Çok teşekkürler cevap için.Suyu değiştirebilirsiniz kullandığınız su kahveyi yeterince çözümüyor olabilir hiçbirimiz suyu kaynatmıyoruz. Erikli kullanıyorum ben vitus kahveleri için iyi sonuçlar aldım. Veyatta olgunlaşmamış bir hatalı kahve çekirdeğini farketmeyip ayıklamadıysanız çiğlik hissettirir. Bunuda şu şekilde saptayabilirsiniz diğer çekirdeklere göre bariz açık renkli bir çekirdek varsa olgunlaşmamış bir çekirdektir ve kusurlu sayılır onu ayıklamanız lazım
Erikli ile de deneyeyim ve gelecek sefere gözle de kontrol yapayım,
Çok teşekkürler cevap için.Demleme için suyun kaynayıp soğumasına gerek yok biz de çoğu demlemede suyu kaynatmadan 90-95C arası olacak şekilde kullanıyoruz. Yalnız "degassing" olayından dolayı kahve tam olarak potansiyeline ulaşmadan demleyerek tadıyla ilgili karar vermek yanıltıcı olabilir. Bazı kahvelerde 40 günü bulabilen bu süreyi istisnai durumlar hariç genel olarak tüm kahvelerde kavrum tarihinden itibaren en az 1 hafta 10 gün gibi düşünebilirsiniz. Bu süreden önce yapılan demlemeler çoğu zaman istediğimiz çıktıyı vermeyebilir. Degassing ile ilgili gerek web ortamında gerekse forumda detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Degassing dikkat ediyorum, hatta kavrum tarihlerinden en eski tarihli olanı seçerek demlemeyi onunla yaptım.
3 Temmuz kavrum tarihli Bombe Ayla Premium.
Vitus'un tavsiye ettiği degassing süresi kadar beklemeye geçeyim.