• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hifi sistemleri

360 audioyu tekrar dinledim tidal'ın featured 360 listesinden, acaba yanlış mı hatırlıyorum diye, evet sahne büyük ölçüde genişliyor. Fakat gereksiz bir yankı var, yani amaç konserdeymişsiniz hissiyatını vermek ama aşırı yapay rap ve pop şarkılarda da biraz fazla kaçıyor.

Mesela referans olabilecek şarkılar için space oddity - david bowie'de korkunç bir iyileşme var. Fakat yeni şarkılarda da bariz bir kayıp var müzikte, vokaller fazla öne çıkıyor. Kimisinde de dümdüz hazır filtre basılmış gibi iyice kötüleşmiş. Genel olarak hepsinde çok büyük bir ses yüksekliği kaybı var. Orjinali aşırı punchy olan şarkılar blutooth ufak hoparlörde piknikte çalıyorcasına güçsüzleşmişler.

Stereo'yu yeni keşfetmişçesine saçma sapan eski düzenlemeleri olan şarkıları güzel toparlıyor, aşırı gereksiz efektleri, beatleri olan pop ve rap şarkıları daha az yorucu kılıyor, faydaları bunlar gibi cahil cahil 3-5 şarkı dinleyerek anladıklarımı anlatmak gerekirse. Elvis Madison Square Garden konserine baktım, baya konser gibi yapmışlar kaydı ama 360 audio ile.

Düzeltiyorum hepsi çok leş değil, ama sesi sonuna kadar açmam gerekti hepsinde. Çok düşmüş volume.

Bir de Bluetooth kulaklık olarak en iyi sesi olanlardan sony evet ama nerede düzgün bir open kulak üstü kulaklık, nerede bu küçücük drive'ı olan kulaklıklar. Bir de sony'nin kulak üstü olanında bakmalı buna tabi.
Valla ne kadar kulaklık denediysem kablosuz da Sony kulaküstü modelinde olan bass yok hiç bir yerde. Beni benden alıyor. Ben bir de sağlam bir amfiden kablo ile bağlayıp anc açık dinliyorum arada. O zaman bass performansını %100 kullanıyor deli bir şey 😁

Dediğiniz gibi 360 da ses çok kısılıyor ve bass geride kalıyor. Recieverlarda olan amfi ayarı gibi bir hissiyatı oluyor bana 😄

Geçen gün Darko kanalında telefondan dinlemek ile ilgili güzel bir inceleme yapmıştı açıkçası çoğu telefonda zaten istenilen bitrate de çıkış veremiyor sabitliyor. 360 audio'yu ben hiç beğenmedim bilmiyorum sizin düşünceleriniz neler ama WH-1000XM3 de hiç memnun kalmadım şarkının mono versiyonu bile daha keyifli geldi 😄 Eğer Tidal gibi yüksek bitrate de müzik dosyaları dinlemeyi düşünüyorsanız harici bir ürüne (usb DAC belki) yatırım yapmayı düşünün diyebilirim açıkçası. Tidal'da MQA desteği de var ama ben çok bir fark olduğunu düşünmüyorum.

DSP konusunda çok ön yargılı olmamak lazım son zamanlarda çok iyi başarılar gösterebiliyor. Hem Room correction olsun, hem aktif hoparlörlerde ( KEF LSX, Buchardt A500) küçük hacimden çok sıkı ve kontrollü bir bas eşliğinde güzel tizler olsun hoş sonuçlar alınabiliyor.
Merhaba,
Tidal üzerinde MQA ile standart parçalar arasında fark olup olmadığını deneyimlemeniz için hem yazılım, hem de donanım olarak uyumlu bir ekipman ikilisi gerekmekte. Örneğin desktopta Audirvana + iDSD Pro / mobilde ise UAPP + iDSD Micro Black Label. Aksi halde arada fark olmadığını düşünmenizin sebebi uygun ekipmanlar ile deneyimlememenizden ileri gelir. Ürünler çeşitlendirilebilir, örnek olması adına verilmiştir. Selamlar.

Merhaba,
Tidal üzerinde MQA ile standart parçalar arasında fark olup olmadığını deneyimlemeniz için hem yazılım, hem de donanım olarak uyumlu bir ekipman ikilisi gerekmekte. Örneğin desktopta Audirvana + iDSD Pro / mobilde ise UAPP + iDSD Micro Black Label. Aksi halde arada fark olmadığını düşünmenizin sebebi uygun ekipmanlar ile deneyimlememenizden ileri gelir. Ürünler çeşitlendirilebilir, örnek olması adına verilmiştir. Selamlar.
Öncelikle bilgi için teşekkürler ama bilgim var bu konuda. MQA daha düşük boyutlarda loseless ses veren ve cihazın kendi içinde çözümleme yapmasıyla daha düşük latency sağlayan bir format/kodlama. Son zamanlarda "hype" olan bir kodlama tekniği zaten. Ben deneme fırsatı bulmadım fakat dinlediğim incelemerde hatrı sayılır bir fark olduğundan bahsedilmiyor. Kullanan ve farkı gören arkadaşlar varsa belki daha doğru olur onların yorumları tabi. Siz bir fark gözlemlediniz mi normal loseless dosya ile arasında?

Tidal veya İdagio üzerinden klasik müzik dinlemek için, uygun telefon ve laptop a bağlayabileceğim taşıması kolay DAC ve kulak üstü- kulak içi kulaklık arıyorum. bu konuda LG Hi-fi plus ve JBL 500 ü buldum ama başlangıç için çok mu düşük kalitelidir? Ya da sizlerin önerileri nelerdir? Not: Şu anda bilgisayar ve normal bir bt kulaklık kullanıyorum.

Hi-fi ile biraz uzaktan da olsa ilgilendim bir süre. Sonra baktım ki müzik dinlemekten çok ekipmanla ilgileniyorum, bir anda bıraktım bütün araştırmalarımı, ekipmanlarımı, albümlerimi bir kenara.

Çok güzel bir hobi olmakla beraber temkinli yaklaşıyorum bu yüzden bir süredir. Ekipmana yönelik yatırım ve araştırma yapanlara son derece saygı duyuyorum, alınan keyfi anlayabiliyorum ama benim için müziğin önüne geçmemesi gerekiyor. 50 liralık bir earbud ile de keyif almalıyım, 500 dolarlık iem ile de.

Medya biriktirmek de keyifli. Her ne kadar insanlar plağa hoşgörülü davransa da cd görünce garipsiyolar. Ben cd biriktirmeyi de seviyorum, albüm kapaklarını ve içerilerindeki küçük kitapçıkları kurcalamayı da. DD bir pikabım ve birkaç sevdiğim plağım var ama koleksiyonluk seviyede değiller. Ben de yaşlanıp üşengeçleştim biraz tabi.

Yine de kahve forumunda diğer hobilerin de hoşgörüyle karşılanması ve tutkunları tarafından dile getirilmesi çok güzel.

IMG_4598.JPG

DAC Preamp olarak iFi Audio Zen Dac
Kulaklık olarak da Sennheiser HD 600 HiFi
Almış bulunmaktayım. İlk izlenimlerim çok iyi. HD 600 ciddi güç isteyen bir kulaklık olmasına rağmen DAC Kulaklığı besleyebiliyor. Gayet şık bir ikili oldular. Kulaklığın ses sıcaklığı ve özellikle derinlik olarak flac kayıt örneklerde inanılmaz tatlı bir performansı var.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-07-10 at 15.10.18.jpeg
    WhatsApp Image 2021-07-10 at 15.10.18.jpeg
    66.6 KB · Görüntüleme: 43
Almış bulunmaktayım. İlk izlenimlerim çok iyi. HD 600 ciddi güç isteyen bir kulaklık olmasına rağmen DAC Kulaklığı besleyebiliyor. Gayet şık bir ikili oldular. Kulaklığın ses sıcaklığı ve özellikle derinlik olarak flac kayıt örneklerde inanılmaz tatlı bir performansı var.
Gule gule kullan, guzel kombinasyon olmus. Masaustundeki Fx-Audio X6 DAC’imin yerine ben de Zen’e yukseliyorum ama Hiby FC3 aldim, bu hafta teslim edilir diye bekliyorum. Hem mobil hem PC hem de Mac’te kullanacağım.

Hayırlı olsun, HD600 zaten tam fiyat performans canavarı. Bol keyifli dinlemeler şimdiden. Ben artık yavaş yavaş kulaklıktan hoparlörlere kaydım. En son topladığım bookshelf/amfi kombosundan sonra kenarda biraz ağlıyorlar bizimle ilgilenmiyor diye ama olsun

Hayirli olsun. Başlangıç icin iyi sayilabilecek bir setup. Zamanla kulağınız da daha iyiyi aramaya başlayınca bu hobide gidecek çok yol olduğunu göreceksiniz. Ben de Kafaustü Fostex th900mk2 ve Chord Hugo var. Kulak içi Earsonics S-EM9, Orilous mk2 kullandim. Chord Mojo, Ifi Micro idsd Black , Ibasso dx200 ile bunları eşlestirdim. Zamanla bunları da sattım. Oriolus mk2,Fostex th900 ve Chord Hugo ile yola devam ediyorum. Ama ağırlığım ev stereo sisteminde artık..

Hayirli olsun. Başlangıç icin iyi sayilabilecek bir setup. Zamanla kulağınız da daha iyiyi aramaya başlayınca bu hobide gidecek çok yol olduğunu göreceksiniz. Ben de Kafaustü Fostex th900mk2 ve Chord Hugo var. Kulak içi Earsonics S-EM9, Orilous mk2 kullandim. Chord Mojo, Ifi Micro idsd Black , Ibasso dx200 ile bunları eşlestirdim. Zamanla bunları da sattım. Oriolus mk2,Fostex th900 ve Chord Hugo ile yola devam ediyorum. Ama ağırlığım ev stereo sisteminde artık..
Closed back kulaklıkların kralı varmış hocam sizde 🔥Bende bir ara Fostex kulaklıklara girmiştim ama driver sorunu nedeni ile iade etmiştim.

fostex th900 ve oriolus mk2; uzun arastirmalar sonucu aradiklarim bunlar dedigim iki kulaklik. ev stereo olark ne kullaniyorsunuz (kestirmeden gidiyorum)?

2007-2015 arası amatörce müzik prodüksiyonu ile ilgilenmiştim. Drum ve synthesizer ses tasarımları, aranjman, düzenleme, mikseleme mastering derken sayısız gece sabahlara kadar bilgisayar başında.. dipsiz bir kuyuda tek başıma kala kalmıştım.
O zaman ki setupım Dynaudio Bm5a, Digidesign Digi003, Akg K701, gold kablolar, auralex akustik paneller. Tam benchmark dac1 alacakken hepsini dağıtma kararı aldım. Onca uğraşa rağmen ürettiğim şeyler hep vasattı, olmadı. Şimdi elimde bir tek bunlar kaldı. 😒
Ekli dosyayı görüntüle 1011
Oooo ufuk ve teoman. Eski muziktek tayfa. Eski forumdaşları görmek iyi geldi. Bu başlığın farkında bile değildim. Ciddi yatırımlar nad’lar naimler polk’lar focaller falan derken bir kriz anında hepsini satıp sadece gitarlar ve audia technica kulaklıkla yoluma devam eder hale geldim. Güzel günlerdi ocağıma incir ağacı dikti ama olsun :)

Arkadaşlar bir hifi mağduru olarak, kulaklıkla müzik dinlemekten mutluysanız hiç stereo müzik sistemlerine bulaşmayın derim. Dipsiz kuyu, bileşenleri uydurmak ayrı dert, yerleşimi ayrı, akustiği ayrı, o biter kablosu başlar, o biter tweak başlar. Onlar biter bu sefer ekipman yükseltme başlar, sonra dön bakalım en başa :)

HiFi dünyası ile nitelikli kahve dünyası birbirine benziyor aslında. Birinde üçü bir arada içmekten keyif alırken adeta bir canavara dönüşüyorsun zehri aldıktan sonra diğerinde mutlu mesut radyoda müzik dinlerken aynı şey oluyor. Neyseki kahve dünyası nispeten daha ucuz dipsiz kuyu espressoya bulaşmadığın sürece 😀

fostex th900 ve oriolus mk2; uzun arastirmalar sonucu aradiklarim bunlar dedigim iki kulaklik. ev stereo olark ne kullaniyorsunuz (kestirmeden gidiyorum)?

B&W 804D3 speakerları, Devialet 220Pro ile sürüyorum. Synology NAS üzerinde dijital müzik arşivim var. Bir de kaynak cihaz olarak Mac Mini bu sisteme bağlı. Mac Mini üzerinde Audirvana ve Roon player kullanıyorum. Bu cihazlar birbirine fiberoptik ağ üzerinden bağlanıyor ve biri audiophile olarak nitelendirilen olmak üzere 2 farklı switch kullanıyorum. Stereo sistemlerde tweak detay biraz fazla. isoacoustics gaia-II rezonans önleyici footer gibi bazı ufak tweakler de kullanıyorum. Linear Power supply vs kullanımım var bir switch için. Ethernet kablolar standarttan biraz farklı vs.. İşin içine girince her noktayı iyileştirmek için seçenek çok ama önce ana componentlere (speaker, DAC/amplifier, kaynak cihaz, power kablo, speaker kablosu ve varsa interconnect kablolar) odaklanıp zamanla diğerlerine ihtiyaç duyulursa girişmek daha mantıklı.

eğlenceliClosed back kulaklıkların kralı varmış hocam sizde 🔥Bende bir ara Fostex kulaklıklara girmiştim ama driver sorunu nedeni ile iade etmiştim.
Evet özellikle EDM gibi türler için hala rakipsizler ve senelerdir bu alanda yerini koruyor. Genel olarak "eğlenceli" karakterde, bassheadler için birinci sırada yer alan bir kulaklık. Bas ve tizler önde, midler biraz çekinik. sahnesi oldukça geniş, ayrımı iyi, hızlı tepki veren bir kulaklık ama daha referans ses arayışında olanlar için farklı ürünler var. Kapalıda Focal Stellia, ZMF Verite Closed Back gibi farklı seçenekler varken, açık kulaklıklarda çok daha fazla marka ve model mevcut. Seçim biraz ne aradığınıza/dinlediğinize bağlı olarak değişecektir. Fakat genelde bu seviyelerde fiyatlar da 2500$ ve üzerinde.

Merhaba, TIDAL kullananlar için basit şekilde ayarlar seçeneklerinin kullanımını yazayım. Bu konuda bilgi yoktu.
  • MQA destekli bir DAC kullanmıyorsanız, Use Exclusive Mode (OFF) Passthrough MQA (ON)
  • MQA destekli bir DAC kullanıyorsanız, Use Exclusive Mode ( ON ) Passthrough MQA (OFF) kullanmanız gerekiyor.

Passthrough MQA Seçeneği MQA uyumlu DAC'a direkt akış gönderiliyor. Yani bu işlemi DAC'ınza bırakıyor.
Use Exclusive Mode Seçeneği MQA işlemesini kullandığınız DAC'a bırakıyor. Yani bu seçeneği seçecekseniz DAC'ın MQA işleyebilen bir model olması gerekiyor.

Küçük bir bilgilendirme yazısıdır.

Merhaba, TIDAL kullananlar için basit şekilde ayarlar seçeneklerinin kullanımını yazayım. Bu konuda bilgi yoktu.
  • MQA destekli bir DAC kullanmıyorsanız, Use Exclusive Mode (OFF) Passthrough MQA (ON)
  • MQA destekli bir DAC kullanıyorsanız, Use Exclusive Mode ( ON ) Passthrough MQA (OFF) kullanmanız gerekiyor.

Passthrough MQA Seçeneği MQA uyumlu DAC'a direkt akış gönderiliyor. Yani bu işlemi DAC'ınza bırakıyor.
Use Exclusive Mode Seçeneği MQA işlemesini kullandığınız DAC'a bırakıyor. Yani bu seçeneği seçecekseniz DAC'ın MQA işleyebilen bir model olması gerekiyor.

Küçük bir bilgilendirme yazısıdır.
DAC MQA uyumlu ise Passthrough MQA'nın ON olması gerekmiyor mu? DAC MQA destekliyse Tidal yazılımsal çözücüyü devre dışı bırakıp MQA işlemesini DAC'a bırakıyor. Sanırım bu da kaliteyi artırıyor.

İnternette okuduğumdan anladığım bu. Bilgim yok ama yazdıklarınızdan sonra biraz araştırmak istedim. Yanlış anlamış olabilirim :)

DAC MQA uyumlu ise Passthrough MQA'nın ON olması gerekmiyor mu? DAC MQA destekliyse Tidal yazılımsal çözücüyü devre dışı bırakıp MQA işlemesini DAC'a bırakıyor. Sanırım bu da kaliteyi artırıyor.

İnternette okuduğumdan anladığım bu. Bilgim yok ama yazdıklarınızdan sonra biraz araştırmak istedim. Yanlış anlamış olabilirim :)
Bunun nedeni TIDAL'İn çeviri hatası. Aşağıda ki ilk görsel, Yazılımsal MQA decode işlemini DAC üzerinden yaptırıyor.

1626127689075.png

Türkçe kullananlarda çeviri hatasından dolayı sanki ON durumunda DAC'a yaptırılıyor izlenimi çıkmış. Bir çok forumda bu ikilem mevcut.

1626127863106.png

"Devre dışı bırakın" Switch'e basıldığında, devre dışı olduğu sanılıyor ama aksine tam tersi. Bunu bende başka bir forumdan öğrendim. Cidden TIDAL saçma bir sistem kullanmış.

Tidal notlarında şu şekilde açıklamış.

Passthrough MQA disables software decoding of MQA. When this is selected Tidal will leave the unfolding up to your connected DAC. This should only be selected if you have an MQA compatible DAC.

Aşağıda ki video da benim kullandığım DAC ile TIDAL da "ayarlar" kısmını gösteriyor. Tam o kısmı ekledim.

Bunun nedeni TIDAL'İn çeviri hatası. Aşağıda ki ilk görsel, Yazılımsal MQA decode işlemini DAC üzerinden yaptırıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 14428

Türkçe kullananlarda çeviri hatasından dolayı sanki ON durumunda DAC'a yaptırılıyor izlenimi çıkmış. Bir çok forumda bu ikilem mevcut.

Ekli dosyayı görüntüle 14429

"Devre dışı bırakın" Switch'e basıldığında, devre dışı olduğu sanılıyor ama aksine tam tersi. Bunu bende başka bir forumdan öğrendim. Cidden TIDAL saçma bir sistem kullanmış.

Tidal notlarında şu şekilde açıklamış.

Passthrough MQA disables software decoding of MQA. When this is selected Tidal will leave the unfolding up to your connected DAC. This should only be selected if you have an MQA compatible DAC.

Aşağıda ki video da benim kullandığım DAC ile TIDAL da "ayarlar" kısmını gösteriyor. Tam o kısmı ekledim.

Çeviri hatası kısmını anlamadım zira türkçesiyle ingilizcesi aynı anlama geliyor galiba. Ama ne demek istediğinizi anladım. Eğer gerçekten öyleyse büyük saçmalık. "Disable software decoding of MQA" yazısını silseler sorun kalmayacak...

Geri