• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kafein Kültür; sevgili @orkunustel "bayramşekeri" koduyla %30 bayram indirimi yapmış :). Yine her zaman olduğu gibi güvenle siparişimi verdim. #15633 sipariş numarasıyla 1kg. "test kavurması" aldım. Hızlı erişim linkini aşağıda paylaşıyorum. Herkese iyi bayramlar, iyi forumlar ve lezzetli kahveler dilerim... :)(y):coffee:🍀

Ekli dosyayı görüntüle 27429
Afiyetler Umut Bey. :)

World of Coffee Atina'da Roaster Village stantlarında Türkiye'den stand açan tek kahve kavurucu marka bizdik. Hem heyecanımızı paylaşmaya hem etkinliklerimizi anlatmaya günleri kısa kısa vlog formatında düzenledim. :) Seneye Danimarka'da da yer alıyor olacağız! Umuyorum vlog'u ve ortamı siz de seveceksiniz.

Keyifli seyirler!

Kahve-Altı etkinliğinden Haşim abinin hikayeleri görünce epey bir imrendim.

Yine gerçekten çok güzel planlanmış bir etkinlik olmuş.

Bir sonraki olursa mutlaka bir şekilde ayarlayıp bu sefer kaçırmak istemiyorum.

Ekrana banıyoruz 😋

Kahve-Altı etkinliğinden Haşim abinin hikayeleri görünce epey bir imrendim.

Yine gerçekten çok güzel planlanmış bir etkinlik olmuş.

Bir sonraki olursa mutlaka bir şekilde ayarlayıp bu sefer kaçırmak istemiyorum.

Ekrana banıyoruz 😋
Dünya'da Perfect Daily Grind'dan okuduğum kadarıyla yavaş yavaş örnekleri başlasa da, Türkiye'de bir ilk oldu sanıyorum. :) Maltepe Gastronomi'den hocalarımızla beraber güzel ve gurur verici bir çalışma oldu bizler için. Türkiye sektörü için daha da güzel çalışmalara ön ayak olacak diye umut ediyoruz. :) Bizim nezdimizde aynı format veya daha da geliştirilmişi farklı şehirde de olabilir, İstanbul'da bir kez daha gerçekleştireceğiz sanıyorum. Hem bizim, hem kahve severler hem yeme içme meraklıları için ciddi öğretici, ufuk açıcı bir deneyim oluyor çünkü. Dün oldukça şaşırtıcı olumlu yorumlar da aldık katılanlardan. :)
Selamlar, Burundi Rama test kavrumu ile çok güzel espresso çıktıları alıyorum. Tekrar aynı şekilde aynı çekirdek geleceğini bilsem hep satın alırım 😄
Size hangi profil geldi bilemiyorum açıkçası. Ama bir profil fazla fermente tatlar ön planda olduğu için, bir profilde de bitişinde hafif islilik, kirlilik olduğu için seçmemiştim. Bunlardan daha fermente tatlar ön planda olanı sanırım size geldi. Espressoda iyi çıkmasına sevindim.

Nordic Approach ithalatımız da yeni bittiği, tüm fuar ve iş seyahatlerimiz de bittiği için artık çalışmak istediklerimizi rahatlıkla çalışabileceğiz. Önümüzdeki haftalarda La Palma'lar dahil 11 çeşit kahveye çıkıyor seçkimiz. Bu seçki içerisinden espressoya yakışabileceğini düşündüğümüz çekirdekleri espresso için de profil çalışıyor olacağız ve espresso aboneliği açacağız. Bunun yanında ofisler için de bir abonelik çalışmamız olacak. Belki abonelikte Burundi de olur ve ilginizi çeken bir ürün olur, kim bilir. :)

13 Haziran kavrumlu Burundi'den bir türlü verim alamıyorum. Önerilen reçeteyi sadece öğütümü değiştirerek 2.20- 2.40 aralarında bitirerek denedim ama her seferinde arkada çok hafif bir bitterlik olan dümdüz kahveler içiyorum. Kullandığım su Özkaynak, ki tüm kahvelerimi bu suyla demliyorum güzel sonuçlar alarak. Bu problem üzerinde tavsiyeniz ne olur acaba @orkunustel ?

13 Haziran kavrumlu Burundi'den bir türlü verim alamıyorum. Önerilen reçeteyi sadece öğütümü değiştirerek 2.20- 2.40 aralarında bitirerek denedim ama her seferinde arkada çok hafif bir bitterlik olan dümdüz kahveler içiyorum. Kullandığım su Özkaynak, ki tüm kahvelerimi bu suyla demliyorum güzel sonuçlar alarak. Bu problem üzerinde tavsiyeniz ne olur acaba @orkunustel ?
Aynı tarihli Burundi Rama kahvesini Japon Usulü ve Clever ile soğuk kahvede kullanıyorum. Kahve alışık olduğum Kafein Kültür kahvelerinden bir tık koyu geldi bana. Yine de ilginç güzel kokular geliyor. Soğuk kahvede normalden 3 klik kalına giderek yapmaya başladım. Güzel sonuçlar alıyorum ama sıcak demleseydim sanki bitter çıkacak gibi bir his oldu bende. Reçete videosunu izledim. Bendeki kahveyi sıcak demleseydim hem daha kalın öğütür hem daha düşük sıcaklık kullanırdım.

Aynı tarihli Burundi Rama kahvesini Japon Usulü ve Clever ile soğuk kahvede kullanıyorum. Kahve alışık olduğum Kafein Kültür kahvelerinden bir tık koyu geldi bana. Yine de ilginç güzel kokular geliyor. Soğuk kahvede normalden 3 klik kalına giderek yapmaya başladım. Güzel sonuçlar alıyorum ama sıcak demleseydim sanki bitter çıkacak gibi bir his oldu bende. Reçete videosunu izledim. Bendeki kahveyi sıcak demleseydim hem daha kalın öğütür hem daha düşük sıcaklık kullanırdım.
Bu arada evet, soğuk demlediğimde hafif de olsa asidik meyvemsi tatlar alıyorum ama sıcak demlemede 93 94 derece civarlarındaki sonuçlar maalesef beni memnun etmedi.

Bu arada evet, soğuk demlediğimde hafif de olsa asidik meyvemsi tatlar alıyorum ama sıcak demlemede 93 94 derece civarlarındaki sonuçlar maalesef beni memnun etmedi.
Selamlar. Profilleri tekrar kontrol ettim, renk ölçümlerinde bir kalite kontrol dışı bir problem olmasa da (Referans 96, 13 Haziran tek parti üretim 92,4, referans aralığı Lighttells skalasında +-2-5) , tarihi düşündüğümde periyodik baca temizliği hemen öncesindeki makine performansıyla kavrulduğu için normale göre ısı transferi anlamında biraz daha fazla gelişmiş kahve sanıyorum. Aynı üretimin küçük bir kısmını WoC'da kullandım, su kaynaklı problem yaşamamış olabilirim belki su sıcaklığı anlamında. Son lezzetsel kontrolüm WoC hazırlık günündeydi çünkü. Tavsiyem referanstan farklı olarak sıcaklığı 90 C'ye kadar düşürmeniz ve oranı 1/17 civarına çıkartıp süreyi biraz daha kısaltmanızdır. Bu umuyorum sorunu çözecektir. Eğer problem yaşamaya devam ederseniz adreslerinizi özelden yazarsanız yeni parti üretim ikram Burundi göndermek isterim. 🙏

Sorunu tavsiyem çözebildiyse eğer ayrıca geri bildirim verirseniz de sevinirim arkadaşlar. 🙏

World of Coffee Atina'da Roaster Village stantlarında Türkiye'den stand açan tek kahve kavurucu marka bizdik. Hem heyecanımızı paylaşmaya hem etkinliklerimizi anlatmaya günleri kısa kısa vlog formatında düzenledim. :) Seneye Danimarka'da da yer alıyor olacağız! Umuyorum vlog'u ve ortamı siz de seveceksiniz.

Keyifli seyirler!

Fuarınızı iyi geçmiştir umarım. Sizinle aynı günlerde Atina'daydık.
Kahve kültürü giderek artıyor gördüğümüz kadarıyla. Ayrıca etrafta bizdeki kadar Starbucks baskınlığı da yok. Genelde şehir merkezindeydik ve farklı yerlerde farklı kahveler denedik.
Genel olarak latte kalitesi iyiydi. V60 yapan yer bulamadık ve şaşırdık. Özellikle o tarafta gelişmeye açık göründüler gözümüze.
Umarım öncü olursunuz kendilerine:)
Kolay gelsin,

@orkunustel yeni kahveleri merakla bekliyorum. Özellikle stio pedroyu. Son hasat pinkstar ne yazık ki beni memnun etmedi ya da ben çözemedim. Espresso kavrum almıştım ancak bir türlü istenilen verim alınamıyor gibi. Önceki sene pinkstar çok güzeldi. Ancak bu seferki kavrumdan mı hasat farkından mı anlayamadım.

Fuarınızı iyi geçmiştir umarım. Sizinle aynı günlerde Atina'daydık.
Kahve kültürü giderek artıyor gördüğümüz kadarıyla. Ayrıca etrafta bizdeki kadar Starbucks baskınlığı da yok. Genelde şehir merkezindeydik ve farklı yerlerde farklı kahveler denedik.
Genel olarak latte kalitesi iyiydi. V60 yapan yer bulamadık ve şaşırdık. Özellikle o tarafta gelişmeye açık göründüler gözümüze.
Umarım öncü olursunuz kendilerine:)
Kolay gelsin,
Evet. Yunanistan'da Starbucks'tan ziyade yerel iki ya da üç ticari kahve markası ön plandaydı. Dikkatimi çeken şeylerden birisiydi bu. Bununla beraber zaten kuvvetli bir nitelikli kahve sektörüne sahipler, yıllardır hepimizin bildiği bir durumdu bu ise. Fuar yoğunluğu sebebiyle sadece Underdog'da kahve içme şansı bulduk, orada V60 sipariş etmişti ekipten birisi diye hatırlıyorum. Taf'ta da V60 olması lazım, zira bünyesinden defalarca dünya demlemede ilk 3 ve dünya şampiyonu çıkartmış bir marka.

Estağfurullah, öncü olabilecek kadar köklü değiliz ama amacımız Avrupa'da daha çok kahvemizi yaymak tabi ki. 😇

Teşekkürler!

@orkunustel yeni kahveleri merakla bekliyorum. Özellikle stio pedroyu. Son hasat pinkstar ne yazık ki beni memnun etmedi ya da ben çözemedim. Espresso kavrum almıştım ancak bir türlü istenilen verim alınamıyor gibi. Önceki sene pinkstar çok güzeldi. Ancak bu seferki kavrumdan mı hasat farkından mı anlayamadım.
Son aldığım Pink Star ne yazık ki beni de tam olarak memnun etmedi. Kahveyi bir türlü tam olarak suyla çözemedim. Buruk tatlar aldım. Kahve sanki suyla tam buluşup çözülmeden hemen kahvenin içinden geçerek dripperdan aşağı akıyordu. Tatlılıktan feragat etmemek için de su sıcaklığını yükseltmek istemedim. İlk defa bir Kafein Kültür kahvesinin hızlıca bitmesini istediğim bir paketi oldu. Neyse ki paketi bitirebildim. Geçen seneki Pink Star bence de daha iyiydi. Kahveyi demlerken, belki bu seneki hasat için kavrum profili bir kademe daha koyuluğa doğru arttırılabilirmiş hissi uyandı bende. 😊
Selamlar. Damak zevkinize uymamış olmasına eski hasata göre üzüldüm. Yeni hasat nem ve yoğunlukta olsun yeni hasat olması kaynaklı olsun aynı kahve olsa da üretim farklılıkları sebebiyle de doğal olarak farklı. Geçen seneki hasata göre asiditesi daha belirgin. Şahsi zevkimi düşünerek yorumlamam gerekirse benim en beğendiğim hasat açık ara bu hasat oldu bu arada.

Espressosu olsun filtresi olsun bildiğiniz üzere ana kahvemiz olması sebebiyle iş birliği yaptığımız kahve dükkanları da oldukça yüklü miktarlarda Pink Star'ı düzenli tüketim halindeler. Espressodan genel memnuniyet yakalasak da gelen bazı geri dönüşler doğrultusunda profili değiştirmeden gelişimi yüzde 1 daha arttırdık Yunanistan öncesi bu arada. Lezzette devasa fark yaratmasa da, çözünme kolaylığı bakımından daha kalibrasyon dostu bir profil oldu nüans düzenleme ile.

Filtre profilinde çok yüksek oranda memnuniyet geri dönüşü aldığımız ve biz de memnun olduğumuz için filtre profilinde yakın planda bir düzenleme olmayacak. Onu bildirmek isterim dostlar.

Meksika Mixteca kahvesi Pink Star'dan memnuniyet duymadığınız için bir alternatif olabilir belki bu arada.

Espresso için genel tavsiyem, kavurmahanede şu an bu kalibrasyonla demliyoruz.

Lelit Mara X'te
20/50
30 saniye

Oldukça rahat içimli, asiditesi tatlılıkla dengeli çıkıyor atölyemizde.

Filtre için de verim alamadığınızda 96 C dereceye kadar suyu yükseltebilirsiniz. 🙏🙏

Espressodan genel memnuniyet yakalasak da gelen bazı geri dönüşler doğrultusunda profili değiştirmeden gelişimi yüzde 1 daha arttırdık Yunanistan öncesi bu arada. Lezzette devasa fark yaratmasa da, çözünme kolaylığı bakımından daha kalibrasyon dostu bir profil oldu nüans düzenleme ile.
Benim Pink Star espresso biraz bu sebeple kenarda atıl duruyor aylardır. Benim zevkime göre biraz fazla açık bir profilde ve gövdesi beklediğim yoğunlukta değil. Biraz daha gelişmiş ama tabi ki koyu kavrum olmayan farklı espressolar bekliyorum ben...

Selamlar. Damak zevkinize uymamış olmasına eski hasata göre üzüldüm. Yeni hasat nem ve yoğunlukta olsun yeni hasat olması kaynaklı olsun aynı kahve olsa da üretim farklılıkları sebebiyle de doğal olarak farklı. Geçen seneki hasata göre asiditesi daha belirgin. Şahsi zevkimi düşünerek yorumlamam gerekirse benim en beğendiğim hasat açık ara bu hasat oldu bu arada.

Espressosu olsun filtresi olsun bildiğiniz üzere ana kahvemiz olması sebebiyle iş birliği yaptığımız kahve dükkanları da oldukça yüklü miktarlarda Pink Star'ı düzenli tüketim halindeler. Espressodan genel memnuniyet yakalasak da gelen bazı geri dönüşler doğrultusunda profili değiştirmeden gelişimi yüzde 1 daha arttırdık Yunanistan öncesi bu arada. Lezzette devasa fark yaratmasa da, çözünme kolaylığı bakımından daha kalibrasyon dostu bir profil oldu nüans düzenleme ile.

Filtre profilinde çok yüksek oranda memnuniyet geri dönüşü aldığımız ve biz de memnun olduğumuz için filtre profilinde yakın planda bir düzenleme olmayacak. Onu bildirmek isterim dostlar.

Meksika Mixteca kahvesi Pink Star'dan memnuniyet duymadığınız için bir alternatif olabilir belki bu arada.

Espresso için genel tavsiyem, kavurmahanede şu an bu kalibrasyonla demliyoruz.

Lelit Mara X'te
20/50
30 saniye

Oldukça rahat içimli, asiditesi tatlılıkla dengeli çıkıyor atölyemizde.

Filtre için de verim alamadığınızda 96 C dereceye kadar suyu yükseltebilirsiniz. 🙏🙏
Benim genel tecrübem espresso için biraz açık tarafta kaldığı yönde. Geçen seneki Pink star filtre kavrum olmasına karşın espressoda da gayet iyi sonuçlar veriyordu. Espresso profili de oldukça dengeliydi. Profil olarak yeni versiyonu deneme şansım olmadı. Ancak hali hazırda gözlemlerim bu yönde.

Bu bahsettiğim gelişimde yüzde 1 artan espressoyu deneyebilirsiniz biraz daha alışıldık lezzete yakın diyebilirim bahsettiğim gibi önceki mesajlarda. Ayrıca eskiden kısa bir süre klasik espresso adında orta koyulukta bir profil daha kavuruyorduk, talep olmadığı için kaldırmıştık. Eğer klasiğe dair de bir talep varsa o profili yeniden satışa açabiliriz.

Bir de espresso aboneliğini açtığımızda çeşit çeşit espresso olacağı için farklı profillerde farklı kahveler olacak.

Bu bahsettiğim gelişimde yüzde 1 artan espressoyu deneyebilirsiniz biraz daha alışıldık lezzete yakın diyebilirim bahsettiğim gibi önceki mesajlarda. Ayrıca eskiden kısa bir süre klasik espresso adında orta koyulukta bir profil daha kavuruyorduk, talep olmadığı için kaldırmıştık. Eğer klasiğe dair de bir talep varsa o profili yeniden satışa açabiliriz.

Bir de espresso aboneliğini açtığımızda çeşit çeşit espresso olacağı için farklı profillerde farklı kahveler olacak.
Bahsi geçen klasik espresso kavrumu seçeneği bu Pink star hasadı özelinde gayet verimli olabilir. İlginiz için teşekkürler.

Burundi Rama
Clever ile Soğuk Kahve
28gr kahve Timemore X-lite 15klik (kalın v60- french press kalınlığı)
140gr buz (+biraz fazlalık)
Akış kapalı iken 70gr su ile bloom.
30.sn den sonra 280e tamamladım. Çay kaşığı ile yüzeyi hafifçe karıştırdım. 2.dk da buz üzerine akışı başlattım.
30-40sn de akış bitti. Akış bittikten sonra kahve-buz karışımını karıştırıp buzlar eriyene kadar bekledim. Sonra buzlu bardaklara servis.
Tam kıvamında güzel bir soğuk kahve oldu. Hafif bir şeftalili ice tea kıvamı.

Geri