• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İçtiğiniz Kahveye Şeker Atıyor Musunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aslan007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şeker tüketen biriyim, çok da severim normalde ama kahveye şeker atmaya kıyamıyorum. Benim için çok şaşırtıcı bir şey bu aslında ama sanırım şöyle düşünüyorum; nasıl portakal suyunun şekeri az geldiğinde şeker atmıyor, bunun tadı bu diye düşünüyorsam, bunun da tadı bu. :)
Bende tam tersi şekerli olması gerektiği gibi düşünüyorum heralde, çünkü küçüklüğümden beri alışkanlık olmuş hep öyle görmüşüm aile eşrafında da.

Kahveye şeker atmak yerine yanında kurabiye filan yiyip şekersiz tüketmeye çalışabilirsiniz. Daha sonra da şekeri tamamen bırakabilirsiniz. Ben 10 yılldır filan içeçeklere şeker atmıyorum. Alışılabilecek bir durum kolay gelsin 🙂
Çayın yanında başka şeyler tüketmeme rağmen ilginçtir şimdiye kadar tükettiğim nitelikli kahvenin yanında hiç bir şey tüketmedim ve yanında aramadım. Tamamen tek başına içmek için, keyif almak için tüketiyorum.

Sadece çay kahve için değil genel olarak şekere ve tatlıya düşkünlüğümüz var aile olarakta. Umarım bırakırım ve dediğiniz gibi bu keyfi daha üst seviyeye taşır.

Çeşme vb suların TDS değerleri 250-300 Civarı olduğu için çok fazla çözüyor çayı veya kahveyi buda acı olmasına sebep oluyor.
hocam yanlışım varsa düzeltin ama TDS'i yüksek su underextractiona sebep olmaz mı?

Öncelikle şekerli seviyorsanız öyle tüketin. Afiyet olsun. Ben şahsen meraktan denemiştim şekerli/şekersiz tadımları. Şeker attığım anda bütün derinlik, doğal lezzet kayboluyor ve baskın, yapay bir tatlılık geliyor. Kahvenin biraz acı olması çok normal ama içerken keyif almanızı engelleyecek kadar acıysa başka bir sorun vardır diye düşünürdüm.

Tamamen renkler-zevkler meselesi bu aslında. Kahve'nin içerisine tatlı ek madde koyanlara saygım sonsuz. Örneğin Küba; 🇨🇺 orada bir Café-Cubano bol şekerli gelir (hatta karıştırdıkça macun kıvamına döner) yada bir Colada.
Adamlar Küba'da şekersiz espresso içeni dövecek neredeyse 😁
Velhasıl, bu iş tamamen kişiseldir ama ben çaya, kahveye şeker eklemem. 😇

Şeker konusunda ben 7 senedir ne çaya ne kahveye şeker koymuyorum. Espresso ile tercihim genelde laktozsuz bir süt ile ya cortado ya da cappuccino oluyor. Ben süte karşı değilim. Hatta bence şeker koymak yerine süt koysanız daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Ara sıra canım çekincede monin karamel veya fındık şurubunu latteme koyuyorum. Çok da güzel oluyor. Tatlı hevesimi kırıyorum bu şekilde. Kahvede katı kurallar yok ama kaliteli kahveler içerseniz şekere ihtiyacınız olmayacağını anlayacaksınız. Eğer bir kahve şeker atılacak kıvamda ise atın o kahveyi çöpe gitsin. Ya da atmayın öğütüp bahçeye atın :)

Valla çaya kahveye değil ama soğuk çay yaparken şeker kullanıyorum ama gramaj ile bazı soğuk çaylarda içinde olan tadı ortaya çıkartırken şeker kullanmak gerekiyor bunu tuz gibi düşünüyorum belli miktarda tuz yemeğinizi şölene çevirebilir

Valla çaya kahveye değil ama soğuk çay yaparken şeker kullanıyorum ama gramaj ile bazı soğuk çaylarda içinde olan tadı ortaya çıkartırken şeker kullanmak gerekiyor bunu tuz gibi düşünüyorum belli miktarda tuz yemeğinizi şölene çevirebilir
Hocam bu soğuk çay + şeker meselesine bir kurs esnasında Amerika'da bizzat şahit oldum. Ben memlekette alışmışım direkt soğuk çayı tüketmeye (aç iç tarzı) bilmiyordum orada işin raconu farklıymış. 😔 Fuaye alanında atıştırmalık, çay-kahve standlarında baktım soğuk çay var, ne güzel dedim içeriz soğuk soğuk, gittim doldurdum. Bir yudum almamla çarpıldım. Demlikte kalan çayı 24 saat sonra içer gibi bir histi. Standın yanında bir kase de beyaz şeker vardı, şaşırmıştım hatta, bu ne alaka diye? Meğersem soğuk çayın içine 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip öyle tüketmemiz gerekiyormuş. Sonradan öğrendim (hatta uzaktan izledim o standı, millet nasıl alıyor diye) :rolleyes:

Buyrun koskoca kruve un yaptığına bakın :D

Çok istenen bir şey midir bilmiyorum fakat Moka Pot'ta demleyip, üzerine süt ve birazcık şeker eklediğim Lattemsi kafelerde satılanlar gibi oluyor bu da şu anlık hoşuma gidiyor.

Şekeri bırakmaktan zorlanan arkadaşlara tavsiyem, içeceğinizi şekersiz hazırlayın ama yanında tatlı bir şey atıştırın. Örneğin çikolata... Bu şekilde o tatlıyı da azaltıp, biraz da sabredip bırakabilirsiniz. Sonrasında gerçekten içtiğiniz sade kahvenin aslında ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz. Yani umarım. :D

Şekeri bırakmaktan zorlanan arkadaşlara tavsiyem, içeceğinizi şekersiz hazırlayın ama yanında tatlı bir şey atıştırın. Örneğin çikolata... Bu şekilde o tatlıyı da azaltıp, biraz da sabredip bırakabilirsiniz. Sonrasında gerçekten içtiğiniz sade kahvenin aslında ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz. Yani umarım. :D
Mini bir tabak hazırladım.

Geri