• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Timemore C3ESP-PRO, MHW-3Bomber R3, Kingrinder K6 arasından hangisini seçmeliyim? Hepsi ortalama olarak aynı fiyat bandında. V60 ve cold brew demlemek dışında bir isteğim yok şu anda. Üçü de çok önerilen ve beğenilen öğütücüler o yüzden çok kararsızım.
Timemore öneririm. K6 güzel bir değirmen fakat öğütümünün oturması, ayarlarının stabilleşmesi biraz zaman alıyor, bende aylar sürmüştü mesela. Ama ayar mekanizmasının dışta olması büyük kolaylık, bu özelliği senin için öncelikli ise neden olmasın?

Merhaba, yeni öğütücülerde daha iyi öğütüm yapmak için seasoning gerektiğini okudum forumda. Kahve israf etmemek için ben öğütücüde başka bir şey öğütebilir miyim? Atıyorum 500 gram pirinç öğütsem öğütücüye bir zarar gelir mi ya da seasoning yapmış olur muyum? Kahve öğütmek dışında bir alternatifim var mı?

Merhaba, yeni öğütücülerde daha iyi öğütüm yapmak için seasoning gerektiğini okudum forumda. Kahve israf etmemek için ben öğütücüde başka bir şey öğütebilir miyim? Atıyorum 500 gram pirinç öğütsem öğütücüye bir zarar gelir mi ya da seasoning yapmış olur muyum? Kahve öğütmek dışında bir alternatifim var mı?
Kahveyi içebilirsiniz 😬

Kahveyi içebilirsiniz 😬
Kastettiğim şey öğütücünün kahveyi çok daha iyi öğütmesi için gereken seasoningi kahve dışında başka bir ürünle yapmak. Tek seferde yüksek miktarda bir ürünü çekmekten bahsediyorum. 30 gramdan fazla çektiğim tüm kahve benim için israf olacaktır çünkü daha fazlasını içmeyeceğim.

Kastettiğim şey öğütücünün kahveyi çok daha iyi öğütmesi için gereken seasoningi kahve dışında başka bir ürünle yapmak. Tek seferde yüksek miktarda bir ürünü çekmekten bahsediyorum. 30 gramdan fazla çektiğim tüm kahve benim için israf olacaktır çünkü daha fazlasını içmeyeceğim.
Hocam çok daha iyi ogutmeyecek o kadar fazla dert etmeyin siz normal kullanın ogutucunuzu zamanla season olacaktir

Hocam çok daha iyi ogutmeyecek o kadar fazla dert etmeyin siz normal kullanın ogutucunuzu zamanla season olacaktir
Aynen öyle için gitsin, israf etmeniz gereken bir şey yok bence

Herkese merhaba.
Yeni kavrulmuş bir kahve aldım, malum degassing süresi var. Satıcı, takriben 20 gün olduğunu belirtti. Merak ettiğim konu, paketi açmadan mı beklememiz gerekiyor? Çekip yine valfli pakette bekletsem sıkıntı olur mu? El değirmeni kullanıyorum ve cold brew demlemek istiyorum, çok miktarda öğüteceğim için degassing süresi boyunca az az öğütürüm diye düşündüm.

Herkese merhaba.
Yeni kavrulmuş bir kahve aldım, malum degassing süresi var. Satıcı, takriben 20 gün olduğunu belirtti. Merak ettiğim konu, paketi açmadan mı beklememiz gerekiyor? Çekip yine valfli pakette bekletsem sıkıntı olur mu? El değirmeni kullanıyorum ve cold brew demlemek istiyorum, çok miktarda öğüteceğim için degassing süresi boyunca az az öğütürüm diye düşündüm.
Öğütmeden beklemelisiniz. Öğütülmüş kahvenin aroma kaybı çok daha hızlı oluyor. Kahveyi kullanmadan hemen önce öğütmeniz daha iyi sonuç verecektir.

Anladım çok bir fark yoksa girmeyeyim o işe, teşekkürler.
Benim elimde muhtemelen 1 yıllık, kavrumunu tadını beğenmediğim sanalbaharat çekirdeği vardı, onu TK'ya öğütmüştüm100-150 gram kadar. Blend ya da ucuz kahvelerden az miktarda alıp TK'ya öğütebilirsiniz. Her halükarda ev halkı dışarıdakilerden daha güzel bir TK içmiş olacaklar.

Benim elimde muhtemelen 1 yıllık, kavrumunu tadını beğenmediğim sanalbaharat çekirdeği vardı, onu TK'ya öğütmüştüm100-150 gram kadar. Blend ya da ucuz kahvelerden az miktarda alıp TK'ya öğütebilirsiniz. Her halükarda ev halkı dışarıdakilerden daha güzel bir TK içmiş olacaklar.
Evet mantıklı aslında. Soğuk kahve vs. de bence yapılabilir bir miktar öğütülüp. Soğuk kahvede çok muhteşem bir tat veya tazelik beklentim olmuyor çok hafif olmasın yeter.

Selamlar, yeri burası mı bilemiyorum ama konu açmadan yazmak istedim. Coffex istanbul 2024'e giden veya gidecek olanlarınız var mı? Kahve festivallerine oranla ne gibi farkları var? Boşuna gitme festivali mi bekle diyorsunuz? Fuar makine ağırlıklı mı oluyor? Farklı kahve deneyip satın alabilir miyiz?

Selamlar, yeri burası mı bilemiyorum ama konu açmadan yazmak istedim. Coffex istanbul 2024'e giden veya gidecek olanlarınız var mı? Kahve festivallerine oranla ne gibi farkları var? Boşuna gitme festivali mi bekle diyorsunuz? Fuar makine ağırlıklı mı oluyor? Farklı kahve deneyip satın alabilir miyiz?
Festivallerle ilgili bir soru varken ben de ekleme yapayım, yakın zamandaki kahve festivallerini nereden takip ediyorsunuz? Tarihi belli olan bir etkinlik var mı?

Merhaba, yakın zamanda kendime ortalama olarak iyi olduğunu düşündüğüm bir kahve demleme ekipmanı dizdim. İlk demlediğim kahveler arasında da sanalbaharatın las flores kahvesi var. İlk defa dün demledim ve ilk demlememde kahve aklımı aldı. Alışagelindik kahve tatlarını barındıymayan, hafiften tatlı ve arkaplanda ekşiliği olan, resmen parfüm gibi kokan bir kahve demledim. Hayatımda ilk defa böyle bir kahve içtiğim için hem şaşırdım hem de çok hoşuma gitti. Şimdi probleme geliyoruz. Aradan bir gün geçti ve ben bugün bu kahveyi 3 defa demlememe rağmen dünkü gibi olmadı. Ya çok acı oluyor, ya da ekşiliği diğer tüm tatları arkaplanda bırakıyor. Parametreleri birebir aynı ya da çok yakın yapıyorum yine tutmuyor kahve. Dün resmen çiçek gibi kokan içinden tonla farklı tat aldığım acayip bir kahve içerken şu an normal bunları yazarken diğer tüm tatların ekşilik tarafından bastırıldığı bir kahve içiyorum. Size sorum benim dünkü kahvem nerede?

Size sorum benim dünkü kahvem nerede?
Hazır öğütülmüş kahve aldıysanız hızlıca bayatlıyor, onun etkisi olabilir. Eğer öğütümü kendiniz yapıyorsanız değirmenin tutarlı öğüttüğünden emin olun, temizleyip baştan klik sayın. Su döküş tarzı (yükseklik, agresiflik, orta/kenar bölge) çözünmeye etki edeceği için döküş sitili de önemli. Son olarak kahveyi sakladığınız dolapta koku yayan bir şey varsa onun da olumsuz etkisi olmuş olabilir.

En basiti, kahveyi orta kalınlıkta öğütüp, üstüne 100 C su ekleyip, 4dk bekledikten sonra cupping yapın. Arama bölümünde cupping kelimesini başlıklarda aratarak yöntemi öğrenebilirsiniz.

Geri