Timemore c3 yeterli hiç kafanız takılmasın. Dediğiniz gibi doğru demleme ile timemore güzel sonuçlar verir.Selam birkaç hızlı sorum var ama tek tek sorayım,
Timemore C3 aldım, v60 yapıyorum sadece.
Baya video izledim okudum vs. yalnız şöyle metrik bi sorum var.
Grinder’larin etkilediğini öğrendim ve farkındayım. Özellikle temizleme ve rutin bakımlar konusunda emin olmadığım için CMD almak istemedim ilk etapta. Bu sürede de yapmayı öğrenirim elim alışır farklı kahve denerim diye düşündüm.
Ama aklımda kaldı;
CMD veya o tarz bir grinder’in etkisi
1- Grind size ayarlamak
2- Kahve-su oranını ayarlamak
3- Sıcaklık ayarlamak
4- Dogru dökmek ve demlemek
bunların üstünde midir?
Yoksa timemore c3 başlangıç için yeter diğerlerini öğrenmek daha önemli şeyler der misiniz?
“Bunları ne kadar yaparsan yap, iyi bi grinder bambaşka bi dünya boşuna kasıyorsun” mu dersiniz
Timemore C3' üm var, Comandante'm hiç olmadı fakat c3 ile comandante arasındaki farkın bu dediğiniz faktörlerin önemi karşısında neredeyse hiç önemi yok diye düşünüyorum. C3 ile mutlu mesut dediğiniz parametrelere uyarak başarılı kahveler çıkarabilirsinizSelam birkaç hızlı sorum var ama tek tek sorayım,
Timemore C3 aldım, v60 yapıyorum sadece.
Baya video izledim okudum vs. yalnız şöyle metrik bi sorum var.
Grinder’larin etkilediğini öğrendim ve farkındayım. Özellikle temizleme ve rutin bakımlar konusunda emin olmadığım için Comandante almak istemedim ilk etapta. Bu sürede de yapmayı öğrenirim elim alışır farklı kahve denerim diye düşündüm.
Ama aklımda kaldı;
Comandante veya o tarz iyi bir grinder’in etkisi,
1- Grind size ayarlamak
2- Kahve-su oranını ayarlamak
3- Sıcaklık ayarlamak
4- Dogru dökmek ve demlemek
gibi şeylerin üstünde midir?
Yoksa timemore c3 başlangıç için yeter diğerlerini öğrenmek daha önemli şeyler der misiniz?
“Bunları ne kadar yaparsan yap, iyi bi grinder bambaşka bi dünya boşuna kasıyorsun” mu dersiniz
Bunu çevreci forumlarda sorarsın @mozart teknik sorulardan ateşle teker tekerSelam sorularımı tek tek soruyorum.
V60 sonrası kalan kahveyi çöpe atmak dışında yapılabilecek bir şey var mı?
bazı bitkilere gübre olarak kullanılabiliyor ancak küf yapabiliyor. en iyisi çöpe dökmeye devam edinSelam sorularımı tek tek soruyorum.
Ben gübre olsun diye bahçeye döküyorum. Bir ara böyle ürünler gördüm fakat evde ne ile karıştırıp yapabileceğimi tam bulamamıştım https://coffeedepartment.co/product/alakok-mumluk/Selam sorularımı tek tek soruyorum.
Selam sorularımı tek tek soruyorum.
Selam sorularımı tek tek soruyorum.
İnekler bize white chocolate mocha ekstra samanlı olsun diyebilir miBence güzel hayvan yemi de olur ama hayvan kafein krizine de girebilir tabi.![]()
İnek süt içmez ya, su içer, amerikano ister.İnekler bize white chocolate mocha ekstra samanlı olsun diyebilir mi![]()
her sabah sütlü kahve sağıyorum taze taze içiyorumBence güzel hayvan yemi de olur ama hayvan kafein krizine de girebilir tabi.![]()
Haftada bir ayar kısmını tamamen sola çevirerek çıkartıp temizlemeniz değirmen için faydalı olacaktır.Selam, birkaç sorum daha var.
Timemore C3’ün vidalı kısmını söküp takmak istemedim, aldığımdan beri de hiç sökmedim.
Hava üfleyici ile temizliyorum o kısmı.
Belirli zamanlarda onu da söküp temizlemek gerekli midir?
Bu soru içinse her kahve için aynı klik maalesef işlemiyor. Suyu tutmasından vd. gibi özelliklere göre klik ayarını aşağı yukarı oynatmanızda fayda vardır.Selam,
Kahvelerin lokasyonlarına göre öğütüm büyüklüklerini değiştiriyor musunuz?
Ben sürekli aynı klik'i kullanıyorum ama bazı kahveler daha çok parçalanıyor gibi hissediyorum, muhtemelen bölgesine ve kavrumuna göre değişiyor.
Bunun bir cetveli var mı ?
Klasik tamperlara göre herhangi bir dezavantajı var mıdır hocam ? Bir de 58 mm kalmamış sanırım.https://www.amazon.com.tr/dp/B08GS6QGGR?ref_=cm_sw_r_apann_dp_NYWNFBKKDY1NPRH4VCRY
Ben aynı markanın 54mm olanını aldım hakikaten kaliteli ürün fiyat da makul iki taraflı ve yükseklik ayarlı kullanılabiliyor, tavsiye ederim.
Klasik tamperlara göre bence dezavantajı yok aksine yamuk bastırma ihtimalini ortadan kaldırıp tam düz bası uygulandığından emin oluyorsunuz. Marka malzeme kalitesinden şüphe etmeyin bence çok kaliteli malzeme.Klasik tamperlara göre herhangi bir dezavantajı var mıdır hocam ? Bir de 58 mm kalmamış sanırım.
Epinox'un klikli modelleri 450 tl, bu neouza markanın ise 250 tl.
Kararsız kaldım.
58 mm stokları girer mi acaba beklesem mi emin olamadımKlasik tamperlara göre bence dezavantajı yok aksine yamuk bastırma ihtimalini ortadan kaldırıp tam düz bası uygulandığından emin oluyorsunuz. Marka malzeme kalitesinden şüphe etmeyin bence çok kaliteli malzeme.