daha iyi oluyor. V60 demlemesinde ise 20-21 klikte 2.30 civarı sürede demleme biter diye düşünüyorum.

El Salvador Finca Gabriella​

Bayadır şeftali tadı alabileceğim güzel bir kahve arıyordum, bu o kahve. Şiddetle tavsiye edilir.

Kendileriyle sanirim gecen 2021 ekim toplu alim etkinliginde tanismistim o gunden beridir buradan alisveris yapiyorum. Bugune kadar herhalde 10 cesit kahvesini denemisimdir, damak tadima cok uyan, hafif kahveleri var. Ayrica f/p olarak da cok uygun buldugum bir isletme. Yine de tekrar toplu alimlara katilmalarini ve birinci cikmalarini umit ediyorum :)

Serif hocam burayi goruyorsan; eskiden kahve ile birlikte karton tadim cizelgesi gonderiyordun, ben de onlari koleksiyon yapiyordum. 3-5 ay once bu aliskanligi biraktiniz, uzuluyorum :(

Kendileriyle sanirim gecen 2021 ekim toplu alim etkinliginde tanismistim o gunden beridir buradan alisveris yapiyorum. Bugune kadar herhalde 10 cesit kahvesini denemisimdir, damak tadima cok uyan, hafif kahveleri var. Ayrica f/p olarak da cok uygun buldugum bir isletme. Yine de tekrar toplu alimlara katilmalarini ve birinci cikmalarini umit ediyorum :)

Serif hocam burayi goruyorsan; eskiden kahve ile birlikte karton tadim cizelgesi gonderiyordun, ben de onlari koleksiyon yapiyordum. 3-5 ay once bu aliskanligi biraktiniz, uzuluyorum :(
instagramdan yazın kendisine, mutlaka dönüş yapacaktır.
kağıt artık ciddi bir gider işletmeler için, muhtemelen maliyet artışı.

Serif hocam burayi goruyorsan; eskiden kahve ile birlikte karton tadim cizelgesi gonderiyordun, ben de onlari koleksiyon yapiyordum. 3-5 ay once bu aliskanligi biraktiniz, uzuluyorum
Lütfen bu tarz istekler yapmayalım kalitesi ve fiyatı düzgün ender yerlerden burası, artık şekilli ambalaja şukullu kutuya, tasarıma para verecek takatimiz kalmadı :D

Tekrar yazıyorum. Forumdan Şerif beye yazdım, sitelerine de mail attım. Kaç takla daha atmam gerekiyor? Sizin bu cevabınız da bana iyi niyetli gelmedi.
Sitelerinde WhatsApp hattı var, denerseniz hemen dönüş yaparlar.

Kargaşaya gelmiş, özür

Karbonik maserasyon işlem monteblankoda bitter çikolat var. biraz koyu mu kavurduğu anlamına geliyor bu?Bu işlem, bu çiftlikte hiç çikolataya rastlamamıştım.

Sonra diğer çekirdeklere baktım. 10çekirdeğin 7sinde karamel-çikolata var

Şerif Hocanın Çikolata Fabrikası olmuş. inşallah filmide çıkar:)

Karbonik maserasyon işlem monteblankoda bitter çikolat var. biraz koyu mu kavurduğu anlamına geliyor bu?Bu işlem, bu çiftlikte hiç çikolataya rastlamamıştım.

Siteyede ulaşamıyoruz satışa sunulmasını bekliyordum tadım notları ve fiyatı için tadim notu ile bizi üzdü

Oldukça açık kavrum. Benim demlememde çiçeksi, limonlu bergomotlu çay gibi bir fincan ortaya çıktı.

Geri