• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔️ Sonuç Şubat 2023 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Merhabalar
Öncelikle siparişinizi kontrol ettim sistemde Bella Vista Moka pot için öğütülmüş istemiş siniz?
Çekirdek %100 arabica'dır.
Merhaba, Sefer bey,
Ben çekirdek olarak sipariş vermiştim ama bu hata sizin sisteminizden kaynaklanıyordu. Çekirdek olarak seçtiğim halde siparişin bu şekilde oluştuğunu fark ettiğim için hemen arayarak siparişin iptal edilmesini veya çekirdek olarak düzeltilmesini istedim. İptal etmeye gerek olmadığı düzeltmenin yapılacağı cevabını aldım ki zaten çekirdek olarak geldi hepsi.

Yani ben bu kadar ayrıntılı bilgiler paylaşıyorum, comandanteyle öğütüm yaptım diyorum, sanırım yazdıklarımın tamamını okumadınız. Zaten takdir edersiniz ki öğütülmüş kahve alan yani bayat kahve içen biri bu yorumları yapmazdı.

Sipariş etmeden önce de bu foruma Las Delicias'ta çekirdek olarak stok görünmediğini sadece öğütülmüş olarak sepete eklenebildiğini yazmıştım ve bu yazılımsal sorun düzeltilmiş ve bu sayede sipariş verebilmiştim fakat aynı durum diğer çekirdekte de olduğu için sipariş bu şekilde oluştu. Forumda yazılan mesajlardan sipariş verilirken karşılaşılan bu stok hatalarını başkalarının da yaşadığını gördüm. Tabii hemen düzeltildiği için bu bir sorun değildi.

Aşağıda arabica-robusta çekirdek karşılaştırması ve bana gelen Bella Vista çekirdeklerine ait istek üzerine çekmiş olduğum yakın plan resmi paylaşıyorum. Sizin yorumunuza bırakıyorum.

Ekli dosyalar

• arabicarobusta.jpg
    arabicarobusta.jpg
    170.5 KB · Görüntüleme: 60
  • beanz.jpg
    beanz.jpg
    216.6 KB · Görüntüleme: 61
Selamlar, ben de uzman değilim, sadece ekonomik sıkıntılara rağmen geçmişte olduğu gibi güzel kahve içmeye devam etmek istiyorum ya da bu paraya içemeyeceksem de 3 paket çekirdeğe vereceğim paraya 1 paket en pahalısından almam gerektiğini baştan bilmek istiyorum. İnternetten aldığım arabica/robusta karşılaştırma resmi ve bahse konu olan Bella Vista çekirdeklerine ait makro çekimleri paylaşıyorum.
Vallahi hiç üşenmeden evdeki paketlerin hepsini açtım meraktan. Sizin internetten örnek gösterdiğiniz görseldeki gibi "s" biçimli bir tek çekirdek bulamadım. Bazıları sizin çekirdekler gibi düz bir çizgiye sahip bazıları yay şeklinde diyebilirim ancak. Bir çekirdeğin robusta olup olmadığının bu şekilde tayin edilebileceğini zannetmiyorum.

Kaldı ki sadece TetraN için değil forumda farklı konularda bahsi geçen hiç bir kavurucunun müşteriye arabica adı altında robusta bir çekirdek vermesine ihtimal dahi vermiyorum. Robustayi ancak espresso ve ucuz filtre harmanlarinda kullanırlar bunun oranını da ya açıkça ürün açıklamasında belirtiler ya da sorduğunuzda açıklama yaparlar.

İyi demlemeler.

Merhaba, Sefer bey,
Ben çekirdek olarak sipariş vermiştim ama bu hata sizin sisteminizden kaynaklanıyordu. Çekirdek olarak seçtiğim halde siparişin bu şekilde oluştuğunu fark ettiğim için hemen arayarak siparişin iptal edilmesini veya çekirdek olarak düzeltilmesini istedim. İptal etmeye gerek olmadığı düzeltmenin yapılacağı cevabını aldım ki zaten çekirdek olarak geldi hepsi.

Yani ben bu kadar ayrıntılı bilgiler paylaşıyorum, comandanteyle öğütüm yaptım diyorum, sanırım yazdıklarımın tamamını okumadınız. Zaten takdir edersiniz ki öğütülmüş kahve alan yani bayat kahve içen biri bu yorumları yapmazdı.

Sipariş etmeden önce de bu foruma Las Delicias'ta çekirdek olarak stok görünmediğini sadece öğütülmüş olarak sepete eklenebildiğini yazmıştım ve bu yazılımsal sorun düzeltilmiş ve bu sayede sipariş verebilmiştim fakat aynı durum diğer çekirdekte de olduğu için sipariş bu şekilde oluştu. Forumda yazılan mesajlardan sipariş verilirken karşılaşılan bu stok hatalarını başkalarının da yaşadığını gördüm. Tabii hemen düzeltildiği için bu bir sorun değildi.

Aşağıda arabica-robusta çekirdek karşılaştırması ve bana gelen Bella Vista çekirdeklerine ait istek üzerine çekmiş olduğum yakın plan resmi paylaşıyorum. Sizin yorumunuza bırakıyorum.
Bu fotoğraf yanıltıcı olabilir arabica çekirdeklerinin yapısı %100 nizami değil kavrumda şeklen bozulabilir, görselde ana hattı belirtilmiş sadece gidip baktım farklı kavurucularin kahvesine çok düz yapıda olan var ona aldanmayın.

hocam foto yanıltıcı galiba çekirdekler arabica zira bende elimdeki cekirdeklere baktım. Sezy bishan wate, Baristatus Cup of excellence 6 ıncısı la labor geishaya baktım oda bazıları aynı şekilde düz cizgili.

Merhaba, Sefer bey,

Öncelikle şunu anlatayım Arabica kendi içinde 1000'e yakın şekilde türe ayrılıyor .Bella Vista 'nın variyetesi "parainema 'dır.
Parainema, Honduras'ta üretilen, kahve yaprağı pasına ve bazı nematodlara dayanıklı hibrit bir kahve çeşididir. Orta rakımlarda büyümeye iyi uyum sağlar ve kahvede iyi verim sağlar.
Kahve kokusu kısmı görece herkese göre değişiklik gösterir onu söylebilirim.Atölyemizde tüm gönderim yaptığımız kahvelerin numuneleri mevcuttur her gün kontrol ederek not almaktayız.
Umarım bir gün Ankara'ya yolunuz düşerse atölyeye beklerim .
Herhangi bir şekilde farklı ürünler koyularak insanları kandırmak gibi bir güdümüz yoktur.
Ürünleri verilen reçetelerde deneyip hoşunaza gitmedi ise en kısa zamanda gönderim yapabilirsiniz .İadeniz ile alakalı yardımcı olacağım.
İyi geceler dilerim.

belki o gün kavrulan partide bir sıkıntı vardır. anladığım kadarıyla çekirdekleriniz 1 şubat kavrumlu @Oskay M.. aynı kavrumdan olan arkadaşlar da böyle bir problem yaşadı mı açıklarlarsa daha aydınlatıcı olabilir.

Bu fotoğraf yanıltıcı olabilir arabica çekirdeklerinin yapısı %100 nizami değil kavrumda şeklen bozulabilir, görselde ana hattı belirtilmiş sadece gidip baktım farklı kavurucularin kahvesine çok düz yapıda olan var ona aldanmayın.
hocam foto yanıltıcı galiba çekirdekler arabica zira bende elimdeki cekirdeklere baktım. Sezy bishan wate, Baristatus Cup of excellence 6 ıncısı la labor geishaya baktım oda bazıları aynı şekilde düz cizgili.
Vallahi hiç üşenmeden evdeki paketlerin hepsini açtım meraktan. Sizin internetten örnek gösterdiğiniz görseldeki gibi "s" biçimli bir tek çekirdek bulamadım. Bazıları sizin çekirdekler gibi düz bir çizgiye sahip bazıları yay şeklinde diyebilirim ancak. Bir çekirdeğin robusta olup olmadığının bu şekilde tayin edilebileceğini zannetmiyorum.

Kaldı ki sadece TetraN için değil forumda farklı konularda bahsi geçen hiç bir kavurucunun müşteriye arabica adı altında robusta bir çekirdek vermesine ihtimal dahi vermiyorum. Robustayi ancak espresso ve ucuz filtre harmanlarinda kullanırlar bunun oranını da ya açıkça ürün açıklamasında belirtiler ya da sorduğunuzda açıklama yaparlar.

İyi demlemeler.
Teşekkürler hepinize, olabilir. Çekirdeklerin şekline normal şartlar altında bakacağım yoktu benim de. Öğüttüğüm çekirdeklerden iyi bir koku ve çıktı alamadığım için bunu sorguladım. Yoksa ben de size paralel düşünceler içerisindeyim.

Öncelikle şunu anlatayım Arabica kendi içinde 1000'e yakın şekilde türe ayrılıyor .Bella Vista 'nın variyetesi "parainema 'dır.
Parainema, Honduras'ta üretilen, kahve yaprağı pasına ve bazı nematodlara dayanıklı hibrit bir kahve çeşididir. Orta rakımlarda büyümeye iyi uyum sağlar ve kahvede iyi verim sağlar.
Kahve kokusu kısmı görece herkese göre değişiklik gösterir onu söylebilirim.Atölyemizde tüm gönderim yaptığımız kahvelerin numuneleri mevcuttur her gün kontrol ederek not almaktayız.
Umarım bir gün Ankara'ya yolunuz düşerse atölyeye beklerim .
Herhangi bir şekilde farklı ürünler koyularak insanları kandırmak gibi bir güdümüz yoktur.
Ürünleri verilen reçetelerde deneyip hoşunaza gitmedi ise en kısa zamanda gönderim yapabilirsiniz .İadeniz ile alakalı yardımcı olacağım.
İyi geceler dilerim.
Tavsiyelerinizi ve reçetelerinizi uygulayacağım. Yine de sonuç alamaz isem sizinle iletişime geçerim. İlginize teşekkür ederim, İyi geceler.

Bu ay belli bir bütçe dahilinde alım yapacağım ama şu durum arasında kaldım. Deneyimleyenler yardımcı olursa çok sevinirim. Jairo mu yoksa onun yerine san victor + costa rica aquiares mi? Yani jairo yerine iki farklı kahve deneyimlemek mi yoksa jairo o iki kahve yerine kesinlikle denemeye değer mi? Bu bahsettiğim iki tercihten birini seçip yanına da brazil sitio düşünüyorum. Sanırım onu da deneyimleyen hiç yok gibi.

Bir de başka merak ettiğim her kahve paketi turuncu kutular gibi aynı mı mesela costa rica aquiares için kahve paketi kutusu göremedim sitede, ama brazil sitio’nun farklı olduğu görülüyordu @Tetra.n.Roastery

Teşekkürler hepinize, olabilir. Çekirdeklerin şekline normal şartlar altında bakacağım yoktu benim de. Öğüttüğüm çekirdeklerden iyi bir koku ve çıktı alamadığım için bunu sorguladım. Yoksa ben de size paralel düşünceler içerisindeyim.

Robustayı bazı arabica çekirdeklerinden bakarak ayırmak zor olabiliyor, fakat içince kendisine has olan ciddi ayırt edici tat farklılıkları var diyebilirim.
S şeklindeki ayrımı her arabica türünde göremeyiz.
Ben Arabica/Peabary türünde bu aynı soruyu sorduğumu hatırlıyorum her seferinde de düşündürür beni. ( Domatesten başkada tat gelmez ağzıma)
Ama hiçbir Kavurmacının bunları karıştıracağını sanmam bende :)

Göz yanılgısına sebep olan diğer bir unsur da işleme metodu. Natürel işlem kaynaklı çekirdek öyle görünebiliyor.

Bu ay belli bir bütçe dahilinde alım yapacağım ama şu durum arasında kaldım. Deneyimleyenler yardımcı olursa çok sevinirim. Jairo mu yoksa onun yerine san victor + costa rica aquiares mi? Yani jairo yerine iki farklı kahve deneyimlemek mi yoksa jairo o iki kahve yerine kesinlikle denemeye değer mi? Bu bahsettiğim iki tercihten birini seçip yanına da brazil sitio düşünüyorum. Sanırım onu da deneyimleyen hiç yok gibi.

Bir de başka merak ettiğim her kahve paketi turuncu kutular gibi aynı mı mesela costa rica aquiares için kahve paketi kutusu göremedim sitede, ama brazil sitio’nun farklı olduğu görülüyordu @Tetra.n.Roastery
Ally seçkimiz turuncu kutuda fakat sipariş notunda belirtirseniz gri yollamaya çalışabiliriz.

Brezilya Sitio'yu uzun zamandır tavsiye ediyoruz. "Her gün çekirdeği" dediğimiz, tarif denerken de eğlenebileceğiniz bir çekirdek. Espressoda da çok başarılı sonuçlar aldık.

Jairo ve Costa Rica konusunda biraz damağınıza bakıyor. Eğer baskın şaşırtan ve fermente tatlar seviyorsanız Jairo'yu beğenebilirsiniz. Costa Rica da olduka kompleks bir kahve. Fermente tatları baskın değil bu sebeple çok dengeli. Bir bardak boyunca sıcaktan - soğuğa her an farklı tatlar alabiliyorsunuz.

Parainema: Honduran Coffee Institute tarafından Sarchimor hybrid üzerinde yapılan çalışmalarla elde edilmiştir.

Sarchimor = Villa Sarchi X Timor-Leste

Villa Sarchi: Diğer isimleri ‘La Luisa’ veya ‘Villalobos Bourbon’; Bourbon’dan bitkinin daha küçük olmasına yol açan bir tek-gen mutasyonu ile elde edilmiştir.

Timor hybrid: Coffea Arabica ve Coffea Canephora (yani Robusta) arasında spontane türler arası çaprazlama (interspecific cross) ile oluşur.

İşte Parainema çekirdeklerinin görünüm olarak bazen Robusta’yı andırmasının izahati bu şekilde, yani Timor tarafından uzak akrabalığı var Robusta ile…

Bu arada bilmeyenler belki şaşırabilir ama Arabica da Robusta ile genetik olarak birinci dereceden akrabadır:

Coffea Arabica = Coffea Eugenioides X Coffea Canephora

#TR1485 Filtre kağıdı takviyesiyle kargo bedeline takılmadan ikinci siparişi verdim :) emeği geçenlere tekrar teşekkürler (y)

.
Parainema: Honduran Coffee Institute tarafından Sarchimor hybrid üzerinde yapılan çalışmalarla elde edilmiştir.

Sarchimor = Villa Sarchi X Timor-Leste

Villa Sarchi: Diğer isimleri ‘La Luisa’ veya ‘Villalobos Bourbon’; Bourbon’dan bitkinin daha küçük olmasına yol açan bir tek-gen mutasyonu ile elde edilmiştir.

Timor hybrid: Coffea Arabica ve Coffea Canephora (yani Robusta) arasında spontane türler arası çaprazlama (interspecific cross) ile oluşur.

İşte Parainema çekirdeklerinin görünüm olarak bazen Robusta’yı andırmasının izahati bu şekilde, yani Timor tarafından uzak akrabalığı var Robusta ile…

Bu arada bilmeyenler belki şaşırabilir ama Arabica da Robusta ile genetik olarak birinci dereceden akrabadır:

Coffea Arabica = Coffea Eugenioides X Coffea Canephora
Yazdıklarınızdan sonra merak edip biraz araştırınca Kenya kahvelerinde sıklıkla rastladığımız Ruiru varyetesinin de Timor hybrid ve Sudan Rume melezi olduğunu öğrendim.
Catimor ve Sarchimor gibi varyeteler sıklıkla karşımıza çıkıyor ama doğrudan Timor varyeteli bir kahve deneyimleyen ya da gören oldu mu?

Merhaba @Tetra.n.Roastery , ilk kez filtre kahve makinesi alicağım. Kahvelerinizden yumuşak içimlik önerebileceğiniz var mıdır?
Brezilya Sitio, Etiyopya Djimmah, BSCA, Bench Maji kahvelerimiz yeni içiciler için yorucu olmayan tatlara sahiptir. Üzerinde deneme yaptığınızda da tatların değiştiğini görebilirsiniz. Afiyet olsun☺️

Washed Anaerobic olan Quimbayo çekirdeği ile başladık. Tetra ile böylece tanışmış olduk. Genel bir değerlendirme olarak; maşallah ya bayağı iyiler. Paketleme, kavrum kalitesi, müşteri ilişkileri; maşallah ÇOK iyiler. Bu seviyede iş yapan kahvecileri görmek insanı mutlu ediyor. İnşallah bozulmadan, hem üstüne koyarak devam edebilirsiniz sevgili @Tetra.n.Roastery .

Şu premium paketlemeye zip ekleyerek başlasanız ya mesela üstüne koymaya. 😛

Geri