• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hifi sistemleri

Yurtiçinde bildiğiniz custom iem yapan yer var mı, kulak kalıbına göre?

Yada bir şekilde daha önce yaptıran var mı aramızda ?
Öncelikle dinlediğiniz müzik türü , ses karakteri ve bütçeyi yazarsanız çok daha iyi yönlendirme yapılabilir.Nitekim warbler audio prelude çok spesifik mid odaklı bir alet denemeden memnun kalmama olasılığınızın çok yüksek.Ben kulaklığımı Tayvan itsfitlab aracılığıyla edindim.Kulak kalıbımı maxtone kadıköyden aldım.

Techno-fi'den Tahsin var, Türkiye'deki hemen hemen tüm ses sanatçısı ve müzisyenlere ve yurtdışındaki müzisyenlere de custom kulaklık yapan Odtü'lü mühendis ve ses uzmanı arkadaş.

@khvleak
Web sitesi, dükkan ismi vs var mı? Nasıl ulaşabiliriz.

Edit: Sanırım Tahsin Beyi buldum.

Öncelikle dinlediğiniz müzik türü , ses karakteri ve bütçeyi yazarsanız çok daha iyi yönlendirme yapılabilir.Nitekim warbler audio prelude çok spesifik mid odaklı bir alet denemeden memnun kalmama olasılığınızın çok yüksek.Ben kulaklığımı Tayvan itsfitlab aracılığıyla edindim.Kulak kalıbımı maxtone kadıköyden aldım.

Ağırlıklı olarak caz, klasik müzik dinliyorum, fakat hard rock'ta olmazsa olmazım. Hayatta kalmak için "Pink floyd" dinlerim mesela :).
Aslında genel olarak ne kadar flat o kadar iyi mottosundayım. Birde kulaklığı evde elektronik bateri çalarken de kullanacağım, süre olarak muhtemelen en fazla ağırlık bu olacak sanırım.
Şu anda elimde çalışan sadece sol tarafı çalışan shure se315 , ve sadece sağ tarafı çalışan shure aonic 4 var. Maalesef ikisini bir araya getirerek yapılan kulaklık verimli olmuyor. Tek kapsül satışında da atempo çok yardımcı olamadı. O yüzden bir arayışa girdim.

Bir kaç model bakarken, belki custom iem'leri de değerlendirsem iyi olur diye düşündüm. Şimdiye kadar hiç custom iem maceram olmadı.

Son düzenleme:
@CongoFather Merhaba hocam. Ben de DragonFly Cobalt'ı görmüştüm fakat sonradan Fiio Q3'e karar verip onu aldım. Bunların ikisini de dinlemeden farkını anlayamam tabi fakat en azından performans olarak daha mi iyi yaptım daha mi kötü yaptım acaba?

Bilgisayardan dinlerken rock müziklerinden zevk alırken,kulaklıkla dinlediğimde aynı zevki alamıyorum.Benden mi yoksa yanlış kulaklık seçiminden mi oluyor?

Açık tipte kafa üstü kulaklık arayanlar için: Shure 1440 Amazonda 3045 TL indirimli fiyatı ( Normal fiyatı - 6700 Civarı fakat arada amazonda düşüyor)

Şubat ayından beri kullanıyorum. Bu fiyata (indirimli olan fiyat) daha iyi bir açık kulaklık alabileceğini düşünmüyorum. Normal fiyatında HD600 HD650 iyi bir alternatif olabilir. (Gerçi 2 ay önce 6000TL civarı olan HD650 şimdi baktım 11000TL olmuş. 🤯)

Genel olarak kulaklık flat'e yakın. Sahne genişliği iyi, tizler bir miktar parlak üst frekanslarda (testlerde 7khz üstü olarak çıkmış). Baslar bir miktar geride fakat detay olarak çok iyi. Ben bu noktada bass performansını çok iyi buluyorum. 34 ohm olması telefon vs ile sürmek için büyük artı fakat her telefon yada her cihaz ile kullanmaya uygundur desem yalan söylemiş olurum. Biraz stüdyo referans mantalitesi ile üretilmiş bir kulaklık, iyi kayıt ve kötü kayıt kendini çok belli ediyor dinlerken.

Daha detaylı teknik incelemesi içinse buraya bakabilirsiniz.

Eksi yönleri - (Benim gördüğüm)

- mmcx kablo baya değişik uzun ince tipte. Benim mevcut mmcx kablolarımla da kullanırım düşüncem maalesef içe yaramadı. mmcx standartına rağmen her kablo ile kullanamazsınız.
- Model olarak eski. Zaten kafa üstünde de aonic serisine başladı shure. Bu noktada tip ve malzeme olarak modern alternatiflerine göre geri kalıyor diyebilirim.

Son düzenleme:
Bilgisayardan dinlerken rock müziklerinden zevk alırken,kulaklıkla dinlediğimde aynı zevki alamıyorum.Benden mi yoksa yanlış kulaklık seçiminden mi oluyor?
Kulaklığınızın modeli nedir?Hangi kaynaktan dinlemelerinizi yapıyorsunuz?
Genel olarak bilgisayar dahili hoparlorleri için yeni macbook hariç gerçekten deneyimlerim olumsuz yönde özellikle üst midler ve tizler genelde geride oluyor.

@CongoFather Merhaba hocam. Ben de DragonFly Cobalt'ı görmüştüm fakat sonradan Fiio Q3'e karar verip onu aldım. Bunların ikisini de dinlemeden farkını anlayamam tabi fakat en azından performans olarak daha mi iyi yaptım daha mi kötü yaptım acaba?
Bence teknik açıdan kötü bir seçim değil ancak kulaklığınız ile ses karakterleri sinerji oluşturup oluşturmadığını bilemem.Q3 analitik çalan bir aletti diye hatırlıyorum yani sıcak karakterli kulaklıklarla biraz daha iyi bir sistem olacağını düşünüyorum.

Merhabalar, bütçe 5.000 tl civarı, progressive rock dinleyicisiyim, ilk kez ve telefon ile hi-fi kulaklık kullanacağım. Harici ekipman şart mıdır? Arastirdigimda karşıma çıkan modeller
Aful Performer 5
Sennheiser IE 200
Fiio FH3

Dac olarak da FiiO Q11

Son düzenleme:
Dolar kuru yüzünden piyasa bitti. Techno-fi kapandı. Biz orada hd600'leri 500tl ye alıp satıyorduk. Ben de HE-500 vardı ne kulaklıktı şimdi almak zorlaştı. 15 liraya aldığımız VeMonk Plus bile 600-700'e satılıyor. Şaka gibi... Anlamak mümkün değil 10 yıl önce 1,70tl olan dolar kuru nasıl bugun 27 liralara dayanmış kafayı yememek elde değil. Bi şey desen doları Allah yükseltti diyorlar. puhaha

Dolar kuru yüzünden piyasa bitti. Techno-fi kapandı. Biz orada hd600'leri 500tl ye alıp satıyorduk. Ben de HE-500 vardı ne kulaklıktı şimdi almak zorlaştı. 15 liraya aldığımız VeMonk Plus bile 600-700'e satılıyor. Şaka gibi... Anlamak mümkün değil 10 yıl önce 1,70tl olan dolar kuru nasıl bugun 27 liralara dayanmış kafayı yememek elde değil. Bi şey desen doları Allah yükseltti diyorlar. puhaha
Acilen erken seçim yapıp, Tayyipçiğimizi tekrar seçmeliyiz.

1 ay önce buds kulaklık almak istedim. Yoğun bi araştırma yaptım. Her videoda aynı şeyi söylüyorlar.
Fiyatlar yüzünden onların f/p dediklerini biz premium sınıf olarak alıyoruz.
Bizde f/p diye geçen kulaklıklar onlarda leş sınıfına giriyor.

Teknolojide dahil olmak üzere ikinci-üçünsü sınıf insan muamelesi yiyoruz.

Acilen erken seçim yapıp, Tayyipçiğimizi tekrar seçmeliyiz.

1 ay önce buds kulaklık almak istedim. Yoğun bi araştırma yaptım. Her videoda aynı şeyi söylüyorlar.
Fiyatlar yüzünden onların f/p dediklerini biz premium sınıf olarak alıyoruz.
Bizde f/p diye geçen kulaklıklar onlarda leş sınıfına giriyor.

Teknolojide dahil olmak üzere ikinci-üçünsü sınıf insan muamelesi yiyoruz.

anglomour rx-1 earbud'umu arkadaşıma hediye ettiğime bile pişman etti bu dolar beni. 70 liralik sey 1000 liradan pahali simdi. Ben de f/p bir earbud arıyorum. Fazla sahip olan varsa alabilirim 😅

Fiio FH3 + Fiio Q11 + Balance kablo ile ben de giriş yaptım hi-fi dünyasına. İlk izlenimlerim harika, birçok şarkıda daha önce farkına varmadığım ayrıntıları keşfediyorum. Tizler inanılmaz kaliteli, baslar da iddaalı olmasa da bu fiyata olması gerektiği gibi bence.
Kulaklıklar dış sesi çok iyi izole ediyor. Varlığı yokluğu hissedilmiyor, saatlerce kullanıma uygun. Amfinin de şarjı hemen bitmiyor.
Şimdiye dek bu denli geç aldığıma en pişman olduğum ürün oldu...

tv için ses sistemi önerebilecek var mı? 2+0 ya da 2+1 gibi bir şey düşünüyorum. şu an soundbar ile izliyorum, kaliteli soundbar yeterli ise onu da upgrade edebilirim. bu konulara uzak kalmış biri olarak bütçe belirtemeyeceğim maalesef. çeşitli bütçelerden önerilere açığım. sevgiler <3

Fiio FH3 + Fiio Q11 + Balance kablo ile ben de giriş yaptım hi-fi dünyasına. İlk izlenimlerim harika, birçok şarkıda daha önce farkına varmadığım ayrıntıları keşfediyorum. Tizler inanılmaz kaliteli, baslar da iddaalı olmasa da bu fiyata olması gerektiği gibi bence.
Kulaklıklar dış sesi çok iyi izole ediyor. Varlığı yokluğu hissedilmiyor, saatlerce kullanıma uygun. Amfinin de şarjı hemen bitmiyor.
Şimdiye dek bu denli geç aldığıma en pişman olduğum ürün oldu...
Audio technica Ath-im02 ile size benzer deneyimler yaşamıştım belki de 7 yıl oldu. 1more quad driver vardı fiyatının çok üstünde inanılmaz bir ses imzasına sahipti. Keşke satmasaydım dediğim ne ekipmanlarım vardı hocam hüzünlendim şimdi. Size nacizane tavsiyem, ses imzasını beğendiğiniz ve dinlemekten zevk aldığınız hiç bir ekipmanı elden çıkarmayın. Sonra pişman ediyor

Geri