• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔Sonuç Ocak 2023 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

@orkunustel 12 ocak kavrumlu ön sipariş Pink star espresso ve cabellero 5 geldi. Etiketteki bilgiler ingilizce yazılmış. Tadım notu değişmiş. Daha deneme şansım olmadı. Ancak lezzetinden şüphem yok . Elinize sağlık.

@orkunustel 12 ocak kavrumlu ön sipariş Pink star espresso ve cabellero 5 geldi. Etiketteki bilgiler ingilizce yazılmış. Tadım notu değişmiş. Daha deneme şansım olmadı. Ancak lezzetinden şüphem yok . Elinize sağlık.
Afiyet olsun çok. :) Güveniniz değerlidir, teşekkür ediyorum. :) Etiketlerle ilgili konuşayım. Biz geçen hafta cuma dağıtıma başlayabilmek için yeni ürünlerin profillemeleri, tadım notu yazımları olsun çok sıkı ve verimli bir şekilde çalışsak da etiket firması çok geciktirdi maalesef siparişimizi. Etiketleri pazartesi gününden beridir parça parça teslim etmekteler bize, ilk teslim ettikleri etiketler de İngilizce etiketimiz oldu. Bu sebeple ilk çıkarttığımız çoğu ön sipariş ürünü İngilizce ulaştı ulaşacak çoğu ön sipariş sahibine. İngilizce etiket ne alaka diye düşünülebilir, dönem dönem Amerika ve İngiltere'de bazı nitelikli kahve dükkanlarına ya da aboneliklere kahve satışımız oluyor. O sebeple yurtdışına da pazarlama ve satış yapıyoruz. Bundan dolayı her ürün hem Türkçe hem İngilizce etiketle basılıyor. Türkiye içi satışlarda İngilizce etiket gördüğünüzde genelde ya Türkçe etiketimiz bittiği için ya da böyle etiket siparişlerimizin karışık gelmesi sebebiyle olabiliyor. :D

Afiyet olsun çok. :) Güveniniz değerlidir, teşekkür ediyorum. :) Etiketlerle ilgili konuşayım. Biz geçen hafta cuma dağıtıma başlayabilmek için yeni ürünlerin profillemeleri, tadım notu yazımları olsun çok sıkı ve verimli bir şekilde çalışsak da etiket firması çok geciktirdi maalesef siparişimizi. Etiketleri pazartesi gününden beridir parça parça teslim etmekteler bize, ilk teslim ettikleri etiketler de İngilizce etiketimiz oldu. Bu sebeple ilk çıkarttığımız çoğu ön sipariş ürünü İngilizce ulaştı ulaşacak çoğu ön sipariş sahibine. İngilizce etiket ne alaka diye düşünülebilir, dönem dönem Amerika ve İngiltere'de bazı nitelikli kahve dükkanlarına ya da aboneliklere kahve satışımız oluyor. O sebeple yurtdışına da pazarlama ve satış yapıyoruz. Bundan dolayı her ürün hem Türkçe hem İngilizce etiketle basılıyor. Türkiye içi satışlarda İngilizce etiket gördüğünüzde genelde ya Türkçe etiketimiz bittiği için ya da böyle etiket siparişlerimizin karışık gelmesi sebebiyle olabiliyor. :D
Hiç sorun değil emeğinize sağlık. Tadım notunu okuyunca ayrıca heyacanlandım. Siz duyurmadınız diye yazmak istemedim. Sürprizi kaçmasın.

Hiç sorun değil emeğinize sağlık. Tadım notunu okuyunca ayrıca heyacanlandım. Siz duyurmadınız diye yazmak istemedim. Sürprizi kaçmasın.
Yakında siteye geçiyor oluruz ama bir yayında bahsetmiştim sanırım. Puanı artmış bu hasatta, bununla eş değer bir asidite artışı (hala hafif ama karakteristik), gövde hafifliği (daha berrak ve temiz), karakter netliği gelmiş kahveye. Tabi bu bizim görüşümüz. Bu sefer tadım notu yazma masasına eşim Duygu, arkadaşlarımız SCA Barista Jürilerinden de olan Defne Ceyda ve Konuralp de katıldı. Kendilerine buradan da teşekkür etmiş olayım. Herkesin ortak bulduğu tadım notlarını yazdık yine notalara. Umuyoruz bir çoğunuza da bizim yaşadığımız deneyimi yaşatabiliriz yine. :) Afiyetler diliyorum.

Orkun Bey öncelikle forum içindeki ilginiz için size teşekkür ederek başlayayım, tadım setinizi bekliyordum uzun süredir çoğu kahvenizi deneyimlemek için, işten dolayı bugün yeni bakabildim sitenize fakat tükenmiş görünüyor. Sisteme tam işlemediniz mi acaba, yoksa kaçırdım mı?

Son düzenleme:
Orkun Bey öncelikle forum içindeki ilginiz, için size teşekkür ederek başlayayım, tadım setinizi bekliyordum uzun süredir çoğu kahvenizi deneyimlemek için, işten dolayı bugün yeni bakabildim sitenize fakat tükenmiş görünüyor. Sisteme tam işlemediniz mi acaba, yoksa kaçırdım mı?
Teşekkürler Samet Bey.

Sistemde açılmış gece kontrol için stoksuz bırakılmış. Stoğu açıldı. Tadım setini bekleyenlerin dikkatine sunarım. :)

#9888 ile alıma katıldım. Sizi de zor duruma sokmayacaksa ne kadar geç çıkarsa o kadar iyi olacak benim için. Teşekkürler.

@orkunustel bey indirim kodu deneme setinde geçerli değil mi acaba? Mobilden denedim ama çalışmadı kod.
Selamlar Hasan Bey, bahsettiğiniz hatayı düzelttim, kullanabilirsiniz. :)
Ichuga'nın künye güncellensin diye bekledim ama tadım notları yine kumkat yine kırmızı elma :D Birebir aynı kahveyi mi içicez @orkunustel
Kumkat yok bu sefer limon ile başlıyor aslında :D ama evet tadım notları neredeyse aynı. Nektarin yazdı çoğu kimse tadım masasında geçen seneye göre bir miktar daha tatlı, lezzet notaları geçen seneki hasata göre daha belirgin, daha net. Bu da tadım puanını yükselten öğe olmuş. :) Aynı varyetelerin harmanı olan kooperatif kahvesinin aynı lezzeti daha iyi üretmesi bir sene aralıklarla aslında daha da olumlanabilecek bir şey. En azından kavurucu üretici olarak görüşüm bundan yana. :)
#9888 ile alıma katıldım. Sizi de zor duruma sokmayacaksa ne kadar geç çıkarsa o kadar iyi olacak benim için. Teşekkürler.
Afiyetler Ali Bey. :) Siparişler sırasıyla çıkarılıyor ondan sırası geldiğinde çıkarılacaktır.

Kumkat yok bu sefer limon ile başlıyor aslında :D ama evet tadım notları neredeyse aynı. Nektarin yazdı çoğu kimse tadım masasında geçen seneye göre bir miktar daha tatlı, lezzet notaları geçen seneki hasata göre daha belirgin, daha net. Bu da tadım puanını yükselten öğe olmuş. :) Aynı varyetelerin harmanı olan kooperatif kahvesinin aynı lezzeti daha iyi üretmesi bir sene aralıklarla aslında daha da olumlanabilecek bir şey. En azından kavurucu üretici olarak görüşüm bundan yana. :)
Ben künyenin yalancısıyım kumkat yazıyor hala :)

Etiyopya Duromına lot 9 ile az önce şiir gibi bir kahve çıktı ortaya;

V60 Origami M - Abaca Filitre
1/16 oran 15 Gr kahve
95 C Saka Su
Comandante 27 Click
40 Gr ilk döküş
30. saniye 100 Gr ikinci döküş
1.10 ' da 100 Gr üçüncü döküş
Toplam 240 demleme süresi 2.33 saniye

Tadım notu ; Kahve daha ilk suyu yediği anda buram buram siyah çay kokusunu ortama bıraktı. İlk yudumda belirgin bir çay tadı alıyorken sonrasında hafif bir limon tadı içiminize eşlik ediyor ve akabinde tatlı şeker yiyormuş gibi damakta uzun süre kalan bir tad ile devam ediyor.

Ünvanını ve kalitesini sonuna kadar hak eden bir çekirdek, tekrar elinize, kavrumunuza sağlık @orkunustel bey.

4 x250gr Pinkstar ile son anda katıldım, teşekkürler.

Bir önceki Kafein Kültür toplu alımında Kelloo Haru ve Pink Star alıp çok memnun kalmıştım. Hatta tekrar Pink Star siparişi vermiştim.

17 Ocak kavrumlu El Salvador Tablon Independencia bugün elime ulaşabildi (espresso kavrum Pink Star siparişim sebebiyle) ve youtubetaki video tarifine göre heyacanla denedim.

V60, Hario 40'lı filtre kağıdı ters çevirerek kullandım
23.5 gr El Salvador Tablon Independencia
400 cc Kalabak su
91 derece
Molent g50 38 klik
Orkun Üstel hocamın netodu ile (480ml'de uyguladığı yöntemdeki adımların 4-5 saniye öncesinden dökerek)
Süre 03:52
Tatlı ve hoş bir kahve oldu. Tadım notlarında şeftali ve çayımsı aroma hissediliyor.
Belki ben uzun süredir v60 yerine espresso içiyorum diye daha bir hoş gelmiştir ama kokusu aşırı hoştu, parfümü olsa alırım 😁
İki sorum/ricam olacak;
1) 400 cc için süre iyi midir öneriniz var mı?
2) Orkun hocamdan ricam 240/250 ve 480 cc için tarifleriniz var. Ben demlemelerimi genelde 400 cc ile yapıyorum öneriniz veya metodu uyguladığınız bir videonuz var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

Herkese keyifli bir toplu alım dilerim...

Ön sipariş Pink star espresso elime ulaştı sonunda :) 24.01 kavrumlu, beklemeye pek tahammül yok gibi ev halkinda. Yarindan itibaren açıcaz mecbur. Bu arada küçük bir eleştiri; kahve icin diyecek birseyim yok ama paketler icin bence üzerinde biraz çalışılmalı kesinlikle daha kaliteli ve gorselligi yuksek paketleri hak ediyor bu kahveler.

Etiyopya Duromına lot 9 ile az önce şiir gibi bir kahve çıktı ortaya;

V60 Origami M - Abaca Filitre
1/16 oran 15 Gr kahve
95 C Saka Su
Comandante 27 Click
40 Gr ilk döküş
30. saniye 100 Gr ikinci döküş
1.10 ' da 100 Gr üçüncü döküş
Toplam 240 demleme süresi 2.33 saniye

Tadım notu ; Kahve daha ilk suyu yediği anda buram buram siyah çay kokusunu ortama bıraktı. İlk yudumda belirgin bir çay tadı alıyorken sonrasında hafif bir limon tadı içiminize eşlik ediyor ve akabinde tatlı şeker yiyormuş gibi damakta uzun süre kalan bir tad ile devam ediyor.

Ünvanını ve kalitesini sonuna kadar hak eden bir çekirdek, tekrar elinize, kavrumunuza sağlık @orkunustel bey.
Afiyet olsun Gökhan Bey. Güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum. :) Benim de Kenya ile bu kahve favorim bir süredir.
4 x250gr Pinkstar ile son anda katıldım, teşekkürler.
Merhaba orkun hocam, dun siparis verdim. Bir sonraki kargo ne zamandir
Afiyet olsun arkadaşlar. Siparişleriniz için teşekkür ederiz. Bugün normalde kargo günümüz değil ama stok varsa elimizde kalan siparişleri çıkartacağız bugün de.
Bir önceki Kafein Kültür toplu alımında Kelloo Haru ve Pink Star alıp çok memnun kalmıştım. Hatta tekrar Pink Star siparişi vermiştim.

17 Ocak kavrumlu El Salvador Tablon Independencia bugün elime ulaşabildi (espresso kavrum Pink Star siparişim sebebiyle) ve youtubetaki video tarifine göre heyacanla denedim.

V60, Hario 40'lı filtre kağıdı ters çevirerek kullandım
23.5 gr El Salvador Tablon Independencia
400 cc Kalabak su
91 derece
Molent g50 38 klik
Orkun Üstel hocamın netodu ile (480ml'de uyguladığı yöntemdeki adımların 4-5 saniye öncesinden dökerek)
Süre 03:52
Tatlı ve hoş bir kahve oldu. Tadım notlarında şeftali ve çayımsı aroma hissediliyor.
Belki ben uzun süredir v60 yerine espresso içiyorum diye daha bir hoş gelmiştir ama kokusu aşırı hoştu, parfümü olsa alırım 😁
İki sorum/ricam olacak;
1) 400 cc için süre iyi midir öneriniz var mı?
2) Orkun hocamdan ricam 240/250 ve 480 cc için tarifleriniz var. Ben demlemelerimi genelde 400 cc ile yapıyorum öneriniz veya metodu uyguladığınız bir videonuz var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

Herkese keyifli bir toplu alım dilerim...
Afiyet olsun Ahmet Bey. Ellerinize sağlık. Güzel yorumunuz için de teşekkür ederim. :) 400 ml civarı toplu demlemeler yapmıyorum genellikle. Verebileceğim ilk tavsiyem bir ila iki derece suyu yükseltmeniz olur ama böyle toplu demlemeler için. Zira ısı kaybı düşük gramajlı demlemelere göre daha yüksek olabiliyor yüksek gramajlı demlemelerde. Süre konusunda kahve lezzetli çıkıyorsa bence o süreyi hedef alabilirsiniz. Yüksek gramajlı demleme için SSS serisinde videom var bu arada ona da bakabilirsiniz.
Ön sipariş Pink star espresso elime ulaştı sonunda :) 24.01 kavrumlu, beklemeye pek tahammül yok gibi ev halkinda. Yarindan itibaren açıcaz mecbur. Bu arada küçük bir eleştiri; kahve icin diyecek birseyim yok ama paketler icin bence üzerinde biraz çalışılmalı kesinlikle daha kaliteli ve gorselligi yuksek paketleri hak ediyor bu kahveler.
Afiyet olsun. Biz de paket değişimine gitmeyi düşünüyoruz ileride. Yine geri dönüştürülebilir olacacaktır ilk hedefimiz o. Elimizdeki stok yüklü miktarda ancak bu çalışmalara stok bitmeden başlayacağız elbet.

Kargoyu teslim aldım elinize sağlık bende paket konusunda @mr.coffee ye katılıyorum. Duromina paketi biraz yırtılmıştı ama zayiat yok🙂
Merak ettiğim ichuga kavrum tarihi 12 ocak yazıyor acaba tarihte yanlışlık olmuş olabilir mi? Çünkü ön sipariş kahve kategorisindeydi

Geri