• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Guatemala Mam Yıkanmış -Null Coffee- Tadım Notaları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kerem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kerem

Barista
Alımdan beri konu açılmamış ben de açayım dedim.Deneyimlerinizi paylaşabilrsiniz :) .
Öncelikle ben daha önce 2019 hasat yıkanmışını denemiştim ve beğenmiştim.Bu alımda '19-'20 hasat kullanılmış.
Yaklaşık üç dört gündür parametleri değiştirip demledim tam beğenmedim diğecektim ki kavonozda sakladığım kısmı açtım. 1/15 olarak 17 gram demledim. 3.20 dk sürdü.
Koku olarak süt reçeli başta geliyordu. Tat olarak başta portakal kabuğu olarak tahmin etmekle süt reçeli ve asitli bir çilek tadı aldım. Soğudukça asidite benim daha çok hoşuma gitti.
Son olarak Delonghi değirmen yerine daha iyisi olsa daha güzel sonuçlar alabilirdim diye düşünüyorum.(delonghi kalitesi ektedir.d)

çamur.jpg

Alımdan beri konu açılmamış ben de açayım dedim.Deneyimlerinizi paylaşabilrsiniz :) .
Öncelikle ben daha önce 2019 hasat yıkanmışını denemiştim ve beğenmiştim.Bu alımda '19-'20 hasat kullanılmış.
Yaklaşık üç dört gündür parametleri değiştirip demledim tam beğenmedim diğecektim ki kavonozda sakladığım kısmı açtım. 1/15 olarak 17 gram demledim. 3.20 dk sürdü.
Koku olarak süt reçeli başta geliyordu. Tat olarak başta portakal kabuğu olarak tahmin etmekle süt reçeli ve asitli bir çilek tadı aldım. Soğudukça asidite benim daha çok hoşuma gitti.
Son olarak Delonghi değirmen yerine daha iyisi olsa daha güzel sonuçlar alabilirdim diye düşünüyorum.(delonghi kalitesi ektedir.d)

Ekli dosyayı görüntüle 5719
Öncelikle afiyet olsun :)

Değirmeniniz çok fazla toz üretmiş, sizin yerinizde olsam biraz daha kalın öğütürdüm. Çamurumsu tabaka var ve muhtemelen demlemede tada etkisi olumsuz olmuştur.

Süreden de aslında biraz belli oluyor.

1-2 tık kalın öğütüm ve süreyi de 2:45 maks gibi deneyebilirsiniz.

Tabi damak zevkinize uygunsa şu anki hali, afiyet olsun👍

Az önce ben de MAM ve Worka demledim. Genelde 1/17-1/18 oranında demliyorum.
Değirmen: Moleng G50 38-40 click
Filtre: Cafec traditional
Oran: 1/17 (16 gr kahve)
32 gr/ml su ile blooming ve sonrasında geri kalan suyu yavaşça dairesel döküyorum kaz boyunlu ile. Son zamanlarda 2 aşamalı demleme daha çok hoşuma gidiyor.
Suyun sıcaklığını ölçmek için henüz bir ekipmanım yok. Ama su kaynadıktan yaklaşık 10 sn sonra dökmeye başlıyorum.
Hario Hollanda filtreden sonra Cafec Traditional çok çok iyi geldi. Lezzetinde ve süresinde çok iyi fark var. Kahve üzerinde oluşan yağımsı tabakada bile yok denecek gibiydi. Her iki kahvenin de lezzeti çok çok daha iyi oldu. Çok keyif aldım.

Öncelikle afiyet olsun :)

Değirmeniniz çok fazla toz üretmiş, sizin yerinizde olsam biraz daha kalın öğütürdüm. Çamurumsu tabaka var ve muhtemelen demlemede tada etkisi olumsuz olmuştur.

Süreden de aslında biraz belli oluyor.

1-2 tık kalın öğütüm ve süreyi de 2:45 maks gibi deneyebilirsiniz.

Tabi damak zevkinize uygunsa şu anki hali, afiyet olsun👍

Öneriniz için teşekkürler. Maalesef değirmende ince kalın fark etmeksizin çok toz üretiyor. Daha önce kalın öğütüm de yaptım ama o zaman da extraction yetersiz kalıyor.

Bu Kahve V60 ' ile Oldukça Soft Tatlı güzel bir sonuç verdi. Türk Kahvesinde demledigimde Çok yüksek gövdeli garip tatların oldugu birşeye dönüştü zor içtim garip bir kahve :D

Bu Kahve V60 ' ile Oldukça Soft Tatlı güzel bir sonuç verdi. Türk Kahvesinde demledigimde Çok yüksek gövdeli garip tatların oldugu birşeye dönüştü zor içtim garip bir kahve :D
Çoğu kişi beğenmiş oysa ki Türk kahvesinde... Şu kahve olgusu ne garip, ne de kişisel.

• Like
Tepkiler: mmm
Kavurucu: Null
Kahve: Guatemala-MAM Yıkanmış
Kavrum: 2 Kasım 2020
Yöntem: V60
Su: Nestle Pure Life
Derece: 93
Öğütüm: TM 19
Oran: 16/240
Bitiş: 2.40
Reçete: Kahve Masası Null Tarifi
Öğütülmüş hali güzel kokan bir çekirdek. Fincanda ise hafif asidik ve zayıf tada sahip. Yine kötü değil,zevkli gibi. Lakin fincan boyunca ağzı sıvayan,acımsı bir kuruluk da var.

Aşağıya da kahve yatağını ekliyorum,duvarlara yapışan parçalar bana fazla kalın geldi sanki.20201112_195228.jpg

Öğütülmüş hali güzel kokan bir çekirdek. Fincanda ise hafif asidik ve zayıf tada sahip. Yine kötü değil,zevkli gibi. Lakin fincan boyunca ağzı sıvayan,acımsı bir kuruluk da var.

Aşağıya da kahve yatağını ekliyorum,duvarlara yapışan parçalar bana fazla kalın geldi sanki.Ekli dosyayı görüntüle 5945
Duvarlara yapışan parçalardan öte öğütüm biraz ince olmuş gibi ya da döküş biraz daha iyileştirilebilir. Afiyet olsun

Aşağıya da kahve yatağını ekliyorum,duvarlara yapışan parçalar bana fazla kalın geldi sanki.Ekli dosyayı görüntüle 5945
Bir saat önce demledim bunu ama tadına bakmadan başkasına vermiştim. 19 klik biraz fazla. 16-17de daha odunsu tatlar alıyorum diye 18 e çıktım. 18 daha iyi olur diye düşünüyorum ancak tarifini bilmiyorum.

Kavurucu: Null
Kahve: Guatemala-MAM Yıkanmış
Kavrum: 2 Kasım 2020
Yöntem: V60
Su: Nestle Pure Life
Derece: 94
Öğütüm: TM 20
Oran: 16/240
Bitiş: 2.30
Reçete: Kahve Masası Null Tarifi

Soğudukça iyileşti,asiditesi belirginleşti. Lakin aromalar zayıf,kuruluk az ama kavrukluk gibi bir tat var. Artık öyle bir noktadayım ki,süreyi uzatsam mı,kısaltsam mı,öğütümde nereye gitsem bilemedim.

20201116_141323.jpg

Son düzenleme:
Geri