• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Selam,

Mesela 93 derecede demleme yapacağım..

Suyu önce kaynatıp sonra 93'e düşmesini mi beklemeliyim, yoksa direk 93 dereceye geldiğinde kullanabilir miyim?

Arada tat açısından bi fark oluyor mu?
Selam, direkt 93.

Valfli olmayan paketlerde veya cam şişelerde degassing nasil tamamlaniyor. Hava cikisi olmadan da tamamlanabilen bir sey mi bu

Konchero'nun döküşü biraz fazlaymış, Escobarista'da da ısı ayarı 3-4 dereceye kadar oynayabiliyormuş. Konchero için çözüm ise döküş kısıtlayıcıymış.
Konchero gri kettle kullanıyorum. Ben kısıtlayıcı kullanmadım elimin hassasiyeti alışsın diye bir süre sonra alıştım zaten bence çokta gerek yok kendinizi geliştirirsiniz daha iyi olur

Kahve çekirdeklerinizi saklamak için bir kavanoz öneriniz var mıdır? Ya da kahveyle beraber gelen bu zipli paketleri nereden edinebilirim?

Comandantenin üst kısmından içine baktığımızda görülen 3'lü siyah plastik kısımda bir ok işareti var yön gösteren, bu ne işe yarıyor/neyi temsil ediyor acaba? Oynattığım zaman az bir çevirme sağlanıyor, hepsi bu.

Teşekkürler

Comandantenin üst kısmından içine baktığımızda görülen 3'lü siyah plastik kısımda bir ok işareti var yön gösteren, bu ne işe yarıyor/neyi temsil ediyor acaba? Oynattığım zaman az bir çevirme sağlanıyor, hepsi bu.

Teşekkürler

O ok değirmen kolunun nereye doğru dönüceğini temsil ediyor, 3 lü siyah kısım ise değirmenin şaftının stabilite ayakları o bölümü çevirmeye zorlamayınız. Ufak bi salınım yapıyorsa bir sıkıntı olucağını düşünmüyorum ama dönmeye başladıysa parça stabilite bozulabilir diye düşünüyorum.

O ok değirmen kolunun nereye doğru dönüceğini temsil ediyor, 3 lü siyah kısım ise değirmenin şaftının stabilite ayakları o bölümü çevirmeye zorlamayınız. Ufak bi salınım yapıyorsa bir sıkıntı olucağını düşünmüyorum ama dönmeye başladıysa parça stabilite bozulabilir diye düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim. Epey aydınlatıcı oldu benim için.

Herkeşe merhabalaarrr.
çevre ahbaplarım hiç ihtimam göstermemesine rağmen beni kendine geeel geel diye çeken kahve demleme sanatını ev hanem üzerine deneyerek geliştirmeye çalışırken nihayet kahvekllübü.net ile tanıştım. burada meğer nitelikli abiler ve nitelikli kahve tedarikçileri varmış. şükür beni size kavuşturana diyelim. velhasılı;
kötü bir chemex deneyiminden hemen sonra keşfettiğim V60 ve molent değirmen ile keyifli içimlikler hazırlayabildiğimi düşünürken Clever in benim için daha hızlı ve pratik olduğunu farkettim. hala da bu şekil yola devam ediyorumdur. Yalnız;
Kısa bir yurtdışı seyahatimde ilgimi çeken cadde ve sokaklardaki otomat espresso makinelerine dadandım. kahve üzerindeki krema ve içim sonrası kalan o tad bende bir hayranlık bıraktı ve kendini bana okadar hızlı özletti ki dönüşümden kısa bir süre sonra Phlips 3320/40 tam otomatik bir espresso makinesi alıverdim. Fekat yurtdışında içtiğim kahvenin tadını evdeki makinemde bulamadım. Üstadlarım bana bol kremalı acı olmayan bir kahve önerebilirmi. yada makine ile ilgili bir ayar vs tecrübesi olan bana bir yol yordam gösterebilirmi.
selamlar...

Herkeşe merhabalaarrr.
çevre ahbaplarım hiç ihtimam göstermemesine rağmen beni kendine geeel geel diye çeken kahve demleme sanatını ev hanem üzerine deneyerek geliştirmeye çalışırken nihayet kahvekllübü.net ile tanıştım. burada meğer nitelikli abiler ve nitelikli kahve tedarikçileri varmış. şükür beni size kavuşturana diyelim. velhasılı;
kötü bir chemex deneyiminden hemen sonra keşfettiğim V60 ve molent değirmen ile keyifli içimlikler hazırlayabildiğimi düşünürken Clever in benim için daha hızlı ve pratik olduğunu farkettim. hala da bu şekil yola devam ediyorumdur. Yalnız;
Kısa bir yurtdışı seyahatimde ilgimi çeken cadde ve sokaklardaki otomat espresso makinelerine dadandım. kahve üzerindeki krema ve içim sonrası kalan o tad bende bir hayranlık bıraktı ve kendini bana okadar hızlı özletti ki dönüşümden kısa bir süre sonra Phlips 3320/40 tam otomatik bir espresso makinesi alıverdim. Fekat yurtdışında içtiğim kahvenin tadını evdeki makinemde bulamadım. Üstadlarım bana bol kremalı acı olmayan bir kahve önerebilirmi. yada makine ile ilgili bir ayar vs tecrübesi olan bana bir yol yordam gösterebilirmi.
selamlar...
Tam otomatik makinelerde sade espresso içerken beklentinizin çok çok yüksek olmaması lazım.
Ama zaten otomatlarla karşılaştırdığınız için doğru kahveyle güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Ben de Philips'in 5400 serisi makinesini kullanıyorum, temel demleme prensibi aynıdır büyük ihtimalle.
@Niji Coffee Co. 'dan Haruki almıştım, 2 ayda 2 kilo bitirdik. Denemenizi tavsiye ederim:

Bir de haftada bir demleme ünitesini çıkarıp mutlaka yıkayın, yoksa acılaşmaya başlıyor.

Öğütücünün incelik ayarıyla da oynamışsınızdır belki, ben 4. ayarda kullanıyorum şu an.
Öğütücüyü ayarladıktan sonra oturması 3-4 shot alabiliyor.

r de haftada bir demleme ünitesini çıkarıp mutlaka yıkayın, yoksa acılaşmaya başlıyor.
Dönüş için çok teşekkürler. yanlız değilmişim :)
makine demleme ünitesi muhtemelen aynı. hatta SAECO bile aynı üniteyi kullanıyo demişlerdi.
sadece kullanım fonksiyonelliği daha pratik sizinkinin saırsam.

temizlik konusunda biraz tembelim demleme ünitesini 2-3 haftada bir yıkamaktayım. Acılığın bundan kaynaklandığı hiç aklıma gelmedi.
aquaclean depoya takılı ve artıma cihazı suyu kullanıyorum. ph ile alakalı bir gol de yiyiyor olabilirim.

ben daha çok acılığın kahveden kaynaklı olduğunu düşündüm tchibo sicilya çekirdeği kullanıyorum şuan. çekirdekler kömür karası gibi diyebilirim. öğütücü sanki boşa dönüyor gibi çok kolay çekiyor kahveyi.

öğütücü ile oynadım malesef :( ama hangi ayar bana göre bir türlü tespit edemedim. çünkü hep acı ayarı değiştirdim yine acı.

aslında öğütücü ne tarafa ince ne tarafa kalınlaşıyor çok da anlayamadım.

niji kahveyi burada farkettim. sizin tavsiyenize uyacağım haruki den de bir deneyelim bakalım.

teşekkürler

Selam arkadaşlar,
RDT için bir sprey şişesi arıyorum. Evde kolonya şişesi vardı bir sürü, kırkladım şişeyi yapmadığım şey kalmadı nasıl birşey ise kolonya kokusu çıkmıyor bir türlü sprey başlığından :) Böyle basit bir sprey şişesi var mı bildiğiniz tekli alabileceğimiz? Ya da bu elimdeki kolonya şişesinden kolonya kokusunu çıkarabileceğim alternatif yol biliyor musunuz?

Selam arkadaşlar,
RDT için bir sprey şişesi arıyorum. Evde kolonya şişesi vardı bir sürü, kırkladım şişeyi yapmadığım şey kalmadı nasıl birşey ise kolonya kokusu çıkmıyor bir türlü sprey başlığından :) Böyle basit bir sprey şişesi var mı bildiğiniz tekli alabileceğimiz? Ya da bu elimdeki kolonya şişesinden kolonya kokusunu çıkarabileceğim alternatif yol biliyor musunuz?
Züccaciyelerden temin edebilirsiniz.

Selam arkadaşlar,
o kokuyu çıkarmak aşırı zor. uğraşmayın boşuna. ben de aynı süreci denedim olmuyor :D
her şeyi satan yerlerde olabildiği gibi temizlik malzemesi satan yerlerde de var. ben böyle bir yerden 5 liraya aldım, bir çıkıp çarşı pazar dolaşınca bulabiliyorsunuz. gratis gibi yerlerde de var ama 50 tl'ye 3'lü paket satıyorlar travel kit adında.

Teşekkürler, etrafta bir tane milyoncu gibi birşey vardı sanki. Oraya bir sorayım olmadı Gratis'e falan bakarım.

Geri