Bende tam tersi şekerli olması gerektiği gibi düşünüyorum heralde, çünkü küçüklüğümden beri alışkanlık olmuş hep öyle görmüşüm aile eşrafında da.Şeker tüketen biriyim, çok da severim normalde ama kahveye şeker atmaya kıyamıyorum. Benim için çok şaşırtıcı bir şey bu aslında ama sanırım şöyle düşünüyorum; nasıl portakal suyunun şekeri az geldiğinde şeker atmıyor, bunun tadı bu diye düşünüyorsam, bunun da tadı bu.![]()
Çayın yanında başka şeyler tüketmeme rağmen ilginçtir şimdiye kadar tükettiğim nitelikli kahvenin yanında hiç bir şey tüketmedim ve yanında aramadım. Tamamen tek başına içmek için, keyif almak için tüketiyorum.Kahveye şeker atmak yerine yanında kurabiye filan yiyip şekersiz tüketmeye çalışabilirsiniz. Daha sonra da şekeri tamamen bırakabilirsiniz. Ben 10 yılldır filan içeçeklere şeker atmıyorum. Alışılabilecek bir durum kolay gelsin![]()
Toprak cezve, cam cezve, portakal... Direkt avuçta demleme moda olsa da biraz eğlensek.
hocam yanlışım varsa düzeltin ama TDS'i yüksek su underextractiona sebep olmaz mı?Çeşme vb suların TDS değerleri 250-300 Civarı olduğu için çok fazla çözüyor çayı veya kahveyi buda acı olmasına sebep oluyor.
Hayır overext. Sebep olur Düşük Tds Under ext. Yaratır. Under ile overı karıştırdın sanırımhocam yanlışım varsa düzeltin ama TDS'i yüksek su underextractiona sebep olmaz mı?
Hocam bu soğuk çay + şeker meselesine bir kurs esnasında Amerika'da bizzat şahit oldum. Ben memlekette alışmışım direkt soğuk çayı tüketmeye (aç iç tarzı) bilmiyordum orada işin raconu farklıymış.Valla çaya kahveye değil ama soğuk çay yaparken şeker kullanıyorum ama gramaj ile bazı soğuk çaylarda içinde olan tadı ortaya çıkartırken şeker kullanmak gerekiyor bunu tuz gibi düşünüyorum belli miktarda tuz yemeğinizi şölene çevirebilir
sizin için deniyeceğim@kahvekolik.barista hocam bu sayılır mı?![]()
Buyrun koskoca kruve un yaptığına bakın
Mini bir tabak hazırladım.Şekeri bırakmaktan zorlanan arkadaşlara tavsiyem, içeceğinizi şekersiz hazırlayın ama yanında tatlı bir şey atıştırın. Örneğin çikolata... Bu şekilde o tatlıyı da azaltıp, biraz da sabredip bırakabilirsiniz. Sonrasında gerçekten içtiğiniz sade kahvenin aslında ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz. Yani umarım.![]()