• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de kavuştum akşam saatlerinde DF64'e. SSP MP'leri taktım ve şansıma ilk seferde oldukça iyi bir hiza ile karşılaştım, uğraştırmadığına sevindim. Kahve saatim gelmedi henüz ama filtre kalınlığı ayarlamak amacıyla bir kaç deneme yaptım. K-Pro'ya göre oldukça başarılı görünüyor öğütüm. Damakta nasıl olacak bakalım :) Alan tüm arkadaşlarıma hayırlı olsun...

Benimkide geldi nöbet bitsede eve gidip denesem :)

Ssp multi purpose

Ekli dosyalar

• C4D8DF9C-5DCA-4934-B2BF-9DD0CDE6E9FE.jpeg
    C4D8DF9C-5DCA-4934-B2BF-9DD0CDE6E9FE.jpeg
    149.2 KB · Görüntüleme: 210
İnce ayarlarda tıkanma sorunu yaşayan arkadaşlar. İnce saplı çay kaşığı ile öğütülmüş kahvenin çıktığı delikten sokarlarsa (motor çalışmıyorken) biriken kahveyi kırıp akışı sağlayabilirler. Geçtiğimiz yıl denediğim cihazda buna benzer bir problem yaşamamıştım. Sanırım cihazı bir süre kullanıp o plastiğin yumuşamasını beklemek gerekiyor.

Değirmeni fişten çekmediğimiz sürece açık mı kalıyor, garip geldi bana

Öyle. Benim de gözüme takılmıştı. Ama çok sorun etmedim. Tabi en azından bir ekomod, uyku modu falan iyi olurdu bence.

Öyle. Benim de gözüme takılmıştı. Ama çok sorun etmedim. Tabi en azından bir ekomod, uyku modu falan iyi olurdu bence.
Sadece power ışığı yanıyor. Niche de öyle. O yüzden ben tüm sistemi düğmeli çoklu prize bağladım işim bitince kapatıyorum.

İlk aldığımda Niche sormuştum problem olmayacağını söylemişlerdi.

Ekli dosyalar

• E41FC476-56F1-41FB-A85E-0D397587E296.jpeg
    E41FC476-56F1-41FB-A85E-0D397587E296.jpeg
    51.6 KB · Görüntüleme: 147
Ben de rahatsız oldum on/off switch olmamasına, tekli switch alacağım sanırım, TR'de voltaja güven olmaz maalesef. Her ana akıma maruz bırakmak istemiyorum değirmeni.

Ben bu nedenle akım korumalı prize takıyorum cihazları. Teknik anlamda elektrik bakımından faydasını harfiyen bilmiyorum tabi.

1 yılda 1 lira falan çeker böyle. Birşey olmaz.

Ülkece hassasiyetlerimizdendir malum, çalışmıyorsa kapat gitsin. 😂😂
Mesele çektiği elektrik değil, sürekli açık kalması şahsen. İlla o ışık sönecek. 😂

İnce ayarlarda tıkanma sorunu yaşayan arkadaşlar. İnce saplı çay kaşığı ile öğütülmüş kahvenin çıktığı delikten sokarlarsa (motor çalışmıyorken) biriken kahveyi kırıp akışı sağlayabilirler. Geçtiğimiz yıl denediğim cihazda buna benzer bir problem yaşamamıştım. Sanırım cihazı bir süre kullanıp o plastiğin yumuşamasını beklemek gerekiyor.
Kahve çıkışı anti statik özellikli diye okumuştum. Bu hareket ile o plastik çizilebilir ve özelliği bozulabilir. Çay kaşığı sokulmaması taraftarıyım. Direkt olarak slikonu çıkarmak daha iyi ancak o zaman da zero retention olmuyor.

Sadece merak ettim. Aynı şebekeye bağlı olan fakat akım korumalı prize takılmayan diğer cihazlarda geçtiğimiz 20 yıl boyunca rastladığınız herhangi bir sorun oldu mu?

Binanın elektrik altyapısı sorunlu olduğu için 2 Sene öncesine kadar çeşitli problemler yaşıyorduk bina ahalisi olarak. Pano ve diğer elektrik bağlantıları sıfırdan yapıldı. Bu açıdan bir sorun olmadı yakın zamanda.

Kahve çıkışı anti statik özellikli diye okumuştum. Bu hareket ile o plastik çizilebilir ve özelliği bozulabilir. Çay kaşığı sokulmaması taraftarıyım. Direkt olarak slikonu çıkarmak daha iyi ancak o zaman da zero retention olmuyor.

Declumper deli gibi toz tutuyor. Geçen allignment yaparken fotoğraflamıştım. Akşama atayım.

Edit: fotoğraf eklendi.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220427_180317.jpg
    Screenshot_20220427_180317.jpg
    133.1 KB · Görüntüleme: 109
Son düzenleme:
Merhaba, marker testi konusunda anlamadığım bir nokta var buraya da sorayım dedim. Marker test yaparken sadece üst burr ü boyarsam alt dişlide olası bir bozuk alignment sonucu daha yukarıda olan kısım dönmenin etkisiyle üst burrdeki bütün boyayı süpürmez mi?

Başka videolarda da hem üst hem alt burr ü boyuyorlar. Ben hem alt hem üstü boyayıp dişlileri çevirdiğimde boyanın %90ı siliniyor. Sadece üstü boyayıp çevirdiğimde %30u siliniyor. Buradan ne anlamak gerekiyor? 😅

Ssp lerin kendine gelmedi için kaç kg kahve öğütmek lazım?
Bu sorunun genel kabul gormus, bilimsel bir cevabi pek yok.
benim nacizane onerim, dusunmeyin keyfinize bakin bir fark olacaksa zamanla zaten olacak, yada elinizde hic kullanmayacaginiz kahve varsa oldugu kadar ogutun, ekstra satin almaya yada iceceginiz kahveyi ziyan etmeye gerek yok diye dusunuyorum, tamamen kisisel fikrim.

bu gün forumdan @Underwood saolsun 3 4 kilo kahve verdi ve değirmeni uçurdu.
Tavsiyem ne olursa olsun ucuz kahve alıp hemen değirmeni kendine getirmek için 5 kg civarı kahve çekin inanılmaz bir değişim oldu

Makine ısınmıştır o kadar art arda çektiyseniz. 😅

Hangi dişli set vardı sizde?

Arkadaşlar evde dişli vidalarını açan varsa kullandığı yıldız tornavida ölçüsünü paylaşabilir mi? Bendeki tornavida güç verince boşa dönüyor vida yuvasına zarar veriyor o yüzden daha fazla deneme yanılma yapmak istemiyorum.

Ekli dosyalar

• 9D8A0D84-BE8E-4845-9B78-88927D34281C.jpeg
    9D8A0D84-BE8E-4845-9B78-88927D34281C.jpeg
    104.2 KB · Görüntüleme: 134
Geri