• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@orkunustel eklenen kahveler haricinde yeni kahveler de olacak mı? Olacaksa ne zaman görürüz?

@orkunustel eklenen kahveler haricinde yeni kahveler de olacak mı? Olacaksa ne zaman görürüz?
Evet olacak. Nordic Approach ithalatı başladı. Yaklaşık iki gün evvel ürünler Antwerp'ten alındı. Türkiye'ye vardığı henüz bildirilmedi ancak sanıyorum varmıştır. Gümrük, laboratuar işlemleri, Ar-Ge, etiket işlemleri sonrası tahmini bir, bir buçuk ay içerisinde yeni beş kahve daha geliyor.

Merhabalar. @orkunustel Beyi ve şirketi Kafein Kültür'ü ilk açıldıkları dönemden beri takip ederim, kahvelerini de beğenerek içerim. Bugün youtube kanalında 2 yeni videoyu da art arda izleyince siteye giriş yaptım ve bahsi geçen kahveler ile eski göz ağrımız Pink Star'dan oluşan sepeti "15411" numarasıyla sipariş verdim. Önceki postlarda verilen %25'lik "sucafina2223" indirim kodunu da ekleyince muhteşem bir alışveriş oldu. Ayrıca işyeri için de 1 kg'lık "Test Kavurması" paketini, %30 indirim sağlayan "test1-2" kodunu uygulayarak "15418" numarasıyla sipariş verdim. Her zamanki gibi kahvelerden memnun kalacağıma eminim. Orkun Beye ve Kafein Kültür ekibine çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar dilerim. :)👏🍀☕

Aldıklarım:
1. Burundi Rama x 250 gr. (Çekirdek)
2. Brezilya Pink Star x 250 gr. (Çekirdek)
3. Meksika Mixteca x 250 gr. (Çekirdek)
4. Test Kavurması x 1kg. (Çekirdek)
Afiyet olsun Umut Bey. :) Yeni kahveleri de seveceksiniz umuyorum. Güzel dilekleriniz için de teşekkür ederiz.

Arkadaşlar selamlar.

Burundi Rama dün kavurmamıza rağmen bir günde tüm stoklar tükendi. 🥲 İzmir Kahve Fuarına katıldığımız için yanımıza aldığımızı fuardan satışla sunacağız. Bu süreç içerisinde haftaya salıya kadar yeni stok Burundi bekleyecek. Forumdan olan olmayan, talep gösteren herkese teşekkür ederiz. Fuarda görüşmek üzere.

Arkadaşlar selamlar.

Burundi Rama dün kavurmamıza rağmen bir günde tüm stoklar tükendi. 🥲 İzmir Kahve Fuarına katıldığımız için yanımıza aldığımızı fuardan satışla sunacağız. Bu süreç içerisinde haftaya salıya kadar yeni stok Burundi bekleyecek. Forumdan olan olmayan, talep gösteren herkese teşekkür ederiz. Fuarda görüşmek üzere.
Yeni bir bildiri geçeceğim arkadaşlar.

Meksika üretimleri de tükendi. Fuar dönüşüne kadar sisteme açamayacağız ürünü İzmir'de olmamız sebebiyle. Ama bu gecikme durumundan dolayı indirimi 1 hafta daha uzatmaya karar verdik. İndirim 17 haziranda sonlanacaktır.

Herkese iyi haftalar dilerim.

Yeni bir bildiri geçeceğim arkadaşlar.

Meksika üretimleri de tükendi. Fuar dönüşüne kadar sisteme açamayacağız ürünü İzmir'de olmamız sebebiyle. Ama bu gecikme durumundan dolayı indirimi 1 hafta daha uzatmaya karar verdik. İndirim 17 haziranda sonlanacaktır.

Herkese iyi haftalar dilerim.
Selamlar herkese.

İzmir dönüşü sonrası stokları açacağımızı ve indirimi bekleme durumundan dolayı süre olarak bir hafta daha ekleyeceğimizi belirtmiştim. Meksika ve Burundi'de stokları açtık.

Bir bildiri daha bununla beraber yapmam gerekiyor. Seçim sonrası döviz durumu herkesin gördüğü bir şey sanıyorum. Bundan dolayı filtre kahve çeşitlerinde ayın 17'si sonrasında dövize göre fiyat güncellemesi yapacağız. Yeni fiyatlar öncesi son kampanya olması sebebiyle, yeni kahveleri merak edenler, bir süreliğine belirli miktarda stok yapmak isteyenler indirim tarih süresinin dikkatinizde olmasını tavsiye ederim.

Herkese şu zor zamanlarda kolaylık ve keyif alabileceği vakitler diliyorum.

Görüşmek üzere.

Sevdiğim çekirdeklerin olması hem de indirim olması benim için güzel oldu. 15474 sipariş numarası ile alım yaptım. Pink Star ı merakla bekliyorum.

Herkese selamlar.

Hem bildiri hem hatırlatma duyurusu geçmek istedim.

Öncelikle hatırlatmamı yapayım. Sucafina kahveleri için verdiğimiz indirimin kodu yarın gece 00:00 itibari ile son buluyor. 18'inden itibaren de bahsettiğim üzere dövizinde ön görülemeyen yükselişine yönelik bir fiyat güncellemesi yapacağız. Bu fiyat güncellemelerinin sık olmaması için de tahmini asgari ücret artışını da planlayarak bir fiyat güncellemesi olacaktır. Yeni kahvelerden denemeyen arkadaşlarımız varsa, deneyip stok çekmek isteyen varsa son iki gün içerisindeyiz.

Pink Star filtre ve espresso fiyatlarını dövizde daha da anormal bir sıçrayış olmadığı müddetçe asgari ücret resmi olarak açıklanana kadar fiyatını sabit tutmaya çalışacağız.

Bildiri kısmına geçelim.

Nordic Approach kahveleri ile kahve çeşidimiz sonunda yeniden artışa geçiyor. Onlar için de yeni kahvelerimizi tanıtım amaçlı yaptığımız lansman indirimini uygulayacağız. İyi haber diyebiliriz. :) Ancak fiyatlar doğal olarak mecbur güncel fiyatlardan olacak.

Önümüzdeki hafta Yunanistan'da World of Coffee'de Roaster Village'da Kafein Kültür olarak katılımcıyız. Uluslararası oldukça önemli bir fuarda ilk kez marka olarak bulunacağız oldukça heyecanlı bir hafta bizi bekliyor.

Bu sebeple 21-23 Haziran arası gelecek La Palma & El Tucan siparişleri bir sonraki haftaya kavrulup gönderilecektir. La Palma & El Tucan almayı düşünen arkadaşlarımız varsa bu tarihlerde, tarihi dikkate almalarını rica ederim. Ayrıca La Palma & El Tucan fiyatlarının güncelleme tarihinin de 18 Haziran olduğunu hatırlatayım.

World of Coffee dönüşünden sonraki ilk etkinliğimiz uzun zamandır üzerine düşündüğümüz, hem üreticisiyle, hem Maltepe Gastronomi bölümünden hocalarımızla fikir fırtınası yapıp çalıştığımız bir tadım olacak. Kahve Peynir eşleşmesi!

Çeşitli söyleşilerimde, muhabbetlerde hep söylediğim bir şey vardı, Nitelikli Kahvenin Türkiye'de daha iyi bir yere gelebilmesi için Gastronominin Nitelikli Kahveyi kabullenmesi üzerine durulması gerektiğiydi. Bunun için Maltepe Üniversitesi Gastronomi Bölümü için gönüllü dış paydaş olarak bireysel ve marka olarak çalışıyorum, çalışıyoruz. Bunu sağlamanın yollarından birisinin de kahvenin eşlikçi olduğu yeme içme çalışmaları olduğuna inancım hep vardı. Bu yolda Probador Colectiva, sevgili Çağatay Gülabioğlu Aş Food ile çok değerli bir yeme içme eşleşmesi yapmıştı Çatal Bıçak Kahve adında. Çok değerli bir iştir. Yine dostlarımızdan Null Coffee, sevgili Cihan ve kardeşi Masal Akın kahve ve kahve türevi içeceklerin eşlikçi olduğu zihin açıcı çok iyi yeme içme eşleşme atölyeleri yapmıştı. Çatal Bıçak Kahve'ye katılamasam da değerli kahve dostumuz Cihanın ve kardeşi Masal'ın yeme içme eşleşme etkinliklerinden birine katılma şansı bulmuş, çok iyi bir deneyim kazanmış ve yeme içme konusunda oldukça ufkum açılmıştı kahvenin gastronomideki yerine dair. Kendilerine buradan da teşekkür etmek isterim.

Bu çalışmaların da sunduğu ışıkta biz de naçizane bir katkıda bulunmak, çalışmak, yeni bir çalışma alanı keşfetmek ve sunmak istedik. Kahvede içecek olarak olmasa da üretimi esnasında fermentasyona uğraması, oldukça fazla uçucu aromatiğe ve kompleksiteye sahip olması sebebiyle çeşitli aromatik peynirlerle iyi eşleşebileceğini düşünüp Tangala Peynirleri ile iletişime geçtim aylar önce. Tangala Peynirlerinin baş üreticisi, kurucusu Buket Hanım da bu konuda çalışmayı değerli buldu ve bir menü taslağı çalıştık beraber aylar önce. O dönemden bu döneme kahvelerimiz değiştiği için de, aynı tadım seti çalışmasına farklı kahvelerimizi eşlemek için de Maltepe Gastronomiden hocalarımız Tuğçe ve İkbal hocalarımızdan destek aldık. Kendilerine teşekkür ediyorum çok.

Dünyada çeşitli kahve peynir eşleşmeleri yavaş yavaş başlamış olsa da, sanıyorum Türkiye'de ilk olacak bir eşleşme çalışması olacak atölyemiz.
Sınırlı sayıda katılımcılarla yapacağımız etkinlik için de kahve forumlarındaki kahve sever arkadaşlarımızla bu deneyimi yaşayabilmek için 4 kişi kontenjanlı bir indirim kodu tanımladık. Atölye fiyatından yüzde 15 indirim sağlayacak indirim kodunuz: kahvealtı*

Etkinlik detayları:

Tattoom Art Gallery Beyoğlu Teras
Adres: Tattoom Academy, Kumbaracı Yokuşu, No:50, Beyoğlu/İstanbul

Tarih ve Saat: 02.07.2023 Pazar 14:00-16:00

kahve-altı, kahve peynir eşleşmeleri

Kahve-alti.png

Yeni gelen kahveler Instagram story'sinde paylaşılmış. Tam KK'ün seçkisine yakışan bir ekip olmuş:D 2 naturel, 2 yıkanmış ve deneysel olarak efsane Sitio Pedro geri dönmüş. Özellikle Pedro kısmı beni heyecanlandırdı, onun dışındakiler de özlemini duyduğumuz deneysel işlemden geçmeyen sade ve güzel kahvelere özlemimizi dindirecek gibi duruyor.

Tekrar Sitio Sao Pedro'nun olması beni de heyecanlandırdı. Umarım en az önceki hasadı kadar iyi olur. 😇

Tek çekirdek.

Fakat o an teste giren çekirdeklerden hangisinin olduğu belli değil.

Kendileri de bilmiyor. Rastgele paketleniyor ve üzerine sadece test kavrum yazısı geçiliyor.
Benim deneme kavrumu "meksika mixteca" çıktı diye düşünüyorum.

İlk denediğimde aklımda direkt "Meksika Finca La Estanzuela" mı içiyorum acaba ben demiştim.

Şimdi reçete videosunu izliyorum da cidden öyleymiş :d

Emeklerinize sağlık!

Sağolsun sevgili @Daunterm Test Kavurması için soruları cevaplamış. World of Coffee ve sonrasında devam eden yoğunluk sebebiyle foruma yazamadım hiç. Hemen WoC sonrasında dostlarımız Caballero kahvelerinin üreticileri Marysabel ve Moises'i İstanbul'da ağırladık, aynı süreçte yeni kahvelerin profil çalışmalarını devam ettirdim. Tabi bu dostluk buluşması kahvelere de güzel yansıdı, ilk kez profil çalışmalarımızı kahve üreticisi çiftçi dostlarımızla tamamladık. Yani yeni kahvelerin ana profillerinde Caballero ailesinin de damak zevki ve emeği mevcut. Cup of Excellence 1.liği almış, dünyanın her yerini kahve için gezen, dünyanın her yerinde kahve tadımlarında bulunan uluslararası kalibre kahve üreticisi insanların ana profiller için görüşünü almak oldukça değerli oldu hepimiz için.

Test kavurmalarında yeni çıkacak 5 çeşit kahvemizin deneme profilleri olacak. Espresso denemesi yok test kavurmalarında hiç. Ancak yeni kahvelerin açılışı gerçekleştikten sonra alternatif espressoların olacağı bir espresso aboneliği çalışacağız.

Sağolsun sevgili @Daunterm Test Kavurması için soruları cevaplamış. World of Coffee ve sonrasında devam eden yoğunluk sebebiyle foruma yazamadım hiç. Hemen WoC sonrasında dostlarımız Caballero kahvelerinin üreticileri Marysabel ve Moises'i İstanbul'da ağırladık, aynı süreçte yeni kahvelerin profil çalışmalarını devam ettirdim. Tabi bu dostluk buluşması kahvelere de güzel yansıdı, ilk kez profil çalışmalarımızı kahve üreticisi çiftçi dostlarımızla tamamladık. Yani yeni kahvelerin ana profillerinde Caballero ailesinin de damak zevki ve emeği mevcut. Cup of Excellence 1.liği almış, dünyanın her yerini kahve için gezen, dünyanın her yerinde kahve tadımlarında bulunan uluslararası kalibre kahve üreticisi insanların ana profiller için görüşünü almak oldukça değerli oldu hepimiz için.

Test kavurmalarında yeni çıkacak 5 çeşit kahvemizin deneme profilleri olacak. Espresso denemesi yok test kavurmalarında hiç. Ancak yeni kahvelerin açılışı gerçekleştikten sonra alternatif espressoların olacağı bir espresso aboneliği çalışacağız.
Yeni kahveler ne zaman satışa çıkıyor Orkun Bey ☺️

Geri