• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Haziran Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı (Sonuç)

Toplu alım mantığı maliyetleri minimize etmek için yapılan bir uygulamadır. Ticari hayatta da günlük hayatta da öyledir. Bir şey den çok aldığında daha uygun fiyata alınır. Etknliğin ismi de toplu alım olduğu için indirimli almak olmalıdır. O zaman etkiliğin adı da "Haziran Ayı Kahve Alımı" diye değiştirilebilir "Toplu" denilmesine gerek yok. Toplu denilmesinin bir anlamı ve mantığı olması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta anket yapılıyor ve firmalar ile görüşme sağlanıyor arka planda epey bir uğraş var (uğraşan herkesi gönülden takdir ediyorum) ve bu uğraşın en büyük kısmı indirim almak için yapılıyor diye biliyorum. Aksi halde anket sonucu açıklanır ve isteyen bu siteden alsın diye açıklama yapılırdı ve daha kolay olurdu.
Ben kendi amacımı ve fikrimi söyledim. Herkesin amacı aynı olmayabilir.
Saygılar,

“Toplu“ alıyoruz işte, topyekün, hep birlikte; amacımızın indirim olmadığını anket ile belirledik. “İstediğimiz indirim miktarı” diye hedeflenen bir sayı yok demek istedim, indirim oluyor her türlü, en kötü kargo bedava oluyor.

Toplu alım mantığı maliyetleri minimize etmek için yapılan bir uygulamadır. Ticari hayatta da günlük hayatta da öyledir. Bir şey den çok aldığında daha uygun fiyata alınır. Etknliğin ismi de toplu alım olduğu için indirimli almak olmalıdır. O zaman etkiliğin adı da "Haziran Ayı Kahve Alımı" diye değiştirilebilir "Toplu" denilmesine gerek yok. Toplu denilmesinin bir anlamı ve mantığı olması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta anket yapılıyor ve firmalar ile görüşme sağlanıyor arka planda epey bir uğraş var (uğraşan herkesi gönülden takdir ediyorum) ve bu uğraşın en büyük kısmı indirim almak için yapılıyor diye biliyorum. Aksi halde anket sonucu açıklanır ve isteyen bu siteden alsın diye açıklama yapılırdı ve daha kolay olurdu.
Ben kendi amacımı ve fikrimi söyledim. Herkesin amacı aynı olmayabilir.
Saygılar,

Merhabalar, Mart ayında bu konuyla ilgili bir anket yapmıştık, belki hatırlarsınız. Sonuçları ekliyorum.

Büyük bir kahvesever topluluğu olduğumuz için, farklı görüşler olması beklediğimiz ve istediğimiz bir şey. Anket sonucuna göre, genel amaç beraber tadım yapıp, deneyimlerimizi paylaşmak ve kahveden aldığımız keyfi beraberce daha da yukarıları çıkarmak.

İndirim olursa, tabi ki hepimiz için faydalı bir şey ama toplu alım bile olsa, "özgür irade" ile katılım sağlandığından herhangi bir kavurucuya şu kadar kilogram alacağız gibi bir söz vermiyoruz. Dolayısıyla indirimi miktarı da her zaman kontrolümüzde olmuyor.

O ay elinizde çok kahve olabilir, kavurucuyu sevmiyorsunuzdur, maddi olarak zorluyordur, vs.. bunların hepsi bizler için ayki alıma katılmak için bir kriter olabilir. Detaylar için yine ankete bakabilirsiniz.

Herkes istediği kavurucudan, istediği kahveyi, istediği zaman alabilir ama buradaki amaç bu işi beraber deneyimleyip, paylaşmak diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Amaç da ikisi de var.Bazıları için indirim daha önemli bazıları için yeni yerler keşfetmek veya birlikte tadım yapmak.Benim için ikisi de önemli.Güzel indirim olursa daha fazla alıp bol bol ićerim işte.Hepsinin bir arada olması bu işi güzelleştiriyor.Sadece indirim tarafından bakmak ne kadar yanlışsa tam tersi de öyle.Daha fazla indirim daha fazla insanla paylaşma demektir.Dolaylı yoldan indirim de birlikte tadımı sağlamak için önemlidir.

Her hafta küçük çapta kavurum yapan, her yaptığı kavrumun cuppingini yapıp kalite kontrolüne önem veren bir kavurucunu böyle bir toplu alıma sıcak yaklaşmazsa kimse söylenmez umarım.

Bu arada toplu alım yapıyoruz da tek elden 1 tonu çuvalla almıyoruz sonuçta, bireysel bir satış söz konusu. Her ay yüksek miktarlarda indirim beklemek bana mantıklı gelmiyor.

Bile isteyerek indirim yapılmayacak denilmedi, ilk amacın indirim olmadığını kulüpçe belirledik, üzgünüz ki amaç sadece indirim ise, yapılabilecek hiçbir şey yok, her kavurucu yanaşmayabilir bu denli bir yüke.

Alımlara katılım zorunlu değil, eğer indirim de çekirdek kadar önemliyse, istediğiniz oranda indirim yapılmadıysa, katılmama hakkınızı kullanabilirsiniz.

Velhasıl, mesele şundan ibarettir: istediğimiz oranda (ki kafamızda bir sayı yok) indirim yapılmazsa alımdan vaz mı geçeceğiz? Hayır, çünkü amaç kahveyi ve kavurucuyu denemek. Tabi bunların yine konuşulacağından emin olabilirsiniz.

ilk defa deneyeceğim bir kavurucu olacak, sabırsızlıkla bekliyorum (kahveler de suyunu çekti zaten, bayaa bi sabırsızlanıyorum) 😆

toplu alım yapmak demek indirim olacağı anlamı taşımaz. bu tedarikçinin karar verebileceği bir durumdur. ister verir ister vermez. toplu satılıyor olması illa indirim olacağı anlamı taşımıyor yani.
Kungpow da butik bir işletmeci ve kavurumları ile ön plana çıkmak isteyen bir kavurumhane.
Az sayıda kavuruyorlar ve hemen satış yapıyorlar. Stok tutma yapıları yok. Olmasını da bekleyemeyiz ufak bir işletme.

Son kez yazıp kapatıyorum. Yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Kendi düşüncelerimizi söylüyoruz hemen eleştiriler başlıyor.

Yok çuvalla almıyoruz her ay indirim beklemek mantıksızlık olur. (Çünkü çok saçma acayip bir şey söylemişim)
Daha önce anket yapılmış indirim beklememem lazımmış.
Anketlerin üyelerin düşüncelerini bağlayıcı olduğunu bilmiyordum. Böyle düşündüğüm için özür dilerim. Anketten çıkan sonuca göre düşünmem gerekirdi. Umarım bu hatamı affedersiniz.

İndirim yapılmasının bu işin doğası gereği olması gerektiğini söylüyorum sadece. Yapılır yada yapılmaz onu bilemem.
O zaman toplu alımın aslında bir avantajının olmadığını da düşünüyorum.

Toplu alım demek indirim olacak demiyorum altını çiziyorum. Bence olmalı diyorum. Tabi ki olmayabilir.

Madem ki toplu alım sözkonusu bunun için firmalarla görüşülüyor emek harcanıyor bu uğraş ne için yapılıyor ?
Firmanın da indirim yapmasını bekliyorum diyorum. Yapmak zorunda demiyorum. Firma normalde bir haftada 100 kg satıyorsa 200-300 kg satacak ve bu yüzden bir ayrıcalık sunması gerektiğini düşünüyorum.
Siz beklemeyebilirsiniz. O da sizin tercihiniz. Niye böyle düşünüyorsunuz diye eleştirmiyorum.

Teşekkürler
Kibarca ve güzel açıklamanız için @campos
Ve beni anlayan birini gördüğüm için @ytghan

Son kez yazıp kapatıyorum. Yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Kendi düşüncelerimizi söylüyoruz hemen eleştiriler başlıyor.

Yok çuvalla almıyoruz her ay indirim beklemek mantıksızlık olur. (Çünkü çok saçma acayip bir şey söylemişim)
Anketlerin üyelerin düşüncelerini bağlayıcı olduğunu bilmiyordum. Böyle düşündüğüm için özür dilerim. Anketten çıkan sonuca göre düşünmem gerekirdi. Umarım bu hatamı affedersiniz.

İndirim yapılmasının bu işin doğası gereği olması gerektiğini söylüyorum sadece. Yapılır yada yapılmaz onu bilemem.

Toplu alım demek indirim olacak demiyorum altını çiziyorum. Bence olmalı diyorum. Tabi ki olmayabilir.

Madem ki toplu alım sözkonusu bunun için firmalarla görüşülüyor emek harcanıyor bu uğraş ne için yapılıyor ?
Firmanın da indirim yapmasını bekliyorum diyorum. Yapmak zorunda demiyorum. Firma normalde bir haftada 100 kg satıyorsa 200-300 kg satacak ve bu yüzden bir ayrıcalık sunması gerektiğini düşünüyorum.
Siz beklemeyebilirsiniz. O da sizin tercihiniz. Niye böyle düşünüyorsunuz diye eleştirmiyorum.

Teşekkürler

Bu konuda haklısınız. Forum yöneticilerinin de söylediği öncelikli hedef indirim değil ancak (burada sizin dediğiniz devreye giriyor) toplu bir şekilde geldiğimiz için ksımen uygun fiyat + kargo seçeneklerinin de olması lazım.

Aslında herkes hem fikir. Benim istediğim farklı kavurucuları denemek ve denerken de sizinle birlikte hareket edeceğim için topluluk olmanın da avantajından faydalanmak. Faydalanıyorum da zaten. Fiyat daha uygun oluyor, kargo vs avantajı....

Manipülasyon olmaması için oy kullandığım kavurucuyu gizlemeyi doğru buluyorum.
Ayrıca toplu alım bana göre forumca aynı kahveleri satın alıp, deneyimleyip, fikir paylaşımı yapmak için bir araçtır. Toplu alım yaptığımız için kavurucudan bir miktar indirim beklemek doğal karşılanabilir. Ama ben şahsen seçilen kavurucunun kahvelerini denemeye değer buluyorsam indirime bakmam, kargo bile ücretsiz olsa bana yeter. Yada tam tersi, seçilen kavurucu yada kahveler bana hitap etmezse indirim bile olsa satın almayı tercih etmem.

Son düzenleme:
Ben de Kungpow'a oy vermiştim. Oy verdiğim kavurucunun gelmesi iyi oldu. Hep denemek istiyordum. Mutlu etti beni. Bu bahaneyle deneyeceğiz bakalım :)

Teşekkürler

Genel öncelik çoğunluğun katılımıyla tadım etkinliği gerçekleştirmek, kahve üzerinde yorumlaşarak yeni tecrübeler edinebilmek ve gayet tabii bunlar olurken de uygun fiyata almaya çalışmak. Tabii ki haklısınız toplu olarak hareket edilip alım yapıldığında hepimiz uygun bir fiyat bekleriz. Ama firmaların çoğu uygun fiyat verse dahi bazı firmalar diğerleri kadar yardımcı olamıyor maalesef. Oy çokluğuyla alım yapılması istenilen firma ile yapılan görüşmelerde de fiyat konusunda tatmin edici şekilde yardımcı olamayacaklarını ilettiklerinde bu sebep yüzünden vazgeçmek o firmaya oy veren arkadaşlarımıza haksızlık olur düşüncesiyle o ayki alımı diğerleri kadar uygun fiyata olmasa dahi gerçekleştiriyoruz. (sizin o ay ki alımdan vazgeçelim anlamında demediğinizi biliyorum).

Nedenini bilmemekle birlikte (belki sadece bir öngörümdür) indirim anlamında -heleki Mayıs alımı gibi bir alımdan sonra- tatmin eden bir indirim olmayacağını düşünüyorum. Böyle bir beklenti içerisinde değilim.

İlk defa deneyecek olmam,
Firmanın bende yarattığı sempati (paket tasarımları, başarı hikayeleri, firmanın kavrumları hakkında yapılan yorumların tamamına yakınında olumlu eleştiriler olması, butik bir kavurucu izlenimi vermesi sebep olmuş olabilir)
vede çoğunluğun katılımıyla birlikte yapılan tadım etkinliğiyle kavurucuyu deneme şansım,
ve bunu forum sayesinde yapabiliyor olmak

şimdiden (indirim sadece kargo üzerinden olacak olsa dahi) geri planda uğraş veren herkese saygı duyma duygularımı canlandırıyor.
Elimde yeterinceden fazla kahve stoğum olmasına rağmen yinede alıma katılacağım.

Emek veren herkese teşekkürler

Son düzenleme:
@namenola , İlk mesajınızda “Amaç indirim” dediniz, “hayır değil, bu konuda anket yapıldı” dedim.

“Toplu almanın amacı indirim olması” dediniz, “hayır değil, farklı kavurucuları beraberce denemek” dedim.

Konu uzamasın diye direkt bir cevap verdim, şimdi anlıyorum ki direkt cevap vermeseydim konu uzamazmış zaten. Fikirlerinizi tabi ki söyleyebilirsiniz, kim buna engel olabilir ki? Fakat alımın amacını yanlış aktardığınız için sadece düzeltme gereği duydum.

Ki ilk mesajınızda öznel bir yorum göremiyorum, şahsi fikrinize göre karşı çıkmışım gibi lanse etmeyin.

Saygıda kusur ettiysem affola, umarım ki yanlış anlaşılmıyorum, konuyu daha da kalabalık etmek istemem.

Kung Pow, web sitesinde toptan kahve satacak müşteri aradıklarını ilan etmiş:

Bu da, büyümek gibi bir niyetleri olduğu gösterir. Büyümek için de Kahve Kulübü toplu alımı ile kendilerini geniş bir kitleye tanıtmaktan güzel bir fırsat olamaz herhalde...

Uygun fiyata farklı kavurucuları deneyimlemek 👍
Kungpow'un 3x300 bundle lari mevcut, eğer ki bunlari bizim icin 2 ye bölüp 3x150 yaparlarsa harika olur 👌

Kahvekulübü'nü projesini planlarken aylık alımların öncelikli amacı ortak tadım yapabilmek, aynı kahveler üzerinde konuşabilmekti. Hayalim şuydu değişkenin bir tarafını sabitlemek. Bunun anlamı aynı kavurma makinasından çıkmış, aynı gün kavrulmuş ve kargolanmış kahveler. Geriye sizin kullandığınız su, ekipmanlarınız, hayal gücünüz, demleme teknikleriniz ve aldığınız sonuçları diğer kahve severler ile paylaşmak kalacaktı. Çünkü bir ev baristasını kahve severi başka bir ev baristası ve kahse sever anlar. Herkesin mutlu olması kendinden bir parça bulması ve sahiplenmesi için aylık firmanın kulübün içerisinde yer alan üyeler tarafından belirlenmesini uygun olacağını düşündüm. Ve hepimizin düşündüğü toplu alım gücünün fiyatlara yansıması gerektiğini düşündüm, fiyatlar konusunda kendimi sorumlu hissettim hatta bunun için aranızda hatırlayanlar vardır Kungpow ile tartıştım. Hatta bir kaç ay anket yapmadan firma belirlemek zorunda kaldık. Süreç ilerledikçe asıl amaç olan paylaşmak geri planda kalarak ucuza kahve almak ön plana çıktı. Aylık alım miktarları hem sayı olarak hem miktar olarak çok arttı fakat kahvesini alan köşesine çekildi ve hiçbirşey paylaşmadı. Her konuda olduğu gibi bu konudada eleştiriler geldi :) bunun üzerine yine üyelere sorduk ne istiyorsunuz diye? Büyük bir oranda farklı kavurucuları denemek farklı deneyimler yaşamak istediklerini söyledi üyeler. Hepimizin istediği aynıysa bir yerde yanlış yapıyoruz demek ki. Baştan belirtiyim bu cümle benim kişisel fikrim bundan sonra ki alımların küçük paketlerde olmasının daha uygun olacağını düşünüyorum en azından gerçekten ankette oylarını farklı deneyim yaşamak olarak belirten insanları ortak tadıma yönlendirebileceğimizi düşünüyorum. Öte yandan ucuza kahve arayan bir topluluk olmaktan öte gidemiyeceğiz. Ucuza kahve almak isteyen arkadaşlarımız olacaktır elbette bu durumda birleşerek büyük pakette kahve alıp kendi aralarında bölüşebilirler hatta kahve arkadaşlığı projesini kurmamın amaçlarından biride bu.

Değinmek istediğim diğer konu alımları kendi bakış açınızla değerlendiriyorsunuz. Yani firma 30-40kg kahve satıyor bize uygun fiyat vermeli. Doğru düşünüyorsunuz ama bu şu durumda geçerli siz o 30-40kg yu 5kg lık paketlerde yada çuvallarda alırsanız firmanın kargo, paket işçilik vb maliyetleri azalıyor. Ama siz bunun 100 veya 150 gr paketler en az 3 çeşit istediğinizde 300-400 paket demek bu şu anki alım sayısı ile 600-800 paket hiçbiri karışmayacak bütün siparişler doğru alınacak doğru kargolanacak vs bu neden çok ucuza yapsın ki zaten elindeki kahveyi hedeflediği süreçte satıyor. Biraz karşı tarafıda düşünmek gerekiyor. Bir etken kavurucuların kavurma cihazları ufak boyutta olabiliyor. Size söyle bir örnek veriyim ilk alım yaptığımız williamsın kavurma makinesi 500 gr kahve kavuruyordu ve aeropress yarışması öncesinde gece gündüz bizim için kahve kavurmuştu, yada ellerinde küçük paketler için uygun boyutlar da paket olmayabiliyor. O yüzden bazı alımlarda 100 gr bazı alımlarda 150 gr küçük paketler seçmek zorunda kaldık. Yani seçilen firmalar aylık alımlara temkinli yaklaşıyorlar, mahçup olmak istemiyorlar ve amaçları sadece bize kahve satmak değil. Bazı arkadaşlar itiraz ediyor neden kampanya bilgileri kapalı Whatsapp grubunda paylaşıyor, bunun için söyle bir örnek veriyim yaşadığımız Togay Bey @raistlin forum üyeleri için bir kampanya yaptı 10 paket gardelli kahvesini normal satış fiyatına göre uygun fiyata verdi. Aramızda daha önce kendisinden alım yapan bazı arkadaşlar hemen itiraz ettiler bu duruma. Kendi içimizde bile bunu yaşarken firmaların yerinize kendinizi koyun lütfen.O yüzden bazı kampanyaları bu şekilde duyurmak zorunda kalıyoruz. O yüzden hayatımızın her anında empati yapmak gerektiğini düşünüyorum.

Son olarak Mayıs Ayı alımına değinmek istiyorum. Mayıs alımı gibi bir alımın bir daha olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim. @SerifBasaran Şerif abiyi 10 yılı aşkın bir süredir tanıyorum. Pek çok konuda kendisinin başını ağrıtmışımdır ve her seferin de karşılık beklemeden destek vermiştir. Kahve Kulübü akşam sohbetlerini izlediyseniz orada dinlediğiniz bilgileri size ancak kurslarda verirler ama karşılıksız herşeyi anlattı. Mayıs alımın da bizim için yaptığıda budur Kahve Kulübü üyelerine gerçekten nitelikli kahveyi arayan seven araştıran insanlara destek vermek. Şunu yazıyım laf arasında Ana Soranın fiyatı geçmişti ve hesapladığımda kampanya ile sattığı fiyata göre zarar ediyordu. Ama bir şekilde diğer kahveler (gerçi sonra herkese Ana Sora aldı :) ) ile bunu dengelemeye çalıştı. Leliti bırakmaya gittiğimde kahve fabrikasına yanına uğradım biraz sohbet ettik gerçekten kahve kulübünü seviyor ve bize destek veriyor.

Oturup bir düşünmek gerekiyor kahve kulübü gibi bir ortamımız var, Türkiye'de ve Dünya'da derece yapmış bir çok isim bu forumda yazı yazıyor bilgilerini deneyimlerini kahvelerini paylaşıyor bu ortamın içerisinde yer alıyor. Bizim daha çok okumamız araştırmamız onlara sormamız gerekiyor çünkü bilgi paylaştıkça güzel ve kıymetli. Ama biz bu ortam sürekli o neden bu neden şu neden şeklinde tartışırsak ve kargom gecikti bu oldu şu oldu yazarsak kimse buraya gelmek istemez.

Not: Aklınıza takılan ne neden bu neden böyle oluyor sorularını bana özel mesaj yolu ile her zaman yazabilirsiniz gerekirse numaramıda veririm konuşuruz.

Son düzenleme:
Ana amacın aynı kahveyi demleyerek paylaşım yapılması şahsen bana çok daha anlamlı ve değerli geliyor.
Bunu yapabilmek için limitli bir sürede sipariş toplanıp, toplam sipariş miktarı oluştuktan sonra kavrum yapılması sanırım sorunu bir miktar çözebilir yine de bizim sipariş hacmimize ayak uyduracak kavurma makineleri (kapasite olarak) sanırım kavurucularda mevcut değildir. Yani herkese aynı kahve gitme ihtimali yine zayıf olacak.
Indirim önemli olmakla beraber benim için birinci öncelik değil, birinci öncelik seçilen kavurucudan daha fazla nasıl değer elde edebiliriz.
Örneğin toplu alımdaki her çekirdek için birkaç farklı demleme metodu için detaylı tarif istense. Veya canlı yayında kavurucu ile birlikte toplu bir demleme yapılsa ve orada onların demleme ile ilgili inceliklerini görsek. Veya kavurucuyu canlı yayına alsak çekirdek, kavrum, demleme, yarışma vs ile ilgili sorularımızı sorsak. Bunun gibi bizler için farklı değer yaratacak konu başlıkları da en az aldığımız indirim kadar önemli diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Yani okuduğum yorumlardan gerçekleşmesinin imkansıza yakın olduğunu düşündüysem de önerim şöyle olabilir;

Anket yapılır, ilk üç firmadan 100-150 gramlık talep sayısına göre paket yaptırılır, sipariş öncesi ücretler ödenir
Sorumlu bir distribütör bu ilk üç firmanın kahvelerini toplar ve siparişleri yönlendirir, gerekli ve haklı olarak bu distrübitöre de yaptığı iş ve emek karşılığında bir ücret ödenebilir.

Zor olsada @SerifBasaran 'ın hocanın dediği gibi en iyisi premium hesaba geçmek gibi duruyor.

Bu süreçte bu kulüp forum sitesinde emeği geçen, sorumluluk alan, ileri ve aydın görüşlü, elini taşın altına sokan arkadaşlar için canı gönülden teşekkürler. @NoDRaC

Forumun genel yargisi fiyattan ziyade kalite yönunde. Malesef her şeyin lüks oldugu yerde kahve de luks sayılabilecek seviyelere geldi.Bu durumda ben kimseyi indirim olmalı bence dedi diye yargılayamam.Mayıs alımında da çok tartışma oldu.Şuan baktığımda forumda aktif insanların bir çoğu mayıs alımından katıldı.Hatta değirmeni olmayanlar bile heves edip timemore siparisi verdi.Şuan forumdaki yoğunluğun ve aktifliğin üzerinde mayıs alımınin payı çok büyük oldu bence.O yuzden daha fazla kitleye ulaşmak için de indirim çok buyuk firsat yaratıyor.Son olarak toplu alımın maddi yönden bir avantajı olmayacaksa şuan herkes arasinda anlaşip istediginsiteden siparişini verebilir.Neden firmayla konuşma yoluna gidilsin ve bazi arkadaşlar da boşa emek harcasın.Yazdiklarım dağinik olabilir kafam başka bir yerde şuan yine de yazmadan geçemedim

Geri