• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

k pro ve kinu kullanıyorum ikisi de hızlı fakat k pro daha fazla güç istiyor kinu çok iyi hem hızlı hem kolu çevirmek kolay yağ gibi akıyor

Firmaların hasat zamanında ayları da yazmasının zamanı çoktan geldi. Maalesef kavurucular arasında tutarsızlık mevcut ve kavurucular bunu olumsuz yönde kullanıyorlar. Ülkelerde farklı zamanlarda birkaç hasat yapılabildiğinden iyice kafa karışıklığına yol açıyor.
2023 yazan kahvenin 2022'nin son ayları mı olduğu, 2023 mitaca crop mu olduğu yoksa 2023 son ayları mı olduğu belli değil.

Hazır öğütülmüş kahve aldıysanız hızlıca bayatlıyor, onun etkisi olabilir. Eğer öğütümü kendiniz yapıyorsanız değirmenin tutarlı öğüttüğünden emin olun, temizleyip baştan klik sayın. Su döküş tarzı (yükseklik, agresiflik, orta/kenar bölge) çözünmeye etki edeceği için döküş sitili de önemli. Son olarak kahveyi sakladığınız dolapta koku yayan bir şey varsa onun da olumsuz etkisi olmuş olabilir.

En basiti, kahveyi orta kalınlıkta öğütüp, üstüne 100 C su ekleyip, 4dk bekledikten sonra cupping yapın. Arama bölümünde cupping kelimesini başlıklarda aratarak yöntemi öğrenebilirsiniz.
Anladım bir dediğiniz gibi yapayım ve söylediğiniz parametrelere de dikkat edeyim. Teşekkürler :)

Merhaba, yakın zamanda kendime ortalama olarak iyi olduğunu düşündüğüm bir kahve demleme ekipmanı dizdim. İlk demlediğim kahveler arasında da sanalbaharatın las flores kahvesi var. İlk defa dün demledim ve ilk demlememde kahve aklımı aldı. Alışagelindik kahve tatlarını barındıymayan, hafiften tatlı ve arkaplanda ekşiliği olan, resmen parfüm gibi kokan bir kahve demledim. Hayatımda ilk defa böyle bir kahve içtiğim için hem şaşırdım hem de çok hoşuma gitti. Şimdi probleme geliyoruz. Aradan bir gün geçti ve ben bugün bu kahveyi 3 defa demlememe rağmen dünkü gibi olmadı. Ya çok acı oluyor, ya da ekşiliği diğer tüm tatları arkaplanda bırakıyor. Parametreleri birebir aynı ya da çok yakın yapıyorum yine tutmuyor kahve. Dün resmen çiçek gibi kokan içinden tonla farklı tat aldığım acayip bir kahve içerken şu an normal bunları yazarken diğer tüm tatların ekşilik tarafından bastırıldığı bir kahve içiyorum. Size sorum benim dünkü kahvem nerede?
Bence Las Flores (sıcak demlemede) tutturması zor bir kahve, ben çoğunlukla soğuk tükettim. Parametrelerdeki küçük oynamalara hassas oluyor bazı kahveler, bu da onlardan. Size önerim sadece sıcaklığın üstünde oynayarak denemeler yapmanız. Bir de eğer yeni kavrulmuşsa kahvenin kendisi de degassing sürecinde değişime uğruyor, bir süre oturmasını da bekleyebilirsiniz.

Bence Las Flores (sıcak demlemede) tutturması zor bir kahve, ben çoğunlukla soğuk tükettim. Parametrelerdeki küçük oynamalara hassas oluyor bazı kahveler, bu da onlardan. Size önerim sadece sıcaklığın üstünde oynayarak denemeler yapmanız. Bir de eğer yeni kavrulmuşsa kahvenin kendisi de degassing sürecinde değişime uğruyor, bir süre oturmasını da bekleyebilirsiniz.
Evet harbiden kahveyi tutturamadım yani. Degassing yaptım ondan değildir diye düşünüyorum. Soğuk demleme denedim fakat hiç beğenmedim. Soğuk kahvelerde bu tarz tatlar pek hoşuma gitmiyor sanırım.

Beşiktaş’ta nitelikli kahve yapan nereler var dostlar?

Merhaba, son zamanlarda nitelikli kahve tüketmeyen ama filtre kahve makinesi ya da tam otomatik makinelerden alan arkadaşlardan sıkça çekirdek soran oluyor. Piyasadaki bu bilindik markalar için bir önerisi olan var mı? Ben genel olarak kavurucuların harmanlarını öneriyorum ama kendim deneme fırsatım olmadı çoğunu.

Biraz kolaya kaçmak gibi olacak ama aramalarımda kafam karıştığı için burada sormak istedim.

Buzlu filtre kahve için nasıl bir yol izliyorsunuz? İlla cold brew'a mı gitmemiz lâzım nedir ne değildir, ortalık yanıyor. :)

Merhaba, son zamanlarda nitelikli kahve tüketmeyen ama filtre kahve makinesi ya da tam otomatik makinelerden alan arkadaşlardan sıkça çekirdek soran oluyor. Piyasadaki bu bilindik markalar için bir önerisi olan var mı? Ben genel olarak kavurucuların harmanlarını öneriyorum ama kendim deneme fırsatım olmadı çoğunu.
Sezy başlığını incelerseniz en sondaki tavsiyeleri değerlendirebilirsiniz.

Biraz kolaya kaçmak gibi olacak ama aramalarımda kafam karıştığı için burada sormak istedim.

Buzlu filtre kahve için nasıl bir yol izliyorsunuz? İlla cold brew'a mı gitmemiz lâzım nedir ne değildir, ortalık yanıyor. :)
Çokda kolaya kaçırmayalım sizi. Google’ a ‘japanese cold brew’ yazın, çıkan ilk tarifi deneyin(:

herkese selamlar,

bugün teslim aldığım vitus kahveleri ile zamanım çok kısıtlı olmasına rağmen merak ettiğim için hızlı bir v60 denemesi yaptım.
zaman kazanmak için de Nestle su kaynamadan, 92-93 derece seviyesine geldiğinde demleme yaptım.
kaynadıktan sonra 92-93 seviyesine gelmesini beklemek yerine direkt 92-93 derece ısıtmayı durdurdum.

tadında çiğlik hissettirmesi şeklinde bir farklılık vardı.

su kaynamadan demleme yapmak bariz bir hata mıdır yoksa çok fark yaratması beklenmez mi?

herkese selamlar,

bugün teslim aldığım vitus kahveleri ile zamanım çok kısıtlı olmasına rağmen merak ettiğim için hızlı bir v60 denemesi yaptım.
zaman kazanmak için de Nestle su kaynamadan, 92-93 derece seviyesine geldiğinde demleme yaptım.
kaynadıktan sonra 92-93 seviyesine gelmesini beklemek yerine direkt 92-93 derece ısıtmayı durdurdum.

su kaynamadan demleme yapmak bariz bir hata mıdır yoksa çok fark yaratması beklenmez mi?
Demleme için suyun kaynayıp soğumasına gerek yok biz de çoğu demlemede suyu kaynatmadan 90-95C arası olacak şekilde kullanıyoruz. Yalnız "degassing" olayından dolayı kahve tam olarak potansiyeline ulaşmadan demleyerek tadıyla ilgili karar vermek yanıltıcı olabilir. Bazı kahvelerde 40 günü bulabilen bu süreyi istisnai durumlar hariç genel olarak tüm kahvelerde kavrum tarihinden itibaren en az 1 hafta 10 gün gibi düşünebilirsiniz. Bu süreden önce yapılan demlemeler çoğu zaman istediğimiz çıktıyı vermeyebilir. Degassing ile ilgili gerek web ortamında gerekse forumda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
herkese selamlar,

Suyu değiştirebilirsiniz kullandığınız su kahveyi yeterince çözümüyor olabilir hiçbirimiz suyu kaynatmıyoruz. Erikli kullanıyorum ben vitus kahveleri için iyi sonuçlar aldım. Veyatta olgunlaşmamış bir hatalı kahve çekirdeğini farketmeyip ayıklamadıysanız çiğlik hissettirir. Bunuda şu şekilde saptayabilirsiniz diğer çekirdeklere göre bariz açık renkli bir çekirdek varsa olgunlaşmamış bir çekirdektir ve kusurlu sayılır onu ayıklamanız lazım

Geri