• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Selamlar, kulüpte yeniyim. Otomatik kahve makinesi arayışındayım ancak seramik öğütücülü mü yoksa çelik öğütücülü mü iyidir karar veremedim. Ticari işletmeler için daha geç ısınması sebebiyle seramik daha mantıklı ev için de çelik daha mantıklı gibi yorumlar gördüm ancak sizlerin görüşlerini de merak ediyorum. Jura, Sage, Melitta gibi markaların cihazlarında çelik öğütücü kullanılırken Philips, Saeco grubunda seramik öğütücü kullanılıyor. Sizlerin görüşleri nedir?

hazır noel de gelmişken beğendiğiniz sıcak şarap tariflerini paylaşır mısınız

Kungpow bir hediye paketi düzenlemiş, içinde 8 kahve var.

1-Kolombiya - San German Naturel

2-Kolombiya - El Porvenir Naturel

3-Kolombiya - El llano Naturel

4-Kenya - Kahiraini Nyeri Naturel

5-Kolombiya - Las Veraneras Yıkanmış

6-Rwanda - Mukama Cocamu 74 saat Anaerobik

7-Etiyopya - Kenean Naturel Anaerobik

8-Etiyopya - Qonqona Honey Process

8x100 gram

Küçük bir deney yaptım.

Bileşenler 1 adet santrifüj tüpü, 1 adet kilitli poşet, 40 gram Clean Cup Luz Helena Salazar + Apple Cider Infused.

İkisine de 20'şer gram doldurdum. Santrifüj şişesinde boşluk kalmadı, poşetteki havayı da elden geldiğince boşalttım. 3 gün karanlık ortamda yaklaşık 23-24 derece sıcaklıklarda beklediler.

İkisi de aynı yöntemle V60'ta demlendi.

Sonuç: İkisi de aromalarını büyük ölçüde kaybetmişti. Maalesef devayı kilitli poşette de bulamadık.

Küçük bir deney yaptım.

Bileşenler 1 adet santrifüj tüpü, 1 adet kilitli poşet, 40 gram Clean Cup Luz Helena Salazar + Apple Cider Infused.

İkisine de 20'şer gram doldurdum. Santrifüj şişesinde boşluk kalmadı, poşetteki havayı da elden geldiğince boşalttım. 3 gün karanlık ortamda yaklaşık 23-24 derece sıcaklıklarda beklediler.

İkisi de aynı yöntemle V60'ta demlendi.

Sonuç: İkisi de aromalarını büyük ölçüde kaybetmişti. Maalesef devayı kilitli poşette de bulamadık.
Teşekkür ederim deneyi paylaştığınız için. Kapalı bir kapta 3 günde aromaları nasıl o kadar gider ki? O kahveye has bir durum mu? Orijinal paketi ile farkı ne? Onunla da mı aromaları 3 günde gider ?

Teşekkür ederim deneyi paylaştığınız için. Kapalı bir kapta 3 günde aromaları nasıl o kadar gider ki? O kahveye has bir durum mu? Orijinal paketi ile farkı ne? Onunla da mı aromaları 3 günde gider ?
Orijinal paketi ile farkı valfli olmayışı ve bu sebeple kahveyi okside edecek havayı yeteri kadar boşaltamamanız. Orijinal pakediyle aromaları 3 günde gitmiyor. :) Ama ürün bize 250 gr, 100 gr gibi paketler halinde geldiği ancak bizim 15-20 gr şeklinde demleyişimizden ötürü kolaylık yaratmak adına porsiyonlayarak saklamayı deniyorum.

Selamlar...
Filtre demleme reçetelerim çoğunlukla 12,5 gr kahve üzerine kurulu. 20 gr civarı ve üstü demlemelerde 12,5 gramdaki tat, asidite vs. profilini yakalayamıyorum. Öğütüm kalınlaştırarak, derece düşürerek, döküş sayısını azaltarak yaptığım denemelerde de durum aynı. Sizlerin deneyimleriniz nasıl ? Kahve gramajı arttığında ne değişiklikler yapıyorsunuz ?

Selamlar...
Filtre demleme reçetelerim çoğunlukla 12,5 gr kahve üzerine kurulu. 20 gr civarı ve üstü demlemelerde 12,5 gramdaki tat, asidite vs. profilini yakalayamıyorum. Öğütüm kalınlaştırarak, derece düşürerek, döküş sayısını azaltarak yaptığım denemelerde de durum aynı. Sizlerin deneyimleriniz nasıl ? Kahve gramajı arttığında ne değişiklikler yapıyorsunuz ?
Merhabalar,genelde reçete degisiyorum.3-4 kişilik demlemelerde sıklıkla Tetsu 4:6 kullanıyorum.Bildiginiz üzere Tetsu 4:6 bir metod receteden ziyade,kavrum profiline uygun bir sıcaklık,epey kalın bir öğütüm ve 5 basamaklı bir demleme yapıyorum.Her kahvede aynı sekilde çalışmıyor tabi.Dun ve bugün 700 ml lık demlemeler yaptım mesela Coffeetropic Ruanda Lake Kivu ile.4*60 da kahve daha dengeli bir tat profili ortaya koyuyordu ancak 4:6 da asitide daha ön planda çok keyifli bir profil sundu ki kahve çok keyifli bir sitrik asidite karakterize tat profiline sahip.

Merhabalar,genelde reçete degisiyorum.3-4 kişilik demlemelerde sıklıkla Tetsu 4:6 kullanıyorum.Bildiginiz üzere Tetsu 4:6 bir metod receteden ziyade,kavrum profiline uygun bir sıcaklık,epey kalın bir öğütüm ve 5 basamaklı bir demleme yapıyorum.Her kahvede aynı sekilde çalışmıyor tabi.Dun ve bugün 700 ml lık demlemeler yaptım mesela Coffeetropic Ruanda Lake Kivu ile.4*60 da kahve daha dengeli bir tat profili ortaya koyuyordu ancak 4:6 da asitide daha ön planda çok keyifli bir profil sundu ki kahve çok keyifli bir sitrik asidite karakterize tat profiline sahip.
Teşekkür ederim. Biliyorum fakat denemedim reçeteyi netten izlerim. 12,5 gr alışınca aynı tatlar 20 gr ve üstü bir türlü oturmuyor

Teşekkür ederim. Biliyorum fakat denemedim reçeteyi netten izlerim. 12,5 gr alışınca aynı tatlar 20 gr ve üstü bir türlü oturmuyor
Çok video var,Tetsu'nun kavurmahanesineki videosu en açıklayıcı olanı diye düşünüyorum.Arkasinda Ek43 olan video,ogutum için örnek kalınlık da gösteriyor(mikron vermiyordu sanırım).Açıkçası çok esnek ve zor cekirdeklerde üstünde oynamaktan keyif duyduğum bir metottur,parametreler ise epey radikal kalabiliyor.Bu kahve özelinde ben;
Demleme Reçetesi:

Kavurucu: Coffeetropic
Çekirdek: Ruanda Lake Kivu
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Plastik V60 -Cafec Abaca
Öğütüm Detayları:1zpresso K-Max 110 klik
Su Detayları:Tekir Su 90°
Toplam Süre:3:20-3:30

Kahve Miktarı:46.7 gr
Oran:46.7/700

Demleme Basamakları: 00:00 120 gr,00:45 160 gr,1:30 140 gr,2:15 140 gr, 2:50 140 gr
şeklinde bir demleme yapmıştım mesela.
Not:Aynı gün CoffeeNutz Guatemala Retana Naturel Extended ile aynı parametrelerle demleme yaptım mesela,degass in henüz bittiği bir kavrum 20 günlük olması lazım ve bu kadar keyifli çalışmamıştı.

Çok video var,Tetsu'nun kavurmahanesineki videosu en açıklayıcı olanı diye düşünüyorum.Arkasinda Ek43 olan video,ogutum için örnek kalınlık da gösteriyor(mikron vermiyordu sanırım).Açıkçası çok esnek ve zor cekirdeklerde üstünde oynamaktan keyif duyduğum bir metottur,parametreler ise epey radikal kalabiliyor.Bu kahve özelinde ben;

şeklinde bir demleme yapmıştım mesela.
Epey kalın gerçekten. Ben de k-max kullanıyorum filtrede

Kumtel kullanıyorum gayet memnunum. Yaz sonuydu, sanırım a101 deydi 500 küsüre almıştım

Geri