• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Pek cool bi yöntem olmayabilir ama acı kahvenin ziyan olmasından iyidir. Granül leş kahveyi bile dirilten süt bana neden yardımcı olmasın yani. Bu ara bayat kahve çok içtiğim için damak tadım da mafoldu. Artık o lemur'un bi tarafından ( ayıptır söylemesi ) çıkardığı kahveyi bile içsem bişey farketmeyecek sanki. Damak tadı kalibrasyon gerekiyor bana galiba
Hocam evde alınalı 1 ay olmuş 1 kilo kahve var, hiç hatırlatmayın. Niye aldım o kadar bilmiyorum.
Vakum makinesi de yok. Ucuz kahve Allahtan. :D Gerçi hem ucuz hem bayat olması daha da kötü. :D

Çocukluğumuzun nitelikli kahvesi 🥲

Tabi olur,sonuçta birçok arkadaşımız çok acı ya da cok ekşi espressovari çıktıları da sulandırarak ya da sütle tüketiyor 😊
Yanlış anlamazsaniz tam olarak hangi kahveyi içiyorsunuz.
Bunu okurken süt katılmış ekşi espressomdan son yudumumu aldım. Kompresso'dan düzgün bir sonuç alamadığımdan artık hiç tadına bakmadan süt ekliyorum. :D

yaklaşık 2 aydır sıfır aldığım koncheronun bu kettle'ını kullanıyorum. Doğru gösterdiğininden emin olduğum termometre ile arasında min 2-3 derece oynamalar oluyor.(resimde 1 derece gibi ama 2 oluyor en az) Kettle her zaman daha düşük gösteriyor. Kettle da genelde max'a yakın su oluyor o seviyede tutuyorum hep. Su daha az olduğunda da yine böyle düşük gösteriyor. Kalibre edebilir miyim bunu tavsiyesi olan var mı?
bbea8d35-8252-4eb4-b178-9799743b3525.jpg

Son düzenleme:
Timemore C3 alt hazne için cam kavnoz kullanan ya da uygun kavanoz bulabilen var mı?

Çocukluğumuzun nitelikli kahvesi 🥲

Tabi olur,sonuçta birçok arkadaşımız çok acı ya da cok ekşi espressovari çıktıları da sulandırarak ya da sütle tüketiyor 😊
Yanlış anlamazsaniz tam olarak hangi kahveyi içiyorsunuz.

Geçen aylarda bahsetmiştim, tekrar bahsetmek firmayı karalamak gibi olur. O konuda bir detayı atlamışım onu belirtmek isterim. Üretim tarihi bir ay geçmiş, eski ve bayat kahve göndermiştiler. Fiyatı ucuzdu bayağı o yüzden sorun yok. Süt kurtarıyor olayı :)

Mr. Delicious fiyatının bayağı uygun geldiği için topluca bir sipariş geçtim, tadım yaptım. 🤓
Barbekü Acı Sos'u 👎tütsü aromasını beğenmedim.
Ananaslı ve Zencefilli 👍
Sriracha fena değil, bir tık gereksiz acı geldi. Sriracha olarak en lezzetli bulduğum Tabasco Sriracha, benim gibi aşırı acı aramıyorsanız öneririm.
Bir de chili oil aldım, "fried egg" üzerine güzel oluyor. Sahanda yumurtanın altı fazlasıyla kızarmışı işte 🤓

Acı sos'u da hobi edinmeye başladık sağolasın. 🥴 Padronero'yu denerim artık elimdekiler bitince.
ben de bunları aldım, bedava kargo limitini tutturmak için baya kastım. cidden fiyatları çok uygun ama ne yazık ki aceto balsamico kırılmış.
ayrıca sitesinde 500 tl üzerine 3 tane hediye gönderilecek diye anlamıştım ama bir tane göndermişler. eğer 1 tane hediye ise çok yanlış anlaşılıyor sitede.

denedikçe yorumlarımı yazarım, evde olmadığımdan deneyemiyorum, baya hevesliyim :D

ÜrünBirim FiyatıAdetToplam
Ananaslı Fermente Acı Sos 110 g
35,00 TL135,00 TL
Zencefilli Fermente Acı Sos 110 g
35,00 TL135,00 TL
Kuru Domates KETÇAP 480 G
30,00 TL130,00 TL
Fermente Acı Sos 110 ml
30,00 TL260,00 TL
Vişne Ekşili Sos 140 g
30,00 TL130,00 TL
İncir Ekşili Sos 140 g
30,00 TL130,00 TL
Balzamik Sirke 120 ml
30,00 TL130,00 TL
Füme Deniz Tuzu 200 g
25,00 TL125,00 TL
Violet Tuz 220 g
25,00 TL125,00 TL
Tütsülenmiş Şili Biberli Deniz Tuzu 120 g
32,00 TL132,00 TL
Jalapeno Biber Sosu 110 ml
30,00 TL130,00 TL
Barbekü Acı Sos 110 ml
30,00 TL130,00 TL
Nar Ekşili Sos 140 ml
30,00 TL130,00 TL
Üzüm Ekşili Sos 140 g
30,00 TL130,00 TL
İsot Sos 110 g
30,00 TL130,00 TL
Sarımsak Konfit 280 g
50,00 TL150,00 TL

Geçen aylarda bahsetmiştim, tekrar bahsetmek firmayı karalamak gibi olur.
İnce düşünceniz için teşekkürler,yanlış anlamayın sizin tüketim alışkanlıklarınızı eleştirmek değil niyetim.Mesajlara baktım ,bir aylık bir kahve olarak size teslim edilmiş galiba,tabii ki erken bir süre değil ama aslında bayat da değil 😊 Ortalama bir kavrumda bu dönemlerde tat profili zirveyi görür,ardından dususe geçer ancak bir anda bir çakılma değildir bu.5-6. Hafta gibi peak gördükten sonra ucucu aromatiklerini, aromalarını kaybetmeye başlayabilir.Bayat bambaşka bir şey,midenizi yikatmaniz gerekebilecek bir şey.Tabii ki taze de demiyorum,keşke iade firsatiniz olsaymis bunu fark ettiğinizde,ben de iade ederdim.O kavrumu görmedim ama sanırım koyu bir kavrum,blend içeriğini de bilmiyorum ancak sizinle bir tecrubeyi paylaşıyoruz.Evimde,klipsli paketi olmadığı için paketinde hava ala ala,bir buçuk belki iki aylık,robusta içeriği kokusuna dahi sinen bir kahvem vardı,tabi tercih ettiğiniz firma gibi 3. Nesil nitelikli kahveci sayamayacagimiz bir firmadan almıştım ve genelde mizudashi ile Cold brew yapiyordum.Bir gün V60 da denemek istedim,epey kalın bir ogutum Tetsu 4:6 5 döküş reçetesi 1/16 hario Hollanda 83 derece ile demledim.Ortaya harika bir eslikci kahve çıkmıştı.Seker atmamama rağmen şeker atılmış gibi tatlı bir sabah kahvesi olmuştu.Tabii ki aromadan söz edilebilecek bir kahve değildi ama kesinlikle tüketilebilir neredeyse keyifle tüketilebilir bir kahve olmuştu.Sutle çok güzel bir çözüm bulmuşsunuz,V60 da da bazı reçetelerde biraz oynayarak içilebilir orana gelecek şekilde kahveyi çözebilirsiniz,v60 bu konuda harika esnek bir ekipman 😊

Moderatörün son düzenlenenleri:
İnce düşünceniz için teşekkürler,yanlış anlamayın sizin tüketim alışkanlıklarınızı eleştirmek değil niyetim.Mesajlara baktım ,bir aylık bir kahve olarak size teslim edilmiş galiba,tabii ki erken bir süre değil ama aslında bayat da değil 😊 Ortalama bir kavrumda bu dönemlerde tat profili zirveyi görür,ardından dususe geçer ancak bir anda bir çakılma değildir bu.5-6. Hafta gibi peak gördükten sonra ucucu aromatiklerini, aromalarını kaybetmeye başlayabilir.Bayat bambaşka bir şey,midenizi yikatmaniz gerekebilecek bir şey.Tabii ki taze de demiyorum,keşke iade firsatiniz olsaymis bunu fark ettiğinizde,ben de iade ederdim.O kavrumu görmedim ama sanırım koyu bir kavrum,blend içeriğini de bilmiyorum ancak sizinle bir tecrubeyi paylaşıyoruz.Evimde,klipsli paketi olmadığı için paketinde hava ala ala,bir buçuk belki iki aylık,robusta içeriği kokusuna dahi sinen bir kahvem vardı,tabi tercih ettiğiniz firma gibi 3. Nesil nitelikli kahveci sayamayacagimiz bir firmadan almıştım ve genelde mizudashi ile Cold brew yapiyordum.Bir gün V60 da denemek istedim,epey kalın bir ogutum Tetsu 4:6 5 döküş reçetesi 1/16 hario Hollanda 83 derece ile demledim.Ortaya harika bir eslikci kahve çıkmıştı.Seker atmamama rağmen şeker atılmış gibi tatlı bir sabah kahvesi olmuştu.Tabii ki aromadan söz edilebilecek bir kahve değildi ama kesinlikle tüketilebilir neredeyse keyifle tüketilebilir bir kahve olmuştu.Sutle çok güzel bir çözüm bulmuşsunuz,V60 da da bazı reçetelerde biraz oynayarak içilebilir orana gelecek şekilde kahveyi çözebilirsiniz,v60 bu konuda harika esnek bir ekipman 😊

Bu bayatlık olayını yaşadığım bir tecrübe ile aydınlatmaya çalışayım. Kahve fabrikasından aldığım nitelikli hoş bir kahvem vardı. Bana yetmez deyip 1kg daha sipariş vermiştim. Sonra işim gereği uzak kaldım kahve hobimden ve dolayısıyla o 1kg kahve çekirdek olarak bi kolinin içinde kalmış. Ben bu kahveyi abartısız 10 ay sonra bişeyler ararken buldum. O kahveyle hangi tür demleme yöntemini kullanırsam kullanayım güzel kahveler içtim. Tamam aromalar düşüktü ama kahve çok acı değildi gayet içilebilirdi. Şimdi bi de o bayat dediğim ilk kahvemize dönelim. O daha bir aylık ama hiç bir şekilde içilmiyor.

V60 güzel ama kafein bombalaması yaşamak için Türk kahvesi veya french press birebir. CMD 5-10 klik arası 30-50gr kahve öğütüyorum ardından 300ml su ile pişiriyorum. İçtikten sonra aynı oranda bir kahve daha demliyorum. Kafeinin etkisi muazzam boyutlara ulaşıyor. Resmen bilinci açılıyor insanın

yaklaşık 2 aydır sıfır aldığım koncheronun bu kettle'ını kullanıyorum. Doğru gösterdiğininden emin olduğum termometre ile arasında min 2-3 derece oynamalar oluyor.(resimde 1 derece gibi ama 2 oluyor en az) Kettle her zaman daha düşük gösteriyor. Kettle da genelde max'a yakın su oluyor o seviyede tutuyorum hep. Su daha az olduğunda da yine böyle düşük gösteriyor. Kalibre edebilir miyim bunu tavsiyesi olan var mı?
Ekli dosyayı görüntüle 29060
Bu olay çok ilgimi çekti. Kaynamanın kaç derecede (kettle üzerindeki gösterge ile) başladığını gözlemleme şansınız oldu mu?

Bu olay çok ilgimi çekti. Kaynamanın kaç derecede (kettle üzerindeki gösterge ile) başladığını gözlemleme şansınız oldu mu?
96 derecenin üstüne çıkmadı hiç. Gücü kesiyor. Devam etmemesi de normal çünkü hakikaten su kaynamış oluyor. Yalnız şöyle bişey var ben afyonda yaşıyorum su burda 98 derecede kaynıyor yani 2 derece düşük gösteriyor. Kaynar suyu kendi termometremle ölçtüğümde 98 küsürleri görüyorum

96 derecenin üstüne çıkmadı hiç. Gücü kesiyor. Devam etmemesi de normal çünkü hakikaten su kaynamış oluyor. Yalnız şöyle bişey var ben afyonda yaşıyorum su burda 98 derecede kaynıyor yani 2 derece düşük gösteriyor. Kaynar suyu kendi termometremle ölçtüğümde 98 küsürleri görüyorum
Anladım hocam, ben de Afyonu görünce rakım soracaktım ama kafa bulandırmamak adına yazmadım. Siz zaten olayı çok iyi özetlediniz.
Ben de bir buçuk yıldır bu ketılı kullanıyorum. Kaynama 100 santigratta gerçekleşiyor gibi görünüyor (deniz seviyesindeyim), cihaz da 100de gücü kesiyor.

Merhabalar. Sadece espresso için termoblok makine iyi bir seçenek olur mu yoksa süt olmasa da (kullanılmayacak olsa bile) kazanlı bir makine daha mı iyi olur? Şimdiden teşekkürler.

Slm.. Ali ex. alışverişlerinde 5 ürün limit konusu aynı üründen 5 adetlemi sınırlı ? Farklı 5 üstü alınacak ürünlerde durum nedir sıkıntı yaşanıyormu ? Bir limit varmı aylık olarak

Ay içinde 5 farklı sipariş.

Aynı siparişte, aynı üründen 3 adet ve üzeri riskli.

Aynı satıcıdan 5 farklı ürün tek sipariş/ pakette geliyorsa ve ücret limitleri dahilindeyse geçecektir çünkü zaten AliExpress vergilendirmeyi otomatik ekliyor artık.

Merhabalar. Sadece espresso için termoblok makine iyi bir seçenek olur mu yoksa süt olmasa da (kullanılmayacak olsa bile) kazanlı bir makine daha mı iyi olur? Şimdiden teşekkürler.
Alacağınız makineye göre değişir Sage Bambino Plus Gaggia Classic Evo yakın fiyatlara bulunabiliyor ve ikisi de iyi sonuç veriyor. Gaggia 7-20dk arası bekleme bambino için ise bol su haracayarak portafiltreyi ısıtıp daha hızlı sonuç alabilirsiniz ama aynı bütçe ile Cafelat Robottan 2 sine göre de daha iyi çıktılar alabilirsiniz. Bence bütçeyi belirlemek öncelikli sonra da alışkanlık önemli sabah uyanayım bir iki dk içerisinde shot alayım çokta uğraşmayayım dersebiz thermoblock tercihen Sage ama benim için rituel önemli zamanda ayırırm biraz da mod yaparım derseniz Gaggia ya da Lelit.

Ay içinde 5 farklı sipariş.

Aynı siparişte, aynı üründen 3 adet ve üzeri riskli.

Aynı satıcıdan 5 farklı ürün tek sipariş/ pakette geliyorsa ve ücret limitleri dahilindeyse geçecektir çünkü zaten AliExpress vergilendirmeyi otomatik ekliyor artık.
Teşekkür ederim. Ücret limitleri konusu nasıl. Misal tek bir satıcıdan max. alabileceğim tl tutar ne olmalı ?
Malum malzemeler epey pahalandı ciddi rakamlar tutuyor

Alacağınız makineye göre değişir Sage Bambino Plus Gaggia Classic Evo yakın fiyatlara bulunabiliyor ve ikisi de iyi sonuç veriyor. Gaggia 7-20dk arası bekleme bambino için ise bol su haracayarak portafiltreyi ısıtıp daha hızlı sonuç alabilirsiniz ama aynı bütçe ile Cafelat Robottan 2 sine göre de daha iyi çıktılar alabilirsiniz. Bence bütçeyi belirlemek öncelikli sonra da alışkanlık önemli sabah uyanayım bir iki dk içerisinde shot alayım çokta uğraşmayayım dersebiz thermoblock tercihen Sage ama benim için rituel önemli zamanda ayırırm biraz da mod yaparım derseniz Gaggia ya da Lelit.
Forumda Asceso Dream Pid görmüştüm de o ilan için sormuştum aslında. Zaman ayırma sorun değil. Sabahları uyanıp direkt kahve içmiyorum zaten. Günde iki fincan espresso ve bir bardak filtre ya da bir espresso bir filtre oluyor genelde.

Son düzenleme:
Forumda Asceso Dream Pid görmüştüm de o ilan için sormuştum aslında. Zaman ayırma sorun değil. Sabahları direkt uyanıp kahve içmiyorum zaten. Günde iki fincan espresso ve bir bardak filtre ya da bir espresso bir filtre oluyor genelde.
Çok güzel bir makine eskiden Espressoperfetto distrubütodü şimdi başka bir firma getiriyor. Satış sonrası hizmet için soru işareti olabilir ama makine iyi durumda ise neden olmasın?

Arkadaşlar bir sorum olacak espresso için yeni sepet alacağım fakat 18 gr 20 gr 22 gr vs hangisini almak mantıklı sizce genel olarak sizler 18 gr sepet mi kullanıyorsunuz

Arkadaşlar bir sorum olacak espresso için yeni sepet alacağım fakat 18 gr 20 gr 22 gr vs hangisini almak mantıklı sizce genel olarak sizler 18 gr sepet mi kullanıyorsunuz
Mantıklı bir tarafı yok tamamen sizin zevkinize kalmış bir durum. Daha önce espresso yapıp kaç gram ile memnun kaldıysanız o gramı alabilirsiniz. ama dublede genel kanı 18gr. sanırım.

Geri