• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Düşük ısıda ( kartlarda yazdığı gibi ) daha kalın öğütümle 3 döküş ( Lilly Drip kullanıyorum ) Nordic paketin tüm kahvelerini V60 'da demledim ve ben gayet dengeli fincanlara ulaştım hepsi de çok güzeldi. Pazartesi 12:00 civarı siteyi çökertirler :)

Benim de kampanya ile verdiğim siparişim bu gün elime ulaştı. Emeği geçenlere, öncelikle de şerif beye teşekkür ederim.

nordicleri deneyen oldu mu?
Ben ufaktan denemeye başladım.
Etiyopya ve Honduras denedim v60'da sanırım yine beceremedim birşeyleri.
Clever'da da deneyip sonuçları bildiririm.
Ben Bomba da Fruta'da henüz çok iyi bir fincan elde edemedim. Ama Hambela Wamena için aşağıdaki reçeteyle iyi sonuç aldım.

1:16
90derece
Timemore C2 22 klik
2:20 bitiş
Blooming+170e tamamlama+240a tamamlama

Ben Bomba da Fruta'da henüz çok iyi bir fincan elde edemedim. Ama Hambela Wamena için aşağıdaki reçeteyle iyi sonuç aldım.

90derece
Timemore C2 22 klik
2:20 bitiş
Blooming+170e tamamlama+240a tamamlama
Ben yakalayabildim. İlk o paketi açtım.
92 derece Buzdağı
2.6 Jx-pro
4*80 döküş 30 sn. Aralıkla 2 döküşte 1 de hafif spin.
Gayet mutlu etti.

Bu arada bu kahveler için bayadır sakaladığım hario dripper içinden çıkan filtreleri kullanıyorum o nedenle tıkanma olmadan 2:15 te falan bitiyor demeleme. 🙂

Ben yakalayabildim. İlk o paketi açtım.
92 derece Buzdağı
2.6 Jx-pro
4*80 döküş 30 sn. Aralıkla 2 döküşte 1 de hafif spin.
Gayet mutlu etti.
Spinler hariç aynı sayılır benim tarif. Gövdesi az oldu ama aromalar gayet yerinde. Aynı tarifte suyu azaltıp sadece sonda spin düşünmüştüm sonraki demlemeye

Spinler hariç aynı sayılır benim tarif. Gövdesi az oldu ama aromalar gayet yerinde. Aynı tarifte suyu azaltıp sadece sonda spin düşünmüştüm sonraki demlemeye
Ben filtteme güvenip yaptım 🙂 bir de cafec traditional var kalın seri onla hangi kahve de spin atsam tıkanma yaşıyorum.

Çekirdek: Colombia El Encanto Anaerobic
Kavurucu: Kahve Fabrikası
Yöntem: v60
Öğütüm: c2 21 klik
Su: 93 derece nestle pure life
Filtre: Cafec Traditional
Reçete: 15 gr kahve, 245 ml su, 60+60+60+65
Bitiş: 2.30

Fincanda ilk yudumdan itibaren damağımı baskın bi şekilde ahududu kapladı, ahududu kadar baskın olmasa da çilek notaları da kendini fincanda hissettirdi. Fincanın ortalarına doğru ise çikolata tadı kendini belli etmeye başladı, bitişte de ahududu ve çikolata notaları baskındı. Bu açıdan tadım notalarını rahatça fincanda belli eden bi çekirdek olduğunu söyleyebilirim. Fincanda asidite ve tatlılık gayet dengeli ve hissedilebilirdi, gövde ise neredeyse yoktu, oldukça hafif bi gövde elde ettim. Sonuç olarak kavrumun 10. gününde ilk kez demlediğim bu çekirdeği ben fazlasıyla beğendim. Şerif Bey'e foruma özel yaptığı kampanyayla bu çekirdeği ve diğer 2 çekirdeği deneme fırsatı sunduğu için kendi adıma çok teşekkür ederim.

Colombia dan bende tadım notlarını alabildim . Anaerobik tatlar hafif ekşimsi mayoş tatlar hissediliyor.Genel olarlak tatlımsı kahve arada çilek ahududu aromalara benzer tatlar da geliyor .Kahve bittikten sonra damakta güzel hisler ve bir doygunluk sağlıyor .Net bir nitelikli kahve diyebiliriz.

Önce su sonra kahve.

Clever dripper
1/16
Cd 28 click
Kahveningalaksirehberi marka su.
Dk 1 karıştır 4 dk bekle. Sonra bardak.
4 dk uzun bir bekleme imiş , hario ile de aynı olur herhalde su sıcaklığı kaçtı acaba?

Honduras da aromatik ama bana mı öyle geliyor bilmiyorum şimdiyi kadar içtiğim tüm Honduraslarda sevmediğim tam da tarif edemediğim bayatımsı çekirdek içi aroması gibi bir aroma alıyorum.

Geri