• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kavurucu: Coffeerem
Kahve: Rem project 04
Tarif olarak direk kendi sitelerindeki tarifi uyguladım ve filtre de ise cafec abaca kullandım. Kahve efsane bir kahve olmuş direk tropik meyve yağmuru desem sanırım abartmış olmam bu güzel kahve için @hakanie beye tekrardan çok teşekkür ederim ☺️

Kavurucu: Spada Coffee
Çekirdek: HONDURAS-FINCA RIVERA-LOT 317
Kavrum Tarihi: 15.09

Cafelerinde içip beğendiğim bir çekirdekti, natural bir kahve gibi meyvemsi ve tatlıydı. Bir kaç gündür v60 ile üç farklı suyla evde demliyorum, farklı kalınlıklarda farklı döküş şekilleriyle demledim, o beğendiğim kahveyle hiç alakası yok, en ufak bir meyvemsilik tatlılık içermiyor. İnanılmaz büyük bir hayal kırıklığı oldu şuanlık. Bugün Kasuya metoduyla denedim, demlemem 3.30 gibi bitti. İsli kuruyemişimsi koyu tatlar aldım.

Kavurucu: Spada Coffee
Çekirdek: KENYA-NYERI-UTEZU JIMBO
Kavrum Tarihi: 23.09

Bugünün ikinci kahvesi Spada'dan aldığım diğer çekirdek oldu. Sıcakken siyah çay ve biraz domatesimsi😖, soğudukça mayhoş ağızda bıraktığı tat ise karamel-yanık şeker diyebileceğim bir bardak oldu. Son zamanlarda içtiğim çoğu Afrika kahvesini anımsattığı için biraz sıkıcı gelse de içimi fena değildi.

Ekran Resmi 2020-10-04 13.40.29.png

Çekirdek: Colombia (Quindio) La Cristalina
işlem: Anaerobik Fermentasyon
Kavurcu: Gardelli SC
Öğütüm: Comandante C40 - 20 Click
Su: Kuzeyden Su /94-95 C
Kahve/su : 16/240
Demleme: V60. 40gr su ile 40sn blooming
süre: 2:30

Gardelli'nin favorilerinden olan bu kahve, daha paketi açar açmaz etrafa yayılan kesif kuru meyve kokuları ile en baştan sizi etkisi altına alıyor ve daha önce yaşanmamış bir tecrübeye doğru hazırlıyor. İlk yudumlarıyla birlikte alınan vişne, yaban mersini ve hemen sonrasındaki şeftali notaları, içimin ilk anından itibaren bu kahveye vurulmanızı sağlıyor. hemen ardından gelen kuru meyve (kayısı, üzüm, erik) tadları içim boyunca değişken oranlarda olmak üzere devam ediyor. Anaerobik fermantasyonun verdiği mayhoşluk hiç rahatsız etmiyor. Aksine, bu işleme uğrayan kahveleri beğenmediğim halde eşlik ettiği tadların uyumundan olsa gerek ben bile çok keyif aldım. Çok yumuşak ve fincan sonuna doğru artan hafif asidite, ''notalar harmanına'' katkıda bulunuyor. İçimi şarabımsı harika bir tadla bitirirken her yudumuyla bana deneyimlediğim en güzel kahvelerden biri olduğunu hissettiren bu kahveyle aşk yaşadığımı rahatlıkla söyleyebilirim..:)

@vetiverfan

Merhaba,

Çekirdeklerimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Biz tadımlarımızı ve demlemelerimizi yaparken 78 ppm değerine sahip AO Smith filtrasyon sisteminin suyunu, ayrıca Abant ve Kuzeyden sularını kullanmaktayız. Demlemelerinizi zenginleştirmek adına bu suları kullanmanız ve Hario v60 ile beraber Cafec filtrelerinden TH-3 'ü ve TH-1'i kullanarak, Comandante 19 klik ve EK-43 8 kademesi ile 18 gr kahve, 1:16 oran, 2:30-2:50 aralığını hedefleyerek, 45 sn. blooming, kademeli iki döküş ile ile demleme yapmanızın kahvelerimizde güzel sonuç aldıracağını düşünüyoruz.

Kenya kahvemiz ile ilgili olarak domates tadını almanızın gayet normal olduğunu düşünüyoruz. Biz tüm demlemelerimizde benzer tadı almaktayız. Kavurduğumuz çekirdeklerimizi deneyerek iyi bir içim sağlamaya çalışmaktayız. Yorumlarınız için teşekkürler.

Abonelik: Slurp
Kavurucu: Kahwe-Finlandiya
Kahve: Peru-Cajamarca,Anas Blue Çiftliği
Yöntem: V60
Su: Nestle Pure Life
Derece: 93
Öğütüm: TM 16 klik
Oran: 15/242
Bitiş: 3.19
Reçete: Orkun Üstel tarifi
Bu kahveden beklentim yüksekti,ardından yazılanlarla düşürdüm biraz. Şu an beklentimin neresinde bilemiyorum.

Açıkçası aynı kavurucuda Geisha olduğunu görünce bunu gönderdiklerine üzüldüm,gerek "çikolata,karamel" yazması,gerek "Sabah uyanmanız için muhteşem bir kahve!" yazması beni "Acaba granül kahve mi gönderecekler?" gibi düşüncelere itse de o kadar kötü değil.

Kendine has,güzel bir aroma ya da tat alamadım. Tatlılık da yok. Ama hoş bir asiditesi var. Beklediğimi bulamadım,tek mutlu eden tarafı berrak asiditesi oldu. Fincan sonu editi:Son yudumu aldıktan ve yutkunduktan sonra dilimde ve boğazımda "Muhteşem" bir tat bıraktı. Neden son yudumda kendini belli ettiğini soramadan da yuvarlanıp gitti mideme:(

Eğer bu kahvede tatlılık ve aroma da var ise onları da almak için ne yapmam lazım? Önerebileceğiniz bir tarif var mı?

Bu kahveden beklentim yüksekti,ardından yazılanlarla düşürdüm biraz. Şu an beklentimin neresinde bilemiyorum.

Açıkçası aynı kavurucuda Geisha olduğunu görünce bunu gönderdiklerine üzüldüm,gerek "çikolata,karamel" yazması,gerek "Sabah uyanmanız için muhteşem bir kahve!" yazması beni "Acaba granül kahve mi gönderecekler?" gibi düşüncelere itse de o kadar kötü değil.

Kendine has,güzel bir aroma ya da tat alamadım. Tatlılık da yok. Ama hoş bir asiditesi var. Beklediğimi bulamadım,tek mutlu eden tarafı berrak asiditesi oldu. Fincan sonu editi:Son yudumu aldıktan ve yutkunduktan sonra dilimde ve boğazımda "Muhteşem" bir tat bıraktı. Neden son yudumda kendini belli ettiğini soramadan da yuvarlanıp gitti mideme:(

Eğer bu kahvede tatlılık ve aroma da var ise onları da almak için ne yapmam lazım? Önerebileceğiniz bir tarif var mı?

Granül değil de robusta demek istemiş olabilirsin diye düşünüyorum. Elimde nispten koyu kavrulmuş bir ruanda vardı. kasuya ile demledim acılık gitti gövde ve tatlılık dengelendi asidite yükselmişti. Hario 40 lı filtre ile tm 22 klikte ilk döküş 35 ml ikinci döküş 55 ml gerisi 45 45 45. Her döküş 5 saniye sürüyor ve döküş bittikten sonra 25 30 saniye bekliyorsun. Brew timer'da var daha kolay olur.

Edit: tm 22 kesin değil öyle denemiştim sadece. 21 e veya 23 e de gidilebilir herhalde.

Granül değil de robusta demek istemiş olabilirsin diye düşünüyorum. Elimde nispten koyu kavrulmuş bir ruanda vardı. kasuya ile demledim acılık gitti gövde ve tatlılık dengelendi asidite yükselmişti. Hario 40 lı filtre ile tm 22 klikte ilk döküş 35 ml ikinci döküş 55 ml gerisi 45 45 45. Her döküş 5 saniye sürüyor ve döküş bittikten sonra 25 30 saniye bekliyorsun. Brew timer'da var daha kolay olur.

Edit: tm 22 kesin değil öyle denemiştim sadece. 21 e veya 23 e de gidilebilir herhalde.
Deneyeyim bunu o zaman. Yazarken robusta mı yazsam diye geçirdim içimden,
sonra Hoffmann dayının gönderdiği robustanın deri kayışı tadı barındırdığını söyleyenler aklıma geldi
,vaz geçtim. Güney Amerika kahvesi gibi yazacaktım,aklıma Colombia Geisha geldi,ben de granülde karar kıldım:)

Moderatörün son düzenlenenleri:
922EFB24-50C5-4C1E-8AEE-80270D6A6EC7.jpeg
Beanbros Eylül ayı Abonelik kahvelerinden gelen Norveçli solberg&hansen kavurucusundan
Gutemala Las Rocas huehuetenango mikrolot

Kahve: Solberghansen-Gutemala Las Rocas huehuetenango
Oran: 22gr/330ml
Su: PEAK WATER (3.6) 145 ppm
Öğütme: Baratza Encore 20.kademe
Ekipman : Güral kalita 185
Reçete: 45 sn 50gr Blooming + 1:55'e kadar tek döküş , 3.00da bitiş

Kişisel kahve yorumu: tatlı ,temiz ve yumuşak asiditeli tadım notları olarak üzüm ve karamel tadlarını baskınlığını soğudukça yerini baharat tatlarına bırakan keyifli ve hoş bir kahve.Yurt dışı kavurucularından şimdiye kadar Coffea circulor ,La cabra ve son olarak solberg&hansen 'den
alım yaptım hiç boş çıkan bir kahve olmaması beni mutlu etti.

@vetiverfan

Merhaba,

Çekirdeklerimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Biz tadımlarımızı ve demlemelerimizi yaparken 78 ppm değerine sahip AO Smith filtrasyon sisteminin suyunu, ayrıca Abant ve Kuzeyden sularını kullanmaktayız. Demlemelerinizi zenginleştirmek adına bu suları kullanmanız ve Hario v60 ile beraber Cafec filtrelerinden TH-3 'ü ve TH-1'i kullanarak, Comandante 19 klik ve EK-43 8 kademesi ile 18 gr kahve, 1:16 oran, 2:30-2:50 aralığını hedefleyerek, 45 sn. blooming, kademeli iki döküş ile ile demleme yapmanızın kahvelerimizde güzel sonuç aldıracağını düşünüyoruz.

Kenya kahvemiz ile ilgili olarak domates tadını almanızın gayet normal olduğunu düşünüyoruz. Biz tüm demlemelerimizde benzer tadı almaktayız. Kavurduğumuz çekirdeklerimizi deneyerek iyi bir içim sağlamaya çalışmaktayız. Yorumlarınız için teşekkürler.
"Suyunuzdan kaynaklanıyor olabilir mi?" Pekala olabilir, demleme biçimim bile rezalettir hatta onu da kabul edebilirim. Çekirdekteki kuru, ıslak, öğütülmüş, çekirdek halinde her zaman aldığım is, yanık deri kokusu daha bardakta kahveyi yudumlamadan yaşadığım bir deneyim. Hatta ben bu çekirdeği iki kişiye daha denettim(Hatta biri Kuzeyden su kullanıyor🤷‍♂️) ve kendilerinden aldığım yorumlar hiçbir aroma alamadıkları, çekirdeklerin "koyu kahve" koktuğuydu.

Kenya çekirdeğiyle ilgili yorumum da çekirdek kalitesinden çok benim tercihimle alakalıydı, yakın zamanda benzer özelliklerde çok kahve içtiğim için biraz sıkıcı geldiğini belirttim sadece, benim gibi bu tatlardan sıkılmış üyelere ya da bu tatların peşinde olan üyelere fikir vermek amacıyla. Sanıyorum ki bu konunun amacı budur.

Not: Biraz ters algılayıp yüksekten konuşmuşum, hoş olmamış onun için özür dilerim.

Son düzenleme:
"Suyunuzdan kaynaklanıyor olabilir mi?" Pekala olabilir, demleme biçimim bile rezalettir hatta onu da kabul edebilirim. Çekirdekteki kuru, ıslak, öğütülmüş, çekirdek halinde her zaman aldığım is, yanık deri kokusu daha bardakta kahveyi yudumlamadan yaşadığım bir deneyim. Hatta ben bu çekirdeği iki kişiye daha denettim(Hatta biri Kuzeyden su kullanıyor🤷‍♂️) ve kendilerinden aldığım yorumlar hiçbir aroma alamadıkları, çekirdeklerin "koyu kahve" koktuğuydu.

Kenya çekirdeğiyle ilgili yorumum da çekirdek kalitesinden çok benim tercihimle alakalıydı, yakın zamanda benzer özelliklerde çok kahve içtiğim için biraz sıkıcı geldiğini belirttim sadece, benim gibi bu tatlardan sıkılmış üyelere ya da bu tatların peşinde olan üyelere fikir vermek amacıyla. Sanıyorum ki bu konunun amacı budur.

omniroast 👇

Kavurucu: Coffeerem
Kahve: Kolombiya-Mammutidae Collective #1 Geisha
Yöntem: V60
Su: Nestle Pure Life
Derece:93
Öğütüm: TM 17 klik
Oran: 18/300
Bitiş: 3.22
Reçete: Coffeerem Geisha tarifi
Gayet aromatik ve asidik bir kahve. Tatlılık yok tabi ki. Kardeşime de tattırdım,çok farklı bir acılığı var dedi. Çok fazla olmasa da acılık belirgin. Aromanın ve asiditenin önüne geçemiyor tabi ki:) Çok fazla yorum yapamayacağım,benim ortalamamın gayet üstünde bir kahve. Acılığı azaltmak ve tatlılık almak için tarifte nasıl oynamalar yapabilirim? Ben bir klik kalınlaşmayı düşünüyorum. Kahveden bir demlemelik kaldı,iyi kullanmam lazım:)

Geri