• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese günaydın,
Coffeemamma'dan aldığım New York Blend Espressosu ile sabahıma bir amerikano ile başladım.
Açıkçası biraz koyu kavrum olmasına rağmen soğumaya başladığı zaman karamel ve sütlü çikolata tatları geliyor ama 94 derece sıcaklıkta öyle bir durum söz konusu değil
Cafflano kompresso ile yaptığım çoğu espresso bazlı üründen kavrumu dolayısıyla daha başarılı oldu ama montagtan aldığım son brezilya espresso da süper sonuç vermişti onun gibi olmasını umardım.
Espresso seven arkadaşlara coffeemammanın New York Blendini tavsiye ederim ama genelde sade içiyorsanız Comandante Blendi daha başarılı bulucağınıza eminim ama çoğunlukla sütlü kahve içiyorsanız New York Blend öncelikli tavsiyelerimden olur.
Herkese bu güzel günde güzel kahveleri eşliğinde keyifli günler dilerim şimdiden. :)

3Core Roastery den KENYA MAZHAU ile güne başladım. 3 CoreRoastery 'den 4 çeşit filitre kahve almıştım.Ancak Kenya Mazhau dışındakileri düşük aromalı oldukları için pek beğenmemiştim. Kenya Mazhau farklı bir Kenya kahvesi, yoğun bir asitidesi yok. Yer yer kırmızı meyve, çiçeksilik tadları sönük de olsa geliyor. Başlangıçta flora ve ekşimsi notlar, kahve ılıklaşınca orta notalarda ekşimsilik belirginleşerek kırmızı meyve tadları geliyor. Kenya Mazhau orta - ortalamanın biraz üstünde kalite hissiyatı veren bir kahve oldu. 3Core Roeastry direk ithalat yapan bir firma olduğu için bu tür direct trade yaparak çalışan firmaların artması güzel, bence desteklenmeli . Ancak çekirdeklerin bir kısmı en azından iki çeşit kahve çekirdeğinin, tabi ki fiyata bağlı olarak artması normal olarak daha kaliteli olması tercih sebebi olur.

Son düzenleme:
Kavurucu: Kahve Fabrikası
Demleme Ekipmanı: V60
Kahve-Su oranı: 1/15,2
Su: Buzdağı
Filtre: 100'lü Avrupa üretimi 02 filtre kağıdı
Çekirdek: Finca La Providencia
Su Sıcaklığı: 94 Derece
Öğütüm: Timemore Nano 28 Click
Miktar:16,4 Gram kahve, 250 gram su
Yöntem: Kasuya, 5 döküş
Yapılış: 40 gr su ile 45 saniye blooming, 45. saniyeden sonra 100 ml'ye tamamlama, 1.30'da 150 ml'ye, 2.10'da 200 ml'ye ve son olarak 2.45'de 250 ml'ye tamamlama. 3.20-3.30 civarı demleme bitişi.
Yorum: Geçen sefer demlediğim zaman karadutun aşırı baskın olduğunu söylemiştim. Bu sefer, kokuda bitter çikolata çok rahat alınıyordu. Tat olarak geçen sefere göre kesinlikle daha tatlıydı. Karadut, çikolata ve tatlılıkla dengelenmişti. Ya demleme yönteminde yaptığım ufak değişiklik sonucun bu şekilde olmasını sağladı ya da aradan geçen sürede çekirdeğin olgunlaşması bu sonucu getirdi. Üzücü olansa paketin son demlemesinde böylesine dengeli ve güzel hale gelmesi oldu :D Güzel haber ise mayıs ayı için baya toplu bir sipariş geçtim ve bol bol deneyebileceğim :D

William's Roastery - Hacienda Panama Esmeralda Gesha
Comandante 21 click, V60
16 gram kahve, 240 gr su (1/15 oran)
Kullanılan su Buzdağı, su sıcaklığı 94 derece
45 gr su ile 30 sn blooming, kalan suyu tek döküş

Bu kahveyi birçoğumuz içip, bu başlıkta paylaşmıştık zaten 😊 Oldukça keyifli ve yoğun çiçeksiliği, narenciye tatları, alttan gelen hafif karamel, juicy yapısı falan ama mevzu o değil azizim, mevzu şu ki ben bu kahveyi bitirdim zannediyordum. Ta ki buzlukta minik bi paketin dikkatimi çekip, hala bir demlemelik kaldığını görene kadar 🤩🥳
Gömü bulmuş gibi sevindim. Keyifle demleyip içtim, ama bu sefer gerçekten bitti 😄

IMG-4431.jpg

HasBean den Nicaragua Finca Limoncello Elegant, Doğal işlenmiş bir Pacamara varyetesi...

Uzun süredir performans alamadığım nadir çekirdeklerden :) ne yaptıysam olmadı en son kalan kısmı kuzenime verdim...

HasBean den Nicaragua Finca Limoncello Elegant, Doğal işlenmiş bir Pacamara varyetesi...

Reçete bilgileri çok iyi olmuş 👏 Bu çekirdekten bayağı ümitliydim :(Buzlukta yatıyor şu an. Yata yata güzelleşir belki.

Geri