• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O biraz fazla diye düşünüyorum... Kalita filtrelerinin tabanı düz ancak altta oturacağı bir yüzey yoksa islanma ve ıslak kahvenin ağırlığı ile flambaj, yani sarkma olabilir...

Kavurucu: Kahve Fabrikası
Demleme Ekipmanı: V60
Kahve-Su oranı: 1/16.6
Su: Buzdağı
Filtre: 100'lü Avrupa üretimi 02 filtre kağıdı
Çekirdek: Finca La Providencia
Su Sıcaklığı: 95 Derece
Öğütüm: Timemore Nano 27 Click
Miktar:15 Gram kahve, 250 gram su
Yapılış: 50 gr su ile 30 saniye blooming, 30. saniyeden sonra 1.15'e kadar kalan suyu dökme, su yarıya indiğinde rao spin, 2.35 civarı demleme bitti.
Yorum: Karadut tadı aşırı baskın oldu. Güzel bir asiditesi var. Ama daha dengeli hale getirilebilir.
Çekirdek: Kochere
Su Sıcaklığı: 91 Derece
Öğütüm: Timemore Nano 24 Click
Yapılış: 50 gram su ile 30 saniye blooming, 30. saniyeden sonra 130 grama tamamlama, 1. dakikadan sonra 190'a tamamlama, 1.20'den sonra 250'ye tamamlama, 1.45'de döküş bitti. 3.05 civarı demleme bitti.
Yorum: Kokuda tarçın alınıyordu ancak tat olarak alamadım. Alkolsüz hafif yabanmersini içeren bir şarabı andırdı. Hoşuma gitti mi gitmedi mi emin olamadım açıkçası.
Çekirdek: Muchagara Lot#139
Su Sıcaklığı: 96 Derece
Öğütüm: Timemore Nano 27 Click
Yapılış: 50 gram su ile 30 saniye blooming, 30. saniyeden sonra 130 grama tamamlama, 1. dakikadan sonra 190'a tamamlama, 1.20'den sonra 250'ye tamamlama, 1.45'de döküş bitti. 2.40 civarı demleme bitti.
Yorum: Çok tatlı ve çiçeksi bir kokusu var. Hani daha henüz tam olgunlaşmamış kirazı dalından koparıp yersiniz ya tatlı ile acı arasındadır tam olarak öyle bir kıraz tadı aldım. Kavunun tadından çok o tatlılığı alttan geliyordu, bitime doğru daha çiçeksi bir hal aldı. Bardağın nasıl bittiğini gerçekten anlamadım, çok güzeldi.

Taban ve filtre arasi bosluk kalmasi istenen bir sey ama bombe yapacak kadar cok mu diye bir incelemek lazim. Baktiniz bombe olusuyor, araya bir seyler koymayi deneyebilirsiniz destek icin.
ilk demlememde pek dikkat etmedim o yüzden tam filteyi elimle bastırmadan ıslattım tam oturmadı tabana boşluk kaldı. 2. demlememde bu sefer tamamen tabana oturduğuna emin oldum delikleri görebildim filtreden ilkinde belli belirsizdi mesafeden dolayı.ilk demleme daha güzeldi fakat kahveler farklıydı tam emin değilim

afiyet olsun. sizin (@mimds) ve @Cihan beyin damak tadınıza uymayan/hoşunuza gitmeyen çekirdekleri de merak ediyorum...

Kimsenin ticaretine engel olmamak adına sevmedigim bir kahve icin zaten sosyal medyada her hangi bir paylaşım yapmıyorum. Kaldı ki kimseyi etkilememek adına sevmedigim ya da belki de demlemeyi beceremediğim bir kahve hakkında yorum yapmayı da doğru bulmuyorum...

@mimds in bu yazısına ve @campos 'a aynen katılıyorum.
O kadar hassas bir konu ki.Tamam tarafsız forumdayız görüşlerimizi özgürce yazabiliyoruz ancak bu işe emek verip zor şartlarda para kazanmaya çalışan iş yerleri var , insanlar var .Klavye kahramanlığı yaparak oturduğum yerden "henüz hiç bir şeyi doğru dürüst bildiğimden benim bile emin olmadığım" konuda bir anlamda "ahkam keserek" onların işlerine engel olabileceğim düşüncesi bile ürkütücü.

Kaldı ki bir sürü parametreye bağlı bu hassas ' zevksel dürtülerin ön planda olduğu ' nitelikli kahveyi birlikte aynı demlemeyi içtiğimiz kimse ile bile farklı yorumluyorsak.
Ya ben becerememişsem demlemeyi.?

Tabii kavurucu da hata yapmış olabilir ve o çekirdek ile ilgili yanlışlık yapılabilir.Önemli olan sürekli olmaması sonraki alış-verişlerde bu aksaklığın düzelebildiğini görebilmemiz.
Public ortamda yazmak yerine memnun olmadığım konuda kendileriyle bire bir iletişime geçiyorum hemen.
Yok ısrar ediyorsa bu şirket ,
bu kavurucu kötü ürün pazarlamakta ,
Zaten hemen ortaya çıkıyor hepimizin haberi oluyor ve dalga dalga yayılıyor diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Kahve çekirdeği koysanız da tada etkisi olmaz, cam-silikon gibi bir cisim de. Kalita demlemelerimin kalitesi arttı diyebilirim.

Kalita Wave’in son seramik olanında bu düzeltildi, çizgiler belirginleştirildi.
bugünkü 3.kalita denemem en güzeli sonuncusuydu kahve çekirdekleri vardı bayat onlardan koydum yanlız delikleri kapatma riski var biraz dikkat etmek lazım :) muazzam fark etti teşekkürler @Kahveciningalaksirehberi

Marka : A Roasting Lab
Honduras La Mora
Bölge: La Mora
Tadım Notları: Bal, erik, çiçeksi tatlar ve siyah üzüm notaları
Tür: Obata, Pacas
Rakım: 1.100 - 1.800 metre
İşleme Süreci: Natural

Kalita Wave 185 (Güral)
Su kahve oranı: 25gr/ 375ml (1/15)
Su sıcaklığı: 92°C
Comandante 24 klik
50ml. 40sn. blooming, 310ml'e kadar dairesel döküş, 65 ml dairesel döküş
Bitiş: 03:35

Kavurucu: Boxx Coffee Roasters
Çekirdek: Colombia Bolivar (13.04.2020)
Demleme Yöntemi: V60 (60 ml 45 sn. Bloom, toplam 2 döküşte demleme 3.30 dakika )
Öğütme: Orta/kalın çekim (Comandante 25 klik)
Filtre kağıdı: Hario Japon 40'lık
Oran: 1/16.6 (30 gr kahve - 500 ml su)
Su sıcaklığı: 94°C

Tam bir sabah kahvesi, hafif tuzlu karamel, vanilya, şeker kamışı ile beraber dengeli bir meyvemsilik var, meyve kısmı çok transparan değil belli belirsiz portakal, limon gibi tatlar aldım. Çok sıradışı bir kahve veya profil değil ama oldukça lezzetli ve güzel bir kahve.
Bu arada bu kahveyi deneme paketi haricinde de daha önce denemiştim, bence biraz daha zaman verilmeli, önceki kadar yoğun değildi tatlar.
Son siparişimde 1 kilo aldığım için oldukça fazla deneme yapma şansım oldu. 1/15-17 oran arası, 18-27 click arası, 90-98c derece arası, Japon/ Hollanda filtre ve farklı demlemeler ile oldukça fazla kombinasyon denedim.
En iyi neticeyi (tatlılığı vurgulu) aşağıdaki kombinasyon ile aldım.

30/500
94c, buzdağı
24 click
Japon 40'lık filtre
60ml ile bloom 45 sn., 01.10 a kadar 250ml tamamla, 20sn. bekle, 30 sn. 500ml e tamamla. Blooming ve son döküş sonrası 2-3 tur çalkalama.
Meyvemsi tatların biraz geriye gelip şeker, karamel gibi tatların iyice öne çıktığı, orta gövdeli ve bitişinde uzun bir tatlılığa bağlanan benim için çok keyifli bir sonuç oldu.

Geri