• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Gordionda 8.02.23 e kadar indirim başlamış.Meşhur Santa Rosa %30 indirimde😋

Selam,

Bazı kahvelerde sanırım kurutma veya yıkanma şekline göre daha fazla toz(kahve meyvesi kurusu galiba) olabiliyor. Bunları öğüttüğüm kahveden üfleyerek ayrıştırdığımda daha iyi bir tad aldığım düşünüyorum. Ayrıştırmadığımda kağıtsı, toprağımsı çimensi bir tad geliyor( emin değilim böyle mi adlandırılıyor bu tatlar)

Bu tozların ayrıştırıldığını başka yerlerde de gördüm. Hangi yöntemi kullanabilirim bunu kolaylaştırmak adına? Üfleyince falan etrafa çok dağılabiliyor. Değirmende veya filtreye koyduktan sonra üfleyerek elemeye çalışıyorum, hafif olduğu için uçuşuyorlar ama başka yöntem var mı merak ettim

Hocam simdi her kişinin altında yeni uye- uye - iyi bilinen üye yazıyor ya bunlar neye göre belirleniyor bulamadım forumda konuds açmak istemedim yardımcı olursanız

Hocam simdi her kişinin altında yeni uye- uye - iyi bilinen üye yazıyor ya bunlar neye göre belirleniyor bulamadım forumda konuds açmak istemedim yardımcı olursanız
Mesaj sayısına göre sistem otomatik belirliyor.

Cinayet de işleseniz belli bir mesaj sayısına ulaşınca iyi bilinen oluyorsunuz.

Konuyla alakasız ben eve şu arıtma cihazı alacam su fiyatlarımdan dolayı kahveye etkisi varmı
Şu başlığa taşınırsa daha iyi tartışılır aslında.

Genel olarak arıtmaların çoğunda son aşama olarak "hindistan cevizi tatlandırıcısı" vs gibi bir tat ekleme kısmı oluyor. Bu tat çok hafif bir şey ve suyu içerkenki keyfinizi artırmak için var. Ama duyduğum kadarıyla bu eklenti o suyun kahveyi artık çok da iyi çözememesine, tatların üstünün kapanmasına sebep oluyormuş. Belki o filtreyi takmazsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Arıtma su ile hazır su kahvede tat olarak fark ediyor ama hangisini daha çok seversiniz onu bilmesi çok zor.

Şu başlığa taşınırsa daha iyi tartışılır aslında.

Genel olarak arıtmaların çoğunda son aşama olarak "hindistan cevizi tatlandırıcısı" vs gibi bir tat ekleme kısmı oluyor. Bu tat çok hafif bir şey ve suyu içerkenki keyfinizi artırmak için var. Ama duyduğum kadarıyla bu eklenti o suyun kahveyi artık çok da iyi çözememesine, tatların üstünün kapanmasına sebep oluyormuş. Belki o filtreyi takmazsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Arıtma su ile hazır su kahvede tat olarak fark ediyor ama hangisini daha çok seversiniz onu bilmesi çok zor.
Hocam günlük içimde o tatlandırıcının işlevi tat anlamında önemli sanırım. Bizim suyun tadında sorun vardı, eve gelen misafirler içemiyordu suyu biz alışsak da. Tatlandırıcıyı değiştirince mis gibi oldu.

Sanırım diğer forumda sözü geçmişti, Cihan Başpınar tatlandırıcı filtrelerin pH'ı yükselttiğini, dolayısıyla kahveyi düzleştirdiğini söylemişti. Adam akıllı kontrollü denemeler yapmadım ama benim gözlemim de hep aromaların yuvarlandığı şeklinde oldu arıtma suyuyla yaptığım demlemelerde.

Hocam günlük içimde o tatlandırıcının işlevi tat anlamında önemli sanırım. Bizim suyun tadında sorun vardı, eve gelen misafirler içemiyordu suyu biz alışsak da. Tatlandırıcıyı değiştirince mis gibi oldu.

Sanırım diğer forumda sözü geçmişti, Cihan Başpınar tatlandırıcı filtrelerin pH'ı yükselttiğini, dolayısıyla kahveyi düzleştirdiğini söylemişti. Adam akıllı kontrollü denemeler yapmadım ama benim gözlemim de hep aromaların yuvarlandığı şeklinde oldu arıtma suyuyla yaptığım demlemelerde.
Bende de tam olarak öyle oldu. Kahvenin tadında bir sorun olduğunu düşünüyorsam arıtma suyuyla yapıp tatları düzlüyorum 😄

Selamlar,
Genelde tek kişi (15 gram) demliyorum arada sırada 2 kişilik demliyorum. 02 boy V60 kullanıyorum. Bunun olumsuz bir etkisi olur mu? 13 gram ya da 10 gram demlesem 02 ile bir kaybım olur mu? Yani 15 gram vb. demlemelerde illa 01 ile mi demlemek gerekir?

Selamlar,
Genelde tek kişi (15 gram) demliyorum arada sırada 2 kişilik demliyorum. 02 boy V60 kullanıyorum. Bunun olumsuz bir etkisi olur mu? 13 gram ya da 10 gram demlesem 02 ile bir kaybım olur mu? Yani 15 gram vb. demlemelerde illa 01 ile mi demlemek gerekir?
Bence illa şart değil fakat az demlemelerde 01 kullanırsanız yatağa daha yakın döküşler yapabilirsiniz. Daha küçük olduğu için ısı kaybı birazcık daha az olabilir. 01 ve 02 arasındaki farkı görebilmek için filtrelerinin fotoğrafını ekledim

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-03-09 at 13.39.12.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-09 at 13.39.12.jpeg
    59.1 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Geri