• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Coffeerem / DR Congo – Societe Maitea
V60 Hario bol poşet
Timemore 23 klik
Nestle pure life Uludağ 95 °C
16 gr kahve 250 gr su
40 gr su ile 40 sn. blooming
Kalan suyu 80.65.65
Toplamda 3:00 dk.

Yoğun keyifli ve kesinlikle kompleks bir kahve. Sitesinde yazan notalardan portakal hariç ayrıştıramadığım çeşitli meyve tatları aldım. Bu kahve için farklı yöntemler de deneyeceğim. O portakalı alacağım 😊

Coffeerem / DR Congo – Societe Maitea
V60 Hario bol poşet
Timemore 23 klik
Nestle pure life Uludağ 95 °C
16 gr kahve 250 gr su
40 gr su ile 40 sn. blooming
Kalan suyu 80.65.65
Toplamda 3:00 dk.

Yoğun keyifli ve kesinlikle kompleks bir kahve. Sitesinde yazan notalardan portakal hariç ayrıştıramadığım çeşitli meyve tatları aldım. Bu kahve için farklı yöntemler de deneyeceğim. O portakalı alacağım 😊
Afiyet olsun TM 17-18 klik seviyesi ile denemenizi tavsiye ederim :) demleme 3:15 e kadar sürebilir. Portakal suyunu son yudumlarda net bir şekilde hissedebilirsiniz.

Edit: Su sıcaklığı 92-93 °C arasında tavsiye ediyorum. Sitedeki reçeteyi denediniz mi? Kullandığınız suya göre döküşlerinizi 10-15 sn revize edebilirsiniz.

Societe Maitea için V60 Demleme Tavsiyesi:

Miktar:
18 gram kahve

Öğütüm: Orta (Comandante 18-20 klik, Timemore 17-18 klik)

Su Miktarı: 290 gram (Tavsiye su özellikleri: Sertlik: 40-60 PPM, pH: 7,2-7,8. Bizim roastery’de kullanığımız suya en yakın hazır su markaları Nestle Pure Life Uludağ, Hayat Sakarya ve Erikli Uludağ. Bu suları bizim tüm kahvelerimiz için tavsiye edebiliriz.)

Su sıcaklığı:
92 veya 93 derece

İlk döküş: 10 saniye içerisinde 80 gram ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş. Su döküşü bittikten sonra 2 tur dripper dairesel olarak sallanabilir.

İkinci döküş: 40. saniye toplam 10 saniye içerisinde ortadan dışa doğru 70 gram su döküşü

Üçüncü döküş: 1:15 saniyede toplam 10 saniye içerisinde ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş 70 gram su.

Dördüncü ve son döküş: 1:40 saniyede toplam 10 saniye içerisinde serbest döküşle 70 gram su. Su döküşü bittikten sonra 1 tur dripper dairesel olarak sallanıp kahve yatağı dengeli hale getirilebilir.

40-60 PPM aralığında su kullandığınızda tavsiye ettiğimiz ideal toplam demleme aralığı 2:30-2:40

65-85 PPM aralığında su kullandığınızda tavsiye ettiğimiz ideal toplam demleme aralığı 2:50-3:15

Afiyet olsun TM 17-18 klik seviyesi ile denemenizi tavsiye ederim :) demleme 3:15 e kadar sürebilir. Portakal suyunu son yudumlarda net bir şekilde hissedebilirsiniz.

Edit: Su sıcaklığı 92-93 °C arasında tavsiye ediyorum. Sitedeki reçeteyi denediniz mi? Kullandığınız suya göre döküşlerinizi 10-15 sn revize edebilirsiniz.

Societe Maitea için V60 Demleme Tavsiyesi:

Miktar:
18 gram kahve

Öğütüm: Orta (Comandante 18-20 klik, Timemore 17-18 klik)

Su Miktarı: 290 gram (Tavsiye su özellikleri: Sertlik: 40-60 PPM, pH: 7,2-7,8. Bizim roastery’de kullanığımız suya en yakın hazır su markaları Nestle Pure Life Uludağ, Hayat Sakarya ve Erikli Uludağ. Bu suları bizim tüm kahvelerimiz için tavsiye edebiliriz.)

Su sıcaklığı:
92 veya 93 derece

İlk döküş: 10 saniye içerisinde 80 gram ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş. Su döküşü bittikten sonra 2 tur dripper dairesel olarak sallanabilir.

İkinci döküş: 40. saniye toplam 10 saniye içerisinde ortadan dışa doğru 70 gram su döküşü

Üçüncü döküş: 1:15 saniyede toplam 10 saniye içerisinde ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş 70 gram su.

Dördüncü ve son döküş: 1:40 saniyede toplam 10 saniye içerisinde serbest döküşle 70 gram su. Su döküşü bittikten sonra 1 tur dripper dairesel olarak sallanıp kahve yatağı dengeli hale getirilebilir.

40-60 PPM aralığında su kullandığınızda tavsiye ettiğimiz ideal toplam demleme aralığı 2:30-2:40

65-85 PPM aralığında su kullandığınızda tavsiye ettiğimiz ideal toplam demleme aralığı 2:50-3:15
Çok teşekkür ederim sabah kahvesi olarak deneyeceğim bu reçeteyi

Project X2
Kavuran: Coffeerem Roastery, İzmir
Oran: 15 gram kahve / 240 gram su
Su: 92 derece / Erikli Uludağ
Öğütme: Comandante 14 klik
Bitiş: 2:40

Bu kahveyi bugün Hario V60 Immersion Dripper ile demledim ve sonuçtan çok memnun kaldım. Tavsiye edilen reçeteden farklı bir reçete denedim. aromaların daha yoğun alındığı ,keyifli bir fincan oldu. @hakanie Immersion dripper varsa, denemeni öneririm :)

Project kahvelerinin su tutuşu az olduğundan V60 demlemelerinde süre kontrolü biraz daha dikkat gerektiriyor ama Immersion Dripper ile çok daha kolay oldu :)

Kapalı : 50 gram kahve - 0:40 sn ön demleme
Açık : 50 gram su dairesel - 1:05
Açık : 50 gram su dairesel - 1:30
Açık : 40 gram su dairesel - 2:00
Kapalı: 50 gram su çalkantı yaratarak - 2:20 ye kadar bekle ve Aç

Bu kahveyi bugün Hario V60 Immersion Dripper ile demledim ve sonuçtan çok memnun kaldım. Tavsiye edilen reçeteden farklı bir reçete denedim. aromaların daha yoğun alındığı ,keyifli bir fincan oldu. @hakanie Immersion dripper varsa, denemeni öneririm :)

Project kahvelerinin su tutuşu az olduğundan V60 demlemelerinde süre kontrolü biraz daha dikkat gerektiriyor ama Immersion Dripper ile çok daha kolay oldu :)

Kapalı : 50 gram kahve - 0:40 sn ön demleme
Açık : 50 gram su dairesel - 1:05
Açık : 50 gram su dairesel - 1:30
Açık : 40 gram su dairesel - 2:00
Kapalı: 50 gram su çalkantı yaratarak - 2:20 ye kadar bekle ve Aç
Eline sağlık Levent, nasıl bir sonuç ortaya çıktı?

Eline sağlık Levent, nasıl bir sonuç ortaya çıktı?

Normale gore daha yogun bir fincan oldugunu rahatlikla soyleyebilirim. Hem de 15 gram kahve ve 1:16 orani ile. Bunda ogutum icin 14 klik kullanmamin ve immersion dripperin katkisi buyuk.

Kokusu biraz daha baskin, visne ve kirazimsiydi. Asiditesi dusuk-orta seviyedeydi. Kremamsi govdeli ve bastan sona tatli bir kahve cikti ortaya. Kuru meyve tarzi tatlilik vardi fincanda. Agizda kaliciligi ne uzun ne kisaydi.

Sunu rahatlikla soyleyebilirim ki, ilk denememin ustunden 40 gun gecmesine ragmen, kahvenin karakterinde belirgin bir kayip gormedim.

Güzel ben de ilk fırsatta bu şekilde bir demleme yapıp sonuca bakacağım.

Sunu rahatlikla soyleyebilirim ki, ilk denememin ustunden 40 gun gecmesine ragmen, kahvenin karakterinde belirgin bir kayip gormedim.

Evet Rem Project'lerin kavrum tarihinden sonra geçen uzun zamana göre performansı benim de beklediğimin üstünde :)

Gece kaçamağı 😅
Morgon'un Etiyopya Chelbesa 'sı.
Bu kahve bir harika dostum.
Geishalar arasında bile yıldız gibi parlıyor benim için 😄
Limon suyu ve üzüm yanında benim için kiraz notları barındıran şahsım adına içtiğim en farklı kahvelerden biri. O asidite arasında aynı zamanda nasıl tatlı olabilir anlamıyorum.

Rao spinsiz ellemeden dokunmadan "flat bed" yapma girişimlerim sonuç vermeye başladı mutluyum.
2020-08-28 22.52.53.png

Gece kaçamağı 😅
Limon suyu ve üzüm yanında benim için kiraz notları barındıran şahsım adına içtiğim en farklı kahvelerden biri. O asidite arasında aynı zamanda nasıl tatlı olabilir anlamıyorum.

Rao spinsiz ellemeden dokunmadan "flat bed" yapma girişimlerim sonuç vermeye başladı mutluyum.
Ekli dosyayı görüntüle 4185

Merhaba afiyet olsun,

Brewista'dan memnun musunuz?

Elim sepete ekleye gidip gidip dönüyor, karar veremedim? : )

Merhaba afiyet olsun,

Brewista'dan memnun musunuz?

Elim sepete ekleye gidip gidip dönüyor, karar veremedim? : )

Merhaba. Gerçekten çok memnunum. Boyun yapısı dolayısıyla döküş kontrolü gerçekten çok iyi. Muhtemelen fellow ısı kontrolü açısından bir tık daha iyidir diye düşünüyorum ama bu da fazlasıyla iyi 😊

Ben coffeerem den almıştım buradan teşekkür ediyorum kendisine de 😊

Merhaba. Gerçekten çok memnunum. Boyun yapısı dolayısıyla döküş kontrolü gerçekten çok iyi. Muhtemelen fellow ısı kontrolü açısından bir tık daha iyidir diye düşünüyorum ama bu da fazlasıyla iyi 😊

Ben coffeerem den almıştım buradan teşekkür ediyorum kendisine de 😊
Güle güle kullanın 🙋‍♂️ Bence Brewista Artisan Kettle kullanmak herhalde hiç kullanmadım ancak Rolls-Royce kullanmak gibi keyifli olsa gerek. 😂

Gece kaçamağı 😅

Ekli dosyayı görüntüle 4185
Biraz kenarlardan toplanırsa yatak düz oluyor genelde.Kenarlara taşmıyayım dersem o zaman ortası çökük oluyor

Kahve: D. Congo - Mpumbi
İşlem: Yıkanmış
Kavuran: Probador Colectiva
Demleme Metodu: V60+Melodrip; 18:324
Süre: 3:30
Öğütücü: Comandante 48 click (red)
Demleme sıcaklığı: 96 derece
Su değerleri: 100 ppm, 68 GH, 40 KH

Keyifli bir içimi vardı, rahatsız edici bir asiditesi yoktu, tatlılığı biraz bastırıyordu ama bence, yine de denemiş olmaktan keyif aldığım bir kahve oldu.

57DCBBCB-E770-47EC-AC49-3832B70A7D08.jpeg

Kahve: Honduras - Finca Rivera - Lot 317
İşlem: Yıkanmış
Kavuran: Spada Coffee
Demleme Metodu: V60
Süre: 3:00
Öğütücü: Comandante 48 click (red)
Demleme sıcaklığı: 92 derece
Su değerleri: 100 ppm, 68 GH, 40 KH

Öğütürkenki kolaylıktan ve görüntüden alışık olduğumdan daha koyu bir kahve demleyeceğim belliydi, dansitesi bu kavrumda biraz düşük olması itibariyle sıcaklığı 2 derece daha indirdim.

Kokusu şaşırttı. Floral kokular bardağı ve server’ı kapsarken; aroma olarak tropikal meyvelerin varlığı hissediliyor. Tatta hiç acılık yoktu, ilk demlemede tutturabildiğime sevindim, tatlı ama bitişini daha uzun isterdim. Biraz daha oynamam gerekebilir.

Keyifli bir içimi vardı, rahatsız edici bir asiditesi yoktu, tatlılığı biraz bastırıyordu ama bence, yine de denemiş olmaktan keyif aldığım bir kahve oldu.

Ekli dosyayı görüntüle 4186

Öğütürkenki kolaylıktan ve görüntüden alışık olduğumdan daha koyu bir kahve demleyeceğim belliydi, dansitesi bu kavrumda biraz düşük olması itibariyle sıcaklığı 2 derece daha indirdim.

Kokusu şaşırttı. Floral kokular bardağı ve server’ı kapsarken; aroma olarak tropikal meyvelerin varlığı hissediliyor. Tatta hiç acılık yoktu, ilk demlemede tutturabildiğime sevindim, tatlı ama bitişini daha uzun isterdim. Biraz daha oynamam gerekebilir.

"Gecenin" kahvesi

Cupping Room Coffee Roasters - Colombia Delagua El Oasis Natural
Comandante 22 click, Origami Dripper
Kullanılan su Buzdağı, 94 derece
20 gr kahve, 320 ml su (1/16 oran)
50 ml su blooming, kalan su %50 + %50 split döküş

Cupping Room çok merak ettiğim bir kavurucuydu, doğum günümü de bahane edip “yapıştır siparişi” dedim kendime 😌

Delagua ise, La Palma & El Tucan tarafından kurulmuş bir yeşil çekirdek işleme projesi. Amaçları, çekirdekleri mümkün olduğunca natural veya honey işleme tabi tutmak ve su kullanımını minimal tutmak.

Çekirdek ismini yetiştiği çiftlik olan El Oasis’ten almış. 1200m gibi düşük denebilecek bir rakımda yetişmesine rağmen çıkan sonuç biraz şaşırtıcı. Kahve natural olduğundan ilk demlemede öğütüm anlamında daha temkinli yaklaşmıştım, ama natural çekirdeğe göre su tutuşunun oldukça az olduğunu farkettim. Bu sebeple 22 click civarlarında oldukça rahat akışa sahip bir demleme elde ettim. Oldukça meyvemsi; ilk izlenimde çok hafif narenciye asiditesi alınıyor, ama ılındıkça yerini malik bir asiditeye bırakıyor. Genel olarak tatlı sarı meyve (kayısı - şeftali gibi) hakim, hatta kayısı ön planda diyebilirim. Öğütümü birkaç tık daha inceltip, oranı 1/17 tutarak deneyeceğim bir sonraki demlemede bakalım.

IMG-6772 (1).jpg

Geri