• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Kavruma göre değişiyor ama genel olarak 19 gr kullanıyorum 20 gr sepet mantıklı duruyor

Aklınızda bulunsun 20 gr ile 19 hatta 18 demleyebilirsiniz ama 20 ile 21 pek mümkün değil gibi. Özellikle açık kavruldukça hacim artıyor.

Son düzenleme:
Daddy Got Coffee aka kaşları keman gözleri yaman HOST Milano 2023'ten kendince önemli bulduğu ev kullanıcılarına yönelik 10 yeniliği sıralamış. Başka bir videoda gördüğüm altın sarısı Bianca benim için daha kıymetli olsa da özellikle Eureka'nın espresso makinesi piyasasına giriyor olması heyecan verici bence de.

Daddy Got Coffee aka kaşları keman gözleri yaman HOST Milano 2023'ten kendince önemli bulduğu ev kullanıcılarına yönelik 10 yeniliği sıralamış. Başka bir videoda gördüğüm altın sarısı Bianca benim için daha kıymetli olsa da özellikle Eureka'nın espresso makinesi piyasasına giriyor olması heyecan verici bence de.

Oyyy, Eureka espresso makinesi çıkarsın da Zeus a dönerse yıllarca bekletebilir. İnş seneye çıkar ya. Ben hiç bakmadan alırım, çocuğum olsun adını Eureka koyarım 🤣

@Lorenzen @nuclearmoonrise

Tuncay şefin soslarını da tavsiye ederim sizlere.
Teşekkürler bunu görmemiştim denenebilir.

Bu arada Tabasco Scorpion denemek isteyen varsa ben bir miktar stoklamıştım ama araya başka soslar girince stokları eritemedim. Denemek isteyen olursa son kullanma tarihi 15.12.23 olmak üzere iki kişiye birer şişe satabilirim. Amacım hem siz denemiş olun hem benim elimde kalıp çöp olmasın.

Gardrops üzerinden kargolayabilirim. İlana 40 lira yazıp (ptt harici kargo şirketi seçebilmek için minimum 40 lira gerekiyor, ptt ile alırım diyene 30 da yazarım), kargo ücretiyle birlikte sanırım 65-80'e mal edebilirsiniz. Piyasada şu an kargo hariç fiyatlar 110-130 olması lazım. Şişe boyutu 60 ml ve acılığı yüksek. Çok acı sevmeyenlere önermem :)

@vetiverfan @Lorenzen

Merhabalar. Aklımda hep sage filtre kahve makinesi varken radarıma Zwilling’in makinesi girdi. Aralarında 3 bin liralık fark bulunmakta. İncelemelerim sonucu sage’in her türlü müdaheleye açık uzay mekiği olduğunu biliyorum. Aşağıda linkini verdiğim Zwilling sca onaylı golden cup sertifikalı, duş başlıklı, blooming yapan.. falan filan bir makine. Tek çekincem nispeten yeni olduğu için kullanıcı deneyimi az miktarda. Bütçeyi zorla koy 3 daha sage al mı dersiniz. Hacı savaş kapıda parana sahip çık Zwilling al aradaki 3bine altın al koy kenara mı dersiniz 😂
Edit: bu arada yorumlarda eksi yorumlar genelde yedek karaf bulamama sıkıntısı. Genel hatlarıyla kullananlar kahve çıktısından gayet memnun.

Selamlar, 53mm portafiltresi olan makinama basınçsız sepet arıyorum. İnternette 54mm sepet var. Bu sepetlerin detaylarına girdiğimde 53-54mm yazıyor. Aldığım zaman sıkıntı yaşar mıyım?

Sage 54mm portafiltre kullanıyordu diye hatırlıyorum. Onların basınçsız sepetlerinden alsam makinama uyar mı sizce?

Merhabalar. Aklımda hep sage filtre kahve makinesi varken radarıma Zwilling’in makinesi girdi. Aralarında 3 bin liralık fark bulunmakta. İncelemelerim sonucu sage’in her türlü müdaheleye açık uzay mekiği olduğunu biliyorum. Aşağıda linkini verdiğim Zwilling sca onaylı golden cup sertifikalı, duş başlıklı, blooming yapan.. falan filan bir makine. Tek çekincem nispeten yeni olduğu için kullanıcı deneyimi az miktarda. Bütçeyi zorla koy 3 daha sage al mı dersiniz. Hacı savaş kapıda parana sahip çık Zwilling al aradaki 3bine altın al koy kenara mı dersiniz 😂
Edit: bu arada yorumlarda eksi yorumlar genelde yedek karaf bulamama sıkıntısı. Genel hatlarıyla kullananlar kahve çıktısından gayet memnun.

Bütçeyi zorla sage al hocam. Sage şu zamana kadar incelediğim en kapsamlı makina cidden.

Bütçeyi zorla sage al hocam. Sage şu zamana kadar incelediğim en kapsamlı makina cidden.
Evet o kadar kapsama ihtiyacımın olmadığına karar verdim aslında. Kendimi gibi dizisindeki Ersoy karakteri gibi herşeyin en iyisine layıkmışım gibi davranmakla suçladım 😂😂 iç mücadelelerim sonucu Zwilling’e karar verdim. Hayırlısı olsun artık. Cevabınız için teşekkür ederim.

Bu arada Tabasco Scorpion denemek isteyen varsa ben bir miktar stoklamıştım ama araya başka soslar girince stokları eritemedim. Denemek isteyen olursa son kullanma tarihi 15.12.23 olmak üzere iki kişiye birer şişe satabilirim. Amacım hem siz denemiş olun hem benim elimde kalıp çöp olmasın.

Gardrops üzerinden kargolayabilirim. İlana 40 lira yazıp (ptt harici kargo şirketi seçebilmek için minimum 40 lira gerekiyor, ptt ile alırım diyene 30 da yazarım), kargo ücretiyle birlikte sanırım 65-80'e mal edebilirsiniz. Piyasada şu an kargo hariç fiyatlar 110-130 olması lazım. Şişe boyutu 60 ml ve acılığı yüksek. Çok acı sevmeyenlere önermem :)

@vetiverfan @Lorenzen
geçen hafta aldım ya maalesef :( acı seviyesi benimki ile uyuyor. bu kadar acıyı kaldırabiliyorum yani. üstü biraz zorlar gibi. mr. delicous sosları acı gelmedi bana. ama genel olarak beğendim. bu vesileyle paylaşayım dedim.

@vetiverfan @Lorenzen
hocam ek olarak skt mi tett mi yazıyor şişede?

Türkiye sınırları içinde hem acılığı hem lezzeti tatmin edebilecek pek fazla sos yok. Yurtdışında çok fazla seçenek var ama deneme şansım olmadı. En çok kullandığım acı sos Tabasco Scorpion. Hem oldukça yeterli bir acısı var hem de lezzetli.

İkinci olarak Amazon Ghost önerebilirim. Çok lezzetli değil ama Tabasco'ya alternatif olarak kullanılabilir.

Sonrasında nadiren kullandığım ve deneyenleri tek damlasıyla kıpkırmızı eden tok bbq'nün 3 milyon scoville olduğunu iddia ettiği artık satışta olmayan bir acı sosu var. Bunu birkaç damladan fazla kullandığımda karın ağrıları veya şiddetli kramplar başlıyor. Tehlikeli bir arkadaş...

Nando'sun peri peri sosu bu üsttekiler kadar acı olmasa da asiditesiyle balığa ve tavuğa çok yakışıyor.

Ticari markaları ve market soslarını bir kenara bırakırsak nitelikli kahve gibi nitelikli sos üreten iki firma önerebilirim:

Mr. Delicious'ın acılık anlamında hiç tatmin etmeyen ancak lezzet anlamında farklı sosları var: Ananaslı ve zencefilli.

Padronero ise gerçek bir "nitelikli" sos dükkanı diyebilirim. Zaman zaman sınırlı ve oldukça farklı soslar üretip satıyorlar. Chocolate Ghost şu an satışta olan en acı sosu. Chinatown ise hafif acılı fena olmayan bir barbekü sosu niteliğinde.
"Nitelikli acı sos" muhabbetini ben açacaktım, size nasip olmuş. :) Maalesef Türkiye'de benim için yeterince acı olan bir sos yok sanıyorum. Şu an Padronero'nun Chocolate Ghost sosunu kullanıyorum, bende "hmm peki" etkisi yapıyor sadece. Bildiğiniz bir yer varsa özel olarak sos imâl eden bilgilendirirseniz harika olur. Sanırım tok BBQ var en acı üretimi yapan ama onun için de mekâna gitmek gerekiyor sanıyorum.

Geri