İlk vlog videosunda da teşekkür etmiştim burada da edeyim. Hem paylaşım için hem de bu oluşumu kurmamıza vesile olacak şekilde Yiğit Bey ile bizi tanıştırdığı için Suat Bey'e çok teşekkür ediyorum.
İsim konusunda ismi ben buldum ve öncesinde de seçerken hem iyi hem kötü görüşler aldık. Toplam görüşler doğrultusunda ortak kararla bu ismi seçtik. Neden direkt kavurmahaneyi çağrıştırmayan, Türkçe bir isim seçtiğimizden bahsetmek isterim. Yurtdışına da kahve satışı planlarımız arasında olsa da öncelikli müşteri kitlemizin Türk olan veyahut Türkiye'de yaşayan Türkçe konuşan insanlar olması, ve sektörümüzde malesef Türkçe'nin bilinçli ya da bilinçsiz çok kullanılmaması veya Türkçe İngilizce karışık kullanılması sebebiyle Türkçe isim koymak istedik. Ve bu ismin aynı zamanda uluslararası dillerde de kolay algılanabilir olmasını istedik. Neden Kafein Kültür kısmında da, kahveyi hemen hepimiz lezzet için tüketiyor olsak da özellikle çoğumuz için kahveyi seçmemizin ardındaki sebebin kafein olması, kafein içeren bir tarım ürününün çevresinde gelişen kültürü takip ediyor, ve bu kültüre elden geldiği kadar katkı sağlama amacı güdüyor olmamız sebebiyle Kafein Kültür ismi bizim için iyi geldi.
Markayı kuruluş sürecini anlattığım Vlog serisini buraya da ekliyorum, merak eden, destek vermek isteyen arkadaşlar izlerlerse çok sevinirim.
Videoyu izlemeyenler için de bu zamana kadar yaptıklarımızı ve planlarımızı da burada bahsedeyim.
Kahve çeşitliliğini arttırmak amacıyla Nordic Approach ve Sucafina Specialty'den ilk kahvelerimizi seçtik. İthalat süreci başladı. 1 ana espresso, 1 alternatif espresso olmak üzere iki ayrı espresso seçeneği ve 5 çeşit filtre kahve seçkisi olacak ilk ürünlerimizde. Kolombiya tarafında bağlarım kuvvetli olduğu için oradan alım yapmak istesek de operasyonu başlattığımız süreçte çok kanlı geçen ülke çapında bir genel grev oluşu ve hükümet (Kolombiya) kısıtlamaları sebebiyle ilk ithalatımıza Kolombiya ekleyemedik malesef. Ancak önümüzdeki aylar ve ilerleyen süreçte Kolombiya'dan çeşitli kahveleri de getiriyor olacağız. Uzun vadeli hedefimizde Kolombiya başta olmak üzere ithalat sürecini kahve ülkelerinden direkt alıma çevirmek var. Bu süreç içerisinde de Avrupa'da deposu olan işine güvendiğimiz tedarikçilerden kahveleri tedarik etmeye devam edeceğiz.
Kahveleri kavuracağımız cihaz Besca BSC 10 modeli. Yeni kurulumunu yaptık, doğalgaz, baca projelerini ve kurulumlarını bekliyoruz. Bunun dışında yatırımın önemli bir kısmını da elden geldiğince kalite kontrol tarafını güçlendirmek için renk ölçer, nem ölçer, refraktometre, cropster gibi ekipman ve yazılıma aktarıyoruz. Bu bilgileri de Youtube üzerinden sizlerle paylaşıyor olacağım kahveler profillendiği zaman.
Reçeteler Youtube kanalımda daha önceden farklı kavurucuların da kahveleri için hazırladığım iki farklı su üzerinden reçetelendirme sistemi ile kendi kavurduğumuz kahveler için devam ediyor olacak. Ayrıca espresso için de reçete ve kalibrasyon bilgilerini Youtube üzerinden paylaşıyor olacağım.
Bunun dışında Youtube'da yayınladığım diğer teknik videoları anlattığım Sıkça Sorulan Sorular, Talks with Coffee People gibi seriler de devam ediyor olacak. Talks with Coffee People konseptini, elimizdeki kahveleri üreten, iletişimim olduğu çiftçilerle o kahveleri alan müşterilerle ortak çevrimiçi tadım/sunum olarak taşıma planım var.
Mümkün mertebe amacım ve amacımız müşteri ilişkisini sadece e posta ya da telefonla değil, aynı zamanda sosyal medya üzerinden çevrimiçi veya kayıt ile de destekleyip, tüm üretim sürecini elden geldiğince sizlerle de paylaşmak.
Herkese yorumları ve destekleri için teşekkür ederim.