• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tad bozmayan termos var mı gerçekten yarım saat sonra kahve resmen leş oluyor maalesef

Tad bozmayan termos var mı gerçekten yarım saat sonra kahve resmen leş oluyor maalesef
Tad bozmayan termosu uzun araştırmalar sonucunda buldum:) Zojiroshi Non-stick verisyonu sütsüz kahvelerini tadını hiçbirşekilde bozmuyor ve çok sıcak tutuyor. Amazon.jp den daha uyguna alabilirsiniz burda 300₺ iken, 2termos alımında 170-180₺ ye gelmekte tanesi 360ml veya 480ml lik termosun.F5B34D26-83F4-4885-A7FE-26605196C250.jpeg
Resimde aynı boy starbucks ile karşılaştırmasını görebilirsiniz ikisi de 12oz (Zoji 5ml daha fazla hatta)

IMG_20200905_184127.jpg
Kavurucu: Kungpow Coffee
Çekirdek: Kosta Rika-Las Lajas
Demleme Yöntemi: V60
Öğütüm: Comandante 22 klik
Su ve oran: Buzdağı, 1/15
Daha öncede Kronotroptan içtiğim bu kahve Kungpow'un kavrumundan daha da iyi çıkmış gibi. Kompleksliği ve özellikle kırmızı meyve notalarını ön plana çıkaran bu kahve gibi kahve soğudukça da daha bir lezzetli oluyor.

Kahve: Etiyopya Tabu Burka
Kavuran: Coffee Department, Istanbul
Oran: 16 gram kahve / 250 gram su
Su: 92 derece / Buzdağ
Öğütme: Comandante 24 klik
Bitiş: 3:00

Dün akşamdan bir kahve... yine aromatik ve tatlı bir fincan oldu... bu kahve ile işin içine immersionı katınca daha keyifli oldu diyebilirim.

Hario V60 Immersion Dripper
  • 50 gram kahve - 0:40 sn ön demleme - immersion
  • 100 gram su dairesel - V60
  • 100 gram su - immersion
20200906_202133.jpg

Tad bozmayan termosu uzun araştırmalar sonucunda buldum:) Zojiroshi Non-stick verisyonu sütsüz kahvelerini tadını hiçbirşekilde bozmuyor ve çok sıcak tutuyor. Amazon.jp den daha uyguna alabilirsiniz burda 300₺ iken, 2termos alımında 170-180₺ ye gelmekte tanesi 360ml veya 480ml lik termosun.F5B34D26-83F4-4885-A7FE-26605196C250.jpeg
Resimde aynı boy starbucks ile karşılaştırmasını görebilirsiniz ikisi de 12oz (Zoji 5ml daha fazla hatta)

Konuyu biraz kirletmiş olacağım ama, Amazon Jp bağlantısı var mı? Ayrıca fotoğrafı da bir türlü açamadım...

Kahve: LA CABRA - ETİYOPYA HAMBEL ARİFİ (natural)
Yöntem: Güral kalita 185
Öğütüm: Baratza Encore 18 klik
Su: PEAK WATER (3.5 ayarı- 150 ppm) ile arıtılmış denizli şebeke suyu
Oran: 1:15 - 20 gr kahve 300 ml su
Reçete: 100 ml x 3 döküş Toplamda 3 dk'da demleme tamamlandı.

Daha önce şişe sularla sodalı karışımlı sularla denediğim ve beğenmediğim bir kahveydi .Bir su bu kadar mı değiştirir kahveyi cevabına sonuna kadar evet demek istiyorum :) peak water edinince farkı hissetmek adına denemek istedim ve sonuç muazzam.alamadığım notaları tek tek aldığımı ve kahveye bayıldığımı söylebilirim

5E7F9E55-6D3F-4B6C-AE2D-1A39607B42F4.jpeg

Arkadaşlar ne yapın edin ve bu kahveyi Delter Press ile demleyin :) baştan sona meyve suyu içermiş gibi bir his, net şekilde alınan üzüm ve nektarin notaları, parlak asidite, ve ilk yudumdan son yuduma kadar tatlı bir kahve. Bazı arkadaşlar “meyve suyu” gibi kahveleri sevmiyorlar, ben de tam aksine bayılıyorum ve bünyemde yarattığı his kesinlikle “kıpır kıpır” 😋

Tam da az önce alım başlığında bu kahve ile ilgili olan hayal kırıklığımı dile getirmiştim, delterla bile istediğimi alamazken bir şans daha vereceğm sizin reçeteyle :D

Dün instagramda gördüğüm anlamsız bir göndermeye ithafen mizahi bir paylaşımdır. yakışı kalmayan bir ifade olarak "anlayanlara" diye patlıcan yollamış arkadaşı, takdir etsem de artık biraz çizgiden çıktı diye düşünüyorum,
İçerik ve lezzet bilgisi %100 gerçek olup Birecik patlıcanı ciddi bir tavsiyedir.

Kahve: Natural PatlıCan le Finca Birecik
Ülke : Türkiye
Bölge: G.Doğu Anadolu/ Urfa Birecik
Yöntem: Fırın Kebap
Yapan: Kebapçı
Öğütüm: 2,5-3 parmak kalınlığı
Et: Balıkesir hayvanları Kuzu
Reçete: Patlıcan aralarına köfteleri diz at fırına.
Birecik patlıcanının tam zamanı, ben közleyip vakumlu poşete alıp buzluğa attım.

WhatsApp Image 2020-09-11 at 10.21.30.jpeg

Geri