• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Cringe

bildiğim kadarıyla bu arkadaş ağırlıklı kahve reklamı almaya çalışan biri. benim gördüğüm sadece indirim kuponu ve parfüm içeren bir hesap. gelbura indirim kuponu var başka ne var anlamadım. bir de arada bir parfüm reelsi gördüm sanırım neyse ona hiç girmeyeceğim.hesaptaki gariplik hem türk kahveseverlere hitap etmeye çalışıyor hem de yabancı kahve paylaşıyor. en temel sorun burada. 2.gariplik indirim kuponu olayı ve gerçekten %0 inandırıcılıkta videoları olması. ben bu arkadaşın tanıttığı ekipmana %100 şüpheyle bakarım üzgünüm. bu şahsına değil ama instagram profiline karşı bir durum.

bu videosu açıkçası daha çok kahvesever çekelim diye uğraşan bizim gibi forumlara zarar veriyor. yok maserasyon yok bilmem ne kadar garip işleme yöntemi varsa bahsedip tamamen bilinçli şekilde sanki hepimiz burada garip içecekler içiyormuşuz gibi bir hava yaratması beni rahatsız ediyor.

kahve basit abi suyu koy demle. Bu kadar karmaşıkmış gibi göstermek gerçekten saçma.

Son düzenleme:
bildiğim kadarıyla bu arkadaş ağırlıklı kahve reklamı almaya çalışan biri. benim gördüğüm sadece indirim kuponu ve parfüm içeren bir hesap. gelbura indirim kuponu var başka ne var anlamadım. bir de arada bir parfüm reelsi gördüm sanırım neyse ona hiç girmeyeceğim.hesaptaki gariplik hem türk kahveseverlere hitap etmeye çalışıyor hem de yabancı kahve paylaşıyor. en temel sorun burada. 2.gariplik indirim kuponu olayı ve gerçekten %0 inandırıcılıkta videoları olması. ben bu arkadaşın tanıttığı ekipmana %100 şüpheyle bakarım üzgünüm. bu şahsına değil ama instagram profiline karşı bir durum.

bu videosu açıkçası daha çok kahvesever çekelim diye uğraşan bizim gibi forumlara zarar veriyor. yok maserasyon yok bilmem ne kadar garip işleme yöntemi varsa bahsedip tamamen bilinçli şekilde sanki hepimiz burada garip içecekler içiyormuşuz gibi bir hava yaratması beni rahatsız ediyor.

kahve basit abi suyu koy demle. Bu kadar karmaşıkmış gibi göstermek gerçekten saçma.
Bu kadar abartmaya,rollenmeye ne gerek var gerçekten altı üstü kahve 😂 Ne yazık ki ben de beyefendinin içeriklerini samimiyetsiz,abartı,eğreti buluyorum ama pek de gucenmedim açıkçası.Burada gülünç olan kahve değil ne yazık ki beyefendinin içeriği.İsin içine fermantasyon ve işlem vs katmasa bu kadar yanlış ve komik durmazdi muhtemelen.Gerçekten çok mu zor sadece ülke isimleriyle teruar karakteristiği karşılaştırmak 😂 Ama bu kadar "gurme" durmaz o zaman tabi 😂 Neyse video unutuldugunda(😂) en azından insanların aklında kahveye dair bir soru işareti kalır diye umuyorum,merak eden, araştıran belki aramıza katılan olur ilkin bu videoyla maytap geçip 😂 Bu konseptin olması gereken maksimum karmaşıklık seviyesi bu, ötesi gerçekten ''karamel" 😂;

ben bunun kahve firmaları versiyonunu yapıp gerçekçi işe yarayan bir versiyon olarak çıkaracağım en azından çatır çatır kendi fikrimi söylemiş olurum valla. :) Firma a vs Firma b ? gibi :D

ben bunun kahve firmaları versiyonunu yapıp gerçekçi işe yarayan bir versiyon olarak çıkaracağım en azından çatır çatır kendi fikrimi söylemiş olurum valla. :) Firma a vs Firma b ? gibi :D
Aman @kahveanalisti Berker Bey ağzımızın tadı .. 😂 Böyle giderse aylık ankette birbirimize oy vereceğiz mesela benim bu ayki oyum Eureka adam @TayfunTmr Bey'e gibi 😂

O değilde itiraf ediyorum, beyfendinin videosu benim hoşuma gitti:)
Video değilde ulaştığı kesimden hoşlandım aslında.
Dün yorumların çoğunu okudum, hep nescafe/jacops neyine yetmiyor yazmışlar(en iyisi “abi etiyopyayı neden yıkıyorlar”dı).

Daha önce kahve kültürümüz “türk kahvesi” kalıplı olduğu için yıllık 2kg/kelle başı grafiği vardı. Aslında sadece tk olarak değerlendirmemek gerekiyormuş. İşin içinde 2gr’dan demlenilen granül kahvelerde varmış.
Bu adamefendiyle beraber tk+granül kahve tüketiminin ağırlıklı olduğunu gördük.
Bu ne demek? Kahve kültürü yerle yeksak olmuş, bırakın nitelikli kahveyi, latteden, amerikanodan başka birşey bilmiyoruz demek.
Hiç olmazsa bu cringe videoyla beraber kahvenin menşei/işleme yöntemi olduğu binlerce kişiye farkındalık yarattı.

Umarım saçmalamıyorum ancak, ülkeye giren kişi başı 2kg kahve bizi bu evrende iyi bir pazar yeri yapmıyor ve doğru orantıyla ülkeye giren kahvede(nitelikli dahil) hasatın kötü tarafından yapılıyor sanıyorum. Bu ve bunun gibi videolar oldukça insanların kahveye bakışı ve tüketim alışkanlıkları mikro düzeyde de olsa değişebilir gibi geliyor bana.

Sözün özü, yöntem kendini beğenmiş olsa bile “gayet etkili”. Ve sosyal medya çok acaip biryer, zavadanak dayı, yesyesyes cibili cibili reis hep böyle cringe olaylarla hayatımıza girdiler. Güldük geçtik değil mi. Ama hiç biri bir amaca hizmet etmedi. Bırakın koçlar beyfendi bir amaç uğruna çeksin videolarını. Kimseye zarar gelmez:)

O değilde itiraf ediyorum, beyfendinin videosu benim hoşuma gitti:)
Video değilde ulaştığı kesimden hoşlandım aslında.
Dün yorumların çoğunu okudum, hep nescafe/jacops neyine yetmiyor yazmışlar(en iyisi “abi etiyopyayı neden yıkıyorlar”dı).

Daha önce kahve kültürümüz “türk kahvesi” kalıplı olduğu için yıllık 2kg/kelle başı grafiği vardı. Aslında sadece tk olarak değerlendirmemek gerekiyormuş. İşin içinde 2gr’dan demlenilen granül kahvelerde varmış.
Bu adamefendiyle beraber tk+granül kahve tüketiminin ağırlıklı olduğunu gördük.
Bu ne demek? Kahve kültürü yerle yeksak olmuş, bırakın nitelikli kahveyi, latteden, amerikanodan başka birşey bilmiyoruz demek.
Hiç olmazsa bu cringe videoyla beraber kahvenin menşei/işleme yöntemi olduğu binlerce kişiye farkındalık yarattı.

Umarım saçmalamıyorum ancak, ülkeye giren kişi başı 2kg kahve bizi bu evrende iyi bir pazar yeri yapmıyor ve doğru orantıyla ülkeye giren kahvede(nitelikli dahil) hasatın kötü tarafından yapılıyor sanıyorum. Bu ve bunun gibi videolar oldukça insanların kahveye bakışı ve tüketim alışkanlıkları mikro düzeyde de olsa değişebilir gibi geliyor bana.

Sözün özü, yöntem kendini beğenmiş olsa bile “gayet etkili”. Ve sosyal medya çok acaip biryer, zavadanak dayı, yesyesyes cibili cibili reis hep böyle cringe olaylarla hayatımıza girdiler. Güldük geçtik değil mi. Ama hiç biri bir amaca hizmet etmedi. Bırakın koçlar beyfendi bir amaç uğruna çeksin videolarını. Kimseye zarar gelmez:)
Abi büyük çoğunluğuna katılıyorum, son kısım hariç :D.

Bu beyefendinin içerikleri de bir amaca hizmet ediyor ama o amaç çok yüksek ihtimalle kahve kültürünü yaymak değil. Amaçlananın dışında edinilen bu kazanımın da uzun soluklu olma ve dolayısıyla kahve pazarındaki yerimizi değiştirme ihtimalini düşük görüyorum. Her şeyi çılgınlar gibi tükettiğimiz şu dönemde bir kültürün toplumda anlamlı seviyede oturması çok zor. Hele ki böyle dalga geçilmeye müsait bir içerikle başlamışsa.

Hele ki böyle dalga geçilmeye müsait bir içerikle başlamışsa.
Jelibon rezervi bulan devlet erkanı gördü bu gözler. İmamların osurduğu coğrafyada fenomen(!)’lerin niteliğini uzun zamandır sorgulamıyorum(:

Bu sohbet, forumda başlık olarak açılsaydı çoğunuz o başlığa yazacaktınız. Çoğunuz da bu beyefendi ile aynı cevapları verecektiniz.
Şu an şahit olduğunuz şey, dışarıdan nasıl göründüğünüz.

Bu sohbet, forumda başlık olarak açılsaydı çoğunuz o başlığa yazacaktınız. Çoğunuz da bu beyefendi ile aynı cevapları verecektiniz.
Haklısın ancak, mekanizma dışarıdan ben böyle gözükmek istemiyorum diyip. İster/istemez savunma/saldırıya geçiyor.

Ben halen amacının kıymetli olduğunu düşünüyorum.
Sözün özü, yöntem kendini beğenmiş olsa bile “gayet etkili”.

Abi insanlar muhtemelen kahve processlerine değil beyefendinin tarzına yükseldiler bu kadar, araya kahveler kaynadı. Dolayısıyla hepimiz başka ortamlarda kahve tercihlerimiz ile alakalı 3-5 bir şey söylemişizdir ama dışarıdan böyle gözüktüğümüzü düşünmüyorum.

Sosyal medyadan aşağılamak, dalga geçmek milletin hoşuna gidiyor çünkü böyle yapınca kendini iyi hissediyor bir nebze, ülkedeki çoğu insan mutsuz ve umutsuz bir durumda, aşağılamak-dalga geçmek uzun zamandır prim yaptırıyor sanal alemde, siber zorbalık dediğimiz olay bu aslında, forumlarda da bazen şahit oluyorum, mesela zamanında Probador Collectiva ile ilgili yapılan şakalar-komiklikler de doğru değildi aslında.

Ben halen amacının kıymetli olduğunu düşünüyorum.
Amaç sadece etkileşim, sosyal medyayı etkili kullanma, faydası olsa önceki videolardan olurdu benzer bir videoda yine dehşet yorumlar aldı, kahveyi betimleyişinden falan, bu videoda yine benzer yorumlar, piyasanın çoğunluğu "alt tarafı kahve ne abarttın" düşüncesinde, izmir hiltown yanında festival oldu, adamlar meraktan avm icinden festivale bile uğramadı...Bu videodan kahve piyasası katkı bulcaksa ne güzel. İki üç merak eden sonraki aylarda toplu alım anketine oy vermeye gelir zaten.

Ben sahsen "abi alt tarafı kahve, ne abarttın" diyenlere bir bardak infüze demleyip şaşkına çevirmeyi cok seviyorum, biliyorum damak kör, yıkanmış kenya versem ya ot dicek ya ekşi, veriyorum çilek infüze "abi bu neymis ya sizinki kahveyse bizimki neymiş" gibi seylere dönüyor 😂

Geri