• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hifi sistemleri

öneriler için teşekkür ederim. Kafam daha çok karıştı :). FİİO m6 ile kullanacağım.

Midrange'i çok canlı kıpır kıpır vokal sesi arıyor
BQEYZ Spring 2 su ara aliexpressde 1500 tl civarı bulunabilir. O fiyat bandında tiz ve orta sesler için en enerjik ve detaylı kulaklık diyebilirim. Fiio fd3'de -ben denemedim- naturel bir kulaklık. Oldukça iyi yorumlar okudum. DAha uygun fiyatlı t4'da ortaseslerin önde oldugu bir kulakllık. Piano için favori kulaklıgımdır. ÜStte adı gecen moondrop kulaklıkları daha dengeli kulaklıklar.

öneriler için herkese teşekkür ederim.

sıfır bir ürün parasına iki ürün tecrübe edebilmek için toplam 1.250 TL'ye ikinci el tin hifi 4 ve blon 05 aldım.

Deneyince yorumlarımı iletirim.

Son düzenleme:
Eskiden 20-30 liralara zibil gibi iem alırdık Ali'den, kurlar yüzünden onun da tadı kalmadı. Bende güncel modellerden Moondrop Quarks ile TRN MT1 var. MT1'i çok beğensem de Airpods Pro'nun kullanım kolaylığından kablolu iem her zaman ilk tercihim olmuyor artık. FX Audio X6 ile Hiby FC3 kullanıyorum DAC olarak.

Eskiden 20-30 liralara zibil gibi iem alırdık Ali'den, kurlar yüzünden onun da tadı kalmadı. Bende güncel modellerden Moondrop Quarks ile TRN MT1 var. MT1'i çok beğensem de Airpods Pro'nun kullanım kolaylığından kablolu iem her zaman ilk tercihim olmuyor artık. FX Audio X6 ile Hiby FC3 kullanıyorum DAC olarak.
Ucuz kulaklıklarmış. Hiç öyle yeni kulaklık deneyesim yoktur ama hem yorumlar hem de fiyattan dolayı MT1'i alasım geldi.

Bu başlıkta kulaklık konusu konuşulmuş. Ben de şu an kulaklık arıyorum. Yardım almak istedim.

Genelde iphone ile spotify üzerinden kullanacağım. Daha nadir olarak da laptop(windows) ile kullanacağım. Iphone jack giriş yeri farklılığından dolayı kablosuz düşünüyorum ama öyle de kaliteden feragat ediyoruz sanırım. Bu fark ne seviyede, değer mi değmez mi bu konudaki yorumlarınızı da merak ediyorum açıkcası. Tam karar veremedim kablolu/kablosuz ikilemi konusunda. Bütçem 60 dolar. Tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Q Acoustics marka bookshelf veya tower kullanan var mı acaba?

Tavsiyede bulunacak kadar ehil degilim maalesef. Memnun oldugumu soylerim, gayet mutluyum, sahnesinin genisligine ve enstrumanlari konumlandirmasina sasirmistim ilk dinledigimde, beklentimin ustundeydi. Ama tabi oda ve diger bilesenlerle birlikte tecrube edeceginiz sonuc degisiyor. Benim icin olumlu ve yeterli oldu..Jazz ve Blues agirlikli bluesrock ve rock da var, biraz soul da..klasik hic yok desem yeridir dinlediklerimde..benim setup altinda en azindan, fazla enstruman olunca isler karisiyormus gibi geliyor bana, mesela bir jazz trio da hersey o kadar net ve guzel ki..ama karisik bir rock, guns misal ayni tadi vermiyor bana gore, veya bonamassa..

Philips 58pus8505 Tv için soundbar ya da ucuz yollu bir ses sistemi arıyorum. hifi olmasına gerek yok, tv hoparlöründen güzel olsun biraz da ortalama kaliteye sahip olsun yeter. TV'de hdmi eArc girişi yok, arc girişi varmış. o yüzden tv dolby atmos vs desteklese de kullanamayacağım galiba. Önerisi olan var mıdır 5K tl bütçe ayırabilirim?

Tam olarak hifi bir sistem sayılmasa da oldukça keyif alarak dinlediğim sistemim.
Pioneer VSX-D710S ampli
Echotech E-806 tower speaker
Goldmaster S-4700 subwoofer 10 inch.
Mi box üzerinden optik kablo ile Deezer'dan dijital olarak dinliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20220101_163505.jpg
    IMG_20220101_163505.jpg
    65.8 KB · Görüntüleme: 52
Gelecekteki taşınma planları yüzünden ses sistemlerini satacağız. Düşünen varsa konuşalım, amfiyi bakıma vereceğim ona göre. Fiyat vs hiç düşünmedim, kaç olur inanın bilmiyorum ama değerleme kısmında pro birisinden yardım rica ederiz.

Stereo:
Dynavoice Dynamite 10 + iğne ayaklar, kutulu(ilk sahibiyim)
Cambridge interconnect
Canhifiden alınmış hoparkör kablosu(ithal)
Pioneer A757 Reference Amplifier
NAD modifiyeli Cd çalar + kumandası

Ev sinema:
Sherwood Rd 8701 7+1 optik giriş var hdmi giriş yok kutu var ilk sahibiyim, kumanda var kutulu
Wharfedale 8.4 x2 kutulu, ilk sahibiyim.
Wharfedale 8.1 x2
Whatfedale 8c x1

Merhabalar, 1$ a 3 aylik roon maceram sona gelmek uzere. Roon cok guzeldi, gerci updatelerle, DB hatalariyla cok tirmalatti ama yine de tadi damagimda kaldi diyebilirim. Bu fiyatlar ve kurlarla kalmaya da devam edecek maalesef.
Roon dan once RBpi uzerinde minimserver ile indexleyip sunuyordum muziklerimi, control point olarak da iphone uzerinde Linn Kazoo kullaniyordum. Playerim yine baska bir RBpi uzerinde volumio. Roon uyeligimi uzatmayacagima gore minimserver duzenime geri donecegim, hatta paralelde zaten minimserver da aktif oldugundan sadece roon u kapatacagim aslinda. Ancak merak ettim server ve player i ayri olarak kullanan arkadaslarin kullandigi ve tavsiye edecegi baska bir yazilim olur mu? Tercihen pi uzerinde calisabilecek. Roon gibi bir laptopu da sunucu yapabilirim ancak fan, isi vs derken pek isime gelmiyor.

Yakında https://www.pi2design.com/mercury-streamer.html adresteki Mercury Streamer ile bu dünyaya giriş yapacağım:) Şu anda Roon ve Audirvana'yı (Kırılmış Versiyonlar) Mac Mini üzerinde kullanıyorum. Pi üzerindeki playerları yeni alacağım cihaz için araştırırken Moode gözüme çarpmıştı. VolumIO'a tercih eden kişilerin sayısı az değildi okuduğum forumlarda. Sanırım https://moodeaudio.org/ buradan indirip deneyebiliyorsunuz. https://www.headphonesty.com/2021/09/introduction-to-moode-audio/ şöyle de bir başlangıç bilgilerinin yer aldığı sayfa var. Cihaz gelince farklı bir kaç alternatifi sistemimde deneyeceğim..

Merhabalar, 1$ a 3 aylik roon maceram sona gelmek uzere. Roon cok guzeldi, gerci updatelerle, DB hatalariyla cok tirmalatti ama yine de tadi damagimda kaldi diyebilirim. Bu fiyatlar ve kurlarla kalmaya da devam edecek maalesef.
Roon dan once RBpi uzerinde minimserver ile indexleyip sunuyordum muziklerimi, control point olarak da iphone uzerinde Linn Kazoo kullaniyordum. Playerim yine baska bir RBpi uzerinde volumio. Roon uyeligimi uzatmayacagima gore minimserver duzenime geri donecegim, hatta paralelde zaten minimserver da aktif oldugundan sadece roon u kapatacagim aslinda. Ancak merak ettim server ve player i ayri olarak kullanan arkadaslarin kullandigi ve tavsiye edecegi baska bir yazilim olur mu? Tercihen pi uzerinde calisabilecek. Roon gibi bir laptopu da sunucu yapabilirim ancak fan, isi vs derken pek isime gelmiyor.

Windows yuklu bilgisayarimdaki klasorlerimi paylasima actim, Volumio ile pi uzerinden caldiriyorum. Volumio’nun kendi arayüzü var zaten Linn kazoo’yu neden kullandiginizi anlamadim. upnp mi yapiyorsunuz?

Windows yuklu bilgisayarimdaki klasorlerimi paylasima actim, Volumio ile pi uzerinden caldiriyorum. Volumio’nun kendi arayüzü var zaten Linn kazoo’yu neden kullandiginizi anlamadim. upnp mi yapiyorsunuz?
Tabi ki herhangi bir NAS a volumio arayuzu ile goz atip, dosyalara erisip dinlemek mumkun. Bu bir pc, bir NAS cihazi ya da modeminizin USB portuna takilmis bir disk olabilecegi gibi volumio kurulu cihaza dogrudan da bagli USB bir disk de olabilir. Ben dogrudan windows gezgini mantigiyla degilde, indexlenmis veriyi daha akillica browse edebilmeyi daha cok onemsiyorum. Minimserver burada karmasik gibi gorunse de sistemi bir kere oturtunca gayet kabiliyetli. Minimserver ile sunulan verileri de linn ile daha gorsel, daha kullanisli daha keyifli suzup bulabiliyorum. Volumio cihazim Pi4 2GB goz atma esnasinda beklettigi takildigi da olabiliyor ama cep telefonuma kurulu linn bana daha stabil geliyor. Linn neticede sadece kaynak ve aliciyi birbirine bagliyor, pi4 sadece gelen kaynagi usb DAC a gibderiyor. Dolanbacli gibi gorunse de daha kullanisli oldugunu dusunuyorum.

Tabi ki herhangi bir NAS a volumio arayuzu ile goz atip, dosyalara erisip dinlemek mumkun. Bu bir pc, bir NAS cihazi ya da modeminizin USB portuna takilmis bir disk olabilecegi gibi volumio kurulu cihaza dogrudan da bagli USB bir disk de olabilir. Ben dogrudan windows gezgini mantigiyla degilde, indexlenmis veriyi daha akillica browse edebilmeyi daha cok onemsiyorum. Minimserver burada karmasik gibi gorunse de sistemi bir kere oturtunca gayet kabiliyetli. Minimserver ile sunulan verileri de linn ile daha gorsel, daha kullanisli daha keyifli suzup bulabiliyorum. Volumio cihazim Pi4 2GB goz atma esnasinda beklettigi takildigi da olabiliyor ama cep telefonuma kurulu linn bana daha stabil geliyor. Linn neticede sadece kaynak ve aliciyi birbirine bagliyor, pi4 sadece gelen kaynagi usb DAC a gibderiyor. Dolanbacli gibi gorunse de daha kullanisli oldugunu dusunuyorum.

Tamam şimdi anladım ne yaptığınızı ama arada bir UPnP server kullanarak kaliteden taviz veriyorsunuz. Tavsiyem dosyaları direkt olarak Volumio'ya ulaştırıp arada herhangi bir encoding olmadan direkt Volumio ile bit-perfect olarak oynatmanızdır.

Bir süre volumio kullandım. Son 2-3 senedir aktif olarak moode kullanıyorum. Volumio ya göre daha stabil buluyorum.
Ses kalitesi bakımından karşılaştırmasamda fark olacağını düşünmüyorum ikisi arasında.

Sistem:
Mini Boss Dac + Rasp Zero W

Ayrıca, yakın zamanda kulaklık olarak iem den bir sınıf atlama yaşadım. Yeni kulaklığım Shure Srh1440.
Shure e2c - shure se315 - shure srh1440 yolculuğuna bakınca shure fanboy gibi gözüküyor olabilirim. Aslında öyle bir durum yok belirtmek isterim. :D

Geri