M
mimds
Guest
O biraz fazla diye düşünüyorum... Kalita filtrelerinin tabanı düz ancak altta oturacağı bir yüzey yoksa islanma ve ıslak kahvenin ağırlığı ile flambaj, yani sarkma olabilir...
Kavurucu: Kahve Fabrikası
Demleme Ekipmanı: V60
Kahve-Su oranı: 1/16.6
Su: Buzdağı
Filtre: 100'lü Avrupa üretimi 02 filtre kağıdı
| Çekirdek: Finca La Providencia Su Sıcaklığı: 95 Derece Öğütüm: Timemore Nano 27 Click Miktar:15 Gram kahve, 250 gram su Yapılış: 50 gr su ile 30 saniye blooming, 30. saniyeden sonra 1.15'e kadar kalan suyu dökme, su yarıya indiğinde rao spin, 2.35 civarı demleme bitti. Yorum: Karadut tadı aşırı baskın oldu. Güzel bir asiditesi var. Ama daha dengeli hale getirilebilir. | Çekirdek: Kochere Su Sıcaklığı: 91 Derece Öğütüm: Timemore Nano 24 Click Miktar:15 Gram kahve, 250 gram su Yapılış: 50 gram su ile 30 saniye blooming, 30. saniyeden sonra 130 grama tamamlama, 1. dakikadan sonra 190'a tamamlama, 1.20'den sonra 250'ye tamamlama, 1.45'de döküş bitti. 3.05 civarı demleme bitti. Yorum: Kokuda tarçın alınıyordu ancak tat olarak alamadım. Alkolsüz hafif yabanmersini içeren bir şarabı andırdı. Hoşuma gitti mi gitmedi mi emin olamadım açıkçası. | Çekirdek: Muchagara Lot#139 Su Sıcaklığı: 96 Derece Öğütüm: Timemore Nano 27 Click Miktar:15 Gram kahve, 250 gram su Yapılış: 50 gram su ile 30 saniye blooming, 30. saniyeden sonra 130 grama tamamlama, 1. dakikadan sonra 190'a tamamlama, 1.20'den sonra 250'ye tamamlama, 1.45'de döküş bitti. 2.40 civarı demleme bitti. Yorum: Çok tatlı ve çiçeksi bir kokusu var. Hani daha henüz tam olgunlaşmamış kirazı dalından koparıp yersiniz ya tatlı ile acı arasındadır tam olarak öyle bir kıraz tadı aldım. Kavunun tadından çok o tatlılığı alttan geliyordu, bitime doğru daha çiçeksi bir hal aldı. Bardağın nasıl bittiğini gerçekten anlamadım, çok güzeldi. |
çok teşekkür ederim yanlız bir sorum var kalita filtresi tam oturması lazım mı yoksa boşluk kalsa daha mı iyi olur sizce ?
ilk demlememde pek dikkat etmedim o yüzden tam filteyi elimle bastırmadan ıslattım tam oturmadı tabana boşluk kaldı. 2. demlememde bu sefer tamamen tabana oturduğuna emin oldum delikleri görebildim filtreden ilkinde belli belirsizdi mesafeden dolayı.ilk demleme daha güzeldi fakat kahveler farklıydı tam emin değilimTaban ve filtre arasi bosluk kalmasi istenen bir sey ama bombe yapacak kadar cok mu diye bir incelemek lazim. Baktiniz bombe olusuyor, araya bir seyler koymayi deneyebilirsiniz destek icin.
Bu konuyla ilgili sevgili @Kahveciningalaksirehberi ’nin şöyle pratik bir çözümü var ⬇Taban ve filtre arasi bosluk kalmasi istenen bir sey ama bombe yapacak kadar cok mu diye bir incelemek lazim. Baktiniz bombe olusuyor, araya bir seyler koymayi deneyebilirsiniz destek icin.
bende bu postu arıyordum çok teşekkür ederimBu konuyla ilgili sevgili @Kahveciningalaksirehberi ’nin şöyle pratik bir çözümü var ⬇
Günün Kahvesi
www.kahvekulubu.net
Bu konuyla ilgili sevgili @Kahveciningalaksirehberi ’nin şöyle pratik bir çözümü var ⬇
Günün Kahvesi
www.kahvekulubu.net

afiyet olsun. sizin (@mimds) ve @Cihan beyin damak tadınıza uymayan/hoşunuza gitmeyen çekirdekleri de merak ediyorum...
Kimsenin ticaretine engel olmamak adına sevmedigim bir kahve icin zaten sosyal medyada her hangi bir paylaşım yapmıyorum. Kaldı ki kimseyi etkilememek adına sevmedigim ya da belki de demlemeyi beceremediğim bir kahve hakkında yorum yapmayı da doğru bulmuyorum...
koyduğumuz maddenin kahvenin tadına olumsuz bir etkisi varmı acaba ?Fikir babası Ray Murakawa, Melodrip’in mucidi.
Artık çekirdek kullanmak yerine cam bilye kullanıyorum. Ray ile konuştuğumda silikon kullanmayı düşündüğünü söylemişti, ben evdeki tespih’i bozup yükseltici yaptım
Ekli dosyayı görüntüle 1902
koyduğumuz maddenin kahvenin tadına olumsuz bir etkisi varmı acaba ?
güral kalitalara da faydası olur umarımKahve çekirdeği koysanız da tada etkisi olmaz, cam-silikon gibi bir cisim de. Kalita demlemelerimin kalitesi arttı diyebilirim.
Kalita Wave’in son seramik olanında bu düzeltildi, çizgiler belirginleştirildi.
Onlar da daha çok faydası oluyor. Profilleri (rib dedikleri tabandaki destekler) daha alçak.güral kalitalara da faydası olur umarım![]()
demekki mesafe kalmadığından kötü bir fincan çıktıOnlar da daha çok faydası oluyor. Profilleri (rib dedikleri tabandaki destekler) daha alçak.
bugünkü 3.kalita denemem en güzeli sonuncusuydu kahve çekirdekleri vardı bayat onlardan koydum yanlız delikleri kapatma riski var biraz dikkat etmek lazımKahve çekirdeği koysanız da tada etkisi olmaz, cam-silikon gibi bir cisim de. Kalita demlemelerimin kalitesi arttı diyebilirim.
Kalita Wave’in son seramik olanında bu düzeltildi, çizgiler belirginleştirildi.
bugünkü 3.kalita denemem en güzeli sonuncusuydu kahve çekirdekleri vardı bayat onlardan koydum yanlız delikleri kapatma riski var biraz dikkat etmek lazımmuazzam fark etti teşekkürler @Kahveciningalaksirehberi
aynı şeyi bende yapıcam koydum kenara atmadım çöpeAfiyet olsun. Ray benden çoooook daha fazla deneme yapmıştır, 3-4 defa aynı çekirdekleri kullandığı bile olmuş...
Son siparişimde 1 kilo aldığım için oldukça fazla deneme yapma şansım oldu. 1/15-17 oran arası, 18-27 click arası, 90-98c derece arası, Japon/ Hollanda filtre ve farklı demlemeler ile oldukça fazla kombinasyon denedim.Kavurucu: Boxx Coffee Roasters
Çekirdek: Colombia Bolivar (13.04.2020)
Demleme Yöntemi: V60 (60 ml 45 sn. Bloom, toplam 2 döküşte demleme 3.30 dakika )
Öğütme: Orta/kalın çekim (Comandante 25 klik)
Filtre kağıdı: Hario Japon 40'lık
Oran: 1/16.6 (30 gr kahve - 500 ml su)
Su sıcaklığı: 94°C
Tam bir sabah kahvesi, hafif tuzlu karamel, vanilya, şeker kamışı ile beraber dengeli bir meyvemsilik var, meyve kısmı çok transparan değil belli belirsiz portakal, limon gibi tatlar aldım. Çok sıradışı bir kahve veya profil değil ama oldukça lezzetli ve güzel bir kahve.
Bu arada bu kahveyi deneme paketi haricinde de daha önce denemiştim, bence biraz daha zaman verilmeli, önceki kadar yoğun değildi tatlar.