• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Suyu değiştirebilirsiniz kullandığınız su kahveyi yeterince çözümüyor olabilir hiçbirimiz suyu kaynatmıyoruz. Erikli kullanıyorum ben vitus kahveleri için iyi sonuçlar aldım. Veyatta olgunlaşmamış bir hatalı kahve çekirdeğini farketmeyip ayıklamadıysanız çiğlik hissettirir. Bunuda şu şekilde saptayabilirsiniz diğer çekirdeklere göre bariz açık renkli bir çekirdek varsa olgunlaşmamış bir çekirdektir ve kusurlu sayılır onu ayıklamanız lazım
Çok teşekkürler cevap için.
Erikli ile de deneyeyim ve gelecek sefere gözle de kontrol yapayım,

Demleme için suyun kaynayıp soğumasına gerek yok biz de çoğu demlemede suyu kaynatmadan 90-95C arası olacak şekilde kullanıyoruz. Yalnız "degassing" olayından dolayı kahve tam olarak potansiyeline ulaşmadan demleyerek tadıyla ilgili karar vermek yanıltıcı olabilir. Bazı kahvelerde 40 günü bulabilen bu süreyi istisnai durumlar hariç genel olarak tüm kahvelerde kavrum tarihinden itibaren en az 1 hafta 10 gün gibi düşünebilirsiniz. Bu süreden önce yapılan demlemeler çoğu zaman istediğimiz çıktıyı vermeyebilir. Degassing ile ilgili gerek web ortamında gerekse forumda detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Çok teşekkürler cevap için.
Degassing dikkat ediyorum, hatta kavrum tarihlerinden en eski tarihli olanı seçerek demlemeyi onunla yaptım.
3 Temmuz kavrum tarihli Bombe Ayla Premium.
Vitus'un tavsiye ettiği degassing süresi kadar beklemeye geçeyim.

Merhaba arkadaslar. Daha onceden sorun olmayıp makinemde bugun bir sorun basladi. Video paylasamadigim icin resim paylasiyorum sizinle. Suyu puskurterek ve dengesiz veriyor. İci kirlenmis veya kahve kacmis olabilir mi? Nasil temizleyebilirim. Bir adet vida var bunu acarsam ilgili alana ulasabilir miyim temizlik icin bilgi verebilir misiniz ? Tesekkurler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-08-07-14-25-12-27_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    Screenshot_2024-08-07-14-25-12-27_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    64.7 KB · Görüntüleme: 55
Merhaba arkadaslar. Daha onceden sorun olmayıp makinemde bugun bir sorun basladi. Video paylasamadigim icin resim paylasiyorum sizinle. Suyu puskurterek ve dengesiz veriyor. İci kirlenmis veya kahve kacmis olabilir mi? Nasil temizleyebilirim. Bir adet vida var bunu acarsam ilgili alana ulasabilir miyim temizlik icin bilgi verebilir misiniz ? Tesekkurler.
Grup başlıgını kullanım yogunlugunuza göre temizlemeniz lazım Haftada bir veya 15 Günde bir ortadaki vidayı açın çıkan parçayı ve makinenin o kısmını temizleyin muhtemelen tıkandı.

14ekim Ankara Haggard konserine bilet alıpta gidemeyecek olan, çevresinde fazladan bilet haberine kulağı delik olan kişiler bundan sonra ahiretlik dostumdur. Bi tanedirler.
tek bilete maks 1.5k çalışır

Elimde Wacaco'nun extragrind değirmeni var. V60 ve cold brew için sürekli ayar değiştirsem bir sorun olur mu ya da bozulur mu? Ek bir el değirmeni kullanmam gerekir mi? (Yani Wacaco şimdilik bana pahalı geliyor o yüzden 😂😂) Ayrıca kahve içme deliliğimden dolayı her gün kahve demliyorum. Ve eğer değirmenin ayarını çok değiştirirsem bozulucağımdan korktum.

Elimde Wacaco'nun extragrind değirmeni var. V60 ve cold brew için sürekli ayar değiştirsem bir sorun olur mu ya da bozulur mu? Ek bir el değirmeni kullanmam gerekir mi? (Yani Wacaco şimdilik bana pahalı geliyor o yüzden 😂😂) Ayrıca kahve içme deliliğimden dolayı her gün kahve demliyorum. Ve eğer değirmenin ayarını çok değiştirirsem bozulucağımdan korktum.
Sorun olmaz hocam rahat rahat ayarla :)

Herkese merhaba, annemin evinde zamanında bilmeden aldıkları bir breville barista 860 var tahminen 7-8 yaşında ama son zamanlarda performansı oldukça düştü. Breville ürünlerine teknik servisi hizmeti veren bir yer var mıdır? Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Merhaba arkadaşlar. Forumu yaklaşık 2-3 senedir takip ediyorum. Genellikle foruma yazılanları okumayı tercih ediyorum. Bir sorum olacak, daha önce aynı sorunu yaşayan ve çözen varsa deneyimlerini paylaşabilirse çok sevinirim. Sütlü filtre kahve içmeyi seviyorum. Yaklaşık 100 ml. sütü önceden ayrı kaynatıyorum, V60 ile elde ettiğim 180 ml'lik kahvenin içine daha sonra sıcak sütü eklediğimde sütün pelte pelte olduğunu, eski deyimle "sütün kesildiğini" görüyorum. Birçok süt markası denememe rağmen, hemen hemen hepsinde aynı sorunu yaşadım. Bu sorunu yaşayıp, çözebilen oldu mu ve nasıl çözdünüz?

Herkese merhaba, annemin evinde zamanında bilmeden aldıkları bir breville barista 860 var tahminen 7-8 yaşında ama son zamanlarda performansı oldukça düştü. Breville ürünlerine teknik servisi hizmeti veren bir yer var mıdır? Bilen varsa yardımcı olabilir mi?
UP UP UP

Merhaba arkadaşlar. Forumu yaklaşık 2-3 senedir takip ediyorum. Genellikle foruma yazılanları okumayı tercih ediyorum. Bir sorum olacak, daha önce aynı sorunu yaşayan ve çözen varsa deneyimlerini paylaşabilirse çok sevinirim. Sütlü filtre kahve içmeyi seviyorum. Yaklaşık 100 ml. sütü önceden ayrı kaynatıyorum, V60 ile elde ettiğim 180 ml'lik kahvenin içine daha sonra sıcak sütü eklediğimde sütün pelte pelte olduğunu, eski deyimle "sütün kesildiğini" görüyorum. Birçok süt markası denememe rağmen, hemen hemen hepsinde aynı sorunu yaşadım. Bu sorunu yaşayıp, çözebilen oldu mu ve nasıl çözdünüz?
Selamlar, acaba süt kaynadığı için kaymak gibi bir yapı oluşup o kaymaklar kahvenin içinde görünüyor olabilir mi? Ben süt kullanacaksam espresso makinasının süt köpürtme başlığı ile ısıtıyorum yaklaşık 70 dereceye geldiğinde kesiyorum o şekilde içiyorum iyi oluyor. Sizde denerken belki kaynatmadan bi deneme yapılabilirsiniz. Belki çözüm olabilir

Selamlar, acaba süt kaynadığı için kaymak gibi bir yapı oluşup o kaymaklar kahvenin içinde görünüyor olabilir mi? Ben süt kullanacaksam espresso makinasının süt köpürtme başlığı ile ısıtıyorum yaklaşık 70 dereceye geldiğinde kesiyorum o şekilde içiyorum iyi oluyor. Sizde denerken belki kaynatmadan bi deneme yapılabilirsiniz. Belki çözüm olabilir
@LMiura Cevabınız için teşekkürler. Evet sanırım dediğiniz sebepten ötürü oluyor bu sorun. Ben de daha önceki birkaç denememde 70-80 derecelerde sütün pelteleşerek çökmesi sorununu yaşamamıştım. Dediğiniz gibi 70 dereceyi geçirmemek gerek. Ancak ben de eski bir alışkanlık olsa gerek sütlü kahveyi 85-90 derecelerde sıcak tüketmeyi seviyorum :). Daha önceki birkaç denememde bazı marka sütlerde bu sorunu yaşamamıştım. Sanırım "barista sütü" olarak adlandırılan sütlerde kesilme olmuyordu, ya da ben belki yanlış hatırlıyor olabilirim. :unsure:
pinar-225-yagli-barista-sut-1-l-profesyonel-kahve-sutleri-pinar-67904-36-B.jpg

Instagram'da arada reklamlarını gördüğüm bir kahveci. Fiyatlar bence sosyal deney amaçlı.
merhabalar,

“sosyal deney”e bu sabah ben katıldım🤓..bence kahve vaadedileni karşılıyor👍🏻

uzun uzun terimlerle anlatmam benim için olanaksız şu an, ancak ilk defa deneyimlediğim şu oldu; after taste muhteşem ötesi👏🏻

selamlar arçelik 3185 portafiltresinin -veya uyumlu- iki çıkışlı musluğunu nerden bulabilirim ya da elinde olan var mı

Arkadaşlar V60'tan sonra yeni bir dripper almak ve orada daha iyi sonuçlar alabilmek istiyorum. Her ne kadar kahveden kahveye değişse de genel anlamda tatlılığın ön plana çıkabileceği çıktılar almak istiyorum.
Kalita Wave 185 veya Aeropress Go almayı düşünüyorum. Sizce hangisini almam daha iyi sonuç verecektir.

Fiyat olarak Kalita Wave 185 filtre kağıdı ile beraber 2K
Fiyat olarak Aeropress Go tek başına 1900 TL. Daha uygun fiyatlar varsa link alabilirim.

Arkadaşlar V60'tan sonra yeni bir dripper almak ve orada daha iyi sonuçlar alabilmek istiyorum. Her ne kadar kahveden kahveye değişse de genel anlamda tatlılığın ön plana çıkabileceği çıktılar almak istiyorum.
Kalita Wave 185 veya Aeropress Go almayı düşünüyorum. Sizce hangisini almam daha iyi sonuç verecektir.

Fiyat olarak Aeropress Go tek başına 1900 TL. Daha uygun fiyatlar varsa link alabilirim.
Düz tabanlar genelde daha tatlı çıktı veriyor, dengeli çözünme ve v60a göre daha hata kaldırabilir olması da cabası. Aeropress kahve nerdleri için tam bir oyuncak. demleme aleti gibi bakmamak lazım, imkanları çok geniş. normal boyu bile ufak gelebiliyor bazı demlemelerde, go gerçekten küçüktür.

ben bir de etkin dripper incelemenizi tavsiye ederim.

Geri