• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gen 2 Siparişe açılmış 75 gün tedarik süresi var

Şu an siyah T64 ile bunun arasındayım ama 70 gün de tedarik süresi var. Nisan sonu, Mayıs başı yapar bu da.
Bir de Gen2'de kendi üretimleri kesici kullanıyorlarmış, ancak T64 içerisinde italmill kesici var.
İkisi de 250W motora sahip, 1400rpm hayli hayli yeter T64 için.
Bilemiyorum. Bugün birinden birinin satın almasını yapacağım ama hangisinin kestiremedim.
%90 filtre için kullanacağım zaten, espresso ayda 1, TK 2 ayda 1 falan olur.

Şu an siyah T64 ile bunun arasındayım ama 70 gün de tedarik süresi var. Nisan sonu, Mayıs başı yapar bu da.
Bir de Gen2'de kendi üretimleri kesici kullanıyorlarmış, ancak T64 içerisinde italmill kesici var.
İkisi de 250W motora sahip, 1400rpm hayli hayli yeter T64 için.
Bilemiyorum. Bugün birinden birinin satın almasını yapacağım ama hangisinin kestiremedim.
%90 filtre için kullanacağım zaten, espresso ayda 1, TK 2 ayda 1 falan olur.
Dişliye çok takılmayın bence hocam. Belki dayanıklılık açısından farkı oluyordur ama ev kullanıcısı açısından fark yaratacağını sanmam ki belki italmill daha kısa ömürlüdür kim bilir. Asıl önemli olan cup profili bence. Aralarındaki fark:

Bir ara gen1 yerine ciddi ciddi almayı düşündüğüm değirmendi gen2, bu sebeple bayağı araştırdım. Yurtdışı vs bir şekilde alacaktım sonra gereksiz harcama yapmamak için vazgeçtim. Ama hem piyasadaki konumu hem de özellikleri açısından bence t64'ün çok üzerinde gen2. 70 gün dediğiniz nedir ki, 1 senedir Sculptor bekliyoruz neredeyse:D. Sayılı gün çabuk geçer.

Df64 için vernier mikron indikatör kullanan var mı aramızda? Elinde 3d makinesi olan veya daha önce sonuç almış olan vardır belki diye sormak istedim. Konuşulmuş muydu bilmiyorum ama önceki sayfalarda bulamadım. Tam olarak şu şekilde:

Haftasonu idose DF64 değirmeni eve girdiğimde çalışır vaziyette buldum. Sabah evden çıkmadan bir sorun yoktu fakat akşam eve girdiğimde çalışma sesini duyup koştum, alet kendi kendine çalışıyordu. Garantili olduğu için Gelbura ile iletişimie geçtim, telefonda Ali bey çok ilgilendi sağ olsun. Daha önce benzer durumla karşılaşan oldu mu? Benzer durumlarda Gelbura'dan garanti kapsamında hizmet alan oldu mu acaba?

Haftasonu idose DF64 değirmeni eve girdiğimde çalışır vaziyette buldum. Sabah evden çıkmadan bir sorun yoktu fakat akşam eve girdiğimde çalışma sesini duyup koştum, alet kendi kendine çalışıyordu. Garantili olduğu için Gelbura ile iletişimie geçtim, telefonda Ali bey çok ilgilendi sağ olsun. Daha önce benzer durumla karşılaşan oldu mu? Benzer durumlarda Gelbura'dan garanti kapsamında hizmet alan oldu mu acaba?
Fişe takılı olarak uzun süre durdu ama bu sorunu hiç görmedim. Aklıma gelen tek şey ya elektrik kesintisi ya da power switch arızası sebebiyle çalışmış olabilir. Kim bilir kaç saat çalıştı, değirmen ısınmış mıydı? Isınmadıysa bu da bir dayanıklılık testi olmuş.

"Odaya girdiğimde dişlilerini sıvazlıyordu"

Fişe takılı olarak uzun süre durdu ama bu sorunu hiç görmedim. Aklıma gelen tek şey ya elektrik kesintisi ya da power switch arızası sebebiyle çalışmış olabilir. Kim bilir kaç saat çalıştı, değirmen ısınmış mıydı? Isınmadıysa bu da bir dayanıklılık testi olmuş.
Benimki de hep fişe takılı vaziyette duruyor ve güç güğmesindeki ışığı bildiğiniz gibi hep yanıyor. Böyle bir durumla karşılaşabileceğimi tahmin etmemiştim. Alet hiç sıcak değildi. Ya çok uzun süre çalışmadı yada gerçekten sağlam. Yada her ikisi birden. 😁

"Odaya girdiğimde dişlilerini sıvazlıyordu"
Yok öyle bir durum söz konusu değildi, zaten kalın tarafta filtre öğütüm için kullandığımdan dişler uzak konumda.:)

Benimki de hep fişe takılı vaziyette duruyor ve güç güğmesindeki ışığı bildiğiniz gibi hep yanıyor. Böyle bir durumla karşılaşabileceğimi tahmin etmemiştim. Alet hiç sıcak değildi. Ya çok uzun süre çalışmadı yada gerçekten sağlam. Yada her ikisi birden. 😁
Gerçi şimdi aklıma geldi, 1dk sonra falan otomatik kapanıyor, timeout'u var. Siz bunu bir test edin, o fonksiyon çalışmazsa servisle görüşün.

Elektronik kart arızası var gibi. Buton doğudan açma kapama yapmaz. Çipe bağlı.

Yanlışlıkla çalışmış olsa bile 1dk kadar sonra kapanması gerekirdi(belki 30sn?)

Ben kartın işlemcisi yerine başka takmıştım. Kavanoz doldurmak için 90sn modu eklemiştim. Açılışta uzun basılırsa çalışma süresi daha uzun oluyor.

Belki gerçek bir arıza olmadığı halde, şebeke parazitleri gibi nedenlerle işlemci harekete geçmiş yanlışlıkla çalışmayı başlatmıştır. Böyle bir durumda mantık aramak zor. Çalışma süresi de geçerli olmayabilir. Bilgisayar gibi düşünelim. Fişi çıkaralım.. takalım.

Son düzenleme:
Gerçi şimdi aklıma geldi, 1dk sonra falan otomatik kapanıyor, timeout'u var. Siz bunu bir test edin, o fonksiyon çalışmazsa servisle görüşün.
Evet o fonksiyon da devre dışı kalmış. Servisle görüştüm hemen fişten çekmem gerektiğini söylediler, ki zaten eve girer girmez ilk aklıma gelen çözüm olarak fişten çekerek durdurmuştum.

Bir ipucu. Ortadaki aluminyum kısmı biraz aşağı bastırarak aynı anda diğer elimizle ayarlayalım. Çember çok kolay çevrilebiliyor.

1715269630476.png

Son düzenleme:
v60 ile demlemeye uygun mu bu ürün? yoksa kullanım amacı espresso ağırlıklı mı?
Takacağınız dişliye göre büyük oranda değişmekte fakat kabul görmüş ve dünya standardı olarak yaygınlaşmış kullanım metodu; konik bıçaklar espresso için, düz bıçaklar demleme için daha uygundur. Elektrikli değirmen gördüğünde milletimiz hemen espresso ile ilişkilendiriyor ama aslında bu yanlış bir yaklaşım.

v60 ile demlemeye uygun mu bu ürün? yoksa kullanım amacı espresso ağırlıklı mı?
Standard dişliler geleneksel espresso için daha uygun. Filtre için ben şahsen kullanmazdım. Filtre için kullanacaksanız, SSP MP ya da SSP cast burr ile alabilirsiniz.
Not: Ben gen1 standart dişlileri kullandım. O Italmilll'in burru. Galiba gen2'de kendi yapımları ama profil olarak benzer zannediyorum.

timemore 78s'i olup da filtre öğütümünden memnun olmayan biri df 64 gen 2'ye gitmeli mi? gitmeliyse hangi burr set ile gitmeli?

Takacağınız dişliye göre büyük oranda değişmekte fakat kabul görmüş ve dünya standardı olarak yaygınlaşmış kullanım metodu; konik bıçaklar espresso için, düz bıçaklar demleme için daha uygundur. Elektrikli değirmen gördüğünde milletimiz hemen espresso ile ilişkilendiriyor ama aslında bu yanlış bir yaklaşım.
Söylemeye çalıştığınızı anlıyorum ama bu genelleme biraz yanıltıcı olabilir. Commercial-grade espresso öğütücüleri genelde standard olarak flat burr kullanır.

timemore 78s'i olup da filtre öğütümünden memnun olmayan biri df 64 gen 2'ye gitmeli mi? gitmeliyse hangi burr set ile gitmeli?
Timemore 78 serisi için turbo burrları ayrı olarak satmaya başlamış. Yurtdışından getirtme imkanınız olursa, 78s ilk önce onu deneyin bence.
78s kullanmadım maalesef. Ama 78 ile SSP MP yi karşılaştırınca, şu anda tercihim 78 olurdu.

Timemore 78 serisi için turbo burrları ayrı olarak satmaya başlamış. Yurtdışından getirtme imkanınız olursa, 78s ilk önce onu deneyin bence.
78s kullanmadım maalesef. Ama 78 ile SSP MP yi karşılaştırınca, şu anda tercihim 78 olurdu.
bana aslında 2. öğütücü olarak lazım, 78s espresso için kalacak elimde.

Geri