• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Herkese selamlar,

Yıllardır yalnızca french press kullanarak marketlerde kolaylıkla bulunabilecek filtre kahveleri (jacobs tchibo gibi) random markalar ile ömrümü geçirdim :) Sonunda bu işin deryasına dalmaya karar verdim ve sonunda buradayım.

Bu seviyede bana neler önerebilirsiniz gerek demleme gerek sürecin diğer aşamaları ile alakalı detaylar hakkında, yolun çok başında birisine... :)
Az ve öz ekipman alın. Aldığınız ekipmanı iyice tanıyana kadar modifiye etmeyin, bir başkasına geçmeyin. Örneğin V60’ta farklı demleme tarzları var. Hangi tip kahve, nasıl bir öğütüm, su hepsi değişken; her seferinde birini değiştirerek deneyin ve not alın. En önemlisi keyif almaya bakın, “vay bu çekirdeğin üzerinde şu tat notası var, ben neden alamıyorum” derdine girmeyin. Afiyet olsun.

@jaythebabygeisha @nuclearmoonrise
Padronero faaliyetlerini durdurmuş, bu geçen uzun sürede yeni/farklı acı sos markası deneyimleriniz oldu mu? Padronero hem lezzet hem acılık olarak beni çok memnun ediyordu. 😢
Ben kapanacaklarını duyunca 12 şişe sipariş etmiştim. Bir şişe de da bomb beyond insanity duruyor yedekte.

Bunun dışında Lujuria tavsiye ederim. Carolina Reaper'ı bayağı iyidir. Yalnız epeydir almamıştım biraz pahalanmış.

Ben kapanacaklarını duyunca 12 şişe sipariş etmiştim. Bir şişe de da bomb beyond insanity duruyor yedekte.

Bunun dışında Lujuria tavsiye ederim. Carolina Reaper'ı bayağı iyidir. Yalnız epeydir almamıştım biraz pahalanmış.
Trüf mayonez için öneriniz var mıdır?

Gooseneckte istediğiniz gibi manipüle edebiliyorsunuz ama ustalık gerektirir. Drip assist eğer gooseneck kullanmayı bilmiyorsanız, uğraşmak da istemiyorsanız işinize yarar. Assist aynı zamanda ajitasyonu azaltmak istediğiniz durumlarda işinize yarayabilir. Ben kullanmıyorum.
Yanıt için teşekkür ederim, bildirimi görmemişim zamanında yeni göyüroum :D

Bunu çok seviyordum bende stokta yoktu hiç bir yerde buraya mesaj yazdığın sıralarda trendyola gelmiş sipariş ettim 😅
Ben Metro Market ve Macro’dan alıyorum hiç online almamıştım, İzmir’de hiç stok sorunu yaşamadım herhalde baktığım marketlerde çok alınmıyor ama büyük plastik şişedeki olmuyor bazen küçük cam kavanoz hep var. Afiyet olsun ☺️

Ben Metro Market ve Macro’dan alıyorum hiç online almamıştım, İzmir’de hiç stok sorunu yaşamadım herhalde baktığım marketlerde çok alınmıyor ama büyük plastik şişedeki olmuyor bazen küçük cam kavanoz hep var. Afiyet olsun ☺️
Teşekkürlerr☺️Bizim burda ikisinde de stok yok ben de Metro'dan alıyordum.

Çekirdekleri öğütücüye koyarken kontrol ediyor musun?
İçinden taş çıkma ihtimali nedir?
Taşı öğütücüye koyarsak ne olur?

Çekirdekleri öğütücüye koyarken kontrol ediyor musun?
İçinden taş çıkma ihtimali nedir?
Taşı öğütücüye koyarsak ne olur?
kilolarca çekirdek tüketmişimdir hiç kontrol etmiyordum ama bir kez tesadüfen çekirdekler arasında taş gördüğümden beri kontrol ediyorum, kontrol etmeye başladıktan sonra bir kez daha denk geldim. öğütücüye zarar verir diye düşünüyorum ama belki farkında olmadan daha önce öğütmüşümdür de kesin konuşmak zor :rolleyes:

Cold brew için tarifi olan var mı yoksa herkes bol buzlu mu içiyor? Heyecanla önerilerinizi bekliyorum.
+Tonikle denedim ama kahveye bitterlik kattı ve hoşuma gitmedi.
+Limonata ile denedim. Geçen sene çok içtim.
+Krema, şeker ile denedim. Yağlı krema ve süt ile denenebilir geldi. (Evde bitkisel soslu krema vardı, lezzet olarak eksik hissettirdi)
+Sütle denedim. Çekirdeğe göre iyi gidiyor.

Arkadaşlar merhabalar cümleten iyi akşamlar benim kumtel v60 tartısı artık iyice eskidi 2 yılını doldurdu yeni bir tartı arayışına girdim uygun fiyata özellikleri iyi olan(su debisini ve kahve su oranını gösterebilse iyi olur) bi tartı önerebilir misiniz ben mhw3 bomber cube mini ve formula arasında kalıyorum sık sık v60 da demliyorum ortak kullanabileceğim idose altına sığabilecek tarzda bi tartıda varsa oda olur formula o tipte bir ürün gibi kumtel misal cok tutarlı değildi hızlı değil ben bi şekilde idare ettim şuana kadar ama oda bozulmaya başladı the theferruatın tartısı ile wacacoda ilgimi çekti v60 demlenemesede olur sadece tutarlı olması ve uygun fiyatlı olması lazim

Cold brew için tarifi olan var mı yoksa herkes bol buzlu mu içiyor? Heyecanla önerilerinizi bekliyorum.
+Tonikle denedim ama kahveye bitterlik kattı ve hoşuma gitmedi.
+Limonata ile denedim. Geçen sene çok içtim.
+Krema, şeker ile denedim. Yağlı krema ve süt ile denenebilir geldi. (Evde bitkisel soslu krema vardı, lezzet olarak eksik hissettirdi)
+Sütle denedim. Çekirdeğe göre iyi gidiyor.
Sadece cold brew mi yoksa mix olarak mı istiyorsunuz?

Geri