Tadım notlarına mı ulaşamadınız
Ben Bomba da Fruta'da henüz çok iyi bir fincan elde edemedim. Ama Hambela Wamena için aşağıdaki reçeteyle iyi sonuç aldım.nordicleri deneyen oldu mu?
Ben ufaktan denemeye başladım.
Etiyopya ve Honduras denedim v60'da sanırım yine beceremedim birşeyleri.
Clever'da da deneyip sonuçları bildiririm.
Ben yakalayabildim. İlk o paketi açtım.Ben Bomba da Fruta'da henüz çok iyi bir fincan elde edemedim. Ama Hambela Wamena için aşağıdaki reçeteyle iyi sonuç aldım.
1:16
90derece
Timemore C2 22 klik
2:20 bitiş
Blooming+170e tamamlama+240a tamamlama
Spinler hariç aynı sayılır benim tarif. Gövdesi az oldu ama aromalar gayet yerinde. Aynı tarifte suyu azaltıp sadece sonda spin düşünmüştüm sonraki demlemeyeBen yakalayabildim. İlk o paketi açtım.
1:16
92 derece Buzdağı
2.6 Jx-pro
4*80 döküş 30 sn. Aralıkla 2 döküşte 1 de hafif spin.
Gayet mutlu etti.
Ben filtteme güvenip yaptımSpinler hariç aynı sayılır benim tarif. Gövdesi az oldu ama aromalar gayet yerinde. Aynı tarifte suyu azaltıp sadece sonda spin düşünmüştüm sonraki demlemeye
Ben traditional ile yaptım 2:20 de bitti spinsiz. Son döküşten sonra hafifçe yaparsak çok etkilemez bence.Ben filtteme güvenip yaptımbir de cafec traditional var kalın seri onla hangi kahve de spin atsam tıkanma yaşıyorum.
Colombiya bende de ok. Cleverla denedim. Ahududu ve siyah çikolata ne geliyor. Sıra hambelayı cleverla denemekte.
Reçetelerinizi paylaşma imkanınız olur mu acaba?Son Nordic serisi immersion yöntemler ve aeropress ile çok iyi sonuçlar veriyor. Elinizde ekipmanlar varsa, bir deneyin derim. Sonuçları yazarsınız.
Reçetelerinizi paylaşma imkanınız olur mu acaba?
4 dk uzun bir bekleme imiş , hario ile de aynı olur herhalde su sıcaklığı kaçtı acaba?Önce su sonra kahve.
Clever dripper
1/16
Cd 28 click
Kahveningalaksirehberi marka su.
Dk 1 karıştır 4 dk bekle. Sonra bardak.
4 dk uzun bir bekleme imiş , hario ile de aynı olur herhalde su sıcaklığı kaçtı acaba?
Kolombiya El Encanto
14 gün önceki kavrum
Timemore 19 klik
16/240 oran
Şu ana kadarki en iyi sonucumu aldım. Orta-yüksek asidite, orta gövde. Kırmızı meyve net, çikolata da hissediliyor. Acılık yok. Acayip keyifli bir kahve.75 ppm 93 derece su
60-60-60-60
Son döküş 1.35
Bitiş 2.15