• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Selam sorularımı tek tek soruyorum.
Kahveyi v60 ile direk bardağa yapmanın negatif bir yani var mı?

Bazen iki kişilik yaptığım için bi server/decanter aldım ama tek başıma yaparken de buna ihtiyacım olur mu merak ettim, neyi etkiliyor eğer etkisi varsa

Selam birkaç hızlı sorum var ama tek tek sorayım,

Timemore C3 aldım, v60 yapıyorum sadece.
Baya video izledim okudum vs. yalnız şöyle metrik bi sorum var.

Grinder’larin etkilediğini öğrendim ve farkındayım. Özellikle temizleme ve rutin bakımlar konusunda emin olmadığım için CMD almak istemedim ilk etapta. Bu sürede de yapmayı öğrenirim elim alışır farklı kahve denerim diye düşündüm.

Ama aklımda kaldı;

CMD veya o tarz bir grinder’in etkisi
1- Grind size ayarlamak
2- Kahve-su oranını ayarlamak
3- Sıcaklık ayarlamak
4- Dogru dökmek ve demlemek

bunların üstünde midir?
Yoksa timemore c3 başlangıç için yeter diğerlerini öğrenmek daha önemli şeyler der misiniz?

“Bunları ne kadar yaparsan yap, iyi bi grinder bambaşka bi dünya boşuna kasıyorsun” mu dersiniz
Timemore c3 yeterli hiç kafanız takılmasın. Dediğiniz gibi doğru demleme ile timemore güzel sonuçlar verir.

Eğer demleme sonlarında v60ın ya da filtrenin ucu bardaktaki kahveye batmıyorsa hiçbir sakıncası yok direk bardağa demlemenin. Ben de bardağa demliyorum.

Selam birkaç hızlı sorum var ama tek tek sorayım,

Timemore C3 aldım, v60 yapıyorum sadece.
Baya video izledim okudum vs. yalnız şöyle metrik bi sorum var.

Grinder’larin etkilediğini öğrendim ve farkındayım. Özellikle temizleme ve rutin bakımlar konusunda emin olmadığım için Comandante almak istemedim ilk etapta. Bu sürede de yapmayı öğrenirim elim alışır farklı kahve denerim diye düşündüm.

Ama aklımda kaldı;

Comandante veya o tarz iyi bir grinder’in etkisi,
1- Grind size ayarlamak
2- Kahve-su oranını ayarlamak
3- Sıcaklık ayarlamak
4- Dogru dökmek ve demlemek

gibi şeylerin üstünde midir?

Yoksa timemore c3 başlangıç için yeter diğerlerini öğrenmek daha önemli şeyler der misiniz?

“Bunları ne kadar yaparsan yap, iyi bi grinder bambaşka bi dünya boşuna kasıyorsun” mu dersiniz
Timemore C3' üm var, Comandante'm hiç olmadı fakat c3 ile comandante arasındaki farkın bu dediğiniz faktörlerin önemi karşısında neredeyse hiç önemi yok diye düşünüyorum. C3 ile mutlu mesut dediğiniz parametrelere uyarak başarılı kahveler çıkarabilirsiniz :)

V60 sonrası kalan kahveyi çöpe atmak dışında yapılabilecek bir şey var mı?

Kahve posalarını komposta atabilirsiniz (Kompost: Bitkisel atıkların nemli-oksijenli ortamda bozunarak dönüştüğü organik gübredir.). Balkonda ya da bahçede kompost yapmayı düşünürseniz aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz:

https://www.bugday.org/blog/kompost-rehberi/

Hiç zor değil. Evdeki organik atıklarınızı ayrı bir atık kovasında toplayarak kompost yapımına başlayabilirsiniz :)

Bence güzel hayvan yemi de olur ama hayvan kafein krizine de girebilir tabi. 🙂

V60 sonrası kalan kahveyi çöpe atmak dışında yapılabilecek bir şey var mı?

Selam, birkaç sorum daha var.

Timemore C3’ün vidalı kısmını söküp takmak istemedim, aldığımdan beri de hiç sökmedim.

Hava üfleyici ile temizliyorum o kısmı.

Belirli zamanlarda onu da söküp temizlemek gerekli midir?

Selam,

Kahvelerin lokasyonlarına göre öğütüm büyüklüklerini değiştiriyor musunuz?

Ben sürekli aynı klik'i kullanıyorum ama bazı kahveler daha çok parçalanıyor gibi hissediyorum, muhtemelen bölgesine ve kavrumuna göre değişiyor.

Bunun bir cetveli var mı ?

Selam, birkaç sorum daha var.

Timemore C3’ün vidalı kısmını söküp takmak istemedim, aldığımdan beri de hiç sökmedim.

Hava üfleyici ile temizliyorum o kısmı.

Belirli zamanlarda onu da söküp temizlemek gerekli midir?
Haftada bir ayar kısmını tamamen sola çevirerek çıkartıp temizlemeniz değirmen için faydalı olacaktır.
Selam,

Kahvelerin lokasyonlarına göre öğütüm büyüklüklerini değiştiriyor musunuz?

Ben sürekli aynı klik'i kullanıyorum ama bazı kahveler daha çok parçalanıyor gibi hissediyorum, muhtemelen bölgesine ve kavrumuna göre değişiyor.

Bunun bir cetveli var mı ?
Bu soru içinse her kahve için aynı klik maalesef işlemiyor. Suyu tutmasından vd. gibi özelliklere göre klik ayarını aşağı yukarı oynatmanızda fayda vardır.

Aeropress çıktılarının kafein oranı neden daha yüksek oluyor?

Son düzenleme:
Klasik tamperlara göre herhangi bir dezavantajı var mıdır hocam ? Bir de 58 mm kalmamış sanırım.
Epinox'un klikli modelleri 450 tl, bu neouza markanın ise 250 tl.
Kararsız kaldım.
Klasik tamperlara göre bence dezavantajı yok aksine yamuk bastırma ihtimalini ortadan kaldırıp tam düz bası uygulandığından emin oluyorsunuz. Marka malzeme kalitesinden şüphe etmeyin bence çok kaliteli malzeme.

Geri