22 Gr okudum Allah iyiliginizi versinAma almadan iyi düşünmek lazımo indirim bu indirim derken 22 kg kahve şuan vakumda. Deep te yer kalmadı
![]()
Ama almadan iyi düşünmek lazımo indirim bu indirim derken 22 kg kahve şuan vakumda. Deep te yer kalmadı
![]()
22 Gr okudum Allah iyiliginiz versinbolluk ve bereketle birlikte tabi
Ben diğer gıdalarla birlikte de kullanmak istiyorum mesela,denediniz mi nasıl değerlendirirsiniz?
@DtB hocam önce çin malı, internete vakum makinesi yazdığınızda karşınıcı çıkacak ilk 3 üründen biri olan, markasını hala kimsenin bilmediği o ürünü aldım. Biraz zorluyor, öğrenmek gerekiyor. Ama öğrenince de güzel vakumluyor. Sadece vakumlarken biraz bastırmak gerekebiliyor. Ürünü kesinlikle tamamen kötülemem.Vakum cihazı tavsiyesi verebilecek var mıdır?
O bahsettiğiniz şu oluyor sanırım;@DtB hocam önce çin malı, internete vakum makinesi yazdığınızda karşınıcı çıkacak ilk 3 üründen biri olan, markasını hala kimsenin bilmediği o ürünü aldım. Biraz zorluyor, öğrenmek gerekiyor. Ama öğrenince de güzel vakumluyor. Sadece vakumlarken biraz bastırmak gerekebiliyor. Ürünü kesinlikle tamamen kötülemem.
Daha sonrasında amaann ne olacak diyip Bim'den Kumtel aldım. Arada afaki bir fark yok. Sadece Kumtel'in vakum alanı biraz daha geniş olduğundan poşetin kesim kısmından bir sorunu, açığı yoksa her defasında çok güzel vakum yapabiliyorsunuz. Bence ikisi de giriş seviyesi bir cihaz. İkisi de parasına karşılık iş yapıyor. Bu arada bazı fındıklar var ya 500 gram vakumlu halde satılıyor. Her iki cihazda öyle bir vakum yapmıyor tabikide.
Sormak istediğiniz farklı bir şey olursa seve seve cevaplamak isterim.
Deneyimlerinizi, fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim@DtB hocam önce çin malı, internete vakum makinesi yazdığınızda karşınıcı çıkacak ilk 3 üründen biri olan, markasını hala kimsenin bilmediği o ürünü aldım. Biraz zorluyor, öğrenmek gerekiyor. Ama öğrenince de güzel vakumluyor. Sadece vakumlarken biraz bastırmak gerekebiliyor. Ürünü kesinlikle tamamen kötülemem.
Daha sonrasında amaann ne olacak diyip Bim'den Kumtel aldım. Arada afaki bir fark yok. Sadece Kumtel'in vakum alanı biraz daha geniş olduğundan poşetin kesim kısmından bir sorunu, açığı yoksa her defasında çok güzel vakum yapabiliyorsunuz. Bence ikisi de giriş seviyesi bir cihaz. İkisi de parasına karşılık iş yapıyor. Bu arada bazı fındıklar var ya 500 gram vakumlu halde satılıyor. Her iki cihazda öyle bir vakum yapmıyor tabikide.
Sormak istediğiniz farklı bir şey olursa seve seve cevaplamak isterim.
Pully pırıl pırıl yapıyor, ilk günkü gibi. Bazı arkadaşların materyale zarar verir mi gibi kaygıları vardı sanırım ama ben henüz bir sorun yaşamadım.sararmalardan nasıl kurtuluruz?
Bunlar kireç mi ? Ben kireçli kettle'ımı limon tuzu ile kaynatıp temizliyorum sıcak bi kaba koyup deneyebilirsinizsararmalardan nasıl kurtuluruz?
Su izleri var o önemli değil ama uzun süredir kullanmaktan dolayı dibinde çıkmayan kahve lekesi-sararma oluştu.Bunlar kireç mi ? Ben kireçli kettle'ımı limon tuzu ile kaynatıp temizliyorum sıcak bi kaba koyup deneyebilirsiniz
Evet hocam. Hatta forumun 2. el kısmına aylar önce yüklemiştim. Satılmayınca o şekilde kaldı. Uzun bir süredir de kullanmıyorum.
Sıvı ya da sos gibi ürünlerde değil de yine kahveyle aynı sınıfta bulunan kuruyemiş ürünlerinde sıklıkla kullanıyorum sadece kahveden sonra.Deneyimlerinizi, fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederimO ürün aslında ilk yönelmek istediğim üründü 500 TL maks. bandında olan ama Kumtel hakkında çok olumlu geri bildirimler okumuştum,Vestel mi alayım derken bu sefer ibreyi kumtele cevirmistim.Kumtel de beni amiyane tabirle tavlayan soslu,nemli gıdalar vs için kullanilabilir olduğunu belirtmeleri.Sade kahve değil genel mutfak kullanımı açısından işlevselliği benim için esas merak konusu açısından.Bu kapsamda ürünleri değerlendirirseniz kıymetli fikirlerinizi duymak isterim.
![]()
Eğer yenileme olarak düşünüyorsanız Molent'ten Timemore C3'e geçmek iyidir. Ama yükseltme olarak düşünüyorsanız bence gerek yok.Selamlar ev demleyicisi olarak şuan molent g50+ el değirmeni kullanıyorum. Yeni el değirmeni almayi düşünüyorum timemore chestnut c3 sc2 dişli modeli suan gelbura.com da indirimde alsam kullanışlı mıdır? Yorumları gayet güzel ama kullanan varsa önerir mi acaba?
Teşekkürler cevabınız için peki siz ne önerirsiniz bir üst basamak olarak ne almak daha mantıklı olur?Eğer yenileme olarak düşünüyorsanız Molent'ten Timemore C3'e geçmek iyidir. Ama yükseltme olarak düşünüyorsanız bence gerek yok.
Ne için kullanacaksınız? Espresso ağırlıklı mı, filtre ağırlıklı mı?Teşekkürler cevabınız için peki siz ne önerirsiniz bir üst basamak olarak ne almak daha mantıklı olur?
Hangisine?Pour over icin kingrinder k6 dan 1zpresso ya gecmeme deger mi