• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Cringe

kahveanalisti

Barista
Editör
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Rocket Cinquantotto
Değirmen
Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
Ekipmanlar
V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Sürekli ciddi öğütümler vs sonra biraz eğlenceli komik demleme yöntemlerini denemek istediğim Kahve cringe serisini çekmeye başladım :D Aklıma ilk Portakal dilimli demleme yöntemi geldi. Sizinde önderdiğiniz dalga geçebileceğimiz demleme yöntemleri olursa denemek isterim :D

portakal kabuğunda Türk kahvesi :)

Portakaldan kenara doğru bir dilim alarak veya daha küçük bir portakal kullanarak Aeropressin içine sığdırılıp, su nispeten basınçla portakaldan geçirilirse aroması yoğunlaşabilir :) Burda da iki farklı seçenek ortaya çıkar; su önce portakaldan geçip kahveyle buluşabilir veya tam tersi :)

Kavrulmuş kahveyi tavada kendiniz bir daha kavurun. "Çifte kavrulmuş" v60 demleyin.

Ya diyorum size, petek bal, bi deneyelim şunu 😄😄

Aeropress'in üstüne V60 koyup demleyin. Çıktıyı bir de aeropressle süzün. 3. nesili iyice vurgulayalım.
Tk yı aeropresse koyup basan vardı.Cihan yücede gormustum.Denemek için guzel şeyler de içimi hiç hoş olmuyor.Mesela french press kahvesini v60da süzüp temiz kahve içme fikri de hoş geliyor kulağa ama gövdeyi aldığından hiç iyi bir fincan çıkmıyor.

Tk yı aeropresse koyup basan vardı.Cihan yücede gormustum.Denemek için guzel şeyler de içimi hiç hoş olmuyor.Mesela french press kahvesini v60da süzüp temiz kahve içme fikri de hoş geliyor kulağa ama gövdeyi aldığından hiç iyi bir fincan çıkmıyor.
French pressi v60'ta süzme işini ben taa 7 ay önce kahveye ilk başladığım zaman tartım değirmenim olmadığında denemiştim :D

Su yerine süt kullanın, ama sütü önce peak waterdan geçirin. Lattekal deyin.

Blooming suyunu demlemeye dahil olmaması için lavaboya döken bir kahveci vardı yanlış hatırlamıyorsam; ne amacını çözebildim ne de bu hareketin kahveye ne kattığını...
Nitelikli kahveye ilk başladığımda onu gördükten sonra o şekilde yapiyordum.Birgün arkadaş sen kahveyi yıkıyorsun bildiğin suyunu da dökuyorsun dedi.Ne diyeceğimi bile bilemedim.Sonradan o arkadas da farkermiş de hatasını video hala duruyor.Saçmalık

bununla türkiye şampiyonu olmamışmıydı birisi. amaç olarakta yanlış hatırlamıyorsam telveyi kahveden mükemmel bir şekilde ayırma ihtiyacım vardı demişti. kokteyl içerisine koymak için.

Geri