• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kronotrop - Inga Aponte Honey'i James Hoffman'ın tarifiyle soğuk filtre kahve yaptım. Bu çekirdeğe yakışıyor. Kırmızı meyve tatları almak mümkün. Bayat bi kahveden aldığım en iyi sonuç diyebilirim. Elinizde varsa böyle değerlendirebilirsiniz😊

Kavurucu: Zümrüt Karaca Coffee Roastery
Kahve: Kenya Makwa-Yıkanmış-1600 m
Üretici: Makwa Estate
Kavurma Tarihi: 20.04.2020
Demleme Ekipmanı: Kalita Wave 185
Öğütüm Derecesi: Comandante 50 red clix
Kahve/Su Oranı: 25/400
75 gr blooming+325 gr tek seferde döküş, 2:35 bitiş
Su: Buzdağı-92 C

Ankara’daki kavurma dükkanları arasındaki favorim Zümrüt Karaca’nın bu çekirdeği kokusu ve tadı ile bambaşka bir deneyim sunuyor. Kekik diyor ve susuyorum.
3C9B294A-EABA-4207-A7A4-56E343A818DC.jpeg

Ankara’daki kavurma dükkanları arasındaki favorim Zümrüt Karaca’nın bu çekirdeği kokusu ve tadı ile bambaşka bir deneyim sunuyor. Kekik diyor ve susuyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 2064
Deneme paketinden benim de favorim olmuştu :love:
Mahsuru yoksa bardaklarınızı aldığınız yerlerden birkaçını paylaşabilir misiniz, çok güzeller 🤭

Mahsuru yoksa bardaklarınızı aldığınız yerlerden birkaçını paylaşabilir misiniz, çok güzeller 🤭

ben de onu yazacaktım. özellikle bu bardağa bayıldım🤩

Teşekkürler. Kullandığım bardakların linklerini aşağıya bırakıyorum.
Bohodesignstudio Bursa. Son fotoğraftaki burada satılıyor.
Potter’s Art Studio/Peyote Ankara
KleoCo Antalya
Modesign İstanbul. Buranın ürünleri elime henüz ulaşmadı. Montaj Coffee’de görmüştüm ilk kez. Çok güzeller bence. Evde eşimin yaptıkları ile beraber birkaç firmanın ürünü daha var. Onları da bundan sonraki yazılarda eklerim.

Ekli dosyayı görüntüle 2064
Zümrüt beyin yeni kahveleri arasında benim favorim Colombia oldu. Ancak diğer iki kahvesi de leziz.

4 Mayıs kavrum tarihli, Petra Etiyopya Chire Samii #1.. denediyseniz, demlememi düzeltmek adına yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.

Yoğun çiçeksi aromalar ile karşılayan bir fincan sunuyor... ağızda limonlu çay içer gibi bir buruk mayhoşluk bırakıyor... meyvemsi bir tatlılık ya da asidite maalesef deneyimleyemedim... Gövdesi orta seviyeden biraz daha fazla, ağızda kalıcılığı ise uzun ve topraksı... soğudukça asiditisi kırmızı erik gibi daha da mayhoşlaştı ve içmekte biraz zorlandım... alkalin , ağızda kuruluk bırakan bir tat aldım. .

Farklı parametreler ve demleme metotları ile deneyip, tekrardan yorumlayacağım. Bazı kahveler V60'da parlayamıyor.

Kavurucuların kahveleri ile ilgili reçeteleri paylaşması, referans olması açısından bence çok önemli. Maalesef hepsi bunu yapmıyor.

Son düzenleme:
4 Mayıs kavrum tarihli, Petra Etiyopya Chire Samii #1.. denediyseniz, demlememi düzeltmek adına yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.

Yoğun çiçeksi aromalar ile karşılayan bir fincan sunuyor... ağızda limonlu çay içer gibi bir buruk mayhoşluk bırakıyor... meyvemsi bir tatlılık ya da asidite maalesef deneyimleyemedim... Gövdesi orta seviyeden biraz daha fazla, ağızda kalıcılığı ise uzun ve topraksı... soğudukça asiditisi kırmızı erik gibi daha da mayhoşlaştı ve içmekte biraz zorlandım... alkalin , ağızda kuruluk bırakan bir tat aldım. .

Farklı parametreler ve demleme metotları ile deneyip, tekrardan yorumlayacağım. Bazı kahveler V60'da parlayamıyor.

Kavurucuların kahveleri ile ilgili reçeteleri paylaşması, referans olması açısından bence çok önemli. Maalesef hepsi bunu yapmıyor.

Bende aynı sıkıntıyı yaşadım v60da zor bir çekirdek kalita 185 denedim o daha iyiydi ama en iyisi aeoropress ters yöntem 30gr kahve 100 gr su ortaya çıkan kahve özütüne by passla 100ml su ekleyip olumlu sonuç aldım

Kahve: Colombia Finca El Paraiso
Kavurma: Orta - Açık
Kavuran: @zumrutkaraca ( 20 Nisan 2020 )
Aeropress
Comandante 26 Klik
Demleme 220gr su
Kullanılan su: Buzdağı Ph: 7.1
17 gr kahve
Demleme sıcaklığı 88 derece
demleme 2:00

Bir süredir Aeropress ile demleme tarifleri üzerine çalışıyorum. Aslında eski ama kendimce harmanladığım tarifi aşağıda paylaşayım.
17 gr kahve kullandım.
Comandante 26 klik
Aeropress ters metod
88 derece ph.7.1 su
blooming için ilk aşama 50gr su
20sn çalkalama
10sn bekleme
toplam 30sn blooming.
daha sonra 175gr görene kadar su ekliyorum.
çift filtreli kapağı takıyorum.
1:45 de ters çevirip 25sn süreyle press yapıyorum.
2:00 ı görünce darasını aldığım bardağa kahveyi ekliyorum. Bardakta yaklaşık 145gr civarı kahve oluyor ( uzun süreli denemeler de hep aynı oran ) bardakta ki kahveyi 180gr a tamamlayacak kadar su ekliyorum ( bypass )

Çıkan sonuç.
Bu yukarıda denediğim kahve için muazzam ötesi muazzam.
Hatta inanılmaz güzel diyebilirim.

Bende aynı sıkıntıyı yaşadım v60da zor bir çekirdek kalita 185 denedim o daha iyiydi ama en iyisi aeoropress ters yöntem 30gr kahve 100 gr su ortaya çıkan kahve özütüne by passla 100ml su ekleyip olumlu sonuç aldım

Teşekkürler. Ben de Aeropress yok ama herhangi bir immersion metot ile deneyebilirim. En kötü filtre kahve makinesi :) Bazen inanılmaz sonuçlar verebiliyor :)

Kahve: Colombia Finca El Paraiso
Kavurma: Orta - Açık
Kavuran: @zumrutkaraca ( 20 Nisan 2020 )
Aeropress
Comandante 26 Klik
Demleme 220gr su
Kullanılan su: Buzdağı Ph: 7.1
17 gr kahve
Demleme sıcaklığı 88 derece
demleme 2:00

Bir süredir Aeropress ile demleme tarifleri üzerine çalışıyorum. Aslında eski ama kendimce harmanladığım tarifi aşağıda paylaşayım.
17 gr kahve kullandım.
Comandante 26 klik
Aeropress ters metod
88 derece ph.7.1 su
blooming için ilk aşama 50gr su
20sn çalkalama
10sn bekleme
toplam 30sn blooming.
daha sonra 175gr görene kadar su ekliyorum.
çift filtreli kapağı takıyorum.
1:45 de ters çevirip 25sn süreyle press yapıyorum.
2:00 ı görünce darasını aldığım bardağa kahveyi ekliyorum. Bardakta yaklaşık 145gr civarı kahve oluyor ( uzun süreli denemeler de hep aynı oran ) bardakta ki kahveyi 180gr a tamamlayacak kadar su ekliyorum ( bypass )

Çıkan sonuç.
Bu yukarıda denediğim kahve için muazzam ötesi muazzam.
Hatta inanılmaz güzel diyebilirim.
Bu çekirdek kesinlikle çok yüksek sıcaklık sevmiyor ve biraz kalın öğütülmek istiyor 👍

Geri