Comandante olmadığını söyleyebilirim. K-Ultra oldukça hızlı öğütüyor, Kinu da baya hızlı diyorlar.tk espresso inceliginde tahminen en hizli cekirdek yutan el degirmenleri nelerdir?
Comandante olmadığını söyleyebilirim. K-Ultra oldukça hızlı öğütüyor, Kinu da baya hızlı diyorlar.tk espresso inceliginde tahminen en hizli cekirdek yutan el degirmenleri nelerdir?
K-Ultratk espresso inceliginde tahminen en hizli cekirdek yutan el degirmenleri nelerdir?
Anladım bir dediğiniz gibi yapayım ve söylediğiniz parametrelere de dikkat edeyim. TeşekkürlerHazır öğütülmüş kahve aldıysanız hızlıca bayatlıyor, onun etkisi olabilir. Eğer öğütümü kendiniz yapıyorsanız değirmenin tutarlı öğüttüğünden emin olun, temizleyip baştan klik sayın. Su döküş tarzı (yükseklik, agresiflik, orta/kenar bölge) çözünmeye etki edeceği için döküş sitili de önemli. Son olarak kahveyi sakladığınız dolapta koku yayan bir şey varsa onun da olumsuz etkisi olmuş olabilir.
En basiti, kahveyi orta kalınlıkta öğütüp, üstüne 100 C su ekleyip, 4dk bekledikten sonra cupping yapın. Arama bölümünde cupping kelimesini başlıklarda aratarak yöntemi öğrenebilirsiniz.
Bence Las Flores (sıcak demlemede) tutturması zor bir kahve, ben çoğunlukla soğuk tükettim. Parametrelerdeki küçük oynamalara hassas oluyor bazı kahveler, bu da onlardan. Size önerim sadece sıcaklığın üstünde oynayarak denemeler yapmanız. Bir de eğer yeni kavrulmuşsa kahvenin kendisi de degassing sürecinde değişime uğruyor, bir süre oturmasını da bekleyebilirsiniz.Merhaba, yakın zamanda kendime ortalama olarak iyi olduğunu düşündüğüm bir kahve demleme ekipmanı dizdim. İlk demlediğim kahveler arasında da sanalbaharatın las flores kahvesi var. İlk defa dün demledim ve ilk demlememde kahve aklımı aldı. Alışagelindik kahve tatlarını barındıymayan, hafiften tatlı ve arkaplanda ekşiliği olan, resmen parfüm gibi kokan bir kahve demledim. Hayatımda ilk defa böyle bir kahve içtiğim için hem şaşırdım hem de çok hoşuma gitti. Şimdi probleme geliyoruz. Aradan bir gün geçti ve ben bugün bu kahveyi 3 defa demlememe rağmen dünkü gibi olmadı. Ya çok acı oluyor, ya da ekşiliği diğer tüm tatları arkaplanda bırakıyor. Parametreleri birebir aynı ya da çok yakın yapıyorum yine tutmuyor kahve. Dün resmen çiçek gibi kokan içinden tonla farklı tat aldığım acayip bir kahve içerken şu an normal bunları yazarken diğer tüm tatların ekşilik tarafından bastırıldığı bir kahve içiyorum. Size sorum benim dünkü kahvem nerede?
Evet harbiden kahveyi tutturamadım yani. Degassing yaptım ondan değildir diye düşünüyorum. Soğuk demleme denedim fakat hiç beğenmedim. Soğuk kahvelerde bu tarz tatlar pek hoşuma gitmiyor sanırım.Bence Las Flores (sıcak demlemede) tutturması zor bir kahve, ben çoğunlukla soğuk tükettim. Parametrelerdeki küçük oynamalara hassas oluyor bazı kahveler, bu da onlardan. Size önerim sadece sıcaklığın üstünde oynayarak denemeler yapmanız. Bir de eğer yeni kavrulmuşsa kahvenin kendisi de degassing sürecinde değişime uğruyor, bir süre oturmasını da bekleyebilirsiniz.
Sezy başlığını incelerseniz en sondaki tavsiyeleri değerlendirebilirsiniz.Merhaba, son zamanlarda nitelikli kahve tüketmeyen ama filtre kahve makinesi ya da tam otomatik makinelerden alan arkadaşlardan sıkça çekirdek soran oluyor. Piyasadaki bu bilindik markalar için bir önerisi olan var mı? Ben genel olarak kavurucuların harmanlarını öneriyorum ama kendim deneme fırsatım olmadı çoğunu.
Çokda kolaya kaçırmayalım sizi. Google’ a ‘japanese cold brew’ yazın, çıkan ilk tarifi deneyinBiraz kolaya kaçmak gibi olacak ama aramalarımda kafam karıştığı için burada sormak istedim.
Buzlu filtre kahve için nasıl bir yol izliyorsunuz? İlla cold brew'a mı gitmemiz lâzım nedir ne değildir, ortalık yanıyor.![]()
Ben de youtube’a cold brew james hoffman öneriyorum. Ben immersion tarifini kullanıyorumÇokda kolaya kaçırmayalım sizi. Google’ a ‘japanese cold brew’ yazın, çıkan ilk tarifi deneyin![]()
Tuzlu suyla birlikte mi uyguluyorsunuz? Fikir olarak hiç sıcak gelmiyor ama eğer siz kullanıyorsanız fark ediyor mu merak ettim doğrusu.Ben de youtube’a cold brew james hoffman öneriyorum. Ben immersion tarifini kullanıyorum
Demleme için suyun kaynayıp soğumasına gerek yok biz de çoğu demlemede suyu kaynatmadan 90-95C arası olacak şekilde kullanıyoruz. Yalnız "degassing" olayından dolayı kahve tam olarak potansiyeline ulaşmadan demleyerek tadıyla ilgili karar vermek yanıltıcı olabilir. Bazı kahvelerde 40 günü bulabilen bu süreyi istisnai durumlar hariç genel olarak tüm kahvelerde kavrum tarihinden itibaren en az 1 hafta 10 gün gibi düşünebilirsiniz. Bu süreden önce yapılan demlemeler çoğu zaman istediğimiz çıktıyı vermeyebilir. Degassing ile ilgili gerek web ortamında gerekse forumda detaylı bilgi bulabilirsiniz.herkese selamlar,
bugün teslim aldığım vitus kahveleri ile zamanım çok kısıtlı olmasına rağmen merak ettiğim için hızlı bir v60 denemesi yaptım.
zaman kazanmak için de Nestle su kaynamadan, 92-93 derece seviyesine geldiğinde demleme yaptım.
kaynadıktan sonra 92-93 seviyesine gelmesini beklemek yerine direkt 92-93 derece ısıtmayı durdurdum.
tadında çiğlik hissettirmesi şeklinde bir farklılık vardı.
su kaynamadan demleme yapmak bariz bir hata mıdır yoksa çok fark yaratması beklenmez mi?
Suyu değiştirebilirsiniz kullandığınız su kahveyi yeterince çözümüyor olabilir hiçbirimiz suyu kaynatmıyoruz. Erikli kullanıyorum ben vitus kahveleri için iyi sonuçlar aldım. Veyatta olgunlaşmamış bir hatalı kahve çekirdeğini farketmeyip ayıklamadıysanız çiğlik hissettirir. Bunuda şu şekilde saptayabilirsiniz diğer çekirdeklere göre bariz açık renkli bir çekirdek varsa olgunlaşmamış bir çekirdektir ve kusurlu sayılır onu ayıklamanız lazımherkese selamlar,
bugün teslim aldığım vitus kahveleri ile zamanım çok kısıtlı olmasına rağmen merak ettiğim için hızlı bir v60 denemesi yaptım.
zaman kazanmak için de Nestle su kaynamadan, 92-93 derece seviyesine geldiğinde demleme yaptım.
kaynadıktan sonra 92-93 seviyesine gelmesini beklemek yerine direkt 92-93 derece ısıtmayı durdurdum.
tadında çiğlik hissettirmesi şeklinde bir farklılık vardı.
su kaynamadan demleme yapmak bariz bir hata mıdır yoksa çok fark yaratması beklenmez mi?
Hayır, hiç denemedim o şekilde. O tarifte tuzlu su eklediğini unutmuştum.Tuzlu suyla birlikte mi uyguluyorsunuz? Fikir olarak hiç sıcak gelmiyor ama eğer siz kullanıyorsanız fark ediyor mu merak ettim doğrusu.