• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

4500 :( kavurma yok sadece kombi ısınma- ankara'da (Beytepe rakım 1351) yaşamayanlar belli ediyor kendisini :D

Arkadaşlar merhaba bi ara forumda comandante ile birebir uyumlu şeffaf cam hazne alabilinecek bi link paylaşılmıştı markası comandante olmayan ama birebir uyumlu olan bi üründü oldukça ucuza alınabiliyordu.
Acaba konuyu hatırlayan var mı veya bu ürünle ilgili bilgisi olan varmı...???

Arkadaşlar merhaba bi ara forumda comandante ile birebir uyumlu şeffaf cam hazne alabilinecek bi link paylaşılmıştı markası comandante olmayan ama birebir uyumlu olan bi üründü oldukça ucuza alınabiliyordu.

nasıl bir bilgi arıyorsunuz? sorabilirsiniz burdan, ben ürünü kullanıyorum.

Selam arkadaşlar,
RDT için bir sprey şişesi arıyorum. Evde kolonya şişesi vardı bir sürü, kırkladım şişeyi yapmadığım şey kalmadı nasıl birşey ise kolonya kokusu çıkmıyor bir türlü sprey başlığından :) Böyle basit bir sprey şişesi var mı bildiğiniz tekli alabileceğimiz? Ya da bu elimdeki kolonya şişesinden kolonya kokusunu çıkarabileceğim alternatif yol biliyor musunuz?

Aklınızda bulunsun, biraz yukarılarda paylaşılanlar da belki ilginizi çeker.

Aklınızda bulunsun, biraz yukarılarda paylaşılanlar da belki ilginizi çeker.
Tam ona bakıyordum, teşekkür ederim. (: 10 liralık şişe alacağım diye 250 liralık sepet yaptım hayatı sorguluyordum tam ((:

Commandantem yok, karafım var ama bir cezbettiler :/

Ekli dosyalar

• IMG_20230124_214423.jpg
    IMG_20230124_214423.jpg
    61.2 KB · Görüntüleme: 75
Server ya da karaflarda camın dış tarafında olan ve gözünüze ilişen ama kameranın net algılayamadığı derecede minik bi çiziğin sizce herhangi bi eksi yönü var mıdır? Kolay çatlama falan yönünden mesela.

Kimi boşaltmayı tercih ediyor kimi üstüne demlemeyi devam ediyor. Ben üstüne devam ediyorum bir deneme yaparak sizin için farklılık yaratacak mı bakmak en iyisi olacaktır
Aslında kahvenin degassing süresine göre bakılabilir. Eğer çok yeni kavrum bir kahve demliyorsanız karbondioksit salınımı blooming suyunda fazla olacaktır ve fincana acılık olarak yansıyacaktır. Ancak degass süresi tamamlanan çekirdeklerde bu sorunlar olmayacaktır.

Herkese merhaba, 1 yıldan uzun süredir v60 demlemeleri yapmama rağmen hala kendimi kahve seçimlerinde özellikle işlenme yöntemlerinin tam olarak ne anlama geldiğini hangi işleme yönteminde nasıl bir demleme yapmam gerektiği, kahvelerin künyesinde işlenme yöntemine ve rakımına bakarak genel bir ön görüye ulaşma konusunda eksik hissediyorum. Tabiki reçetelerde oynama yaparak kavurucuların reçetelerine uyum sağlıyorum veya daha deneyimli kişilerin belirttiği aromalara tam olarak olmasada ulaşabiliyorum. Basitce sıcaklık azalt arttır, öğütüm incelt kalınlaştır bunları uyguluyorum ve tatminkar tadlar alıyorum ancak bu bana teknik ve bilgi olarak yeterli gelmiyor :) Eksikliğimi tamamlayabileceğim bir konu başlığı veya videolar serisi var mıdır yardımcı olursanız sevinirim.

Herkese merhaba, 1 yıldan uzun süredir v60 demlemeleri yapmama rağmen hala kendimi kahve seçimlerinde özellikle işlenme yöntemlerinin tam olarak ne anlama geldiğini hangi işleme yönteminde nasıl bir demleme yapmam gerektiği, kahvelerin künyesinde işlenme yöntemine ve rakımına bakarak genel bir ön görüye ulaşma konusunda eksik hissediyorum. Tabiki reçetelerde oynama yaparak kavurucuların reçetelerine uyum sağlıyorum veya daha deneyimli kişilerin belirttiği aromalara tam olarak olmasada ulaşabiliyorum. Basitce sıcaklık azalt arttır, öğütüm incelt kalınlaştır bunları uyguluyorum ve tatminkar tadlar alıyorum ancak bu bana teknik ve bilgi olarak yeterli gelmiyor :) Eksikliğimi tamamlayabileceğim bir konu başlığı veya videolar serisi var mıdır yardımcı olursanız sevinirim.
Youtube da Orkun Üstel'in kanalı var ben kahve adına ve özellikle V60 adına birçok bilgiyi ordan öğrendim, tavsiye ederim... @orkunustel

K-max kullanıcılarına bir soru sormak istiyorum. V60'da genelde hangi ayar aralığını kullanıyorsunuz acaba?

K-max kullanıcılarına bir soru sormak istiyorum. V60'da genelde hangi ayar aralığını kullanıyorsunuz acaba?

Az da olsa 6.0'a kadar inmişliğim var. Genel olarak 6.5 - 7.5 arasında gidip geliyor. Üst sınır olarak da 8.0'da öğütüm yapmışlığım var ama üstüne çok çıktığımı hatırlamam.

Az da olsa 6.0'a kadar inmişliğim var. Genel olarak 6.5 - 7.5 arasında gidip geliyor. Üst sınır olarak da 8.0'da öğütüm yapmışlığım var ama üstüne çok çıktığımı hatırlamam.
Ben şu anda 55 ve 60 aralığında kullanıyorum. Elimdeki kahvedeki ekşilikten kurtulmak için daha da ince öğütümlere gittim. 70 ile başladım ve 55, 57, 60 derecelerini denedim. Sizin bu ekşilik konusunda değirmen temelinde bir öneriniz var mı acaba?

Ben şu anda 55 ve 60 aralığında kullanıyorum. Elimdeki kahvedeki ekşilikten kurtulmak için daha da ince öğütümlere gittim. 70 ile başladım ve 55, 57, 60 derecelerini denedim. Sizin bu ekşilik konusunda değirmen temelinde bir öneriniz var mı acaba?
Ekşilikten kastınız asidite mi yoksa az çözünme mi hocam. Gerçi ikisinde de çözünmeyi yükseltmeniz çözüm olur. İnce öğütüp süreyi uzatmanız ve ajitasyonu yükseltmeniz. Eğer asidite sevmiyorsanız da farklı bir kahveye yönelmeniz daha yerinde olur. Biraz daha koyu kavrumlara da bakabilirsiniz

Eğer 55-60 larda az çözünme kaynaklı bir ekşilik varsa bunun öğütümle alakalı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz sanırım, çünkü 55 gerçekten epey ince. Dolayısıyla değirmen temelinde bir önerim olmaz bu durumda. @Secron un dediği gibi çözünmeyi arttırmayı deneyebilirsiniz. Dilinden çok anlamadığım bir kahve olduğunda 100 derece su ile demleyip test ederim genelde. Geçenlerde Kurasu'dan gelen bir kahve vardı misal. O kadar açık kavurmuşlar ki 97 derecenin altına inince bildiğimiz ot tadı geliyordu. 100 derece ile gayet keyifli fincanlar çıktı. Bunun dışında çoklu döküşler de bir çözüm olabilir. Kahvenin karakteri gereği asidite yüksekse o ayrı tabii ki.

Edit: Şimdi aklıma geldi, çoğu zaman o kadar inceye gitmek de iyi olmayabilir, çünkü çok ince öğütümler kanallanmaya, sonuç olarak da dengesiz çözünme ve ekşiliğe sebebiyet verebilir.

Son düzenleme:
Ekşilikten kastınız asidite mi yoksa az çözünme mi hocam. Gerçi ikisinde de çözünmeyi yükseltmeniz çözüm olur. İnce öğütüp süreyi uzatmanız ve ajitasyonu yükseltmeniz. Eğer asidite sevmiyorsanız da farklı bir kahveye yönelmeniz daha yerinde olur. Biraz daha koyu kavrumlara da bakabilirsiniz
Hocam ekşiliğin nedenini tam olarak anlayamadım aslında. Oldukça meyvemsi olduğu söylenen Funky Berry kahvesinden hiçbir meyvemsi tat alamadım. Kuru kokuda sorun yok fakat iş demlemeye gelince sonuç olarak çıkan fincan oldukça sulu ve ekşi oluyor. Demleme aşamasındaki her parametreyi değiştirdim ve tekrar tekrar denemeler yaptım. Sonuç hep aynıydı. Kahve orta kavrum sayılır aslında. Bu kahve bazında önerilen V60 reçetesine de rastlamadım forumda. Sizin bir bilginiz var mı acaba?

Geri