Timemore C3'deki gibi tekrar tekrar click saymasam fena olmaz. Dengeli bir çıktı almak isterim. Sonuç tatmin ettiği müddetçe süreyi fazla dikkate almam. Temizlik kolaylığı konusunda bir seviye atlasam da fena olmazdı.
Evet, bütçe bu kadar olunca hemen hemen her şeyi kapsıyor ve insan seçemiyor. Bütçeyi düşürsem mi diye de düşünmedim değil. Artan para ile farklı şeyler almak ya da yapmak da mümkün sonuçta.
Ekipmandan ve mühendislik meselelerinden fazla anlamam. Arkadaşlar bu az bilgiyle yardımcı olabilirlerse harika olur.![]()
Yani el degirmeninde bütün amiral gemilerini alabiliyorsunuz neredeyse.Ben de K-Max kullanıcısıyım ve üründen memnunum.Red clix le Comandante c40 alabilirsiniz,ahşap kaplama,alttan ayar mekanizması(C3 gibi),sınırsız kisisellestirme seçeneği,yedek parça avantajı,hassas ayar aralığı(15 mikron),bir tık yavaş ogutum,asidite ve berrak aroma karakterize tat profili olarak özetleyebilirim.1zpresso K-max inceleyin derim. Filtre kullanımınız yoğunmuş. Ben çok memnunum
Şu an K-Max'a daha yakınım. Build quality, premium hissiyat, base olarak daha küçük mikron, aksesuarlar, external ayar vs. Bir de bana Comandante sunduklarına nazaran çok yüksek bir fiyat istiyor gibi geldi. Comandante fanlarını beklerim, her öneriye açığım. Bana öyle bir yön söyler ki, "Adam haklı" derim.Yani el degirmeninde bütün amiral gemilerini alabiliyorsunuz neredeyse.Ben de K-Max kullanıcısıyım ve üründen memnunum.Red clix le Comandante c40 alabilirsiniz,ahşap kaplama,alttan ayar mekanizması(C3 gibi),sınırsız kisisellestirme seçeneği,yedek parça avantajı,hassas ayar aralığı(15 mikron),bir tık yavaş ogutum,asidite ve berrak aroma karakterize tat profili olarak özetleyebilirim.
K-max üstten pratik ayarlama(klik saymaya gerek yok),alüminyum alaşım diye biliyorum gövdeyi,ahşap silikon polikarbonat değişik bir tutma kısmı var hissiyatı güzel ,hassas ayar(22 mikron),hızlı ogutum(C40 aksine türk kahvesi ogutumu güç istiyor),gövdeli ve dengeli olarak karakterize tat profili.K-ultra isimli bir abisi var galiba K-Max tan daha hassas(20 mikron) gövde daha yumuşak tasarım burr güncellemesi almis diye hatırlıyorum,bu şekilde.Ben sık sık farklı reçeteler deneyen,sık sık 3-4 kişiye demlemeler yapan birisi olduğum için K-Max tercih ettim memnunum.
İki ürün de sizi pişman edecek ürünler asla değiller.Hangisini alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun,keyifli fincanlar dilerim.Bu arada Togay Bey geçen gün klik sayma konusuyma ilgili bir paylaşım yaptı,c40 a klik sayma konusunda bir tür eklenti gelebilir bilginiz olsun.Şu an K-Max'a daha yakınım. Build quality, premium hissiyat, base olarak daha küçük mikron, aksesuarlar, external ayar vs. Bir de bana Comandante sunduklarına nazaran çok yüksek bir fiyat istiyor gibi geldi. Comandante fanlarını beklerim, her öneriye açığım. Bana öyle bir yön söyler ki, "Adam haklı" derim.![]()
İki ürün de sizi pişman edecek ürünler asla değiller.Hangisini alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun,keyifli fincanlar dilerim.Bu arada Togay Bey geçen gün klik sayma konusuyma ilgili bir paylaşım yaptı,c40 a klik sayma konusunda bir tür eklenti gelebilir bilginiz olsun.![]()
Lafı geçmişken hatırlatmak istedim. Comandanteyi aldığım günden beri hiç klik saymadım. Bunu kullanıyorum, emeği geçenlere her daim dua ediyorum. @selamet
Gökhan hocam, ben de sanıyorum ki herkes bunu kullanıyor. Geçenlerde arkadaşlarla sohbet ederken (herkeste comandante var) benden başka kullanan olmadığını duyunca şok geçirdim. Hatta bazı arkadaşlar hiç duymamış, şaka gibi.Benden başka aktif kullanan olmadığını düşünüyordum.
Şimdi baktım projeyi yapalı 17 ay olmuş. Bu süreçte bende hiç klik saymıyorum.
Sıfırlama bile yaparken tam tur 12 klike denk geldiği için 2 tur çevirerek 24 e getiriyorum bitiyor.
İlk baştaki pdf seçimini yapmayı başaramamıştım ben. O zaman, hatırlayamıyorum ama ya @Daunterm ya da @portakalhalil yardım etmişti, sağolsun. Sanırım insanlar o kısmı çözemiyor.
Zamanında Halil benim içinde çözmüştü onu <3Gökhan hocam, ben de sanıyorum ki herkes bunu kullanıyor. Geçenlerde arkadaşlarla sohbet ederken (herkeste comandante var) benden başka kullanan olmadığını duyunca şok geçirdim. Hatta bazı arkadaşlar hiç duymamış, şaka gibi.
İlk baştaki pdf seçimini yapmayı başaramamıştım ben. O zaman, hatırlayamıyorum ama ya @Daunterm ya da @portakalhalil yardım etmişti, sağolsun. Sanırım insanlar o kısmı çözemiyor. Böyle bir sistemin kullanılmıyor, bilinmiyor olması beni çok üzdü.
Emekleriniz için tekrar teşekkür ederim.
Bunu dedikten 5dk sonra YouTube'da karşıma çıkması,
- Comandante'nin ahşap kaplama olması bana daha özelleştirilmiş geliyor zira (bildiğim) başka hiçbir markada bu yok.
Valfler tek taraflıdır, normalde hava almazlar. Eğer havasını boşalttığınızın ertesi günü biraz şişmiş gibi geliyorsa o kahvenin kendi saldığı gazlardır. Özellikle kavrum sırasında oluşan karbondioksidin %40'ı kahvenin bünyesinde kalır ve zamanla atar.Kahveleri aldığımız valfli paketler var ya, bunları bir kullanma yöntemi var mı acaba? Yani bastırıp havayı o valften çıkartınca geri havayı emmiyor olsa, tek taraflı çalışıyor olsa süper olacaklar ama sanki zamanla havayı geri alıyor gibi bu valfler.
Bilmediğim bir metod varsa öğrenmek isterim. Aklıma havayı aldıktan sonra bantlamak geldi.![]()
Teşekkür ederim. Benim de aklıma geldi esasen ama sorayım istedim yine de. Mantıklı olanı tek taraflı olmasıydı zaten. Her paket firması aynı kalitede üretemez mutlaka ama çoğu çalışıyor gibi.Valfler tek taraflıdır, normalde hava almazlar. Eğer havasını boşalttığınızın ertesi günü biraz şişmiş gibi geliyorsa o kahvenin kendi saldığı gazlardır. Özellikle kavrum sırasında oluşan karbondioksidin %40'ı kahvenin bünyesinde kalır ve zamanla atar.
Ben yaptım çok oldu iyiki yapmışım
Bunu yapıp size de yapmayın diyecek birinin çıkacağını sanmıyorum eğer bunu bekliyorsanız

Kesinlikle katılıyorum aksan benim de dikkatimden kaçmadıTürkiye İngilizcesi