• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahve: Ruanda - Shanga (Coffee Department)
Yöntem: V60
Öğütüm: Comandante 19 klik
Su: Brita ile arıtılmış İstanbul şebeke suyu (81 ppm)
Oran: 1:16,1 - 17gr kahve 275 ml su
Reçete: 45 ml su ile ön demleme yaptım. 40'ncı saniyede 120 ml, 1:25 gibi de geri kalan 110 ml suyu ekledim ve ardından da sonunda Rao spin yaptım. Toplamda 2:40'ta demleme tamamlandı.

Önceki demlemede 22 klikte yaptığım deneme daha çok hoşuma gitmişti. Notaları hissedebildiğim ama ilk yudumları acı bir fincan olmuştu. Ama öğütümü 3 klik inceltince daha sulu bir kahve oldu. Notaların hiçbirini de hissedemedim. Kahve yatağı dümdüz görünüyor. Ama döküşte mi bir hata yapıyorum?

@Kahveciningalaksirehberi paylaştığın pusulaya göre extraction'ı arttırmam söyleniyor. 19 klikten aşağısı V60 için uygun olmayacağından öğütümü mü kalınlaştırsam acaba?

Ekli dosyalar

• 20200830_192648.jpg
    20200830_192648.jpg
    182.8 KB · Görüntüleme: 45
Önceki demlemede 22 klikte yaptığım deneme daha çok hoşuma gitmişti. Notaları hissedebildiğim ama ilk yudumları acı bir fincan olmuştu. Ama öğütümü 3 klik inceltince daha sulu bir kahve oldu. Notaların hiçbirini de hissedemedim. Kahve yatağı dümdüz görünüyor. Ama döküşte mi bir hata yapıyorum? Ekli dosyayı görüntüle 4224

@Kahveciningalaksirehberi paylaştığın pusulaya göre extraction'ı arttırmam söyleniyor. 19 klikten aşağısı V60 için uygun olmayacağından öğütümü mü kalınlaştırsam acaba?

Öğütümü kalınlaştırıp extraction’ı arttıracak diğer seçeneklere bakabilirsiniz, çünkü incelik sınırına gelip channeling yaşıyor olabilirsiniz. Daha sıcak su?

Öğütümü kalınlaştırıp extraction’ı arttıracak diğer seçeneklere bakabilirsiniz, çünkü incelik sınırına gelip channeling yaşıyor olabilirsiniz. Daha sıcak su?
Kettle'ı ocaktan aldığımda 97-98 derece civarındaydı. Sanırım öğütüm inceliğiyle ilgili bir sıkıntı galiba. Channelling olayını duymamıştım, bir bakayım. Teşekkürler... 😊

Tadım Notları: Sıcakken çok belirgin Mango ve Ananas lezzeti oldukça Tatlı ve Gövdeli Bitiş soğudukça sütlü çikolata tatları. Kör Tadım yapsam kesinlikle bir Etiyopya kahvesi olduğunu düşünürdüm.O derece tatlı ve lezzetli bir kahve.
Evet çok tatlı ve lezzetli kahve ama sürekli içilecek bir kahve değil hafta da 3-4 kez içilir ama gündelik içim için biraz fazla tatlı bir çekirdek

Probador/Demokratik Kongo
V60/Delter Press
V60 oranı:
15/250
Delter Press oranı:15/225
Öğütüm: Her ikisi için de Comandante 24 klik
Sıcaklık: Her ikisi için de 94 derece
Su: Buzdağı
V60 Demleme Süresi: 2:40 (Orkun Üstel reçetesi 60+60+60+70)
Delter Press Demleme Süresi: 50 ml. blooming, kalan suyu iki parçada presledim, 1:40

Bugün aynı çekirdeği aynı parametrelerle farklı ekipmanlarla demledim, çıkan sonuçlar birbirine epey yakın oldu.

V60; gövdesi yüksek, baştan sona limon ve kekik aromaları hakimdi.

Delter Press; Daha düşük gövdeli, kekik tarafında biraz silik, limon bariz bir şekilde hissedildi, bir nebze daha tatlıydı.

Şu detayı da vermek istiyorum; çekirdeği ikinci demleyişim. İlk demlemem sadece V60 üzerindeydi.
Demleme reçetem su sıcaklığı dışında tamamen aynıydı. 93 derecede demlemiştim. Gerçek anlamda “çok tatlı” bir kahveydi. Limonata içiyormuşum gibi bir keyif verdi, daha kremamsı bir gövdesi vardı. Bugünkü hissettiğim şey ise; limon kabuğunun “acılık” tarafında kalan bir histi. Kahve genel anlamda acı değildi ama derinden o acılık hissi geliyordu. İlk yudumlarda ağzımda buruk bir his bıraktı, sonrasında bu his geçti veya ben alıştım bilmiyorum. İlk deneyimim beni daha mutlu etmişti. Bugün belki iki farklı tekniğe kendimi tam anlamıyla veremedim. 1 derece sıcaklık farkı bu kadar şeyi alt üst etmediyse durumu buna yoruyorum.
16FBFFD0-7B58-40CD-937E-49D3FA504BC8.jpeg

Kahve: Etiyopya Tabu Burka
Kavuran: Coffee Department, Istanbul
Oran: 16 gram kahve / 250 gram su
Su: 90 derece / Buzdağ
Öğütme: Comandante 26 klik
Bitiş: 3:15

Hario V60 Immersion Dripper ile farklı bir reçete denedim ve çok hoşuma gitti. Çok tatlı ve aromatik bir fincan ortaya çıktı.

Akış Kapalı
  • 50 gram kahve - 0:40 sn ön demleme
Akış Açık (normal V60 gibi)
  • 100 gram su dairesel - 1:10
  • 50 gram su dairesel - 1:40
Akış Kapalı
  • 2:00 da 50 gram su ekleyip, 2:40 a kadar bekledim, sonra akışı açıp demlemeyi bitirdim
  • 20200831_111609.jpg

Mammutidae Collective #1 (Naturel Geisha)
CoffeeRem
V60
16/250gr
Comandante 21 klik
91 derece/Buzdağı
40gr blooming, 210gr tek seferde dairesel döküş, 2:20 bitiş

2 şişe de bu bardakla beraber bitmiş bulunmakta, tek kelimeyle muhteşem bir kahve. Vaadettiği bütün notaları sağlıyor, bilmiyorum stokta var mı ama başka kahveleri deneme sevdam olmasa şu kahveyi her gün içsem sıkılmam.

Ekli dosyalar

• 7EACD66C-487C-48D6-BEAC-7165A539B577.jpeg
    7EACD66C-487C-48D6-BEAC-7165A539B577.jpeg
    69.3 KB · Görüntüleme: 42
Mammutidae Collective #1 (Naturel Geisha)
CoffeeRem
V60
16/250gr
Comandante 21 klik
91 derece/Buzdağı
40gr blooming, 210gr tek seferde dairesel döküş, 2:20 bitiş

2 şişe de bu bardakla beraber bitmiş bulunmakta, tek kelimeyle muhteşem bir kahve. Vaadettiği bütün notaları sağlıyor, bilmiyorum stokta var mı ama başka kahveleri deneme sevdam olmasa şu kahveyi her gün içsem sıkılmam.
Afiyet olsun 🙋🏽‍♂️ beğenmenize sevindim

Kavurucu:Coffee Department
Kahve:6 Gram Tabu Burka 13 gram Shanga
Su:Nestle Pure Life
Oran:19,5 gram kahve 264 gram su
Yöntem:V60
Metod:70 gram 40 saniye blooming,ardından 130+100
Süre:2.50
Öğütüm: 20 klik
İki kahvenin de az kalması sebebiyle 20 gram blend yaptım. Ne yazık ki suyu 250 ml koyduğumu unuttuğum için oran biraz yüksek oldu.
İlginç bir kahve oldu. İkisinin aromalarının karışımı. Zaten başka bir şey beklemiyordum. Aroma olarak Tabu Burka daha güçlü bence. Bu kahvede de hissediliyor. Oranın yüksek olmasından mütevellit sanırım,boğazdan geçerken zorluyor ve hafif bir odunsuluk var. Asiditesi İlk günlerki gibi canlı olmasa da hafiften alıyorum. Bu kahveleri deneyimlediğim günler boyunca şu fikre vardım. Tabu Burka da Shanga da yüksek potansiyele sahip,muhteşem kahveler. Ama benim elimde heba olup gittiler. Kafama takılan asidite neden birden düştü? Bir dahaki sefere çeşme suyuyla oran yapacağım.
Bu çalışmama da ''Tabu Burka:Bir Efsanenin Hazin Sonu'' ismini verdim;)

İki kahvenin de az kalması sebebiyle 20 gram blend yaptım. Ne yazık ki suyu 250 ml koyduğumu unuttuğum için oran biraz yüksek oldu.
İlginç bir kahve oldu. İkisinin aromalarının karışımı. Zaten başka bir şey beklemiyordum. Aroma olarak Tabu Burka daha güçlü bence. Bu kahvede de hissediliyor. Oranın yüksek olmasından mütevellit sanırım,boğazdan geçerken zorluyor ve hafif bir odunsuluk var. Asiditesi İlk günlerki gibi canlı olmasa da hafiften alıyorum. Bu kahveleri deneyimlediğim günler boyunca şu fikre vardım. Tabu Burka da Shanga da yüksek potansiyele sahip,muhteşem kahveler. Ama benim elimde heba olup gittiler. Kafama takılan asidite neden birden düştü? Bir dahaki sefere çeşme suyuyla oran yapacağım.

Sizin paylaşımları artık "Bu sefer nasıl bir dramla sonuçlandı acaba" şeklinde bekliyorum. 😁

sen beni öldüreceksin Adanalı :))

IMG_20200901_151059.jpg
Kavuran: Probador Colectiva
Çekirdek: El Salvador Derrumbo
Öğütüm: Comandante 22 klik
Demleme: V60, süre: 2:25
Su sıcaklığı: 94 derece
Su: Buzdağı
14 günlük degassing sürecinden sonra kahveyi açtım. Kahveyi bardağa dökmeden vadettiği notaları vereceği belliydi. Öncelikle farklı demleme tekniklerine açık bir çekirdek olması önemli. 20-21 klik ile daha da istediğim sonuçlara erişeceğimi öngörüyorum. Oldukça dengeli ve tatlı bir kahve. Toplu alımla bizi bu kahvelere daha da yakınlaştıranların tekrardan emeklerine sağlık..

Son düzenleme:
* REM PROJECT X – INDONESIA SUMATRA BLUE MANDHELING GR1

* Çoklu fermantasyon

* V60 - Kasuya

* Comandante 14 klik

* 18/280gr, 92 derece Buzdağı

* 60-80-80-60 döküşler, 2:20 bitiş

15-16 klik önerilmesene rağmen Kasuya’daki ilk tecrübelerim olduğu için (@minyak’a çok teşekkürler Kasuya için) meseleyi biraz yanlış anladım ve 18-19’da öğütmek yerine 14’e düşürdüm. Fakat daha önceki tecrübelerimle beraber (birkaç kez V60’da demledim) Project serisindeki diğer tattıklarıma nazaran bu kahveyi bir adım geride bırakırım açıkçası.Tadım notaları belirtilmemiş, pek tecrübeli sayılmam ancak narenciye ve çikolata tatları bitişte de karamel aldım. Her şeye rağmen çok güzeldi 👍🏻

Ekli dosyalar

• 81D4D309-F7E2-4CF4-B788-350698A6C1FB.jpeg
    81D4D309-F7E2-4CF4-B788-350698A6C1FB.jpeg
    50 KB · Görüntüleme: 17
* REM PROJECT X – INDONESIA SUMATRA BLUE MANDHELING GR1

* Çoklu fermantasyon

* V60 - Kasuya

* Comandante 14 klik

* 18/280gr, 92 derece Buzdağı

* 60-80-80-60 döküşler, 2:20 bitiş

15-16 klik önerilmesene rağmen Kasuya’daki ilk tecrübelerim olduğu için (@minyak’a çok teşekkürler Kasuya için) meseleyi biraz yanlış anladım ve 18-19’da öğütmek yerine 14’e düşürdüm. Fakat daha önceki tecrübelerimle beraber (birkaç kez V60’da demledim) Project serisindeki diğer tattıklarıma nazaran bu kahveyi bir adım geride bırakırım açıkçası.Tadım notaları belirtilmemiş, pek tecrübeli sayılmam ancak narenciye ve çikolata tatları bitişte de karamel aldım. Her şeye rağmen çok güzeldi 👍🏻
Farklı bir deneme olmuş :) Rem Project X çok farklı bir kahve oldu. Öteki kahvelerin hepsiyle arasında uçurum var. Tabi bu kötü yönde değil :) ama kahveden bayağı uzaklaştı artık meyveli yoğurt gibi. Elinizde hala var ise demlemenizi kasuya dripper ile yapacaksanız döküşü yavaşlatıp ara beklemeleri uzatarak 2:35 lere kadar uzatmaya çalışmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun Koke Natural, herhalde deneyen herkesin beğenisini kazanan bir kahve oldu. Sizin de beğenmenize sevindim. Rem Project versiyonları da harika sonuçlar vermişti. Elimizde çok az bir miktar kaldı onu da Eylül'de bitiririz gibi gözüküyor. Yerine onun kadar güzel Natural bir Ethiopia koyabilmek için araştırmalarımız devam ediyor.

Afiyet olsun Koke Natural, herhalde deneyen herkesin beğenisini kazanan bir kahve oldu. Sizin de beğenmenize sevindim. Rem Project versiyonları da harika sonuçlar vermişti. Elimizde çok az bir miktar kaldı onu da Eylül'de bitiririz gibi gözüküyor. Yerine onun kadar güzel Natural bir Ethiopia koyabilmek için araştırmalarımız devam ediyor.
Project versiyonundan var mı?

O halde yeni Etiyopyanızı da bekliyorum! Koke hakikaten oldukça iyi bir kahve ama kahveyle birlikte bence siz de hakkını vermişsiniz :)

Project versiyonundan var mı?

O halde yeni Etiyopyanızı da bekliyorum! Koke hakikaten oldukça iyi bir kahve ama kahveyle birlikte bence siz de hakkını vermişsiniz :)

Tükendi diye biliyorum ancak bir bakayım dükkanda kaldı ise bilgi verebilirim.

İki ayrı project versiyon yaptık biri 80 saat anaerobik diğeri 48 saat anaerobik ikisi de harika sonuç verdi. Satışa 48 saatlik versiyonu koyup 80 saatlik olanı dükkanda biz içtik :) bir de gelen misafirlere ikram ettik. En son @teyyaredenkahve bizi ziyarete geldiğinde almıştı.

Denemek isteyenler olursa bir parti daha Koke'den Rem Project yapabiliriz.

Geri